vrijdag 28 mei 2010 37 Reacties Politiek

Dat stond boven het mailtje dat ik via het CDA ontving. Nu is Rijssen een goed half uur rijden hier vandaan, dus dacht ik die kans laat ik mij niet ontglippen en ben ik samen met mijn oudste dochter en haar vriend gisteren richting Rijssen gereden. Nu krijgen jullie al een (over)doses aan informatie en debatten op jullie af deze dagen dus beperk ik me in dit blog tot foto’s en een sfeerbeschrijving.

We werden ontvangen in de aula van Scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen. De voorzitter van het CDA, Peter van Heeswijk, trad op als gastheer en introduceerde alle sprekers en kandidaat kamerleden. De bijeenkomst was bedoeld voor leden en belangstellenden uit de provincies Gelderland, Drenthe en Overijssel.

Peter van Heeswijk (r) en Henk Jan Ormel

Natuurlijk ging het campagne voeren buiten de deur ook door, hier is Pieter Omtzigt een poging aan het wagen een tweet te verzenden. Bij een poging bleef het want er was geen bereik in de zaal. Toen ik Pieter later sprak kwamen we beiden tot de conclusie dat er mogelijk uit veiligheidsoogpunt een zogenaamde ‘Black Hole’ was gemaakt. Pieter vertelde me dat dat wel vaker voorkwam.

Intussen waren we wat betreft het programma bij de ‘amuse’, zoals Piet Hein Donner zichzelf noemde, aangekomen. De heer Donner had een super verhaal, doorspekt met de typische droge humor waar hij intussen bekend om is geworden. Hij was natuurlijk ook de enigste prominent CDA-er die niet verkiesbaar is en dan kun je je natuurlijk ook wat meer permitteren! Overigens is hij wel weer inzetbaar! {#knipoog}

De ‘amuse’ werd opgevolgd door het hoofdgerecht en dat was natuurlijk Jan Peter Balkenende. Voor mensen die hem alleen maar kennen als de MP die zich moet verdedigen in de Tweede Kamer, is het bijna niet voor te stellen hoe geestig, ontspannen en spontaan ons aller premier kan zijn. De ene leuke anekdote na de andere kwam over zijn lippen, hij deelde kwinkslagen uit naar zijn collega’s, was bevlogen en had geen spiekbriefje nodig, laat staan dat hij collega Donner nodig had om hem iets in te fluisteren! {#knipoog}

Hier wordt Piet Hein Donner in het ootje genomen.

Na afloop van de speeches of verhalen was er nog spontaan een speciale performance geregeld door Ank Bijleveld, die Sabine Uitslag, Neerlands meest sexy politicus, maar ook een prima zangeres, verzocht om een nummer met de band mee te zingen. Natuurlijk kon Sabine niet weigeren.

Ank Bijleveld ontpopte zich als een gezellige vrolijke gastvrouwe die ook allerlei fotomomenten regelde.

Piet Hein Donner en fans!

Maar zelf ontkwam ze er natuurlijk ook niet aan!

De pers was, onvermijdelijk deze dagen, ook aanwezig en daarom duurde het even voordat Jan Peter zich onder de mensen begaf, maar ook Piet Hein Donner ontkwam niet aan een interview.

Intussen was Jan Peter Balkenende eindelijk klaar om op de foto te gaan met de band. Een geweldige band, met leden van 16 en 17 jaar, die hun eigen muziek schrijft. Helaas heb ik de naam niet kunnen onthouden. Maar gelukkig weet ik nu dankzij @PieterOmtzigt en Twitter wel hoe ze heten, ze heten Re#Odd en het zijn leerlingen van ‘De Grundel’ uit Hengelo, de middelbareschool waar Pieter zelf ook op heeft gezeten.

Natuurlijk was er ook even tijd voor een pilsje!

En zag ik de kans om een portret te maken van Jan Peter.

Er hingen overal posters maar onderstaande poster hadden ze wel heel slim opgehangen aan de soepautomaat.

Natuurlijk ga ik deze reportage van een super gezellige en ontspannen CDA avond eindigen met een heel bijzondere foto, met dank aan Ank, want ook hier heeft zij de hand in gehad!

Dochterlief met Jan Peter Balkenende.

 

About the Author

Elmar

37 Reacties

 1. marjolein vh pl.

  Alle avonturen van lea gelezen en bij Balkenende bleef ik steken…..ach, wat zal die  vanavond een zware avond hebben 🙂

 2. Jeroen

  Voor een politiek minnend persoon als jij is het natuurlijk toppie om politici in het echt te ontmoeten. Maar voor mij kan ik me geen slechtere ontmoeting voorstellen dan met de heer Balkenende.

 3. Leo

  Topverhaal. Een verslag van een bijzondere dag. Wie kan zeggen zo dicht bij de CDA-kopstukken te hebben verkeerd….Compliment….

 4. FietsMargreet

  Ook niet mijn partij, maar toch een sympathieke man uit het zeeuwse land.
  Je hebt toch mooie foto’s geschoten, maar ik zou daar mijn avond niet aan besteden hoor. Al die debatten, stemwijzers, krantenverhalen, etc. maken voor jij niks uit. En zeker al die campagnes halen mij echt niet over op een andere partij te stemmen dan ik van plan ben!
  Groetjes

 5. rietepietz

  Als balkenende zo amusant is zou hij misschien béter  de showbiz in gaan , daar lijkt hij zich ook bijzonder prettig te voelen en al veel kennissen te hebben ,het zou mij persoonlijk een grote opluchting zijn als hij van beroep zou wisselen want als MP heb ik het wel gehad met hem maar dat vermoeden had je vast al 😉

 6. Plato

  Tegen het beleid van de CDA zeg ik nee. JPB vind ik op zich een aardige kerel. Het gebeurt natuurlijk vaak dat wij het beleid vastspijkeren aan één persoon maar dat moeten we natuurlijk niet doen. Het CDA beleid wordt door veel mensen breed gedragen en JPB is daar de exponent van. Los daarvan: leuke, uitgebreide rapportage. Donner verbaast me steeds weer. Dat zo’n steil ogende man zoveel humoristische stijl heeft. En zo’n keiharde politicus is.

  Meest opvallende zinnetje. JPB begeeft zich onder de mensen. Zouden ze het zelf ook zo zien? Dat ze vanuit hun ivoren toren afdalen onder het volk. JPB begeeft zich onder de andere mensen lijkt me al heel wat humaner. Maar dat zijn maar woordjes. Het verslag is er niet minder om.

 7. Elise

  Absoluut niet mijn partij maar er wordt een hoop weggegooid  om capmpagne te voeren .. kunnen ze misschien beter aan andere dingen besteden en neit alleen CDA hoor, alle partijen. Maar ik blijf de VVD trouw

  gr. Elise

 8. hanscke

  Niet mijn partij, al helemaal niet mijn man, maar het hele politieke circus straalt wel gezelligheid uit. Of we het als land daar uiteindelijk van moeten hebben is nog maar de vraag.

 9. pascale

  bne jij de plaatselijke reporter geworden meid!!
  prachtig hihi

 10. Leidse Glibber

  Eindelijk eens een debatverslag zonder debatverslag hahahah.
  Leuke foto’s en vaak is het met dit soort avonden lekker makkelijk fotograferen he.

 11. tagrijn

  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt met glasheldere porttretten. Verder, tja… JP….

 12. Gerda Bergsma

  Niet mijn partij, maar dat doet er niet toe. Je hebt het heel erg mooi vastgelegd. Die poster op de soepautomaat, dat hebben ze creatief bedacht – daar hou ik wel van. Een mooie reportage! Ik wens je een fijne zondag toe.

 13. curieuzeneuzemosterdpot

  ik wou al vragen wie er naast je dochter staat?  {#groot}

  ben je, na zo’n avond debatten (??), ook een beetje wijzer geworden?  {#knipoog}

  gezellig weekend, elmar!

 14. Ria (malou)

  De foto aan de soepautomaat vind ik echt helemaal JP , werkelijk geniaal gevonden ……..zijn hersenpan gevuld met soep…..
  Wanneer gaat dit heerschap eens met vervroegd pensioen …..ben die man meer dan zat
  Sorry Elmar {#sortof}

 15. Han

  JP is een vriendelijk fotomodel ik heb hem ook eens voor de lens gehad, hij nam gewoon even de tijd voor je en voor de foto, een echte heer!

 16. Renesmurf

  Ik zou mijn dochter heel ver van hem houden, en mezelf ook.
  Enge man, die niet regeren kan.
  Wel stemmen winnen, maar dat komt omdat mensen die op een C stemmen niet nadenken.

  God wil dit helemaal niet!

 17. beuzeblaadje

  Jeeetje Elmar je was nog geen 3 km van mijn huis!
  Had van mijn dochter gehoord dat er donderdagavond allemaal
  “deftig gekleede mensen” naar de Reggesteyn gingen maar dat is dus hierom geweest :-))
  Enige tijd geleden stond er in de krant dat je Jan Peter Balkenende kon
  ontmoeten op de markt in Enter; was een CDA stunt en er werd een papieren
  Balkenende op de markt gezet :-)) Maar dit is duidelijk geen papieren Balkenende!
  Gaaf dat hij ook met jouw dochter op de foto wilde!

  Fijn weekend,
  beuzeblaadje

 18. Jan K.

  Dit zou voor mij wel het laatste onderwerp voor een fotoserie zijn. Ik kan die JP niet meer zien, ik hoop dan ook niet dat hij nogmaals de kans krijgt om een kabinet te laten stranden.
  Maar goed, jullie hebben er een leuke avond gehad, en daar gaat het om.
  Maak er een mooi weekend van.

 19. Liesbeth

  Ik heb echt zitten te genieten van je log. Ik heb nu echt zoiets van jammer dat ik Balkenende niet zelf heb kunnen horen met zijn ontspannen gepraat. Die laatste foto is idd een top foto. Dit is de eerste keer dat ik zijn dochter zie, leuk! fijn weekend Elmar! Maar ja verder heb je mij niet om hoor, ik zou nooit op het CDA stemmen.

  @Het is niet zijn dochter maar de mijne!

 20. francky

  behalve Balkenhende ken ik niemand op de foto’s maar toch een mooie reportage.

 21. Wieneke

  Enige reportage en je hebt voor je dochter zeker een ‘bewaarfoto’ gescoord.
  JPB is vast een aardige en ik denk zelfs zeer integere kerel, maar ik hoop niet dat hij ditmaal weer premier wordt.
  De enige die ik hier eigenlijk mis is Lea. Je hebt (heel erg wijs, hoor) het risico maar niet genomen om haar mee te nemen? {#knipoog}

 22. Pia

  Ik heb liever een ander diner, maaaaaaaaaaaaaaar jij hebt genoten en dat is het belangrijkste. Fijn weekend Elmar

 23. gerdaYD

  Een geweldige reportage, inderdaad! Iets waar jij bedreven in bent hé Elmar. Jij laat dan ook geen kans voorbij gaan om je klikvingertje te laten wapperen… héérlijk!
  Maak jij er ook een fijn weekend van? Doén!

 24. Pasula

  Ook al is het niet de partij waarop ik stem, ik vind dat je een geweldige reportage hebt gemaakt!

 25. ♥klaproos

  eigenlijk  elmar,

  heb ik het wel een beetje gehad met het  cda…..

  het roer moet  om maar niet  met  hun, ze kosten téveel geld,
  elke kabinet met hun gaat  omver….

  nee…
  ik ben er klaar mee,
  maar  jij hebt een heerlijke  serie  foto’s kunnen  maken 🙂

 26. Marjolijn

  Niet mijn partij, maar jij hebt een leuke avond gehad..!!
  En dat is belangrijk.
  Fijn weekend.

 27. Brillie

  Mijn zegen heb je. Maar mijn kinderen zou ik niet naar deze man toe brengen.

 28. Jetske

  Sabine Uitslag hebben we “per ongeluk” ontdekt op TV Oost. Wij zijn zo in de loop van de tijd van haar geworden. We vinden haar erg goed en ook heel leuk en spontaan.
  Haar achtergrond is met name voor mij wel extra leuk, ze was namelijk eerst verpleegkundige.  🙂

 29. Me!

  Ik stem ook groen, maar dan links…

 30. Di Mario

  Niet helemaal mijn partij, maar ze hebben het niet zo slecht gedaan als de meeste beweren.

  Love As Always
  Di Mario

 31. Annette

  Het lijkt me een hele aardige man, die niet de kritiek verdient die er zo over hem gespuit wordt her en der. Okay, hij is niet cool, snel en sexy. Maar er zijn ergere! Hij is wel bedachtzaam en intelligent. Toch zou het niet erg zijn als er eens een ander aan het roer zou staan. De beste stuurlui staan aan wal, hé? Kunnen ze mooi eens bewijzen of hun het zo goed kunnen! Ik heb de stemwijzer gedaan vandaag en nee: het wordt geen JP. Maar dat wist ik natuurlijk al!

 32. Redstar

  Het is niet mijn partij, maar dat wist je al. Leuk dat je dochter met hem op de foto wilde 😀

 33. Downer

  Toch leuk voor JP dat je dochter met hem op de foto wilde {#bril}
  En natuurlijk aardig om een keertje mee te maken, als het je favoriete partij is.

 34. Sisely

  Zo iets dat maak je niet elke dag mee, mooie foto’s.

 35. boomkruiper

  Die arme politici maken overuren. Hoop dat ze na de 9e een beetje bij kunnen slapen. Petje af ook voor hun partners en kinderen. Wat leuk zo met je dochter 🙂

 36. Hanny

  Mooi voor je dat de bijeenkomst zo dichtbij je was. Leuke gelegenheid om wat ‘beroemdheden’ van dichtbij mee te maken. Het valt me op dat Donner geen CDA-das om heeft. Leuke foto van je dochter!
  ‘s Winters zie ik JPB regelmatig in onze vakantieplaats. Het valt dan steeds op hoe bereidwillig hij met Jan en alleman op de foto gaat, terwijl hij dan zelf ook met vakantie is.
  Ik wens je een heel plezierig weekend.

 37. Gisella

  En zo heb je JP dus aan de andere kant meegemaakt 🙂 Ik ben nog steeds een twijfelaar, tja de CDA zal het bij mij niet worden maar wie wel…. dat ben ik druk aan het uitpuzelen in ieder geval geen PVV maar zal de partij wel zijn waar ik altijd op stem de PVDA maar zeker ben ik daar dus niet van.
  Maar ik heb nog ff 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)