zondag 27 december 2009 Er zijn geen reacties deze week Blog

Tussen Kerst en Oud en Nieuw kijk ik elk jaar naar de Top 2000 a go go. Heerlijk om die prachtige ‘oude’ nummers voorbij te zien komen! Maar natuurlijk is het ook elke avond genieten van de kennis van Leo Blokhuis. Leuk is ook het steeds terug kerende onderdeel van de ‘nummer/liedjes duwer. Vandaag was dat minister Bert Koenders, hij vind dat Child in time (1970) van Deep Purple veel te laag staat genoteerd in de Top 2000. Ik heb het even nagekeken en Child in time moet het doen met een toch niet echt slechte vijfde plaats. De heer Koenders roemde met name Ian Gillian de leadzanger, die prachtig zacht begint om vervolgens verder op in het lied geweldig uit te halen.

 

 

Misschien verbazingwekkend, maar nog in datzelfde jaar zingt Ian Gillan als eerste de rol van Jezus in Jesus Christ Superstar. Een versie die alleen op dubbel lp is verschenen omdat nog niemand het indertijd aan durfde om de toen nog zéér controversiele rockopera in het theater te brengen. Jammer genoeg, want wat mij betreft is Gillan de beste vertolker van Jezus ooit. Hij is als geen ander in staat om ‘klein’ en teder en te zingen, maar daarnaast kan hij ook prachtig emotioneel hard en toch verstaanbaar uithalen. Het mooist komt dat wat betreft de rol van Jezus uit in het lied Gethsemane. Niemand laat het kippenvel en de rillingen zo over mijn rug lopen als Gillan in dat nummer. Je zou kunnen zeggen dat ik door Ian Gillan verpest ben want elke ‘Jezus’ moet het opnemen tegen deze geweldenaar, en tot op heden heeft niemand het nog van hem kunnen winnen. Beeld is niet van het nummer maar dat heeft het nummer ook helemaal niet nodig. 

Zoals jullie je kunnen voorstellen ben ik wel blij met de keuze van minister Bert Koenders.
Maar ik ben ook benieuwd naar jullie favoriete nummer, welk lied zou er dus wat jullie betreft op nummer 1 in de top 2000 moeten staan? Het meest genoemde lied zal ik in mijn volgende log plaatsen! Dus laat me weten welk nummer dat moet zijn!

Update: Om het jullie iets gemakkelijker te maken mag je me ook je drie meest favoriete nummers in willekeurige volgorde melden.

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)