woensdag 07 januari 2009 Er zijn 15 reacties deze week Blog

Vandaag zou een blog vrije dag worden zo had ik mij voorgenomen. Ik zou een avondje heerlijk blogs van anderen gaan lezen en er dan natuurlijk leuke reacties bij plaatsen. Een blog rustdag dus. Maar je ziet het ik kon het toch niet laten om weer achter de pc te kruipen en een stukje te schrijven. Ik vrees dat ik verslaafd ben…

Het erge is dat ik ook niets spectaculairs te melden heb, het was een rustig dagje vandaag met de normale dingen. Toch niet helemaal normaal misschien want vanmiddag had ik een Nieuwjaarsborrel {#cheers} op de Hoge Veluwe met de collega’s van de Parkwinkel. Hoewel het een borrel was kwam er overigens geen drank aan te pas. Daar was het misschien ook nog wat te vroeg voor om half twee ’s middags, maar gezellig werd het wel… Omdat er maar één vrijwilliger tegelijk in de winkel werkt zien we elkaar eigenlijk alleen bij vergaderingen en dit soort gelegenheden. Er viel dus veel bij te kletsen.

Nu moet ik vrees ik nog iets opbiechten, ik heb, en dat was vast al wel opgevallen, nog een verslaving… Precies, het maken van winterfoto’s! Het is dus ook eigenlijk de combinatie van de twee verslavingen (schrijven en winterfoto’s maken) die het mij onmogelijk maakten om niet achter de pc te gaan zitten. En dus ging mijn eerste goede voornemen van dit jaar er gelijk al aan! Gelukkig krijg ik positieve reacties op mjin foto’s dus voel ik me daardoor toch iets minder schuldig!{#groot}

Zonder mijn fototoestel naar de Hoge Veluwe gaan was natuurlijk ook te veel gevraagd. Zoals je weet, of misschien ook niet, leidt ik ook als vrijwilligster rond in jachthuis Sint Hubertus. De twee foto’s bij dit stukje zijn van het Hubertus (onder) en één van de vijvers ervoor (boven). Door al het gezellige bijkletsen was het al redelijk laat geworden en zoals te zien bij het weerbericht van het KNMI wordt er vannacht dichte mist verwacht. Dat is al goed te zien op de beide foto’s bij deze blog. Deze keer was ik mijn leesbril niet vergeten dus daar ligt het echt niet aan! {#knipoog}(Onder fotografie heb ik nog een paar andere foto’s die ik vandaag heb gemaakt geplaatst.)

Morgen nog maar een keer proberen om een blog rustdag te houden al vrees ik dat het me, zo lang het wintert, ook morgen weer niet gaat lukken…..{#schamen}

 

About the Author

Elmar

12 Reacties

 1. hartje

  dat is grappig

  hij lijkt heel veel op onze meneer merel!

 2. Monique

  Mooie foto! Nee, bij ons nog geen sneeuw, we wachten in spanning af {#peace}

 3. ida

  Hij blijf rustig zitten meneer de merel,hier is geen sneeuw gevallen maar wel spiegeltje glad .

  liefs ida

 4. marjolijn

  ja, het ziet er mooi uit, maar wel graag van achter het glas en voor de kachel.

  het is nu wel erg koud.

 5. Mannie

  Nog geen sneeuw hier, maar wel een hele mooie foto die je daar hebt gemaakt van de merel

 6. klaproos

  hoi  elmar, een mooi gezicht vogels zó dichtbij, maar  met  mijn camera gaat dat niet echt  goed,

   

  is het mogelijk dat jij je weblog zo in kunt stellen dat  mijn naam en  weblog  etc, blijven staan, dan hoef ik die niet steeds weer in t e vullen:-))

   

  groetjes

  klaproos

 7. Hanny

  Een beetje jaloers ben ik wel. Jullie sneeuw en hier niets. Nog geen millimeter.

  Door mijn vakantie is het voederen van de vogels wat in het slop geraakt en waren er weinig vogels te zien bij terugkeer. Maar alles hangt weer. Dus hopelijk komen ze terug en krijg ik als beloning ook mevrouw of meneer merel mooi voor mijn lens.

 8. Me!

  De vogeltjes hebben het moeilijk nu. Er is dus niets op tegen om ze net nu naar je toe te lokken. Dat levert mooie plaatjes op.

 9. Aline

  Zo dat is een mooi foto van de merel…

 10. Betty

  Hoi Elmar!

  Leuk he die vogels in de tuin, ik geniet er dagelijks van!

 11. J@ntje

  hallo!!!

  hier kan ik een paar winterse daagjes zoet zijn geloof ik !

  wat een ingewikkelde site !

  ik wil alles zien, foto’s , kinderen…..breek me de bek niet open…

  park de hoge veluwe …heb ik in februari vorig jaar nog heerlijk rondgefietst en prachtige foto’s gemaakt..

  etc etc etc..

  was een fascinerende kennismaking !

  kom bij U terug !!

  ;)))

   

 12. Etje

  Goede morgen,

  hangt hier in de tuin ook vol met eten voor de vogeltjes, maar op die manier is er nu toch wat te zien. En is nu berekoud buiten dus zal zeker druk worden aan dat eten voor de vogeltjes.

  Groetjes Etje

 13. Vogelfestijn

  vogelfestijn
   
  terwijl de koolmezen een vuurtje stoken
  zitten de pimpelmezen aan de borrel
  heeft de grauwe gors een sombere dag
  en de staartmezen zijn aan ‘t labbere end

  de koekoek klokt een etmaal weg
  en de grote trap kan geen trede vinden
  de snip is vreselijk verkouden
  mevrouw kip voelt zich echt lekker

  huismussen leven steeds meer op straat
  in de roodborst is te hard geknepen
  de draaihals heeft pijn in z’n witgatje
  en de wielewaal kan de rijn niet vinden

  meneer vliegenvanger is zijn netje kwijt
  de merel noemt haar grut toos
  de kwartel draagt een gehoorapparaat
  en de struisvogel bleek een dame te zijn

  sijsjes willen niet meer gelijmd worden
  kraanvogel (nieuw leertje) lekt niet meer
  en de prieelvogel leeft heerlijk buiten
  de thermometervogel zorgt voor temperatuur

  de kepen worden ‘s winter weer omgeslagen
  en de putters zijn het waterhalen moe
  de kramsvogel werkt in ‘t ziekenhuis
  de sekretarisvogel geeft de pen door

  de beflijster is advocaat geworden
  de zanglijster: baardmannetje in de keel
  de koperwiek is druk aan ‘t poetsen
  en de buidelmees is helemaal blut

  de ringmus opent een juwelierswinkel
  zijn compagnon is de heer goudvink
  de pestvogel doet zijn naam eer aan
  een albatros ligt opgerold aan dek

  klapeksters bevolken de theaters
  de piepers moeten gesmeerd worden
  de ijsvogel duikt diepvriesvis op
  de scharrelaar knuffelt wat af

  gierzwaluwen bemesten het land
  de boerenzwaluw leeft achter de hand
  de ransuil is niet te vreten
  en de steenuil bakt klinkers

  de ruigpootuil veegt nooit z’n voeten
  en een kerkuil kan slechts galmen
  een houtduif hakt aanmaakhoutjes
  en een troep vinken zit op het touw

  heeft u iets over vogels geleerd?
  ik heb me kostelijk geamuseerd!!!
  © Coosje Vlaardingerbroek

  Heerlijk hé, zo’n tuin vol vogelvoeder waar al die mooie vogels op afkomen?

 14. Hermien

  Ik kom even een tegenbezoekje brengen. Leuke log, je hebt er een vaste klant bij! Ook erg leuk vrijwilligerswerk wat je doet bij het KM!!

 15. f r e d

  meneer merel??? rammelt ie dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)