donderdag 25 juni 2009 Er zijn 26 reacties deze week Blog

Vandaag een logje met van alles wat. Ik ben jullie nog twee updates schuldig, eentje van het tuinhuis en eentje van pimp your bike. Dit logje is dus bedoeld om jullie bij te praten over zo wel ‘de hut’ als de fiets.

Het tuinhuis.

Morgen gaat de bouw beginnen, mijn man, zoon en ik zelf gaan proberen om het tuinhuis dit weekend overeind te krijgen. Nu denken jullie misschien dat het werk de afgelopen dagen stil heeft gelegen maar dat is niet het geval. De grond rondom en binnen de fundering moest nog worden geëgaliseerd.

Onmisbaar…

Na het egaliseren is er worteldoek neer gelegd, hopelijk houdt dit het opkomen van allerlei ongewenst onkruid tegen onder en om het tuinhuis. Naast het beton gebruiken we ook stoeptegels als fundering. De houtenbalken zijn de balken waarop het tuinhuis opgebouwd gaat worden. 

Liesje op inspectie tocht, eerst de hoek links achter…

en dan de hoek rechtsachter. Beide hoeken waren exact 90 graden en werden goedgekeurd! {#happy_thumbup}
Er kan dus gebouwd worden morgen! {#groot}

Pimp your bike.

Gisteren avond kreeg ‘pimp your bike’ een vervolg, mijn dochter had nog 3 nieuwe spuitbussen gehaald.
Overigens is dit niet de eerste keer dat ze hun fietsen hebben gepimpt, de vorige keren gebeurde dat alleen iets minder drastisch. Erg vind ik het niet in tegendeel, ik houd wel van een beetje creativiteit, en de fiets van mijn dochter is niet bepaald nieuw te noemen.

Het spuiten veroorzaakt een mooie roze wolk.

 Dochterlief ‘geframed’ {#knipoog}

Het slot ontkomt niet aan een kleurtje.

De velg is duidelijk in aanraking geweest met de turkoise spuitbus.

Na twee avondjes creatief met spuitlak was dit het resultaat.

Zo jullie zijn weer helemaal bij. Morgen zal ik natuurlijk naast mijn handen uit de mouwen steken ook de camera ter hand nemen, want jullie willen natuurlijk niets missen van onze tuinhuis avonturen! {#knipoog}

  

About the Author

Elmar

40 Reacties

 1. Birgit van Knoppen

  Wat een gaaf tuinhuis gaat dat worden!

 2. Me!

  Het bouwen is leuk werk, het lakken ne schuren minder. Maar het resultaat zal ongetwijfeld mooi worden.

 3. Elise

  Ja dat is een reuze gepuzzel .. maar ik denk wel dat het erg leuk staat … en het wordt even aanpoten voor jullie. Tennis is niks voor mij .. dus ik zal er niet naar kijken

   

  Wens je een fijne avond, Elise

 4. Pia

  Zoet zijn jullie wel met dat tuinhuis voordat het staat. maar leuk dat je het voorste gedeelte dan gezellig kan gaan maken. met Wimbledon moet ik tot mijn spijt zeggen dat ik er helemaal niks mee heb (het tennis dan he)

 5. Sanne

  Succes met het opbouwen van het tuinhuis! Schroefjes moet je natuurlijk niet over houden want dan zit er ergens iets niet goed..hihi

  Ben benieuwd naar het resultaat! En een foto van jou in overall lijkt me ook wel heel leuk

 6. marjolijn

  Dat zal zeker een hele klus zijn……..maar als het eenmaal klaar is……..echt genieten!!

  Succes he!!

 7. Jan K.

  Veel plezier met uitpakken en puzzelen.

  Aan impregnant en beits ben je voorlopig nog niet toe, lijkt me …

 8. Di Mario

  Ik zie daar heel veel werk staan.

  WEns jullie er veel succes mee.

  Love AS Always
  Di Mario

 9. Han

  Aan de fundering kan het niet liggen die ziet er goed uit! Nu de opbouw nog.

 10. Hanny

  Leuk klusje heb je voor de boeg. Ach, denk ik dan, dat houdt de mensen van de straat. {#knipoog} Geeft wel een afwisseling wat foto’s, die we ongetwijfeld gaan zien, betreft. Hoewel ik toch liever foto’s van bloemetjes, bijtjes etc. zie.

  Succes met opbouwen en schilderen!

 11. joke

  Zou wel handig zijn als je een paar dagen vrij had want dit is toch wel een behoorlijk (e) klus(je).”t zal wel mooi worden lijkt me.

  Groetjes.

 12. sisely

  Denk dat het echt puzzelen word, nou werkse maar. Leuk je achter grond, ik ben ook een Tennis fan(alleen niet van wimbleon)maar van Rolland Garros!!!

 13. Jeroen

  Jullie blijven ook aan het werk om alles nog mooier te maken he. Ik ben benieuwd naar het resultaat Elmar. Maar je hebt er al eens over geblogd dus een idee hoe het wordt heb ik al een beetje.

 14. Jetske

  De pakketjes van Ikea zijn toch wat kleiner. 🙂

  Succes met de klus.

 15. gerdaYD

  En strakjes, lieve Elmar, als het helemaal klaar is:

  Het tuinhuisje glanst.
  Er plets een piepkleine drop
  naast de regenton.
  © Iris Van de Casteele

  Maar klein is jouw tuinhuis zéker niet! Wawwwwww….

 16. Annette

  Veel succes. Ik weet zeker dat het “Game, set and match” wordt met dat tuinhuis.

 17. ank

  Met een tuinhuisje wordt het extra leuk!!

  Dat zal mooi worden!!

 18. Redstar

  Dat wordt een leuke klus Elmar. Wij hebben hier de schuur zelf gebouwd en alles digitaal vast laten leggen 🙂 Ik heb de schuur zelf ontworpen, maar zo’n tuinhuis zoals jullie het doen is ook leuk werk. En uh,  schilder ze

 19. klaproos

  ik  zal het tennis niet op de voet  volgen  elmar,

  alleen maar als da tzo uitkomt,  maar je tuinhuis  ben ik wel nieuwsgierig naar 🙂

   

  xxx

 20. Leo

  IK begrijp dat jij in schaal 1:1 gaat doen wat ik op kleinere schalen al jarenlang doe? Bouwdozen in elkaar zetten? Wat een moed zeg. Nee, daar begin ik niet meer aan. OP kleine schaal is het al zo lastig. En met Ikea-meubelen gaat het ook altijd net aan goed….Heel veel succes in ieder geval….

 21. curieuzeneuzemosterdpot

  dat wordt tennissen met verf, elmar??  {#groot}

  ik kijk curieusss uit naar de vooruitgang van de werkzaamheden en natuurlijk naar het eindresultaat!  {#happy_thumbup}

 22. Inge

  Het is een hele klus maar jullie boffen wel met het weer zeg Elmar…… Klussen en je kleurtje bijhouden tegelijkertijd 🙂

  Heerlijk zo’n schuur, best een grote voglens mij.

  Enne Wimbledon Rules. Roger is al door de eerste ronde, ik hoop dat hij weer wint dit jaar:-)

 23. Billy

   

  bij ons ligt onder ons tuinhuisje een volledige plaat beton, vreemd dat bij jullie enkel de randen gelegd worden.

  Benieuwd naar het resultaat

  Groetjes!

 24. Leidse Glibber

  Ik hoop dat het met jullie tuinhuis beter gaat dan met het verschrikkelijke bouwpakket wat ik vorig kreeg met mijn nieuwe schuurtje.

  En lekker he eerst Wimbledon en dan de Tour de France, het worden weer mooie weken.

 25. Annemarie

  PUzzelen is goed voor je hersens! Dus het komt vast goed. 😉
  Na afloop zijn jullie weer een stukkie slimmer.

   

  Veel plezier met het tuinshuis in elkaar bouwen.

 26. Natazz

  dat word heul hard zweten voor jullie, ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat en en en naar een foto van jou in je overall. hahaha

  fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)