Na het smsje en het mailtje van Lea vanaf Schiphol, ben ik, toen bleek dat een aswolk het vliegverkeer weer plat had gelegd, ijlings richting Schiphol gesjeesd. Inmiddels redelijk bekend met Schiphol, na manliefs recente reis naar Jakarta, heb ik in alle hoekjes en gaatjes gezocht en natuurlijk heb ik haar laten omroepen, ik had zelfs flyers meegenomen!

Maar helaas hoe ik ook mijn best deed om haar te vinden, ik moest onverrichterzake en dus zonder Lea naar huis. Het enigste wat ik kon doen was wachten op een nieuw teken van leven en hopen dat ze zich niet al te erg in de nesten zou werken. Jammer genoeg bleek die hoop gisteren al snel ijdele hoop te zijn, want ik vond het volgende zeer verontrustende mailtje met foto in mijn mailbox:

“Your friend got herself into a bit of trouble”
Love, Mister Beefeater

 A bit of trouble????? A lot of trouble zul je bedoelen…. Ik zag de meest vreselijke beelden voor me…..

Jullie begrijpen dat ik spoorslags naar Londen ben afgereisd om Lea te redden van het hakblok! Want dat Henry VIII niet meer leeft stelde mij geensinds gerust, de Tower heeft een te slechte naam opgebouwd!  Gelukkig bleek toen ik daar aankwam dat madame net gratie had gekregen, want Lizzy, zoals Lea Koningin Elisabeth noemde, vond de Tower toch wel een iet wat te zware straf. Maar straf waarvoor? Gelukkig had Lea de hele reis terug de tijd om één en ander uit de doeken te doen!

Wat was er nou gebeurd?
Lea had op de één of andere manier gehoord dat ik een aantal jaren in Engeland heb gewoond en dat had haar nieuwsgierig gemaakt. Ze had toen gedacht het vliegtuig naar Heathrow te nemen, maar toen de aswolk letterlijk roet in het eten bleek te gooien is madame richting Calais vertrokken en heeft de Eurostar naar Londen genomen. In Londen aangekomen vertelde ze me dat ze haar ogen had uitgekeken. Zo had ze genoten van:

Big Ben en de Houses of Parliament

St. Pauls Cathedral

Ze was er zelfs een soortgenoot tegen gekomen vertelde ze.

Ze had een boottochtje over de Thames gemaakt en tot slot…..

…..genoten van het uitzicht vanuit de London Eye.

Na het reizen en na Londen te hebben bekeken was Lea uitgeput geweest, vertelde ze, en ging ze op zoek naar een logeer adres. Nou ja op zoek, ze had bedacht dat zij als koningin van de dieren wel bij haar collega koningin Lizzy kon gaan slapen. Zonder veel problemen was ze, ongezien, Buckingham Palace binnen gelopen en had ze een comfortabel bed op gezocht. Bleek het het bed van Lizzy zelf te zijn! Dus doen een dienstertje het bed kwam open slaan, en daar Lea trof, zette ze het op een gillen. De bewaking kwam al snel, en Lea werd gelijk afgevoerd naar de Tower, want na de vorige insluiper had men, zo bleek, letterlijk een ‘eens maar nooit weer’ beleid ingevoerd. Gelukkig was het voorval Koningin Elisabeth ter ore gekomen en bleek die niet zo onthoofderig als haar voorvaderen waren en mocht Lea, heel erg geschrokken, de Tower in één stuk verlaten.

Lea heeft intussen haar intrek in huize Elmar genomen, maar ze is nog steeds niet helemaal bekomen van haar avontuur en wijkt geen seconde van mijn zijde!

 

About the Author

Elmar

38 Reacties

 1. rietepietz

  Als dat maar goedkomt met alwéér problemen door een aswolk , ik ken de geschiedenis van Lea niet maar dat gaat vast goedkomen als ze op jouw log is aangeland 😉

 2. Pia

  Ik woon niet in de buurt van beide. Gelukkig maar want die stoere jongens zouden Lea aan vellen scheuren

 3. Liesbeth

  Ik geloof dat ik maar een paar keer in mijn leven op Schiphol ben geweest en vliegen heb ik drie of vier keer gedaan, dus die kans ik erg klein dat ik Lea tegenkom..

 4. Renesmurf

  Als ik op schiphol kom zal ik goed uit mijn doppen kijken!

 5. Inge

  Ik werk op Schiphol dus ik zal extra goed opletten. Mooi liedje, ook een van mijn favorieten.

  groeten Inge

 6. Leidse Glibber

  Die Lea houdt ons wel bezig he.
  Ik hoop dat ze snel bij je is, maar sta niet raar te kijken als er opeens een luchtballon in je tuin landt.
  Lea schijnt tot alles in staat te zijn heb ik ondertussen al begrepen.

 7. ria

  hahaha, wat een toestand weer met Lea, last van een klein aswolkje?

 8. Henry aka bl@nkie

  Dat is een omweg zeg om bij dat liedje te komen maar het is de moeite meer dan waard! {#surprised}

 9. 10y

  Ik denk dat Lea het liedje vast heel leuk vindt en dat ze snel komt aanwaaien {#groot}

 10. boomkruiper

  Denk dat ze even een beetje aslucht voor de milieudienst is op wezen halen :D)

 11. hanscke

  Dit komt vanzelf op zijn pootjes terecht

 12. P-TER

  Een omweg maken voor de liefde,
  wie wil er dat niet!
  Gr.
  P-TER

 13. gerdaYD

  Jij mag zoveel omweggetjes maken als je maar wil lieve Elmar, met één restrictie: dat JIJ er gelukkig van wordt! Alles aan het eigen tempo hé, geniet van alles wat je op je weg tegenkomt, ook het liedje van de week…

 14.  Etje

  En omweg makenvoor dit liedje geeft niet hoor,
  want het is meer dan de moeite waard

 15. curieuzeneuzemosterdpot

  lea ligt intussen warmpjes in je armen te genieten, wed ik, bij het horen van zo’n prachtig lied?

  een dikke dankjewel voor je lieve verwelkoming, elmar!

 16. Elise

  Hmm, naar Elmar via Schiphol, das wel een enorme omweg haha. Maar is ze nu aan aangekomen ?

  Ik duik mijn bed in, ben gaar. Vandaag nog zon gehad of neit ? Hier heb ik de hele middag buiten kunnen zitten. groetjes Elise

 17. MrFrancky

  alles en iedereen zal wel goed terecht komen.
  Dit vertelde de geest van Napoleon me deze avond.
  groetjes.

 18. Di Mario

  Mocht ze over drie weken nog niet gevonden zijn, ik ga dan naar Schiphol.

  Love As always
  Di Mario

 19. Brillie

  Ik zag hier een drik tas gebruikt worden als een vlieger.

 20. Han

  We zullen morgen wel even naar schiphol rijden, met die goed gelijkend foto van jou moet het toch lukken haar te vinden.

 21. Hermien

  Oh oh, ik maak mij i.t.t. Wieneke wel erg ongerust! Dat sms’en en mailen heeft Lea niet bij ons geleerd hoor! Het is gewoon een autodidact. Ik hoop maar dat zij snel terecht zal zijn in jouw wereld Elmar! Tot die tijd doe ik geen oog dicht.

 22. Pasula

  Ik was toevallig op Schiphol maar heb niks gezien, er hing een aanvliegende aswolk voor.

 23. Sisely

  Ik zal wel goed uit kijken, leuk geschreven.

 24. Therese

  Oóóóóó ‘t is me d’r eentje. Een omweggetje, jawel. En van wie heeft ze dat sms-en geleerd?  Wat een portret. Als dat maar  goed afloopt………nu maar hopen dat ze op jouw mooie lied afkomt, Elmar!!

 25. Wieneke

  Och, dat komt wel goed. Lea Leeuwenhart is een bijdehand beessie, hoor.  Gewoon even een SMS en een foto per mail sturen, há! Ik bedoel maar. Dat kunnen die stomme katten in diergaarde Blijdorp mooi niet, zeg.
  Hou ons op de hoogte, Elmar.

 26. tagrijn

  Je moet als een speer naar Schiphol. Door ‘de as’  mag er weer niet gevlogen worden, dus misschien zit ze daar nog wel.

 27. J@n

  Ver zal ze niet vliegen, want ik heb gelezen dat Schiphol vanaf 6 uur vanochtend weer dichtligt tengevolge van het IJslandse vulkaanstof…….
  Gr. J@n.

 28. Me!

  Volgens mij zie je die nooit meer terug…

 29. ♥klaproos

  goeiemorgen elmar,
  de liefde kan ik duidelijk voelen:-0
  ik hoop dat  ze gauw zij het via omwegennaar je  toe komt:-)

  grappig geschreven :-))

 30. Hanny

  Ik was wel op Schiphol, maar dat was 16 dagen geleden en toen was Lea nog niet op stap. Dus ik heb geen flauw idee waar zij kan zijn. Ik hoop dat er snel een levensteken komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)