maandag 12 januari 2009 Er zijn 20 reacties deze week Blog

Een vreemd rijtje producten zo op het eerste oog. Wat hebben wasmiddel, maandverband chocolade en wc-papier immers met elkaar te maken? Toen ik vanmorgen bij AH deze producten kocht zag ik ook geen enkel verband. Ik was nog niet eens op het idee gekomen om een verband te zoeken tussen de vier producten. Maar op de één of andere manier was ik uitzonderlijk helder van geest voor de maandag morgen en misschien ook een beetje (prettig?) gestoord want ik begon ineens allerlei verbanden te zien tussen wasmiddel, maandverband, chocolade en wc-papier.

Welke verbanden ik zag wil je nu natuurlijk weten. Er was één heel erg voor de hand liggend verband of misschien waren het er zelfs twee of drie. Zó voor de handliggend dat zelfs iemand die nog bij moest komen van een zeer vermoeiend (schaats) weekend, iemand die zwaar was doorgezakt, die verbanden nog had kunnen ontdekken.
Het eerste verband is natuurlijk dat alle vier de producten vandaag in één en hetzelfde boodschappenwagentje terecht kwamen namelijk de mijne.
Een tweede verband is dat ik niet van plan was om ook maar één van de artikelen te kopen. Ze stonden geen van allen op mijn boodschappen lijstje. (zie foto)
Het derde verband is dat ze alle vier in de aanbieding waren.
Onderling ligt daar natuurlijk ook een vierde verband. Waren ze niet in de aanbieding geweest had ik ze niet meegenomen. Wasmiddel, wc-papier en maandverband probeer ik sowieso alleen maar te kopen als ze in de reclame zijn. Ons gezin bestaat uit 5 personen, waaronder 3 dames en 2 heren, en dus zijn we groot verbruikers van die drie artikelen. (Terwijl ik dit schrijf draait de wasmachine al voor de derde keer vandaag zijn rondjes.) Chocolade koop ik ook eigenlijk alleen als ze in de aanbieding is maar zeker als het om van die kingsize megarepen van 300 gram gaat die ik vandaag heb meegenomen! Echt joekels van repen zijn het maar wel heel lekker natuurlijk.

Inmiddels staat de verbanden teller op vier. Deze vier waren nog redelijk voor de hand liggend maar verband vijf is een doordenkertje. Hopelijk zijn jullie allemaal inmiddels zo wakker dat je hem kunt volgen, zo niet dan probeer je het morgen gewoon nog eens. Het gaat in dit geval om een psychologisch marketing verband. Men probeert namelijk producten in de aanbieding te doen die verband houden met elkaar en probeert je zo zaken te laten kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Het verband tussen onze vier producten is dat de handig zijn als je, sorry mannen, ongesteld bent. Op dit moment heeft mijn jongste dochter bezoek. (Je zou een hele blog kunnen vullen met alle manieren waarop je ongesteld kunt zeggen{#knipoog}) Ik kan jullie verzekeren dat ze alle vier artikelen veelvuldig gebruikt en nodig heeft. Vooral de chocolade verdwijnt als sneeuw voor de zon, zelfs 300 gram lijkt te weinig, maar met de chocolade verdwijnt ook het chargerijn dat bij haar menstruatie hoort. Dus ik laat haar maar even lekker snoepen.
Het is dus erg slim van Appie om al deze vier producten tegelijk in de aanbieding te doen. De kans is groot dat je ze alle vier meeneemt, terwijl je één van de producten, in dit geval de chocolade, niet echt nodig hebt. Bij mij heeft het in ieder geval gewerkt, ik ben er in gestonken, in deze verkoop truc. Erg kan ik er overigens niet mee zitten want ik heb, op de chocolade na, toch alle artikelen echt nodig en die heb ik flink goedkoper, allen met 40% korting, mee naar huis kunnen nemen. Bovendien doe ik mijn dochter die middenin haar menstruatie en proefwerkweek zit graag een plezier!

Tot slot is erg nog één laatste alles overkoepelend verband eentje die mijn zoon gelijk zag, en zelfs ik in mijn heldere state of mind niet, en dat is VROUW. Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Ik denk niet dat ik dat verband na alle andere verbanden nog hoef uit te leggen, zelfs niet op maandag. Mocht er nog iemand zijn die nog meer verbanden kan leggen tussen wasmiddel, maandverband, chocolade en wc-papier dan hoor ik dat natuurlijk graag. Wie weet zijn er mensen die nog veel helderder zijn dan ik op deze eerste werkdag van de week. Ik ben benieuwd!

P.s voor de liefhebber, het is intussen mogelijk om je te abonneren op de rss feed van mijn website.

About the Author

Elmar

20 Reacties

 1. Pia

  Her verband zie ik zeker wel en komt me heel herkenbaar voor. Mocht nu niet die repen in de aanbieding zijn, geen nood, een pak hagelslag doet ook wonderen 🙂

 2. f r e d

  als het toiletpapier op is gebruik je maandverband om de chocolade van je mond te verwijderen, waarna het maandverband goed is uit te wassen om tot eigenlijk gebruik te komen…..???

  inderdaad er is verband !

 3. Liesbeth

  poeh hee, je gaat wel diep zo op de maandagochtend..maar je hebt gelijk, reclame, daar wordt altijd over nagedacht

 4. Redstar

  Ik las, onthield, en zag je laatste zin. Je RSS.. Dank 🙂 Ik zag het verband overigens vrij snel. Maandag of niet

 5. Di Mario

  Het zijn de vier artikelen die ik vermijd om te kopen en die ik standaard op het lijstje schijf van mijn Dinnetje.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Lara

  Grappig! En chocola, lekker! Groetjes Lara

  Ik wil je eigenlijk wel een button geven op mijn log Elmar, is dat ok?

  groetjes Lara

 7. Elise

  Voor een maandag ben jij wel een denker hoor, ik stel dat meestal tot dinsdag uit, maandag is mijn vrije dag 🙂

  Bij AH kom ik niet maar 3 van deze artikelen haal ik ook, zeker als ze in de aanbieding zijn of is het alleen als ze in de aanbieding zijn. Alhoewel…die chocolade, nee daar doe je mij neit zo’n plezier mee, ahha

  Fijne avond, Elise

   

 8. Leidse Glibber

  Jeetje, wat bij jij inderdaad helder op de maandag, maar er zit inderdaad als je het zo uitlegd een duidelijk verband tussen de aanbiedingen hahahahaha

 9. Carla

  Ik zie het verband helemaal hoor!!!

  Maar ja…het is ook al later op de avond hè {#knipoog}

  En die chocolade…die lust ik zo ook wel hoor…ben me vanavond weer eens te buiten gegaan aan een hele reep….voor je het weet is zo’n ding ‘op’

  O ja…misschien nog één klein verbandje…dat de VROUW meestal die boodschappen in huis haalt????

   

  fijne avond…liefs Carla.

 10. curieuzeneuzemosterdpot

  alle vier de woordjes zijn deelbaar door 3?  {#groot}

   

  whahaa, zelfs de code van hieronder ook?  {#rolling}

 11. tagrijn

  Jij legt slimme verbanden. Je moet er maar opkomen. De verschillen zijn simpeler aantoonbaar.

 12. klaproos

  pfffffffffffffffff

  ik  zit  met  mijn hoofd in het verband:-)

  erg  hé:-)

 13. ida

  Ja die appie is slim met zijn aanbiedingen .

  Liefs ida

 14. Leo

  What goes in must come out…..en als dat niet helemaal goed gaatof de chocolade valt verkeer heb je ook dat wasmiddel nodig…….een wonderlijk verband, maar wel voor de hand liggend….sory!

 15. Mannie

  IK zou niet  eens op het idee gekomen zijn om er een verband in te gaan zoeken 😉

 16. jo2see

  Wat een goed verhaal wat verband heeft met elkaar 🙂 Je moet het verband maar kunnen leggen.

 17. gerdaYD

  Verbanden leggen?
  Bridge: balkon
  Een wel heel erg moeilijke, Elmar {#sortof}

  Heerlijk log zette je hier neer… en bedankt voor de lieve wens, zussie is er blij mee!

 18. Etje

  Die reclame mannen zien die verbanden overal wel hoor, zolang de mensen maar buiten gaan met een volle kar is het voor hun al goed.

  Prettige dinsdag

  Etje

 19. marjolijn

  Ooohh, die reclamemannen zijn zo slim, en zorgen wel dat jij de boodschappen wagen vol krijgt.

 20. Renesmurf

  Zo kan je tussen alles wel verbanden leggen.
  De AH is wel de duurste aller supermarkten, dus dat doen ze slim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)