zaterdag 27 december 2008 3 Reacties St. Hubertus

Elk jaar wordt rond de kerst de eetkamer tafel gedekt, zodat het lijkt alsof de familie Kröller-Müller elk moment kan aanschuiven voor het kerstdiner. U begrijpt dat dit absoluut de moeite waard is om te komen bekijken.

 

Het servies is van Wedgewood.

De kristallen glazen hebben allemaal heel toepasselijk een uniek jachttafereel.

Maar echt bijzonder is het bestek dat ontworpen is door Berlage. Het is het enigste zilveren bestek dat Berlage ooit ontwierp. Hij ontwierp het bestek al voor de bouw van het jachthuis. De vormgeving is klassiek en in een cirkel kunt u het monogram KM ontdekken (zie foto), waarbij de K omgekeerd aan de letter M is verbonden. Het bestek is gemaakt door de zilversmeden W. Voet en Zonen uit Haarlem.

 

About the Author

Elmar

3 Reacties

 1. Poekie

  Kwam hier via via op je site en wat een herkenning. We zijn zelf hoge veluwe   gangers ;-))  Hebben afgelopen jaar twee keer de grote rondeleiding gedaan van Helene . Kom hier vast nog eens langs. Groetjes van Poekie

 2. Truus

  Man en ik hebben een keer een huisje in Otterlo gehuurd. We zaten aan de kant van Het Planken Wambuis en hebben toen veel in het park en de omgeving gefietst. Ken het Jachthuis wel van buiten maar (nog) niet van binnen. 😉

 3. beuzeblaadje

  Wooow wat ziet dat er mooi uit! In de reactie die net verdwenen was vanwege een verkeerde code-invoer had ik getikt dat het me super lijkt om in het park de Hoge Veluwe te werken. Ik ben hier zelf al een aantal keren geweest dus ook bij het jachthuis Sint Hubertus maar ik ben nooit binnen geweest. Je brengt me wel op een idee: ga binnenkort een dagje met 2 logsters naar Apeldoorn maar we hebben nog geen “programma”. Misschien is het park de Hoge Veluwe een optie!! Ik was er nog nooit in de winter maar ik zie op jouw foto’s hoe mooi het er nu is!

  Doeiiiii, beuzeblaadje

  OT: Één van die logsters komt trouwens uit Bathmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)