donderdag 07 mei 2009 Er zijn 41 reacties deze week Blog

Vandaag heb ik een drukke dag en dus weinig tijd voor een uitgebreide blog. Maar waar ik altijd, druk of niet, toch tijd voor heb is mijn verslaving. Ida een mede webblogster vroeg naar onze verslavingen in haar blog en zo kwam ik op het idee om maar eens een poging te doen om bij jullie te biecht te gaan over mijn verslaving.

In een eerdere blog heb ik het als eens over datgene waar ik aan verslaafd ben gehad, maar die log had toen een meer informatief karakter. Jullie merken het ik draai er nog al omheen. Het kost mij moeite om deze verslaving toe te geven. Dat is natuurlijk ook kenmerkend van verslavingen, men ontkent ze. Ontkennen doe ik het niet meer maar dat is nog wat anders dan er zo maar even over te bloggen natuurlijk.


(afbeelding van internet)

Ik bewonder de koffieverslaafden onder jullie die ruiterlijk toegeven niet zonder een bakkie te kunnen, die eerlijk zeggen niets waard te zijn zonder eerst een flinke dosis cafeïne naar binnen gewerkt te hebben. Zo ver ben ik dus nog lang niet. Wat het nog moeilijker maakt om met deze verslaving voor de draad te komen is dat er een spin-off verslaving aanvast zit! Eigenlijk dus twee verslavingen voor de prijs van één. Dat maakt het nog gênanter {#schamen} , en eigenlijk zo goed als onmogelijk om het te vertellen. Maar ik zal moedig zijn, en over deze gigantische drempel heen stappen, ik ben verslaafd aan……………….thee!

Pffffffffft dat is eruit! Ja lieve mensen ik kan niet zonder thee. Ik zeg altijd: “De dag dat ik een kop thee weiger moet nog komen!” Elke dag begin ik met een groot kop thee, of twee. Op één been kun je tenslotte niet lopen! In de loop van de dag volgen er dan natuurlijk nog velen! Ik begin ‘s morgens meestal met Ceylon of English Breakfast tea maar in de loop van de dag drink ik ook andere thee soorten. Ik vind het heerlijk om verschillende soorten en smaken uit te proberen. Op de foto zien jullie een kleine selektie van de verschillende theesoorten die in mijn kast staan. Ik drink niet alleen thee ik verzamel het dus eigenlijk ook.

Maar ik vertelde al dat er ook een spin-off verslaving was, en ook die verslaving zal ik nu dus wereldkundig maken. Na de biecht van mijn theeverslaving is deze iets gemakkelijker. Alhoewel, één verslaving is tot daar aan toe maar twee! Maar ja, jullie weten nu toch al dat ik twee verslavingen heb dus kan ik maar beter gelijk schoon schip maken. Thee moet natuurlijk ergens in gedronken worden en dus ben ik constant op zoek naar leuke theekoppen, ik kan er niet mee stoppen. Tja en dan ben je verslaafd lijkt me!
Ze moeten natuurlijk wel aan een paar minimum eisen voldoen. Ik drink het liefst thee uit een glazen kop of uit een fijn porseleinen kop, dus alleen die materialen komen in aanmerking. Het formaat van de kop is natuurlijk ook erg belangrijk, er moet natuurlijk wel een flinke hoeveelheid thee in kunnen. Als theeverslaafde ben ik natuurlijk niet van de Haagse bakjes.
Bij een porseleinen kop is de afbeelding die er op staat erg belangrijk. Zoals jullie weten ben ik een natuur liefhebster en dus heb ik een zwak voor botanische afbeeldingen. Nog niet zo lang geleden brachten mijn ouders een mooie schaal van Portmeirion mee, Portmeirion maakt prachtig serviesgoed o.a. met botanische afbeeldingen er op. Ik had er al wat van staan en was er dus erg blij mee. In de dagen daarna mocht ik weer werken in de Parkwinkel en wat stond daar in de winkel? Precies theekoppen van Portmeirion! Gemaakt van fijn porselein, groot en met botanische afbeelding! Ik was gelijk verkocht! Inmiddels heb ik de hele voorraad (slechts 4 stuks, dus dat valt nog mee!) meegenomen.

Extra leuk aan deze bekers is dat er een onderzettertje of dekseltje bij zit. Waar je natuurlijk ook een gebruikt theezakje op kwijt kunt. Een geweldige aanschaf dus voor deze theeverslaafde!

Jullie begrijpen dat ik intussen helemaal verslaafd aan het Portmeirion serviesgoed ben! Deze zomer gaan we richting Engeland en aangezien daar het Portmeirion servies vandaan komt kan ik maar beter mijn portemonnee thuis laten. Oeps! Heb ik per ongeluk zo maar nog een verslaving opgebiecht! Dus ik ga nu maar gauw stoppen met deze blog voordat ik met nog meer verslavingen op de proppen kom! {#knipoog}

   

About the Author

Elmar

29 Reacties

 1. Natazz

  Ik vind dat je zoon prachtige foto’s heeft gemaakt. Wat een uitzicht zeg, ik word er wel een beetje duizelig van hoor met mijn hoogtevrees. In elk geval weer een goeie reden om naar weekendje naar Londen te gaan boeken. hahaha

   

 2. Ineke

  Wat mooi genomen zo van bovenaf!

  Leuk zo’n toertje door de stad!, want het is wel heel veel jaren geleden dat wij Londen hebben bezocht.

  Fijne dag morgen. {#hollandflag}

  Groetjes, Ineke

 3. Sary

  Prachtige foto’s van wie zou dat kind het hebben”-)))

  En een heel mooi informatief log zeker voor mij want om de een of andere duistere reden zijn er twee landen waar ik nog nooit ben geweest Engeland en Italie duizend keer plannen gemaakt en altijd kwam er iets tussen.

  Ik zeg ook altijd voor mij wordt het echt Napels (en Londen) zien en dan sterven.

  Liefs Sary

 4. Jetske

  Wat een prachtige foto’s heeft je zoon gemaakt van een 360 graden panorama!

 5. Renesmurf

  Mooie foto`s van een mooie stad.
  Dat wil zeggen dat ik de oudere gebouwen altijd het mooist vind.

  London, ik ben er nog nooit geweest.

 6. Hanny

  Je zoon heeft mooie foto’s gemaakt. Daardoor krijg ik een indruk van Londen. Ik ben daar nooit geweest, maar moet er toch echt een keer naar toe.

  Ik ben geen liefhebben van kermisattracties, behalve het reuzenrad. Het lijkt me geweldig om in het London Eye te zitten en de stad te overzien.

 7. Leidse Glibber

  Geweldig deze totaal andere foto’s dan hoe ze normaal genomen worden.

  Off topic, wat een ellende was het bij punt nl, hele avond storing.

 8. WWW.BRILLIE.NL

  Leuke bus voor Bea, als ze volgend jaar weer naar Apeldoorn komen.

   

 9. curieuzeneuzemosterdpot

  wat een indrukwekkende foto’s, elmar!

   

  het kriebelt hier, en niet alleen omwille van mijn hoogtevrees!  {#bril}

 10. Di Mario

  Die eerste brug… die herkende ik…

  Heb ik nou troostpunten verdient… ??????

  Love As Always
  Di Mario

 11. sisely

  Prachtige foto’s gemaakt, en ben weer wat wijzer geworden.

 12. Elise

  Nou idd, prachtige foto’s .. moet toch maar eens in ‘t eggie gaan kijken.

   

  Fijne avond, Elise

 13. Me!

  Mooie foto’s, ik moet toch nog eens terug gaan naar London. Het meeste daar heb ik destijds vanuit de bus gezien…

 14. Thérèse

  Heel mooi! Ik zou ook dolgraag eens naar Londen gaan, maar dat Engelse platteland van laatst dat vond ik toch het allermooist.

 15. Jeroen

  Indrukwekkend.

 16. klaproos

  dat  reuzenrad lijkt me  supergaaf om in t e klimmen in de avond en een overzicht over de stad te  hebben 🙂

 17. ria

  Mooie foto’s!

 18. Redstar

  Knappe foto’s! London is ook goed volgebouwd zie ik. Dat gaat ook allemaal door daar.

 19. Wilma

  Wat een geweldige foto’s!!

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 20. Inge

  Ik hadgisteren niet meegedaan dus ik deed dit keer helaas niet mee…..

  Maar ach, de vorige keer had ik 8 punten, kan ik volgens mij ook nooit meer verbeteren. Stoppenop je hoogtepunt is dan beter he? Whaaaaaa

   

   

  groeten Inge 

 21. fotolog Albert & Mara vanaf de Costa del Sol

  Wil jij je zoon bedanken voor de mooie foto’s. Graag. Het is al weer 12 jaar geleden dat we zelf in London waren. Fijne Bevrijdingsdag toegewenst.

 22. fotolog Albert & Mara

  Sorry Elmar,gewoon vanuit die “dolfijne” stad op de N.W. Veluwe.

 23. karin

  ach ja, die St Pauls Cathedral…. Ooit moesten mijn moeder en ik heel nodig plassen. Dat was dus in Londen. Wij op zoek naar een wc. Erg lastig. Lopen we om die SPC heen, staan we oog in oog met spetterende spuitende fonteinen…..! Dat was even erg lastig voor ons.

   

  daar moet ik dus ALTIJD aan denken als ik deze kathedraal zie.

 24. ida

  Mooie foto’s

  Zo kom ik nog eens ergens haha leuk gedaan door je zoon !

  Liefs ida

 25. HH

  wat een uitzicht zeg!!!ik ben diep onder de indruk!

  groetjes  van HH

 26. boomkruiper

  Je zoon geniet volop zo te zien. Heerlijk als jongeren nu al deze interesse hebben

 27. Muzzz

  Dat is een bezoek meer dan waard zeg!!!!

 28. Sien

  Wat een mooi uitzicht zo Elmar!!

  Complimenten aan je zoon, de foto’s zijn schitterend!

  We hebben zo’n reisje een keer met 5 vriendinnen gedaan in één dag.

  Ik geloof dat ik nog nooit zo moe ben geweest!!!! 🙂

  Maar wel heel mooi hoor, je moet er gewoon een keer geweest zijn, maar dan in 3 dagen of zoiets.

   

  Fijne “vrije “dag nog vandaag

  Groetjes Sien

   

 29. Jan K.

  Mooie serie! Het is sltijd mooi om een stad van bovenaf te bekijken.

  Het mooie is, dat bij een stad als Londen de buitenstaander ook nog eens wat gebouwen e.d. kan herkennen. 🙂

 30. PLATO

  Die zoon van jou kan er wat van. Het valt niet mee die grote bouwwerken goed op de foto te krijgen. Mooi.

 31. Kroosduiker

  Mooi!

 32. Leo

  IK kwam voor het eerst in The St. Paul in 1971. Maakte vel indruk. Zeker met in het achterhoofd het verhaal dat tijdens de ‘Blitz’ die kerk niet tot nauwelijks beschadigd werd. IK moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat er zoveel nieuwbouw in Londen heeft plaatsgevonden in de afgelopen pakweg 10 jaar. Stadsgezicht is compleet veranderd en niet allemaal ten goede. IK was er in 2005 voor het laatst en toen was ik blij dat ik af en toe wat markante punten kon herkennen……

 33. Pasula

  Met groot plezier las ik deze log. Ooit heb ik een bezoek gebracht aan st. Pauls en was toen zo onder de indruk dat ik vergeten ben foto’s te maken. Ik weet nog precies hoe de kerk er van binnen uit zag…enorm mooi.

  Dankjewel Elmar!!

 34. marjolijn

  Nooit geweest en toch gezien….!!

  Dank je wel.

 35. Pia

  Sinds wanneer mag dat niet meer, die foto’s binnen maken ? Ik heb ze nog wel gemaakt, of heb ik toen de regels overtreden hahaha ? Maar het uitzicht is de klim waard, zeker met helder weer

 36. Fenny

  Tjonge, van Italië ineens in Londen! Op deze manier komen we nog eens ergens! Weet je hoe de gids zo’n sightseeing bus noemde? Een “toplessbus”.

  @ Skieën op de Etna? Ja, dat gebeurt nog! Er kwamen mensen met skies in de kabelbaan!

   

 37. Etje

  Volgende maand moet onze zoon voor zijn werk

  voor 2 weken naar Londen, ga hem wat tips geven

  van wat daar te zien valt.

  Groetjes

 38. Mannie

  zijn mooie foto’s, nog mooier als ie er meerdere had op een statief en dan een hdr van maken 🙂

 39. Han

  Hij heeft het toch niet van een vreemde, het fotograferen. {#lach}

 40. gerdaYD

  Wat een knappe reportage! Een mooi beeld van een al even mooie stad. PROFICIAT!

 41. Liesbeth

  nou mooi hoor, heb er zo toch een leuke indruk van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)