donderdag 03 juli 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Sommige vakantie voorbereidingen moeten al ver van te voren gedaan worden zoals het reserveren van een vakantie adres, vrij nemen van je baas, en de verzorging van de levende have tijdens je afwezigheid. De kinderen wilden natuurlijk het liefst naar het buitenland zoals vorig jaar toen we naar het zuiden van Oostenrijk zijn geweest. Maar omdat onze katten verzorgster dit jaar naar Turkije wilde zat dat er niet in. Op het allerlaatste moment meldde ze gelukkig dat ze een eventuele vervangster gevonden had, maar je kunt als gezin met vijf personen niet met boeken wachten tot het allerlaatste moment en dus hadden tegen die tijd al geboekt.

De kinderen waren erg teleurgesteld dat we niet naar het buitenland konden dit jaar. Maar alles kwam toch nog goed toen we, omdat ik oude bestanden van mijn oude laptop naar mijn nieuwe moest overhevelen, foto’s van een vakantie tegen kwamen waar ze goede herinneringen aan hadden. De herinneringen waren dusdanig dat ze graag nog een keer, intussen vier jaar later, naar dat vakantiepark toe wilden. Dezelfde avond nog hebben we geboekt via internet. Met dit verschil dat we toen een seizoensplaats voor onze tent hadden en nu een huisje voor twee weken.

Op een zonnige middag vlak na de boeking ben ik met mijn zoon naar het vakantiepark gereden om eens te gaan kijken wat we geboekt hadden. Een voordeel van een vakantie dichtbij is dat je er van te voren kunt gaan kijken. In dit geval wisten we natuurlijk ook wel wat ons te wachten zou staan (zie foto), we waren er immers eerder geweest. Maar we hadden er nog nooit een huisje gehuurd en aan de plattegrond van het park te zien stond het huisje op een plaats waar destijds nog geen huisjes stonden. Nadat we onze auto geparkeerd hadden liepen we het park in maar na de eerste momenten van herkenning volgde een golf van verbazing. Waar was wat? We hadden moeite om ons te oriënteren, hoe zat het ook al weer? Het park bleek van voornamelijk een camping voornamelijk een bungalowpark geworden te zijn. Kennelijk is er meer vraag naar huisjes dan naar kampeerplaatsen. We liepen, van de ene verbazing in de ander vallend, door het vakantiepark naarstig opzoek naar dingen die we herkenden. Op zoek bijvoorbeeld naar huisjes die er toen nog niet zo lang stonden, die zouden er toch nog wel staan? We vonden ze na enig zoekwerk, ze gingen intussen verscholen achter de toen nog jonge en lage begroeiing. Maar het merendeel van het park was onherkenbaar veranderd.

Gelukkig hadden we de plattegrond meegenomen en konden we ons huisje vinden. Het huisje zag er op een grote schoonmaakbeurt aan de buitenkant na prima uit. Een leuk wit huisje met lekker wat ruimte er om heen zodat je niet meteen bij de buren op tafel kunt kijken. We waren zo gecharmeerd van het huisje en van een weekje extra vakantie dat we ter plekke besloten een week bij te boeken. Toen ik bij boekte ben ik vergeten om een bijzonder belangrijke vraag te stellen, ik vergat namelijk te vragen of ik online kon in het vakantiepark. Dom natuurlijk voor iemand die een eigen website heeft. Bij thuis komst heb ik snel alsnog navraag gedaan maar helaas…. Dat was een tegenvaller, maar ja, ontboeken ging niet meer natuurlijk. Maar gelukkig voor de trouwe lezers van mijn site is er nog zoiets als internet voor op je laptop. Het moet alleen nog wel even geregeld worden maar dat gaat wel lukken hoop ik. Dus als het een beetje meezit ga ik vanaf mijn vakantieadres vrolijk verder met artikelen schrijven voor deze site.

U bent intussen vast benieuwd geworden waar we naar toe gaan maar dat blijft nog even een verrassing, misschien maak ik er zelfs wel een soort raadsel van. Het duurt nog even voor we gaan maar de voorbereidingen beginnen langzaam en er gaat dus een leuk deel van de prevakantieperiode beginnen namelijk de voorpret. Wie weet valt daar nog iets leuks over te schrijven….

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)