Mimi klein 1

Net weer begonnen op mijn website en moet nu helaas vertellen dat Mimi op 28 jarige leeftijd is overleden vanmorgen. Ik had me een heel ander begin voorgesteld.

Mimi was een van de olifanten van Dierenpark Amersfoort, samen met Warwar is ze in 1990 destijds uit Birma naar Amersfoort gekomen, waar ze gelukkig weer olifant kon zijn.
Mimi was een enorme lieverd en had er geen enkele moeite mee om laagste in rang te zijn. Daarom ging het ook zo goed met haar in de kudde, ondanks dat ze geen familie was.
Toen Indra, dochter van Warwar, dertien jaar geleden geboren werd was ze als een tante voor haar en de twee kregen een zeer goede band en werden vriendinnen. Samen sliepen ze altijd op de berg in het olifanten verblijf. Mimi ging nooit liggen als Indra niet in de buurt was.
Toen drie jaar gelden Indra’s dochter Kina geboren werd herhaalde zich de geschiedenis Mimi was echt een tante voor Kina en samen hebben ze heel wat af gestoeid (zie foto). De band met zowel Indra als Kina was zo groot dat als matriarch Warwar een keer chagrijnig was de twee om haar heen gingen staan om haar te beschermen.

Mimi en Kina klein
Afgelopen november is de kleine Kyan geboren en ook voor hem was ze een lieve tante en een veilig toevluchtsoord. (zie foto)

Mimi en Kyan klein

Mimi had toen ze in Amersfoort kwam al een afwijking aan een van haar poten, er ontstond artrose, waar ze al even de hoogst mogelijke pijnstilling voor kreeg. De laatste tijd ging het snel slechter met haar, om de ene poot te ontlasten ging ze vaak op de andere staan waardoor er aan die poot ook problemen ontstonden. Steeds meer begon ze zich af te zonderen van de groep en haar eetlust nam ook af. Helaas kon de dierenarts vanmorgen dus niet anders meer dan haar laten inslapen. De andere olifanten hebben daarna afscheid van haar mogen nemen, maar zullen zeker nog tijd nodig hebben om haar heengaan te verwerken. Dit moet ook de moeilijkste zijn wat je als dierenverzorger kunt overkomen, morgen hoop ik ze mede namens een grote groep anderen een hart onder de riem te kunnen gaan steken. Troost is dat Mimi een prachtig leven heeft gehad in DPA en dat ze nu verlost is van alle pijn.

Mimi en Indra                                                                                                                                                                                                                           Mimi en Indra, samen wakend over de slapende Kyan.

 

 

 

 

About the Author

Elmar

5 Reacties

  1. Rolf

    <font color=”blue”>Mooie Blog Post

  2. ria

    Goed idee! Bij blogs kan je rekenen op wat meer letters, vandaar dat ik daar toch vaak even de tijd voor neem. Ik vind het zeker handiger.

  3. Thérèse

    Een heel goed idee. Ik ben ook zeer geïnteresseerd in ilifanten en zal bij je komen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)