woensdag 26 mei 2010 Er zijn 27 reacties deze week Blog

Waar ik al bang voor was is gebeurd, onze Lea ligt in bed met een zonnesteek! Ze was de afgelopen dagen niet uit de zon weg te slaan en hoe ik haar ook waarschuwde en aanraadde een zonnehoed op te zetten of de handdoek over haar hoofd te leggen mevrouw wilde er niets van weten. Ik heb haar zelfs als een klein kind een hoed opgezet maar zodra ze maar even dacht dat ik haar even niet in de gaten hield ging hij weer af. Als dier dat oorspronkelijk uit Afrika kwam zou de zon haar niet deren. Wel dus! Gisteren avond trok ze ineens wit weg onder haar strepen en klaagde over hoofdpijn en misselijkheid. Dat werd in de loop van de nacht erger en erger, ze kreeg knallende koppijn en ik kreeg nauwelijks de kans om de emmer die we bij haar hadden neergezet te legen of ze draaide al weer haar maag om. Ik kan jullie verzekeren dat ik geen oog dicht heb gedaan vannacht. Gelukkig begon ze zich vanmorgen weer iets beter te voelen en dus ook weer praatjes te krijgen. Natuurlijk was het gebeurde allemaal mijn schuld en het was dan ook mijn verdiende loon dat ik geen oog dicht had gedaan. Hoewel ik het daar natuurlijk helemaal niet mee eens was, was ik allang blij dat ze zich weer beter voelde want ik moest vandaag naar het jachthuis. Hoewel ze nog niet mee kon, durfde ik haar intussen wel toe te vertrouwen aan de zorgen van mijn zoon. Om haar een beetje extra te verwennen omdat ze niet mee kon, mocht ze in mijn bed liggen. Nog wel met een emmer naast haar en natuurlijk met de gordijnen dicht want haar hoofdpijn was wel minder maar nog steeds aanwezig.

Met een gerust hart reed ik richting de Hoge Veluwe, maar na mijn laatste rondleiding kreeg ik een zeer verontrustend telefoontje van mijn zoon, Lea was foetsie. Hij begreep er niets, van vijf minuten voordat hij ontdekte dat ze er niet meer was was hij nog bij haar geweest om haar een kopje thee en een beschuitje te brengen. Maar toen hij even later terug kwam was ze verdwenen. Het bed was leeg, de beschuitjes waren op en de thee bijna. Hij begreep er niets van, ze kon onmogelijk naar buiten zijn geglipt want alle ramen en deuren waren bewust op slot. Ze moest dus ergens in huis zijn maar waar? Ik stelde de mijn zoon gerust, met wat cliché’s als ‘ze loopt niet in zeven sloten tegelijk’ en ‘die komt wel weer boven water’, maar maakte me ondertussen gezien de reputatie van Lea toch wel ernstige zorgen. Snel stapte ik in de auto, en ik geloof dat ik de afstand tussen de Hoge Veluwe en ons huis nog nooit zo snel heb afgelegd. Toen ik thuis aankwam was mijn zoon nog steeds naarstig aan het zoeken, hij had al op de meest gekke plekken gekeken maar geen spoor van Lea gevonden. Waar kon ze nou toch gebleven zijn? Ik besloot maar eerst eens op onze slaapkamer te gaan kijken, wie weet was ze stiekem wel weer in bed gekropen. Helaas bleek dat niet het geval, maar er viel mij wel iets anders op, het stonk er namelijk enorm naar kots! Waarschijnlijk was ze na het eten van de beschuitjes en het drinken van de thee toch weer misselijk geworden. Maar waar was ze heen gegaan, er stond immers een emmer naast haar bed en daar zat niets in. Ineens viel het me op dat het kussensloop van mijn kussen verdwenen was.  Vreemd….. Alhoewel, misschien had ze er overheen gespuugd en hem in de wasmand gegooid….. wacht….zou ze zelf per ongeluk ook in de wasmand terecht gekomen zijn? Zoonlief was inmiddels ook naar bovengekomen en keerde de wasmand om maar geen kussensloop en ook geen Lea. We waren ten einde raad en stonden op het punt om de petemoeders op de hoogte te brengen toen we ineens een geluid hoorden. “Heb jij de wasmachine net aangezet?” vroeg mijn zoon me. “Nee”, zei ik, en als door een wesp gestoken stormden we de badkamer binnen. Wat we daar zagen! We zijn ons rot geschrokken!

Daar was Lea, in een draaiende wasmachine! Zo snel ik kon heb ik de wasmachine stilgezet en een groen uitgeslagen Lea bevrijd uit haar benarde positie. Natuurlijk heb ik aan Lea gevraagd wat ze daar nou deed, hoe ze er was terecht gekomen. De uitleg was eigenlijk heel eenvoudig. Lea had overgegeven op het sloop en over zichzelf heen. Ze dacht twee vliegen in één klap te slaan door zich samen met het sloop, en nog een paar andere dingen, in de wasmachine te laten wassen. Dat dat toch niet zo’n goed plan was had ze inmiddels ervaren.
Moraal van het verhaal, zelfs als ze ziek is kun je Lea eigenlijk geen seconde uit het oog verliezen!

 

About the Author

Elmar

40 Reacties

 1. Leo

  Met de chips en de drankjes zit het wel goed hier. Maar als ik zie wat er allemaal voorbij komt aan Oost-Europees geschreeuw weet je al bij voorbaat dat wat of wi ‘wij’ ook sturen het geen enkele kans maakt. Nu was het nummer van Sieneke niet direct het beste dat Nederland ooit voortbracht, maar laten we wel zijn, het kind stond er wel met een typische Hollands liedje. En weer werd het helemaal niks. Er is maar een remedie om van de ergernissen rond dit festijn af te komen; STOPPEN!

 2. Pasula

  Vanavond ga ik lekker schrobben en met een half oor luisteren. Dat de beste mogen winnen!

 3. Annemarie

  Ohja dat is ook weer inderdaad…
  Wilde kijken, maar kon het hier in Oostenrijk niet vinden. Ships!
  Ik hoop dat ze donderdag wel ergens uitzenden.. Ik wil Sieneke ziehien! Hahahaha.

 4. marjolein vh pl.

  Je geschiedenis van het Songfestival was leuk om te lezen en zeer verfrissend voor de hersentjes
  Constant AHA-erlebnis !
  En ligt Lea ondertussen al weer binnen bij de cv op d`r handdoekje ?

 5. Jan K.

  Ik heb helemaal niets met het Songfestival, maar ik hoop dat jij er drie mooie avonden mee hebt.

 6. Morgaine

  Oh ja, die tijden vond ik ook nog super, sinds Europa nog meer landen heeft gekregen, lees die oostblok staatjes, ben ik ermee gestopt, het kan mij totaal weinig meer boeien.
   
  XXX

 7. gerdaYD

  Sorry lieve Elmar, het songfestival gaat eigenlijk aan mij voorbij… maar ben wel blij dat jij er plezier aan beleeft! En met een lied in je hart moet je wel gelukkig zijn… dat wens ik jou dan dan ook!

 8. Han

  Mocht Lea geen TV kijken is dat niet goed voor haar of ben je gewoon een beetje te streng voor haar?

 9.  Etje

  Jaren heb ik het gevolgd maar het circus dat het nu geworden is
  daar pas ik voor

 10. curieuzeneuzemosterdpot

  belgië mag naar de finale!

  dat verandert echter niks aan mijn interesse voor dit liedjescircus.  
  dat de beste mag winnen! 

 11. Di Mario

  Dat songfestival.. dat is vanavond toch al.

  Love As always
  Di Mario

 12. Jeroen

  Ik volg het songfestival al jaren niet meer. Wist dus ook niet van het bestaan van twee halve finales. Och, vroeger was het leuk. Spannend zelfs. Maar het zou me nu niet meer boeien. Zou van de afgelopen 20 jaar niet één Nederlandse inzending kunnen noemen.

 13. tagrijn

  Die trend zit er om de een of andere manier altijd in. Wint een langzaam en serieus nummer, dan zijn wer het jaar daarop weer meer van dat sooort nummers. Na Abba waren er het jaar daarop heel wat Abbaklonen en daar reken ik Teach in  ook toe.
  Met wat Hanny hierboven  schrijft ben ik het voor 100% eens.

 14. hanscke

  Ook al is het veel, ik ga wel kijken èn lekker mijn eigen commentator zijn èn ook nog jurylid zijn en dan heerlijk ketteren als ik het niet met de andere jryleden eens ben. Kortom, het zijn voor mij drukke avonden.

 15. rietepietz

  Het songfestival gaat allang niet meer om het best liedje . Als evenement heeft het z’n tijd royaal gehad .Ik volg het al langer niet  dan wel , en meestal ontgaat me zelfs het winnende liedje ,temeer omdat het tegenwoordig altijd eendasgvliegen zijn .
  Het liedje dat dit keer voor Nederland gekozen is was helaas niet aan te ontkomen wegens de overdreven promotie , het is een vreselijk dreuntje en mócht het winnen is het in liedjesland nog treuriger gesteld dan ik al dacht ….. maar wie er plezier aan beleeft wens ik een leuke avond !

 16. Elise

  Ik vind het zo’n politiek spelletje dat ik het niet volg .. zonde van mijn tijd.

  Maar jij bent enthousiast geloof ik ?
  Heel veel plezier dan vanavond, Elise

 17. Marjolijn

  Nee, zoals vroeger wordt het niet meer, en twee avonden songfestival is ook wel een beetje veel.

 18. Renesmurf

  Vroeger was het echt wat unieks, en nu heb ik dat gevoel helemaal niet meer.

 19. Liesbeth

  Sjalalie, sjalala…:)Ik vind Sieneke tegek en ik hoop dat ze wint!

 20. Brillie

  Ik heb helemaal niets met dat zingen. maar ik verwacht dat dit jaar Turkije gaat winnen. Dat weer wel.

 21. Redstar

  Ik geef er niet om. Toevallig weet ik dat de Finse band voor dit jaar een geweldige is {#cheer}
  Toch zal ik er niet naar kijken.

  Groetjes

 22. Pia

  Ik kijk er helemaal niet meer naar, want er is ook niets meer aan om met z’n allen om de buis te kruipen. En dit jaar………..ik kan er met mijn pet niet bij waar al die ophef over gemaakt wordt. Vreselijk nummer

 23. Inge

  Ja zoals het vroeger was, op zaterdagavond als gezin met zijn allen voor de buis met chippies dat is niet meer. Te groot geworden vooral nadat alle Oostbloklanden zijn opgesplitst en ieder zijn eigen zanger/zangeres inzend. Tja en hoe het dit jaar gaat worden? Shalalie ik denk het (weer)  nie 🙂

  groeten Inge

 24. klaproos

  ik  vond ze allebei leuk
  maar  met  bukcs fizz heb ik er wel gezellige  herinneringen aan 🙂

 25. Me!

  Ach, zo zijn we weer een geschiedenisles verder. Met de huidige opzet zie ik Nederland ook nooit meer winnen.

 26. Downer

  Het songfestival volg ik ook al enkele jaren niet meer. Ok, zoals je zegt, helemaal ontkom je er niet aan en wie er voor ons land meedoet weet ik dan natuurlijk ook wel.
  Laatste jaar dat ik heel enthousiast heb gekeken en zelfs gestemd, was toen Lordi won met ‘ Hard rock hallelujah‘  {#lach}

 27. Hanny

  Zoals vroeger wordt het nooit meer. De vakjury moet een veel grotere invloed krijgen. Want zoals het stemmen nu gebeurt, slaat nergens op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)