vrijdag 04 april 2008 Er is 1 reactie deze week Blog

Ik weet niet hoe het bij u thuis gaat maar “Wat eten we vandaag?” is een veel gestelde vraag in dit huis. De kinderen stellen die vraag zonder uitzondering dagelijks, maar ook voor mij is het een dagelijks terug kerende vraag. “Wat zullen we nu weer eens eten vandaag?!”

Ik moet toegeven dat ik niet echt een keukenprinses ben, ik heb geen hekel aan koken, maar om nou te zeggen dat het mijn grootste hobby is… Maar mijn kunde, of het ontbreken daarvan, is niet de enige factor die het beantwoorden van de vraag “wat eten we vandaag” bemoeilijkt.

Ook mijn huisgenoten spelen daar een rol in. Ik ben altijd iemand geweest met het principe ‘je eet wat de pot schaft!’. Maar in de praktijk blijkt het soms lastig je aan dat principe te houden. Als iemand iets écht niet lust zet je het dan toch op tafel? In het verleden deed ik dat wel, in de hoop dat de kinderen het voorgeschotelde eten ooit wél lekker zouden gaan vinden, maar als dat bleek niet te werken, verdween er weer een mogelijk gerecht van het menu. Een ander gevolg van het op tafel zetten van iets dat niet lekker gevonden wordt, is dat het de sfeer aan tafel niet erg ten goede komt. Het is niet bepaald gezellig om tegen een stelletje zeer chagrijnige gezichten aan te kijken van mensen die met lange tanden hun eten zitten weg te werken en dus houdt je daar toch rekening mee. Maar er zijn natuurlijk wel grenzen, elke dag patat en pannenkoeken kan natuurlijk niet. Gelukkig vinden mijn huisgenoten over het algemeen de traditionele aardappels, groenten en vlees wel lekker. Rijst eten ze dan bijvoorbeeld weer minder graag. “Hè bah, rijst” is dan het commentaar. Zo lang het echter daar bij blijft trek ik me er niets van aan en zet de rijst toch op tafel.

Als er iets te vaak protest komt van deze of gene tegen het eten dat ik op tafel zet, vraag ik vaak aan hem of haar: “Wat wil je dan wél eten?”. Hopend dat als hij of zij zelf het menu bedenkt er geen klachten zullen zijn, en dat ik, als bij komend voordeel, eens een keer niet over het eten hoef na te denken. Nu zult u vast denken dat er dan snel “friet” of “pannenkoeken” geroepen wordt. Was het maar waar! Er komt jammer genoeg meestal een reactie van “Hoe moet ík dat nou weten?” of “Dat weet ik toch niet!” En zo ben ik dan weer terug bij af !
Gelukkig staat er vanavond pizza op het menu en dat vindt iedereen lekker!

 

About the Author

Elmar

0 Reacties

  1. thera

    zo, dat ziet er mooi uit!

    Mocht iemand nog interesse hebben dan heb ik nog 4 kaartjes ter beschikking ter waarde van €120.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)