donderdag 14 mei 2009 36 Reacties Politiek

Zoals jullie weten heb ik me recentelijk op het Twitter pad begeven. Ik was het niet van plan, dacht er geen tijd voor te hebben, maar op een goede dag ben ik uit nieuwsgierigheid toch maar eens gaan kijken ‘what it was all about’. Aanmelden was een fluitje van een cent, en ik ben toen rond gaan neuzen. Van een aantal mede webbies wist ik dat ze Twitterden dus die ben ik gelijk gaan volgen.

Maar zoals jullie inmiddels weten interesseer ik me ook bijzonder voor de politiek. Nu is het algemeen bekend dat Maxime Verhagen onze minister van Buitenlandse Zaken een vervent Twitteraar is, en het leek mij erg interessant om hem te gaan volgen. Ik was erg benieuwd wat een minister van BuZa zoal doet. Nog leuker is het natuurlijk dat je hem via Twitter ook af en toe vragen kunt stellen. Maar minister Verhagen is niet de enigste politicus die Twittert, staatsecretaris van defensie Jack de Vries Twittert er ook vrolijk op los. Maar ook Tweede Kamerleden zijn actieve Twitteraars, Wim van de Camp, lijsttrekker van het CDA voor de Europese Verkiezingen is één van hen. Wees maar niet bezorgd, hoewel ik het CDA een warm hart toe draag, ga ik geen campagne voeren dat kan Wim zelf veel beter.

Wim van de Camp met zijn campagne voiture.

Met hem heb ik eigenlijk vanaf het begin van mijn Twitterloopbaan contact. Wim van de Camp reist op dit moment door het hele land om campagne te voeren en houdt zijn volgers daarvan via Twitter op de hoogte. Maar ook vertelt hij over zijn motor activiteiten.

Wim als motormuis.

Het leuke is ook dat je hem allerlei vragen kunt stellen en dat je meestal op enig moment ook een antwoord krijgt. Gisteren had Wim een debat in de tweede kamer en Twitterde na afloop dat hij onderweg naar Deventer was. Dus vroeg ik hem via Twitter waar hij in Deventer zou zijn en dat ik hem daar van eventueel zou kunnen ontmoeten. Helaas las hij mijn Twitter te laat en was hij al uit Deventer vertrokken maar, Twitterde hij, als ik bereid was om naar Twello te komen was ik van harte welkom. Jullie begrijpen dat ik in de auto gestapt ben, en naar Twello gereden ben. Toen ik arriveerde was Wim net aan net woord maar, hij verwelkomde mij met een kwinkslag. Later op de avond kregen we de kans om even met elkaar te praten, en hij en zijn entourage vonden het erg leuk, om iemand die ze alleen via Twitter kenden te ontmoeten. Natuurlijk vond ik het ook fantastisch, en de warme enthousiaste ontvangst was geweldig. Natuurlijk moest één en ander ook vastgelegd worden en campagneleider Michael Sijbom maakte eerst een foto met zijn iphone (Zie foto hier onder) die hij gelijk de wereld in Twitterde.

Michael maakte ook nog een aantal foto’s met een digitale camera (zie verder op). Vanmorgen kwamen die via de mail binnen, Michael bedankt!

Waarom vertel ik jullie dit? Natuurlijk omdat het leuk was om Wim van de Camp te ontmoeten, maar ook om te laten zien hoe Twitter werkt en hoe leuk het eigenlijk is. Via Twitter maakte ik kennis met Wim en alles wat hij doet, en omdat er direct contact is, kun je, in dit geval een politicus, ook direct vragen stellen. De afstand tussen ‘Den Haag’ en de kiezer wordt op die manier behoorlijk verkleind. Maar ook kon ik via Twitter Wim letterlijk vinden want op de website stond helaas niet op welke tijd hij waar was. Met andere woorden ik vind Twitter geweldig en zal mijn mede webbies, Wim, Maxime, Jack en anderen blijven volgen en blijven bestoken met vragen en (opbouwende) opmerkingen.

Wim, Michael en anderen mochten jullie dit lezen, ik vond het leuk om jullie te ontmoeten gisteren en wens jullie sterkte maar vooral ook veel plezier tijdens de rest van de campagne. Wim ik hoop dat u straks ook in Brussel blijft Twitteren, want ik ben benieuwd naar uw ervaringen daar, en wil via u wel eens horen hoe het Europese Parlement werkt.

Als Twitteraars onder elkaar!

Lieve mede webbies jullie hebben mijn reacties gisteren wellicht gemist, nu weten jullie dus waarom. Bovendien weten jullie nu eindelijk hoe ik er uitzie, en dat maakt ook vast het één en ander veel goed! {#knipoog} Vandaag en morgen hoop ik de ‘schade’ in te halen en weer bij jullie langs te komen.

  

About the Author

Elmar

36 Reacties

 1. Truus

  Ik heb niet eens tijd voor alle weblogs die ik graag lees… 😉

  Maarre, wat leuk om een foto van je te zien. 🙂

 2. rietepietz

  Ik vind het inderdaad altijd prettig als ik bij loggers “een beeld “heb , leuk om je te “ontmoeten “dus .
  Over “Wim” ben ik minder enthousiast  maar dat ben ik éigenlijk over vrijwel geen enkele politicus op dit moment !

  Twitteren is ( nog ) niets voor mij , ik volg trends meestal pas als ze al op hun retour zijn 😉

 3. Jetske

  Twitteren ga ik maar niet doen, het kost denk ik toch wel weer extra tijd. Foto’s en loggen houden me lang genoeg achter de computer.

  Kost dat twitteren voor die politici niet veel tijd? Ik dacht dat ze altijd lange en volle dagen maakten.

  Wel leuk dat jij zo enthousiast bent over het twitteren en de ontmoetingen. Ze kunnen jou zo meenemen in de campagnecommissie. 🙂

 4. Leo

  Ik twitter niet maar lees wel graag mee hier. Zie ik de medeverzamelaar Wim vf.d. Kamp voorbij komen. Leuk! En jou natuurlijk, een eerste beeld van de befaamde Elmar…Heel fijn weekend toegewenst!

 5. Morgaine

  hahahaha dat is erg leuk natuurlijk maar goed, hoeveel uitnodigingen ik soms wel niet krijg? Facebook, hyves, twitter, devian-art en dan nog de fora etc. ooit probeerde ik het allemaal uit maar nu hou ik het bij loggen en real live, anders komt er van mijn schilder en teken werk helemaal niks terecht, doet het nu al even weinig en daarom soms even bewust de pc uit en even weg van deze digitale snelweg 😉

   

  XXX

 6. Mannie

  Geen tijd voor twitter ? als ik het zo zie heb jij tijd zat lol 🙂

 7. PLATO

  Leuk voor je, dat twitteren. Het heeft je al heel wat opgeleverd zo te lezen. Ik doe het je niet na. Het lijkt me vermoeiend steeds iemand na te lopen en ik heb geen behoefte iedereen te laten weten wat ik doe en wanneer. Ik vind een weblog en in mindere mate hyves, al voldoende. Toch een leuk logje want het geeft wel inzicht in hoe jij er mee omgaat. Boeiend.

 8. Kuikentje

  Ik snap geloof ik nog steeds niet wat er leuk is aan twitteren, behalve dat je een gemakkelijk doelwit wordt voor stalkers 😉

  (nee, ik bedoel niet dat jij dat bent, maar realiseerde me ineens dat het voor mensen die wél iemand willen stalken, zo wel heel gemakkelijk wordt.

  Ik moet er niet aan denken dat ik iedereeen steeds op de hoogte moet houden van mijn doen en laten..

 9. gerdaYD

  Heerlijk inderdaad om jou nou eens ten voeten uit te zien, Elmar!
  En maak er een fijne twitterdag van hé!
  (sorry, eventjes van mijn melk vandaag en kon niks beters verzinnen…)

 10. Wilma

  Wat een enig logje is dit geworden, en leuk om je nu eens aan de andere kant van de camera te zien.

  Goed weekend en liefs:Wilma.{#handkiss}

 11. Fenny

  Jij en schade om nog wat in te halen? (Ik kan je niet bijbenen! Het lijkt alsof héél veel tijd zit in wat je op de computer kwijt kunt, en dan zie ik ook nog eens Wie Wat Waar stukken, of foto’s van wandelingen, tochten, rondleidingen…… Hoe doe je dat toch? Of moeten we dat via twitter achterhalen?)

   

 12. Ineke

  Ha Elmar,

  Wat leuk, plotseling zo’n onverwachte ontmoeting!

  En ook heel plezierig om op deze manier met jóu kennis te maken!  {#byebye}

  Voor wat de politiek betreft, die interesseert me sterk, maar ik duik er niet zó diep in als jij.

  Dag, goede aanloop naar het weekend gewenst!

  Groet, Ineke.

 13. Etje

  Aha nu kunnen we hier een gezicht bij de berichten plakken he. Die politiek komt zo stilaan mijn strot uit want binnen een paar weken zijn het hier terug verkiezingen en ben die folders en blaadjes stilaan beu aan het worden.

  Groetjes

 14. marjolijn

  Leuk verhaal Elmar, jij bent toch ook van alle markten thuis he!!

  Fijn weekend.

 15. Leidse Glibber

  Inderdaad leuk om eens te zien hoe je eruit ziet.

  Ik ga niet Twitteren, heb er echt geen tijd voor. Wat betreft politiek, hier nog eentje die er helemaal gek van is, alhoewel ik mij op de logs redelijk op de vlakte houd. Morgen of zaterdagochtend echter gooi ik er wel een keiharde mening in, je ziet het wel.

 16. Hanny

  Zoals het nu loopt, zeg ik dat ik nooit ga Twitteren. Ik kom nu al vele uren tekort en ik ben bang dat het dan de spuigaten uitloopt. Het is natuurlijk wel hartstikke leuk om zo in contact te komen met anderen.

 17. Di Mario

  Waar haal je de tijd vandaan, je ziet het zelfs dat ik voor loggen soms late tijden moet hanthaven.

  Love As Always
  Di Mario

 18. Betty

  Wat leuk elmar:) Ik begin er maar niet aan, hyves en weblog zijn genoeg!

  @off topic: Je nicht ken ik via de school waar ze haar oudste ophad, ik werkte toen bij de kleuters, haar kindje zat in de andere kleuterklas. Grappig he!

 19. marjolein

  Ha, ha, onze reizende vliegende web-twitteraar.

  Erg leuk verhaal en leuk  jou in levende lijve te ontmoeten :))

  Fijn weekend en twitterse :)) ( Zo kom je nog eens ergens hè ?)

  Dag

 20. Inge

  Ik twitter niet ik kan er niet echt een reden voor geven ik heb me er gewoon nog nooit echt in verdiept.

   

  Nice yo meet you Elmar, nu weten we eindelijk wie de vrouw is achter de mooie verhalen en de prachtige foto’s.

  groetjes Inge

   

 21. Redstar

  Met het CDA heb ik totaal helemaal niets, en zal ik ook nooit wat hebben. Maar dat kan in Nederland 🙂 Ik had je overigens ongeveer zo ingeschat. Dat vind ik wel weer knap van mijzelf 🙂

 22. Elise

  Ik heb helemaal niks met politiek en al helemaal niks met de CDA, sorry …:)

   

  Fijne vrijdag, Elise

 23. fialas

  ik vind die Wim een leuke motornicht. Maar om er nou op te stemmen gaat mij te ver.

 24. Annemarie

  ZElfs ik als computer verslaafde ben nog niet aan het twitteren toe gekomen. Net zoiets als hyves, ik liep tijden achter, hahaha.

  Maar inmiddels vervent hyver!

  Ooit zal twitter ook nog wel komen.

 25. Jeroen

  Hee wat leuk om je nou eens te zien. En wat een belevenis voor je. Zelf heb ik absoluut niks met politiek, noch met politici. Maar ik kan me voorstellen dat het voor iemand die daar wel interesses heeft liggen super moet zijn om zo’n kans te krijgen.

 26. ria

  Je hebt er een leuk verhaal van gemaakt en ik vind het erg leuk om je nu ook eens te zien! 😉

 27. Pia

  Nee twitteren ga ik ook nog nie doen. Ik heb me al laten verleiden door die Australiers om te facebooken en daar ook een boerderij te beginnen. Hahahahaha ik vind het zo wel voldoende, maar er wordt wel getwitterd in huis. Al gaat het soms helemaal nergens over

   

 28. Daisy

  Twitteren, daar doe ik niet aan mee. Is misschien wel leuk maar heb er gewoon de tijd niet voor!

 29. tagrijn

  Dat iedereen die wil twitteren naar heel veel mag twitteren. Maar mag ik passen?

 30. sisely

  Zo  dan zie je maar weer wat het wereld wijde web niet allemaal los maakt, om zo in contact te komen. Leuk de foto’s, en ook leuk om  keer te weten te komen wie deze blog bij houd.

 31. Me!

  Twitteren mag van mij. Ik doe er echter niet aan mee…

 32. Natazz

  Ik ben ook gaan twitteren uit nieuwsgierigheid net als jij en nou ja je weet hoe enthousiast ik ben.

  Leuk dat je die man hebt ontmoet, ik heb weinig met politiek dus ken hem niet. Wat ik wel leuk vind is om een foto van je te zien. 🙂

  Fijne avond

  liefs Natazz

   

   

 33. 10y

  Hey collega-twitteraar.
  Alleen ben jij een beetje fanatieker met twitteren dan ik. {#knipoog}
  Ik ben om dezelfde reden gaan twitteren dan jij: uit nieuwsgierigheid. Ik had het al een tijdje aangekeken en dacht eerst “wat moet je hier nou mee?” Maar uiteindelijk kon ik het toch niet laten om het eens te gaan uitproberen.
  Hoewel ik niet zoveel twitter, vind ik het wel heel erg leuk.
  Wat leuk trouwens om nu ook een gezicht bij Elmar te kunnen plaatsen. {#groot}

 34. Billy

   

  inderdaad leuk dat we hier ook een gezicht kunnen plakken op de logster die je bent (hoe formuleer ik dat nu weer???).

  Met politiek heb ik niks, en twitteren doe ik ook al niet (ik sluit me bij de heren hieronder aan).

  Maar als jij er fun aan hebt, en het ook nog handig vindt, waarom niet…

  Groetjes, Elmar!

 35. J@n.

  Ook deze J@n begint er niet aan en om dezelfde reden, daarbij komt nog; wat is er eigelijk interessant aan politicie?

  Gr. J@n.

 36. Jan K.

  Leuk verhaal, Elmar. Maar hoe enthousiast jij ook bent, ik begin toch maar niet te twitteren, want dan kom ik straks helemaal niet meer achter de pc vandaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)