maandag 17 maart 2008 Er zijn 8 reacties deze week Blog

Goede vrijdag nadert en dus komen bij mij de Matthäus Passion en Jesus Christ Superstar te voorschijn. Als jong kind ben ik op gegroeid met het meesterwerk van Bach. Ik heb er leuke herinneringen aan. Als jong kind was het iets vertrouwds dat bij goede vrijdag hoorde. Wel vond ik het erg lang duren, er leek maar geen einde aan te komen. Ook begreep ik er niets van dat men zo lang bezig kon zijn met het zingen van één woord laat staan van één zin, en als de zin gezongen was viel men als het even meezat nog eens in herhaling ook. De muziek kon ik wel waarderen tot de puberteit toe sloeg en alleen popmuziek goede muziek werd. 

Maar ik had geluk, mijn puberteit viel samen met de opkomst van Jesus Christ Superstar (JCS). Ik was 11 toen in 1973 de film uitkwam. U begrijpt dat een rock opera veel beter aansloot bij mijn muziek smaak van dat moment. Gelukkig konden mijn ouders JCS ook waarderen en dus werden voortaan beide stukken gedraaid rond goede vrijdag. Hoewel ik JCS toen al geweldig vond was ik helemaal verkocht vanaf het moment dat ik, in 1976, het stuk life on stage zag in het Paladium Theatre in londen. Ik herinner me als de dag van gisteren de zweepslagen scène, waarin Jezus op een vloer stond van wit verlichte tegels, tegels die met elke zweepslag één voor één rood werden. U kunt zich voorstellen hoeveel indruk die scène, in al zijn eenvoud, op me gemaakt heeft. In de loop van de jaren ging ik het stuk steeds meer waarderen, muzikaal maar ook qua inhoud fascineerd JCS me. Met als gevolg dat ik vandaag de dag een groot Jesus christ Superstar liefhebber ben. In 1996 kreeg ik nogmaals de kans om JCS in londen te zien. Het was weer even indrukwekkend en liet zien hoe gemakkelijk het stuk aan te passen is aan de tijd waarin het wordt uitgevoerd. Wat zowel de Matthäus Passion als Jesus Christ Superstar zo uniek maakt is hun tijdloosheid, beide zullen dan ook ieder jaar weer te zien en te horen zijn. 

Vandaag de dag kijk en luister ik, net als mijn ouders, met veel plezier naar beide. In mijn kinderen, alle drie pubers, zie ik hoe de geschiedenis zich herhaald, ook zij zien de Matthäus Passion (nu even?) niet zitten, maar ze kunnen wel, net als ik destijds, enorm genieten van Jesus Christ Superstar.

About the Author

Elmar

8 Reacties

 1. http://www./

  Ketika pejalan harus menunggu,banyak hal yang bisa didapatkannya selama itu..Great Yoga !!!dalam sekali makna tulisanmu. Yoga:Trims atas apresiasinya mbak.

 2. fifa 14 ut coins hack

  What appeals to antisocial people about the night is that fewer people are stirring. It’s quiet. It feels like you’re alone on a frontier.I hate interruptions and like to think things all the way through. The less cluttered nighttime (when all those restless bounders with which the world is inundated are asleep or passed out in a drunken stupor) is ideal for doing this.

 3. haus kredit ausland

  Mari Inbar comentou em 29 de janeiro de 2009 às 09:09. Oi, Marina!Tava pensando isso outro dia. Eu acho que nunca chego a passar da validade não, mass tenho um estojo da YSL de 4 sombras que são um escandalo, rosa piiiink e rosa bebe e roxo e lilás que ja venceram ha aaaaaaaanos e eu nao consigo jogar fora. E o estojo é lindo, coloridissimo com um coracao em cima… Essas confesso, não consigo… Mas rimel então, eu uso todo dia, não chega a passar da validade nao :)Beijinhos

 4. eil kredit arbeitslos ohne schufa auskunft kostenlos

  Excellent weblog here! Additionally your website so much up very fast! What host are you the usage of? Can I get your affiliate hyperlink for your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

 5. kredit bis 120 monate

  The documentation will be very important to us because we will need to continue mailing copies of the encounter visits/progress notes to the nursing homes for their chart copies. Can anyone recommend their EHR system for outputing a good looking note?

 6. bavariadirekt versicherung haftpflicht

  I have recently started a blog, the information you offer on this website has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.[]César Lassalle Reply:septiembre 25th, 2012 at 1:23 pmAdrian Good, Greetings from CHILE[]

 7. Heidi

  Muy bueno el post, me gustó, creo q lo pondré en practica y veremos que pasa, por lo menos es mejor que lo del talento oclMot.ui mayor problema es que siempre pienso mucho las cosas en vez de actuar..

 8. Constance

  hooray! coiagatulrtnons on your fun little christmas present also, lol-ing at your freakishly flustered christmas plans. but i do hope you enjoy your time with your family and chinese food!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)