vrijdag 06 maart 2009 Er zijn 34 reacties deze week Blog

Afgelopen vrijdag overleed mijn tante Laura Boukje aan een hersenbloeding. Vandaag brengen we haar naar haar laatste rustplaats. Mijn tante was een unieke lieve vrolijke vrouw. Ik herinner mij de vakanties die ik als kind bij haar doorbracht. We hadden dan altijd enorm veel plezier. Qua gezondheid zat het haar niet mee en ze slikte daarom grote hoeveelheden medicijnen. Maar desondanks behield ze haar levenslust. Hoewel we elkaar niet veel zagen de laatste jaren belde ze wel regelmatig ook al was dat vanwege haar doofheid niet gemakkelijk.
Tante Laura was ook een fanatiek handwerkster, ze breide en borduurde veel, en bij iedereen in de familie hangt dan ook wel iets van haar hand aan de muur.
Als alleenstaande ging ze graag met groepsreizen op vakantie, en genoot dan met volle teugen. Tijdens de laatste avond van haar vakantie overviel haar de hersenbloeding, en hoewel ze nog niet echt oud (70) was, maakt dit haar dood net even iets minder tragisch.

 

About the Author

Elmar

32 Reacties

  1. Jetske

    Wat verrassend zo’n log. Drie jaar in Engeland gewoond. Het was voor je ouders wel een hele stap om zo iets te doen. En dan met een tegenstribbelende dochter, lijkt me niet eenvoudig. Wel leuk om te lezen dat je zo strijdvaardig was. Heb je dat nu nog in je? Wel een heel leuk idee om jullie kinderen dit alles te laten zien.

  2. marjolein

    Wat een leuk verhaal, kan me voorstellen dat al je herinneringen weerboven komen drijven :))

    Je schrijft trouwens erg leuk :))

    Dag en vast al heel veel plezier en voorpret in England

  3. J@n

    Natuurlijk speelde ook wel mee Elmar, dat je juist in je pubertijd daar kwam. Was je hier gebleven dan had je ook hier genoeg dingen gevonden om tegen te protesteren en dan misschien met minder reden. Zo is het maar goed dat je die gelegenheid daar had;-))

    Ik wacht met smart op het vervolg….

    Gr. J@n.

  4. Renesmurf

    Ik moet er toch niet aan denken zeg, zomaar meegezeuld worden naar een ander land.   En dan problemen met aanpassen zo, het is allemaal wat.

    Toch mooi dat het na drie jaar voorbij was.
    Ik denk dat komende vakantie vast nog veel meer herinneringen naar boven borrelen!

  5. beuzeblaadje

    Zucht……. Wat een heerlijk verhaal Elmar, ik heb het met veel interesse zitten lezen! Schooluniformen en dat stijve, degelijke onderwijs dat kennen we hier in Nederland alleen maar uit boeken. Dat jij dat in het eggie hebt meegemaakt! Ik kan me voorstellen dat het heef gaaf voor jou moet zijn terug te gaan naar al die, toch wel dierbare, plekken en zeker om ze aan jouw kinderen te laten zien! Maar van mij mag je nog veel meer uit die periode op dit log “gooien”, leuk om te lezen!

    Groetjesssss,                                                                                         beuzeblaadje

    OT:”Niet jarig en toch een jaartje ouder, vreemd!”                                          Niet zo vreemd hoor, ik ben geboren op 29 februari!

  6. bar

    Wat leuk om dit te lezen. Mijn opa, oma, moeder en oom hebben 10 jaar in Engeland gewoont. Ook een plaatsje wat precies naast Londen lag, ben even de naam kwijt. Mijn moeder was 16 en is terug gegaan toen ze 17 jaar was, omdat ze in Nederland de opleiding verpleegkundige ging volgen. Door de 10 GB ben ik aardig veel toch met engelse dingentjes opgevoed….de BBC staat bijvoorbeeld 24/7 aan bij mijn familie. Is grappig. Leuk zeg dat jullie daar op vakantie gaan en natuurlijk is het leuk om te zien waar je moeder heeft gewoont. Ik heb het huis van mijn opa, oma, moeder en oom ook in het echt gezien en ik vond het heel leuk om te zien. Vervolgens gingen we een gebakje eten met een super grote eetlepel….whahahahhaha…echt zoooo engels he.

     

    xxx Bar.

  7. Leidse Glibber

    Dat is inderdaad leuk om je kinderen de omgeving te laten zien en waar je hebt gewoond.

    Die uniformen kan ik me echt goed indenken dat je daar een hekel aan had.

  8. sisely

    Zo ben weer wat wijzer geworden van een blogger, dat is best wel leuk om dit aan je kinderen te laten zien.

  9. tagrijn

    Ik haat uniformen voor kinderen als die niet nodig zijn (de scouting bv). Dus ik kan me goed voorstellen hoe je je daar hebt gevoeld. Een mooi en informatief logje en Elmar is geen doetje, dat weten we dan ook weer!

  10. Hanny

    Meisjesscholen komen in Nederland (geloof ik) niet meer voor. Verboden moeten ze worden. Wat een verschrikking. Ik heb er ook op gezeten, maar dan zonder uniform. Een uniform is natuurlijk waardeloos. Maar aan de andere kant voorkom je er misschien een hoop ellende mee, want kinderen worden dan niet afgerekend op hun kleding.

    Mijn Jan had ook naar het buitenland kunnen gaan voor diezelfde fabriek. Maar om zijn kinderen (die bij hun moeder woonden en waar het niet lekker mee liep) is hij in Nederland gebleven. Hij heeft er nog steeds spijt van, maar het is niet anders.

    Leuk om met je kinderen een stukje uit je jeugd op te zoeken.

  11. Sary

    Ik voel met je mee Elmar ook ik heb op meisjesscholen gezeten maar dan hier in Nederland, gelukkig zonder uniform”-)))

    Maar jij hebt het voordeel dat je perfect Engels spreekt en schijft tenminste en dat is wel drie jaar een uniforn waard.

    Ik ben benieuwt hoe je dat gaat ervaren straks in de vakantie of je het nu met andere ogen ziet misschien.

     

    In elk geval wens ik jullie een super vakantie .

     

    Liefs van Sary en de bengels 

  12. Jeroen

    Wat een leuk logje Elmar. Ik kan me voorstellen dat je dat uniform haatte. Toch is het juist bedoel om verschillen in klasse onzichtbaar te maken. Iedereen gelijk, arm of rijk. Maar voor mij zou het ook niets zijn. Uiteraard heb je daar een goeie basis gelegd wat betreft de Engelse taal. En rebels? Leuk toch! Was ik zelf ook wel een klein beetje.

  13. Me!

    Hey Elmar, leuk wat over je verleden te lezen…

  14. Pia

    Ik heb al heel wat hoeken en gaten van Engeland gezien. Mijn broer woont er al 38 jaar en verhuisde van plek naar plek. Ook een aantal keer in de buurt van Londen, ik vind het een geweldige stad, zeker in de zomer. Met de kerst eigenlijk alleen om te shoppen. Nu woont hij in Ravensthorpe. Maar Engeland heeft vaak nog het weidse en heuvelachtige. Het enige waar ik absoluut niet van gecharmeerd ben zijn die gifgroene doperwten en de oploskoffie 🙂 Maar leuk jouw verhaal te hebben gelezen, toch een leuke en aparte herinnering

  15. Billy

     

    het is inderdaad leuk om die “Engelse periode” van jou te vernemen, Elmar!

    Het leek me ook zeker niet makkelijk om zomaar over te schakelen naar een engelse school

    Fijne avond nog!

    Billy

  16. Natazz

    Wauw wat een luxe zeg om een paar jaar in Engeland gewoond te hebben, zeker heel goed voor de taal.
    En het is altijd leuk om je man en kinderen je oude huis te laten zien toch? En natuurlijk voor ons ook want wij krijgen weer foto’s te zien. 🙂

    Fijne avond belhamel

  17. Di Mario

    Kom maar op met log deel 2.
    Ik heb zitten genieten van je opstandig gedrag.

    Love As Always
    Di Mario

  18. Malou

    Ik ken de meisjes scholen niet .

    Als ik het zo lees lijkt het wel een beetje op Harry Potter met dat uniform whahaha

    Maakt niet uit , ik denk dat de Engelse ouders het geweldig vinden dat uniform , het scheelt een hoop merkkleding pfff

  19. rietepietz

    Wel een leuke reden om herinneringen op te halen en natúúrlijk is het een belevenis geweest destijds. Erg goed ook voor je Engels ,daar zul je je hele leven veel plezier van gehad hebben .Je leert het toch nergens beter dan in een “Engelssprekend” land .

  20. Kroosduiker

    Wat een leuk log en wat fijn dat je dit met ons wilde delen, ik heb het met plezier gelezen.

  21. Annojo

    Uniformen op school vind ik wel wat hebben. Dan ben je gelijk van dat gepest af vanwege (het niet hebben van) bepaalde merkkleding. Maar het moet wel gemengd zijn, ik kon vroeger ook al beter met jongens opschieten dus dat moet wel vevelend voor je zijn geweest. Ik zat op een dansopleiding: 99% meisjes…

  22. Jan K.

    Mooie verhalen uit de oude doos, Elmar. Ik kan me voorstelen, dat het als dertienjaige geen prettig idee was om te verkassen, om over dat uniform en de strenge regels op die meisjesschool maar niet te spreken. Toch kun je het achteraf wel als een verrijking van je leven zien, lijkt me.

  23. Belinda

    Leuk dat je dit met ons wilde delen. Ik zou er ook een hekel aan hebben om in schooltenue te moeten lopen.

    Het gebied waar jullie woonden was natuurlijk wel top maar kan me helemaal voorstellen dat je het niet zag zitten om daar  naar toe te gaan. Maar achteraf heeft het dus ook voordelen gehad want je spreekt de taal vloeiend!

    Leuk dat jullie besloten hebben om de vakantie daar te vieren zodat je toch een beetje een gedeelte van je roots kan showen aan jullie kids!

  24. Redstar

    Die uniformen zijn glad niet verkeerd. Zouden ze her ook gewoon moeten invoeren.

  25. Liesbeth

    toch goed dat je dat toen voor elkaar hebt gekregen met die uniformen. Je was lekker opstandig, net als ik! Ik herken er best veel van. Ik was ook op die leeftijd in een pleegezin opgenomen en het was een heel net gezin in het Gooi en erg streng.Toen ben ik er ook tegenin gegaan, tegen alles eigenlijk en kon ik uiteindelijk terug naar mijn ouders…leuk om te lezen, fijne dag!

  26. klaproos

    dat is wel heel heel heel leuk lezen  rebelse elmar:-))

    maar je hebt gelijk hoor, een beetje rebelie is wel goed,

    je hebt wel veel meer meegemaakt dan de doorsnee tiener, op school, dat is ook wel gaaf, en je engels zal perfect zijn, da’s ook nooit weg 🙂

    een heel leuk  logje elmar

    groetjes

    klaproos

  27. Mannie

    Zal best een leuke ervaring geweest zijn al wou je in het begin niet. Nou ja op die uniformpjes na dan 😉

  28. Annette

    Mag ik mee? Lekker met de boot over, dan links rijden door dat prachtige landschap, lekker eten en drinken. Gaaf, Elmar. We gaan dit jaar een weekendje naar Ipswich, naar vrienden van ons. Ik kijk er nu al naar uit!

    Leuk om te weten wat je band met Engeland is. Ik heb het helemaal gelezen. Heb je nog kontakt met je oud-klasgenoten of is alles verwaterd?

  29. gerdaYD

    Hé, leuk, zo weten we iets meer van jou en je achtergrond. Ik ben verzot op de verhalen van andere mensen, dus heb ik hier weer van genoten. Wat jij duidelijk niet deed van je uniform… hihi.
    En leuk dat je je kinderen kan laten zien waar je was, en hoe het was… ik wens je er heel veel plezier mee!

  30. Leo

    Als Albion-lover ben ik wel een beetje jaloers op jouw levenservaring. Daar wonen en leren moet wel een extra steuntje in de rug zijn als het gaat om begrijpen hoe die samenleving daar in de provincie een beetje functioneert. Ik ben het overigens wel eens met de maatregel dat men schoolkinderen in uniform laat lopen. Geen  onderscheid door afkomst of inkomen. Allemaal gelijk en zorgen dat het op school gaat om kennis opdoen en niet om status. Hoe saai ook. Overigens heb je ook in ons land nog steeds strikt gescheiden scholen hoor en ik kom zelf ook uit die cultuur. Domweg ingegeven door het geloof van toen of dat van nu…. 

  31. Sanne

    Wat een leuk verhaal! Al moet ik er niet aan denken om er drie jaar lang te wonen hoor…

  32. Etje

    Ben met mijn ouders ook 5 jaar naar Duitsland gaan wonen en was zeker aan aanpassing. Maar heb er wel heel goede herinneringen aan over gehouden.

    Groetjes

  33. Inge

    ging de hond ook mee naar nederland???? Wel leuk om dat meegemaakt te hebben al is dat vaak pas achteraf idd.

    Zo’n schooluniform is het laatste wat je wilt als meisje van 13……

     

    Leuk terug naar Engeland en die tennisers, dat waren gouden tijden daar meis……

     

  34. Illness

    Dat moet een hele aanpassing zijn geweest….Heb je geen taalprobleem gehad dan ?? Maar Engeland is op sommige streken wel mooi..Maar toch niet echt mijn ding denk ik…

    Heel fijne maandagavond

    Groetjes

    @ De taal was in het begin zeker moeilijk, maar als je de hele dag niets anders hoort leer je snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)