maandag 31 augustus 2009 Er zijn 28 reacties deze week Blog

Allereerst wil ik jullie ook namens Lieneke bedanken voor alle felicitaties. Lieneke heeft genoten van haar verjaardag al verliep hij niet helemaal zoals gedacht, maar soms is dat ook wel leuk en spannend niet waar?!

Longleat Cottage.
Na een dag feesten, nou ja deels, want we moesten dus eerst stad en land af voor haar cadeau (Nokia N97). Maar toen dat eenmaal gelukt was kon het feest losbarsten. Zondag moest er natuurlijk weer hard gewerkt worden aan Longleat Cottage. Eigenlijk zou ik daar nu ook mee bezig moeten zijn maar ik spijbel graag even om dit logje te schrijven! {#knipoog}

Deze Anemoon ‘Splendens’ staat volop te bloeien in onze tuin.

Verbouwing.
Intussen hebben we ook een goed gesprek gehad met onze aannemer. De boodschap is goed overgekomen want zodra we hem nu bellen, en hij is in bespreking o.i.d., dan belt hij na afloop meteen terug.
Wij waren nog op zoek naar een hovenier die een in de wegstaande hazelaar (zie onderstaande foto) in de tuin weg kon halen. Een nog al lastig klusje omdat hij tegen de muur van de buren aan staat en het gevaar bestaat dat de fundering schade oploopt. Mijn man had er al twee hoveniers gebeld die beloofden mij te bellen om een afspraak te maken, maar je raad het al, ze belden nooit. Onze aannemer kende er wel eentje, hij doet er al jaren zaken mee. We kregen zijn naam en nummer, maar voordat wij de hovenier konden bellen had hij ons al gebeld en vanavond komt hij even kijken om te kijken hoe hij de klus het beste aan kan pakken.
Deze week komt er ook iemand van het bouwbedrijf om te meten in verband met de stelkozijnen en volgende week wordt er ingemeten zodat wij kunnen gaan graven. Twee weken later verschijnen er dan hopelijk mooie stoere bouwvakkers {#knipoog} die, eindelijk, de klus gaan klaren. Dat is tenminste de planning en we hebben onze vriend de aannemer dusdanig de wacht aangezegd dat hij vermoedelijk ook niet meer met een uitstel durft aan te komen!

Wegafsluiting.
Morgen heb ik een afspraak in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Naast alle andere activiteiten ben ik ook samen met één van de ICT-ers en nog een paar anderen van de vrijwilligersvereniging bezig om een speciale website te maken voor de belangstellende werkgroepen binnen de vereniging. Ik mag morgen dus weer naar het Park iets wat ik natuurlijk leuk vind, maar de reis wordt de komende twee maanden minder. De N304 die ik normaal neem richting het Park is namelijk afgesloten. Dat betekent dus dat ik om zal moeten rijden en ik er waarschijnlijk een uur of langer over zal doen, zeker in de spits. {#sad} Niet iets om naar uit te kijken dus, maar goed dat ik de komende maand, in verband met de verbouwing, geen rondleidingen geef en dus minder vaak in het Park hoef te zijn.

Zo jullie zijn weer helemaal bijgepraat, nu ga ik snel mijn kluskleren weer aantrekken. Tot slot door onderstaande foto heb ik een prima idee gekregen voor een alternatieve bestemming van Longleat Cottage {#knipoog}

 

About the Author

Elmar

28 Reacties

 1. Jetske

  Een goed gesprek is altijd goed, nu maar afwachten of het gedrag zo positief blijft.

  Wat een omleiding zeg, maar liefst een uur langer erover doen.

 2. kroosduiker

  De anemoon en de druif zijn prachtig gekiekt.{#happy_thumbup}

 3. Hanny

  Ga je een wijngaard beginnen bij Longleat Cottage? 

  Pak ‘m aan, die aannemer. Je zou denken dat hij blij is met werk in deze tijd. Ik hoop dat de stoere bouwvakkers snel komen.

  Succes met alle werkzaamheden!

 4. Renesmurf

  Een uur langer rijden, dat is dan wel een heel end om!
  Sterkte er mee.

  Het verbouwen zal ook wel goedkomen!

 5. J@n.

  Je zou toch denken dat de bedrijven in rijen van vier opgesteld staan om in deze tijd welk klusje dan ook op te knappen….Niet dus en daarom heb ik nog steeds m;n twijfels over die ‘crisis’.

  Gr. J@n.

 6. www.brillie.nl

  Het leven verloopt nooit zoals je verwacht dat het zal verlopen… dat is leven. En niet alles is leukkkk.

 7. marjolein

  Nog van harte gefeliciteerd met je dochter

  En wat staat je anemoon en druif er mooi op

  Dag

 8. Malou

  Ooooo ik zwijmel ……….een Nokia N97 !!!!!!!!!

  Nou dat is een felicitatie waard dat toestel …….ja haar verjaardag ook natuurlijk whahahahah

 9. Thérèse

  Ik ben er een beetje uit hier, maar nog gefeliciteerd en succes met alle verbouwingen en verplantingen enzo!

 10. Liesbeth

  Genoeg te doen dus. Jammer dat je moet omrijden,  succes met alles

 11. Pia

  Wij hebben de witte druiven van de buren geknipt, die doen er niks aan en ze groeien meer bij ons dan bij hen. Verder hebben we de tuin zo goed als leeg momenteel op een paar grotere dingen na. In het voorjaar kunnen we dan gelijk aan de slag. Want de hele tuin ordt verandert. Ik wilde nog wat kleine bodembedekkers bewaren…….maar de echtgenoot had ze al in de container voordat ik ze kon redden 🙂

 12. Mo

  Mooi, de anemoon. Heb jij van die prachtige blauwe druiven in de tuin? Ze zien er goed uit. Wij hebben twee witte druiven en gisteren heb ik één druif geproeft en het smaakt al goed. Een beetje zoetzuur, ze moeten echt nog wel even groeien. Succes met het klussen.

 13. sisely

  Suc6 met wat er op jullie pad komt.

 14. Etje

  De eerste foto vind ik echt een juweeltje

 15. Di Mario

  Laat binnenkort nog maar even weten of de telefoon bevalt. Dan heeft ze hem tenminste goed uitgeprobeert.

   

  Love As Always
  Di Mario

 16. Han

  O dan komt er een beetje schot in de verbouwings zaak en kan je straks je druiven plukken en op de fles zetten om er wijn van maken in je nieuwe houten jachthuis.

 17. boomkruiper

  Mens wat heb je het druk. Kom nu maar even rustig bij en geniet nog even na van Lienekes verjaardag want voor je het weet is ze het huis uit 😉

 18. joke

  Je hebt nog 4 mnd voor de winter begint Elmar , dat moet lukken met de bouw. Sukses nog.

 19. sary

  Als nog gefeiciteerd met lieneke!

  Wat een prachtige trossen druiven Elmar dat wordt snoepen straks of ga je wijn maken:-))

   

  groetjes SAry

 20. Annemarie

  Fijn dat er nu wel gewoon gebouwd gaat worden! Ben je hopelijk nog net voor de ergste kou klaar.

  Oei die stronk staat daar wel heel fout inderdaad.. Beetje jammer. De hovenier heeft er vast wel een oplossing voor. 

   

  Sterkte met het tuinhuisje nu. 😉 Alhoewel in de regen?

 21. Jan K.

  Praat me niet van aannemers, bouwvakkers en kleine klussers … we wacht nog steeds op de uitvoering van laatste kleine werkzaamheden aan onze keuken …Hopelijk vergaat het jullie beter! In elk geval succes ermee.

  Het is toch wel te zien dat jullie een stuk zuidelijker wonen dan wij, want jouw druiven zijn al blauwer dan de onze, maar hier beginnen ze ook al lekker te kleuren. 🙂

 22. gerdaYD

  Succes, mijn lieve Elmar, bij alles wat je ondernam en ondernemen zal… méér kan ik je niet wensen maar wéét dat ik voor je duim opdat alles in goede banen blijft lopen!!

 23. klaproos

  dag  elmar goeiemorgen

  we zijn weer helemaal up to date,

  het spijt me ik heb onder het  lezen je  druiven op zitten eten 🙂

  do you mind:-) kom ze maar terughalen  volgend jaar hé,

   

  xxx

 24. Redstar

  Nog gefeliciteerd met terugwerkende kracht 😉

  En nogmaals succes met de verbouwing. Hoe kan omrijden nu jammer zijn. Het is een luxeprobleem. Meer niet 😉

 25. Jeroen

  Zo’n verbouwing heeft nog heel wat voeten in aarde. Ik weet er alles van. En smoesjes hebben aannemers zat. Dan is er ineens weer een personeelslid ‘ziek’ die hij in werkelijkheid ergens anders een klusje tussendoor laat doen. Of een klus laat afmaken. En je doet er weinig aan.

 26. Me!

  Mijn vakantie nu staat ook in het teken van verbouwen, alleen mag ik alles zelf doen. Maar als het resultaat goed is ben ik een tevreden mens.

 27. Wilma

  Wat een heerlijke druiven hangen daar,

  heb je ze geproefd?

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 28. Natazz

  Nog gefeliciteerd met je dochter, ik had het verjaardagslogje even gemist maar dat had een goeie reden, ik zat mijn eigen verjaardag te vieren op dat moment. hihi.

  Wat een mega cadeau heeft ze gekregen zeg, ik heb niet zo’n gulle moeder hoor al klaag ik absoluut niet.

  Succes met het klussen

  fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)