Hopelijk zijn jullie na een heerlijk weekend met veel zon weer helemaal uitgerust, om verder op avontuur te gaan bij Huis Verwolde. Op avontuur, want met Lea kun je daar op wachten  natuurlijk, die heeft daar een prima neus voor! Een aantal van jullie vroegen zich af of ik ook naar binnen geweest ben, die vraag kan ik met ‘ja’ beantwoorden. Maar niet afgelopen vrijdag, het huis ziet er geweldig uit binnen en is zeer de moeite van het bezichtigen waard, maar helaas mag je er geen foto’s maken en dus besloot ik, ook omdat ik Lea bij me had, van het mooie weer te genieten en in de tuin te blijven. We wandelden dus verder…

Over een romantisch bruggetje

waar Lea natuurlijk gelijk op klom, ik hield mijn hart vast….

Het is een leuk zitje maar we hebben net een lange pauze gehad dus we lopen door, hoewel we…..

Lea had heel andere plannen….

jawel hoor, zo kennen we onze zonneaanbidster weer!

Ik besloot Lea even rustig te laten zonnebaden en liep nog een stukje verder om ook de laatste zijkant van het huis te fotograferen, een beslissing die ik al snel zou betreuren…

Toen ik terug kwam bij het bankje waar ik Lea en mijn cameratas even had achtergelaten was de vogel gevlogen. De tas lag er nog wel maar mijn kleine nieuwe camera was verdwenen. Nu ben ik geen reken wonder maar 1 en 1 bijelkaar optellen lukt me nog net, en dus concludeerde ik had het er alle schijn van had dat Lea een eigen foto rondje was gaan maken. Maar waar was ze heen gegaan? Ik heb haar natuurlijk gelijk geroepen, voor zo ver je in een dergelijke tuin het kunt maken om te roepen, maar Lea zweeg in alle talen. Snel ben ik overal in de tuin gaan zoeken en vroeg argeloos aan een ouder echtpaar dat ik tegen kwam of ze Lea, een klein pluchen tijgerleeuwtje met een camera, gezien hadden, die twee zullen vast gedacht hebben dat ik ze niet allemaal op een rijtje had en liepen mij bevreemd aankijkend snel weer door. Naarmate ik langer zocht begon mij steeds meer een onbehaaglijk gevoel te bekruipen, ze zou toch niet….. Nee, Lea had haar leven gebeterd en was vast niet stiekem naar binnen gegaan met de camera,….. toch….? Wel dus! Na ongeveer een half uur naar haar gezocht te hebben hoorde ik ineens boze stemmen achter het huis, snel liep ik er op af en was nog net op tijd om te zien dat Lea met een grote schop onder haar kont het huis werd uitgegooid.
Snel kwam ze, weinig onder de indruk, naar me toe met de opmerking ‘Ach het was te proberen.’ Voordat haar ook nog een standje kon geven legde ze me uit dat ze, gebruikmakend van haar kleine postuur, stiekem binnen foto’s had willen maken om dit logje nog aantrekkelijker en exclusiever te maken maar helaas was ze betrapt in de laatste ruimte toen perongeluk de flitser afging. Jullie begrijpen dat ik, hoewel ik het niet met de actie eens was, niet echt kwaad kon zijn op Lea. Helaas heeft ze de gemaakte foto’s moeten wissen en dus kunnen we jullie nog steeds geen foto’s laten zien van het interieur van het huis.
Maar gelukkig was er buiten nog genoeg te zien.

De orangerie.

De mooie groene oevers van de slotgracht.

Lea op zoek naar lekker ruikende lelietjes-van-dalen.

In de tuin liggen ook de laatste baronnen en baronnessen begraven.
Hier liggen de laatste baron en zijn eerste vouw. Hij overleed in 2008.

Bij het huis staan ook allerlei aparte bomen.

Over bomen gesproken….

Ze kon het niet laten!

Maar vanwege o.a. al het geklim en geklauter lag Lea even later voor pampus in het gras.

We zijn toen maar snel weer op huis aangegaan, zodat Lea lekker kon uitrusten en bekomen van haar avontuur, ik kon trouwens ook wel even rust gebruiken om bij te komen! {#knipoog}

Weer helemaal bijgekomen, heb ik zin in de nieuwe week, waarin er veel te gebeuren staat. De verkiezingen natuurlijk, het WK begint en vrijdag ga ik met alle vrijwilligers van de Hoge Veluwe een dagje op stap, dit speciaal ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Stichting Nationaal Park de Hoge Veluwe. Jullie begrijpen dat ik wat betreft het liedje van de week, dat eigenlijk vandaag hier geplaatst had moeten worden, ik bij hoge uitzondering voor een dagje uitstel heb gekozen. Geeft me nog even de kans om er over na te denken, en zo hoefde ik het verhaal van de vreemde vogel ook niet te onderbreken.
Afglopen weekend heeft mijn jongste dochter weer deelgenomen aan de nationale kampioenschappen RG voor C/D groepen, daar heb ik natuurlijk foto’s en filmpjes van maar ook die zullen nog even moeten wachten maar wat in het vat zit……
Jullie begrijpen, de logjes strijden momenteel om de voorrang maar ze komen allemaal vroeger of later aan bod! {#groot}

 

About the Author

Elmar

33 Reacties

 1. Betty

  Wat staat lea er mooi op hahaha! groet betty

 2. ArtMus

  Nou heb ik al heel wat meegemaakt in mijn blog leven…..
  ik denk aan rijzende tuinkabouters enz….maar dit slaat alles.
  Echt het is niet te geleuven! whahahahahahahah

 3. Gerda Bergsma

  Geweldig, je hebt een lach op mijn gezicht getoverd. Wat een leuk verhaal met prachtige foto’s!

 4. Carla

  Ik begrijp dat ik mijn camera’s dus veilig op moet bergen??
  Zal vast eens gaan bedenken wat we samen gaan doen!!
  Mooie foto’s heb je weer gemaakt…die kan ik jou niet beloven hoor (of Lea moet ze maken !!)

  liefs Carla.

 5. Hermien

  Toch geen zonnesteek opgelopen deze keer? Het blijft vermoeiend hè, met Lea op stap?

 6. ida

  Prachtige wandeling Elmar samen met lea dat was echt genieten zo te zien !
  Fijne week
  gr..ida

 7. gerdaYD

  Dit was weerom genieten (én lachen) met deze heerlijke reportage Elmar! Hoe kom je er toch telkens weer bij dergelijke spannende logjes voor ons te maken? Dankjewel daarvoor!
  En alles op zijn tijd, we zien het hier allemaal wel passeren…
  Had je dochter succes? Daar ben ik ook benieuwd naar!
  Maak er een fijne dag van, zonder al te veel stresss hé!

 8. Redstar

  Mooie foto’s en ook ik vin d het jammer dat de foto’s van je compagnon weg zijn.
  heb je zelf ook zo lekker in de zon kunnen liggen?

  Grts

 9.  Etje

  Als je zo’n model ter beschikking hebt dan kunnen de foto’s alleen maar geslaagd zijn he

 10. curieuzeneuzemosterdpot

  wat een belevenissen voor die kleine lea!

  je zou van minder uitgeteld in ‘t gras blijven liggen?

  ik heb weer genoten van je uitstap, elmar!!

 11. P-TER

  Wat een heerlijke reeks zet je hier neer Elmar!
  Knap!
  Gr.
  P-TER

 12. J@n

  Wel goed bekeken van Lea om dat te proberen. Jij hebt in ieder geval weer een prachtreportage Elmar.
  Gr. J@n.

 13. Brillie

  Op jullie huis ook een vlag?

 14. Han

  Je moet haar vaker mee naar buiten nemen, je kan zien dat ze van die uitstapjes geniet en je foto’s fleuren er door op met dat leuke model.

 15. Renesmurf

  En wat een heerlijk weertje was het!  Dat maakt het allemaal nog eens extra mooi.

 16. Di Mario

  Wat een heerlijke ronde heeft Lea voor ons uitgezocht.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Fenny

  Mooi daar, en wat een prachtig weer!

 18. hanscke

  Inderdaad, prachtige mooie bomen.

 19. Jetske

  Ik ben al heel tevreden met alleen de foto’s van de buitenkant. Het is een prachtig landgoed.

 20. joit

  Gelukkig was het droog voor Lea . Ik was even hier en laat de hartelijke groeten achter  Jot.

 21. Me!

  Een heel mooi verhaal met mooie foto’s, jammer dat die van Lea gewist zijn.

 22. rietepietz

  Ttssss… ’tis me wat met die Lea ,laat ze zich betrappen met de camera in het huis , zó jammer !
  En er is vást heel veel moois te zien daarbinnen !

 23. ♥klaproos

  wie met lea  op stap gaat  komt overal ,
  alle  deuren gaan  voor haar  open:-)

 24. ria

  O o o o, die Lea toch, ze houdt je wel bezig zodoende.
  Prachtige tuin daar.

 25. pascale

  haahahah die Léa toch
  tja van wie zou ze het geleerd hebben!
  grandioos

 26. Marjolijn

  Gelukkig alles toch goed afgelopen.
  Het was buiten ook veel te mooi om naar binnen te gaan.

 27. Hanny

  Een schitterend huis in een schitterende tuin. De Japanse esdoorn geeft wat extra kleur eraan.
  En Lea, wat moet ik daar over zeggen. Ondeugend tot en met, maar met een goed hart.

 28. Wieneke

  Há, op de eerste foto zie ik een prachtige rode Esdoorn (Acer). Laat dat nu net mijn favoriete boom zijn.  Van de tweede ben ik niet zeker, maar ik denk dat het ook wel een esdoorn is. Lea had groot gelijk om binnen foto’s te gaan maken. Flauwekul altijd, dat vervelende verbieden. Net of het spul daar van slijt. Oké, misschien met een flitslicht, maar dat zou je uit kunnen zetten. Als ik mij goed herinner zijn de kamers best wel licht. Dus in dit absolute ene geval: Lea, goed zo! {#clap}

 29. Jan K.

  Echt een prachtig landgoed, Elmar, zowel de tuin als de gebouwen zien er keurig verzorgd uit.
  Vooral die eerste rode boom vind ik geweldig!

 30. Therese

  Wat een prachtig landgoed. Vooral buiten, het park, bedoel ik. Die Lea, een vermoeiend tiepje. Maar ja, zij bedoelt het soms best wel goed.
  Heel veel plezier a.s. vrijdag. Zo iets hebben al die vrijwilligers best verdiend!

 31. Inge

  Wat een heerlijk zitje daar zeg. Kan me voorstellen dat je daar lekker in de zon hebt gezeten.
  En die foto van Lea tussen de lelietjes der dalen is zoooo cute……..

  groeten Inge 

 32. Liesbeth

  nou nou nou zeg, dat was wel even schrikken, ik dacht even, het zal toch niet, maar gelukkig loopt het allemaal goed af. Die Lea en dan daarna weer met de pootjes over mekaar lekker liggen zonnen alsof ze van de prins geen kwaad weet. Bijzonder zijn die bomen zeker, vooral die ene kleine bonzai denk ik, echt mooi. Trouwens het is daar helemaal mooi, kan me voorstellen dat Lea dat dacht 😉

 33. Sisely

  Mooie foto’s zeg…ja het was lekker weer.Zo te zien heeft lea het naar z’n zin gehad.Doe maar rustig aan dan breekt het lijntje niet.Wens je bijdeze al een fijne dag voor vrijdag.

  Groetjes van sisely

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)