woensdag 31 december 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Beste lezers u zult wel gedacht hebben heeft Elmar de kerstdagen wel overleefd? Nu ik kan u geruststellen ik leef nog! Op deze laatste dag van 2008 heb ik tussen de onvermijdelijke boodschappen en oudejaarsborrels door nog even een momentje gevonden om u op de hoogte te brengen van de oorzaak van de afgelopen website stilte. De oorzaak van de web stilte waren overigens niet de kerstdagen, die waren relaxed en gezellig.

De website stilte wordt veroorzaakt door de verbouw koorts die weer heeft toegeslagen. Mijn lieve man heeft besloten dat hij zijn vrije dagen tussen kerst en oud en nieuw zeer nuttig wilde gebruiken door een klus die al langer op de nominatie stond uit te gaan voeren. Hij is namelijk bezig om het plafond in de keuken en de plaat boven de keukenkastjes te vervangen. In onze keuken hadden we een kunststof schrootjes plafond met halogeen inbouwspotjes. Boven de keukenkastjes zat gipsplaat met een laagje structuurverf eroverheen. Dat laatste is natuurlijk niet handig als je één en ander wil schoonmaken. Het gevolg was dus een zeer vieze vette plaat boven de kastjes. Wat betreft het plafond, dat moest ook vernieuwd worden omdat we het niet meer mooi vonden, maar ook omdat de spotjes het begeven hadden. Natuurlijk heb ik géén enkele poging gedaan om hem van deze klus te weerhouden maar het betekende wel dat ik de afgelopen dagen van de ene bouwmarkt naar de andere moest rijden.

 Alle gewone huishoudelijke klussen bleven liggen. Gelukkig was daar mijn trouwe hulp, die ijverig als altijd, de door mij in de afgelopen dagen verzaakte huishoudelijke plichten voor haar rekening nam. Gisteren nog ben ik naar Hengelo gereden om een set nieuwe LED inbouwpotjes te gaan halen. Onze plaatselijke doe-het-zelf gigant had maar twee sets en we hadden er drie nodig. Gelukkig kregen we een fikse eindejaars korting waardoor het op en neer rijden naar Hengelo ook financieel loonde. Milieutechnisch was het natuurlijk minder maar dat wordt vast wel weer gecompenseerd door het gebruik van die zeer energie zuinige LED verlichting.

Intussen is de helft van het plafond vernieuwd en zijn de eerste spots ingebouwd. De spots geven wel aardig wat licht maar niet genoeg om de aanrechtbladen dusdanig goed verlicht te krijgen dat je er veilig met vlijm scherpe messen in de weer kunt gaan. We willen niet met minder dan tien vingers het leven door en om dit risico te verkleinen hebben we, nou ja we, hij, extra verlichting geplaatst onder de keukenkastjes.

Normaal gesproken zou ik rond deze tijd druk met het bakken van oliebollen in de weer zijn. Maar u begrijpt met een ijverige klusser in de keuken zouden de oliebollen stof- of zaagselbollen worden. Niet erg smakelijk lijkt me en dus heb ik het plaatselijke goede doel gesteund en verse bollen gekocht gebakken door een lokale sportvereniging.

Koken is op dit moment zoals u zich kunt voorstellen überhaupt lastig en dus hebben we ons de afgelopen dagen beholpen met pizza’s en de Chinees. Vanavond zal koken in de keuken ook nog lastig zijn en dus hebben mijn jongste dochter en ik besloten om het oude jaar af te sluiten met de gourmet. Na het gourmetten gaan we vast kijken naar één van de oudejaarsconferences om zo 2008 af te sluiten. Ik wens u vanuit deze bouwkeet ook een goede laatste dag van 2008 toe en hoop in het nieuwe jaar weer snel wat van me te laten horen!

 

About the Author

Elmar

0 Reacties

  1. Frans-Jan

    Misschien is dit jou ook wel eens overkomen:
    Gisteren waren we een opgenomen detective aan het kijken toen iets herkenbaar in beeld kwam, ik zei tegen mijn vrouw “stop en ff terug gaan”, en ja hoor daar staat een beeld van Johan Altorf, en dat nog wel in een aflevering van de detective Van der Valk dat zich afspeelt in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)