maandag 08 november 2010 Er zijn 37 reacties deze week Blog

Het is hier een hele week erg rustig geweest, maar dat was met reden want zoonlief heeft een flat gevonden in Amsterdam!! We zijn natuurlijk erg blij, het is gelukkig nog vrij snel gelukt en het is een ruime flat, die nog maar een paar jaar oud is, echt boffen dus! Zoonlief en zijn (platonische)vriendin, waar hij de flat mee deelt, zijn er erg content mee. De flat ligt aan de rand van Bos en Lommer en heeft heel handig een groot winkelcentrum op 2 minuten loop afstand. Jullie begrijpen, dat nadat hij vorige week maandag het contract heeft getekend, we druk zijn geweest met de voorbereidingen voor de aanstaande verhuizing.  Alle hoeken en gaten van ons huis werden nagespeurd op zoek naar bruikbare spullen. De oude Senseo, een thermoskan en zo nog wat spullen moesten mee, maar er moest natuurlijk ook nog het nodige gekocht worden. Bovendien werd onze zoon zaterdag 18 jaar en dat heugelijke feit konden we natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Het flatgebouw van onze zoon, hij woont niet 3 maar 7 hoog achter. {#knipoog}

Intussen bleken mijn “problemen” met Android op mijn HTC HD2 doorgaan. Niet alleen de korte levensduur van de batterij zorgde voor problemen, maar ook was mijn wifi verbinding plotseling weg en ging de instellingenbladzijde op zwart. Er zat niets anders op dan Android voor de zoveelste keer opnieuw te installeren, nadat op zaterdag de batterij het weer in no time voor gezien hield, was eigenlijk de maat vol! Dan maar geen Android of nog beter een nieuwe telefoon met Android.

Terug naar de verhuizing en de verjaardag, die uiteindelijk op 1 dag vielen, namelijk zaterdag. Het werd dus een in alle opzichten een bijzondere dag. ‘s Morgens zijn we richting Amsterdam gereden met een auto vol spullen, gereedschap en een goed gevulde portemonee! {#knipoog}
Bij aankomst bleek zoonlief gelukkig wakker {#knipoog}, en liepen we al snel richting winkelcentrum want er moesten nodige boodschappen gedaan worden. Via de Blokker en de Hema belandden we uiteindelijk bij de Appie en Bakker Bart om voor de verjaardagstaart en voor de verdere inwendige mens te kunnen zorgen.
‘s Middags stond voor een deel van het gezelschap, de poetsdoek op het programma en voor een ander deel de Ikea. Ik mocht naar de Ikea, wat op zaterdag geen feest is want je kunt er dan over de hoofden lopen. Maar zonder boekenkasten en bureaus en bijbehorende stoelen kunnen studenten niet studeren dus we hadden geen andere keuze dan de zweedse meubel gigant met een bezoekje te vereren. Met een auto vol reden we aan het begin van de avond, want zo laat was het inmiddels, weer terug richting de flat.
De thuisblijvers hadden gelukkig voor friet gezorgd dus we kunnen gelijk aanschuiven.
Na een lange maar gezellige dag reden we moe maar voldaan om half elf weer richting huis. 
Gisteren was zoonlief hier om zijn verjaardag nog eens dunnetjes over te doen, hij kreeg zijn cadeau van ons, een netbook en van zijn zus en haar vriend, handdoeken. Gisterenavond zijn we tot slot nog lekker uit eten geweest.

Na lang wikken en wegen heb ik gisteren besloten om toch maar een nieuwe telefoon met Android aan te schaffen. Eigenlijk zat ik er niet op te wachten om een duur nieuw toestel te kopen maar het geluk was aan mijn zijde want ik vond een minder duur toestel
(de HTC Desire) en kon het dankzij een klein krasje op het beeldscherm voor een extra scherpe prijs kopen. Dat was nog niet alles want alle accessoires, zoals screenprotectors, hoesje, oplader en houder voor in de auto kreeg ik er gratis bij. Jullie kunnen je vast voorstellen dat ik nu een erg blij mens ben! Wat een verademing, dat ik nu niet meer bang hoef te zijn dat ik in de steek gelaten wordt door de behoorlijk onstabiele Android op mijn oude telefoon, en wat heerlijk dat de batterij weer lekker lang meegaat! {#groot}

Intussen wordt ons huis steeds moeilijker te bereiken want de stratenmakers hebben ook ons huis nu bereikt. Het zal nog wel even duren maar dan ligt de straat er ook weer netjes bij! Voorlopig hebben we dus nog even een zandbak voor de deur en hebben de kippen van de buurman hun toevlucht onder de carport moeten zoeken.

Rechts is de oploop naar ons huis nog net te zien.

De kippen in de carport.

About the Author

Elmar

37 Reacties

 1. hanscke

  18 jaar en dan al zo’n onderkomen. Gefeliciteerd en dat zoonlief maar moge uitgroeien tot een fijn mensenkind

 2. FotoFietsMargreet

  Ik feliciteer jou en zoonlief. Maar je hebt het er wel druk mee. En dan nog zo’n ingewikkelde telefoon, nou ja telefoon….alles wat daar bij zit. Bij mij hoeft zo’n ding alleen maar te bellen of gebeld worden en te sms’en en als ik ergens met mijn fiets val dat ik 112 of mijn buren kan bellen om me te redden.
  Maar een mooi stekje heeft zoonlief. Wel een hele drukte, maar nu kun je hopelijk uitrusten??!!
  Groetjes

 3. Carla

  Dat is een prachtige flat zeg!!
  Heerlijk hoor dat hij zijn eigen stek heeft!!

  Die telefoons weten wat hè…ik heb sinds kort de Samsung Wave….het was even wennen,vond er ook niks aan in het begin, maar het went nu wel.
  Ach..zal het er weer twee jaar mee moeten doen voorlopig.

  fijn weekend…liefs Carla.

 4. ida

  Mooie flat hoor van je zoon ,en alvast gefeliciteerd met zijn verjaardag !
  Fijn weekend
  ida

 5. justm3

  Drukke tijden achter de rug gehad. Klinkt wel als leuk druk :-). Gefeliciteerd alvast met zijn verjaardag.
   
  Hopelijk werkt de nieuwe gsm nu zoals het hoort :-).

 6. Gerda Bergsma

  Dat lijkt me een mooi stekje in Amsterdam! Ziet er goed uit. Alvast veel succes met de verhuizing!

 7. Leo

  Van harte met het huis van jullie zoon. Blijft in Amsterdam een kostbaar goedje. Bos en Lommer ken ik goed, een paar jaar in rondgelopen voor werving en reclame van de wijk. Leuke warme buurt, met een paar goede zaken waar je nog echt Amsterdamse spullen kunt halen. En wat die straat betreft; als het voorbij is ben je het snel vergeten. Ging hier ook zo.

 8. Brillie

  Al blad wezen harken?

 9. 10y

  Op je blog was het een weekje rustig, maar aan het thuisfront toch een stukje minder rustig. {#knipoog}
  Fijn dat jullie zoon zo’n mooie flat heeft gevonden. En dan ook nog 18 geworden, dat zijn twee mijlpalen.
  Heel veel plezier ook met je nieuwe mobiel. {#mobile} {#groot}

 10. Jeroen

  Een hele onderneming wanneer je kind de deur uit gaat. En dan nog jarig ook. Dat inladen bij Ikea is nog niet zonder risico, getuige een nieuwsbericht deze week. Een Duitse dame laadde haar gekochte spullen in terwijl de motor van haar auto nog draaide. Een onverlaat reed er toen mee weg. Auto kwijt en meubeltjes kwijt.

 11. Marjolijn

  Proficiat nog met je zoon.
  Ja een weekend met van alles wat, maar wel hele leuke dingen, allemaal.
  Leuk voor zoon lief zo’n mooie flat.

 12. francky

  allemaal goed nieuws dus en mooie vooruitzichten.
  nadat de werken achter de rug zijn, zal het weer mooi wandelen richting jouw huis zijn.
  beetje geduld dus.

 13. Truus

  Je zoon zal zijn 18e verjaardag niet licht vergeten Elmar. Twee belangrijke mijlpalen tegelijk.
  Alsnog van Harte Gefeliciteerd en veel plezier met je nieuwe  telefoon. 🙂

 14. Sisely.nl

  Jeej is allemaal wat zeg, ja hier in de buurt bij mij(ligt het ook open).Prachtige flat zeg, waar je zoon komt te wonen.

 15. tagrijn

  Dat heeft heel wat voeten in aarde voordat zoonlief goed en wel gehuisvest is, zelfs als er zoveel handjes zijn die helpen.

 16. Annette

  Ik had natuurlijk al van alles gelezen op Facebook, maar het hier zien is nóg leuker. Wat een mooie flat heeft hij, zeg. Geluksvogeltje, zeker ook omdat hij zo verwent is. Maar ja: je wordt maar 1 x 18! Ik lach me altijd een breuk als ik langs Ikea Barendrecht kom op zaterdag. Weten mensen nu echt niks beter te doen dan daar heen te gaan? Tenzij je echt moet, zoals jullie natuurlijk. Maar als het even kán……….! Je maakt me wel nieuwsgierig over die telefoon. Ik ga eens rondneuzen op het www.

 17. Liesbeth

  Mijn zoonlief woont ook al een jaartje op zijn eigen. Alleen in een studentenhuis en nog geen eigen echte woning. Erg fijn voor jou zoonlief en nog gefeliciteerd ook.

 18. marjolein vh pl.

  Nog van harte gefeliciteerd met zoonlief
  Mooie flat zo te zien…super !
  En jullie zijn alles aan het verzamelen en wij zijn zoveel mogelijk aan het wegbrengen 🙂
  De verschillende levensfases hè ?

 19. gerdaYD

  Ooooo, leuk log boordevol leuk nieuws, waaronder de verjaardag van je lieve zoon (POFICIAT jongen!) en het vinden van zijn nieuwe woonst… jij was een een fijn weekje bezig hé Elmar, ik ben zo blij voor jou!
  En ik hoop dat de héle komende week dat ook mag zijn.

 20. curieuzeneuzemosterdpot

  een dikke proficiat met de verjaardag van zoonlief, elmar!!

  en natuurlijk met zijn flat!  het ziet er heel mooi én licht uit!
  ‘t zal wennen zijn voor jullie als ie het ouderlijk huis uitgaat?

  jouw hoenderkoppeltje staan er een beetje verloren bij??  {#nah}

 21. Renesmurf

  De tijd raast voort, en alles gaat daarmee ook door.
  Van harte gefeliciteerd!
  Er is altijd wel werk voor de boeg, en soms zit het mee, en soms zit het tegen.

 22. Han

  Tja, kleine kinderen worden groot en dan trkken ze naar de grote stad. Heeft wel een voordeel voor je Elmar, je kan nu wat vaker naar Amsterdam gaan. {#knipoog}

 23. Brillie

  Dat kost wel een paar centen aan huur. Maar ja, hij verdient er vast ook na. En de nullijn waarover mijn blog van morgen gaat, zal hij niet bezitten. http://www.brillie.nl voor de nodige plug.

 24. Leidse Glibber

  leuk voor je zoon en zeven hoog is wel een mooi uitzicht.
  lekker zo’n zandbak voor de deur, nu maar hopen dat de vorst niet invalt.

 25. Redstar

  Kinderen worden groot en vliegen uit. Bij jullie is het al zover. Mooi dat ze zo snel wat vonden.
  Hier zijn ze ook bezig aan de straat. Hij ligt er nog net niet uit.

 26. Jetske

  zo dat zijn weer heel veel ontwikkelingen. In de eerste plaats gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon. Mooie flat en spannend dat hij daar gaat studeren en wonen.

 27. Me!

  Dat zijn van die weekenden die je niet zo snel vergeet. De zoon op weg naar een nieuwe fase in zijn leven, een verjaardag en een verhuizing allemaal in één…

 28. Thérèse

  Nou dat is wel boffen zo snel woonruimte te vinden en dan nog wel overal dichtbij. Ook gefeliciteerd met zijn verjaardag! Hij is wel een snelle student, dunkt mij. om nu al te kunnen studeren?
  Groetjes Th.

 29. Billy

   
  wow, wat een weekje! Als ik het goed heb, deelt je zoon die flat gewoon met een vriendin, zonder dat er liefde tussen hen is? Toch wel opmerkelijk dan, maar daar heb ik wel bewondering voor.
  Groetjes!

 30. joke

  Proficiat met je zoon en met zijn mooie flat, zo te zien met fijn balkon, daar wil het in Nederland wel eens aan ontbreken.
  Groetjes.

 31. Di Mario

  Altijd weer een hoop werk dat inrichten, maar mooi als het weer gedaan is.

  Love as always
  Di Mario

 32. Jan K.

  Felicitaties lijken me hier om diverse redenen op z’n plaats. Bij deze dus!
  Je zoon veel geluk gewenst met die prachtflat, en jij met je nieuwe Android. En ach, nog even geduld, dan komt het met die straat ook weer helemaal goed.

 33. klaproos

  goeiemiddag  elmaar
  da’s mazeel  hebben zo  in  amsterdam een  woning  vinden, proficiat,

  en wat de stratemakers aangaat
  als de herrie voorbij is  wete je niet wat je  ziet:-)
  ik  spreek uit ervaring:-)

 34. Annojo

  Nette flat, goed gedaan 🙂

 35. plato

  Wat heeft jullie zoon een pracht van een flat getroffen. Geweldig. Ik wens hem een fijne tijd in Amsterdam, de stad waar alles gebeurt.

  En die Android, wel, hoe meer ik er over lees hoe blijer ik ben dat ik zo’n ding niet heb. Wat een onrust in de binnenzak 🙂 Maar ik hoop dat deze het lang blijft doen en dat je er veel plezier van hebt.

 36. ria

  Dat was zodoende een bewogen maar gezellig weekend. Zo’n opgebroken straat is natuurlijk niet handig maar als het klaar is wel weer netjes. Handige kippen heeft je buurman, die stinken niet en maken geen rotzooi 😉
  Ik doe het nog steeds  met mijn Nokiaatje 🙂

 37. Hanny

  Gefeliciteerd nog met de verjaardag van je zoon!
  Altijd leuk om het huis voor een van de kinderen in te richten. Net of jezelf weer aan het begin van studie of loopbaan staat. Maar er is natuurlijk wel een maar. Hij gaat uit huis en dat zul je wel merken. Aan de ene kant misschien blij dat je het rustiger krijgt. Aan de andere kant mis je de gezelligheid. Bedenk dat het goed is dat ze op eigen benen gaan staan.
  Prachtig al die nieuwe speeltjes, maar geef mij maar ‘gewoon’ mijn apparaatjes waarmee ik zo heel af en toe een sms’je kan verzenden en heel soms eens bel. Meer dan genoeg voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)