vrijdag 07 maart 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Laatst kregen wij van de gemeente een aantal doorzichtige plastic vuilniszakken en een enthousiaste begeleidende brief. Wij als bewoners, zo bleek, waren uitverkoren om mee te doen aan een geweldig nieuw landelijk experiment. Wij mochten namelijk als eersten ons plastic apart gaan verzamelen! Ja, u hoort het goed wij zijn de gelukkige deelnemers aan een sympathiek nieuw project om nog meer afval te recyclen.

Tot op heden konden wij slechts papier, glas, blik, gft, rest- en chemisch afval scheiden maar gelukkig is daar nu dus ook plastic bijgekomen. Naast onze huizen staan al enige jaren een, door de gemeente beschikbaargestelde, prachtig vormgegeven groene, en een zeer fotogenieke grijze container. Maar deze containers zijn niet alleen mooi ze zijn ook nog eens heel goed in het gescheiden bewaren van afval. Aan deze twee containers, hoe mooi en handig ook, hebben we natuurlijk niet voldoende. Want er moet ook binnenshuis afval gescheiden en opgeslagen kunnen worden en daarom staat er binnenshuis in onze gemeente in vele huizen nog zo het een en ander aan afvalbakken. Bij ons is dat het volgende: een glimmende rvs pedaalemmer, een fleurig bakje voor het groenafval, een vrolijk gebloemde emmer voor het glas, een emmer met Schotse ruit voor het blik en een elegante krat voor het papier. Alleen daar hebben we, dankzij het geweldige experiment, nu niet meer genoeg aan, en dus hebben we (tijdelijk) noodgedwongen een saaie, veel te kleine, witte emmer neergezet voor het plastic. Mocht dit experiment een succes worden, zal er natuurlijk iets permanenters, iets groters en iets mooiers moeten komen voor het verzamelen van plastic. We willen daarvoor eigenlijk graag een uiterst modieuze tweede pedaalemmer aanschaffen.

Alleen waar laten we die? Er staan inmiddels zoveel fraaie afvalbakken in huis dat we, vóór we over kunnen gaan tot de aanschaf van de gedroomde pedaalemmer, eerst flink zullen moeten verbouwen. Dat dat ook geldt voor veel van onze buren zult u begrijpen. Hopelijk blijkt de gemeente even enthousiast te zijn over ons aller verbouwingsplannen als ze zijn over het experiment, en schenkt men ons uitverkorenen, als beloning voor onze extra bijdrage aan de afvalscheiding, de gevraagde bouwvergunningen en een flinke bijdrage in de verbouwingskosten.

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)