donderdag 17 april 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Mag ik u aan het begin van dit artikel een vraag stellen? Heeft u wel eens een gemeentelijke ambtenaar ontmoet die voortvarend te werk gaat, die nog nooit gehoord heeft van de bekende ambtelijke molens? Waarschijnlijk niet vermoed ik. Ik had tot gisteren ook geen vermoeden dat er ergens, en dan nog wel in mijn eigen gemeente, een dergelijke ambtenaar zou zijn.

Een paar weken geleden verschenen er plotseling in onze straat grote lompe machines. Zij reden in de richting van de sportvelden die aan onze straat grenzen. Met lomp geweld verwijderden deze machines de hekken die om de sportvelden heen stonden en even later verschenen er op andere plaatsen weer nieuwe hekken. Oude paden werden afgesloten en nieuwe paden werden aangelegd. Mijn zoon kwam thuis met de mededeling dat er plotseling een levensgroot hek midden op het sportveld van de school stond. In korte tijd veranderde er dus veel. Natuurlijk had dat voor ons als bewoners de nodige gevolgen, tijd dus om eens met de gemeente te gaan praten.

U begrijpt dat we toen die geweldige oorverdovend snelle doortastende gemeente ambtenaar hebben mogen ontmoeten. Hij was gelukkig even snel met het aanbieden van excuses. Die excuses moest hij aan veel mensen aanbieden zo bleek. Natuurlijk naar ons als bewoners en naar de school toe omdat hij in al zijn snelheid was vergeten ons even van zijn plannen op de hoogte te brengen. Maar ook de betrokken collega’s was hij in zijn dadendrang vergeten te vertellen waar hij mee bezig was. Waarmee hij zijn collega’s behoorlijk in verlegenheid heeft gebracht zo bleek. Hij was zelfs zo snel geweest dat hij niets op papier had gezet. De gemeentelijke penningmeester zal ongetwijfeld zeer tevreden geweest zijn met deze zuinigheid.

Minder blij zal de penningmeester zijn als hij hoort dat wij deze supersonische ambtenaar weer terug naar het gemeente kantoor hebben gestuurd om zijn werk maar eens over te gaan doen. Hij bleek in zijn haast namelijk ook vergeten te zijn om te kijken naar het bestemmingsplan en volgens dat plan hadden zijn werken waarschijnlijk nooit uitgevoerd mogen worden. Onze turbo ambtenaar is nu dus terug bij af. Hij moet terug naar de tekentafel en vervolgens ons een goed plan laten zien, liefst rekening houdend met onze wensen, zodat we daar verder over kunnen praten. Dat zal hem kennende ongetwijfeld snel klaar zijn, maar hopelijk denkt hij er deze keer beter over na en betrekt hij zijn collega’s en het bestemmingsplan bij zijn nieuwe plannen. Wordt vervolgt…..

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)