Zoals een echte blog betaamd vandaag een verslag van mijn dag.
Die dag begon al in de kleine uurtjes, normaal ben ik een goede slaper maar vannacht sliep ik van de ene droom naar de andere. Toen ik eindelijk lekker sliep werd de rust, in onze anders zo rustige straat, wreed verstoord door een rode duivel (Volvo) met ronkende diesel motor. Het was toen een uur of zes en om kwart over acht liep de wekker alweer met veel kabaal af. Tijd om op te staan, op mijn gemak te ontbijten en naar het Nationaal park de Hoge Veluwe te rijden.

Om tien uur moest ik aan treden om te helpen in de Parkwinkel. Dat levert altijd een gezellig aantal uurtjes op. Mensen zijn meestal in een opper beste stemming als ze bij ons in de winkel langs komen, helemaal als het zo mooi weer is als het vandaag was. Veel mensen komen overigens terecht niet binnen met mooi weer, en gaan wandelen of fietsen. Het was enorm druk in het park vandaag, binnen de kortste keren waren dan ook alle witte fietsen, waar het park zo bekend om is, uit de rekken verdwenen. In de winkel was het niet overdreven druk maar voor de ochtend is dat niet uitzonderlijk zeker niet bij mooi weer. Meestal komen mensen dan pas aan het eind van de dag langs omdat ze anders de hele dag moeten blijven sjouwen met hun aankopen. Om twee uur was mijn shift voorbij en werd ik afgelost door één van mijn collega vrijwilligsters. Nog even voor de dames collega’s van het Sint Hubertus, kom voortaan even gezellig kletsen!

Om een uur of drie was ik weer thuis, en trof daar twee heren zwetend boven de spade aan. Man en zoon waren druk bezig een kuil te graven die te zijner tijd een vijver moet worden. Tijdens het werk in de winkel is er weinig tijd om te eten en dus maakte ik een verlate lunch voor mezelf klaar. De heren die vonden dat ze ook wel aan een schaft pauze toe waren kwamen gezellig bij mij zitten met een glas heerlijk koele frisdrank on the rocks.

Na de lunch leek het me een goed idee om vast wat voorbereidingen te treffen voor het maken het rondleidingen rooster voor het jachthuis Sint Hubertus voor de maand juni. Normaal inventariseren wij de roosterwensen van onze collega’s op een A3 vel, en dat gebeurd dan handmatig. Een prima en goed werkende methode maar u begrijpt als computer minded mens ik wilde proberen of dat niet ook op de computer kon, of liever ik wist dat het zou moeten kunnen. Dat bleek te kloppen ik heb een prachtig schema gemaakt in excell waarop ik alle roosterwensen kwijt kan. Intussen is het ingevuld en uitgeprint op A4. Morgen kan ik dus gaan puzzelen.

Om ongeveer zes uur had ik het roosterwensen schema af en dat was dus mooi op tijd om achter de potten en de pannen te duiken. Macaroni stond er voor vandaag op het menu, niet erg veel werk dus, en tussen de bedrijven door zag ik, efficiënt als ik soms ben, nog de kans om even wat was van de wasmachine naar de droger te verplaatsen. Vanwege het heerlijke weer hebben we buiten gegeten en als de voorspellingen kloppen kunnen we dat de komende dagen ook doen.

Na het eten was het bijna acht uur en dus een moment van bezinning. Even tijd om stil te staan bij alle gevallenen voor vrede waar dan ook op deze wereld. Een goede zaak vind ik en ik hoop dat we dat altijd zullen blijven doen. Na het moment van bezinning ben ik weer achter mijn laptop gaan zitten en daar zit ik nu om tien over half tien nog de laatste 26 letters van deze blog te typen.

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)