donderdag 08 mei 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Dinsdag 6 mei 2008

Ik had u beloofd om afgelopen dinsdag verslag te doen van mijn shopping expeditie naar Enschede. Ik weet niet of u die mop kent over die Belgen die naar Parijs gingen? Nee? Nou ze gingen niet. Flauwe mop maar wel toepasselijk want we gingen niet. Dat wil zeggen we gingen wel maar we waren de straat nog niet uit of er kwam een luid getik onder de linker voorkant van de auto vandaan. Natuurlijk zocht ik snel een plaatsje om te stoppen en te kijken wat er aan de hand was. Er bleek een schroef met daaraan vast een afdekplaatje in mijn linker voorband te zitten. U begrijpt dat ik niet richting Enschede gereden ben maar richting de dichtstbijzijnde garage. Daar bleek dat de schroef zich op een wel zeer ongunstige plaats zich in mijn band had geboord. De band was niet meer te redden. De monteur zei toen vrolijk; “Weet u wat ik zet de reserve band er wel even op dan kunt u toch naar Enschede, en dan bestel in intussen een nieuwe.” Een goed plan, maar helaas ging dat niet door want de reserve band had, zo bleek, zijn beste tijd gehad en het was niet meer verantwoord om er mee te rijden. Toen we de auto vorig jaar kochten hadden we dat natuurlijk moeten controleren maar jammer genoeg hebben we daar niet aan gedacht. Het resultaat was wel dat er twee nieuwe banden besteld moesten worden en dat we niet naar Enschede konden. Tijd om over te gaan op plan B. Het dienst rooster voor het jachthuis dat ik van plan was op woensdag te gaan maken kon ik beter die middag maken en dan op woensdag met nieuwe banden naar Enschede. Dat lukte aardig, het rooster maken kost altijd wat tijd maar aan het einde van de dag was hij klaar.

Woensdag 7 mei 2008

Op woensdag morgen ging het dus richting Enschede. Deze keer verliep alles voorspoedig en aan het eind van de ochtend bereikten we het eerste kleding paradijs. Een waar paradijs voor kleding maar bepaald geen paradijs voor de portemonnee. Een rib armer gingen we naar een groot warenhuis om tijdens een heerlijke lunch bij te komen van de eerste inkoop etappe. Eenmaal bijgekomen was het tijd om onze volgende slag te slaan. Gelukkig konden de jongelui aardig slagen en halverwege de middag konden we bepakt en bezakt weer richting huis vertrekken. Jammer genoeg zat dat vertrek niet echt mee, het parkeerkaartje bleek onleesbaar te zijn. Een donkere mannen stem vroeg mij via de intercom naar het midden van de garage te komen waar hij zijn hok had. Daar aangekomen had ik verwacht af te kunnen rekenen maar niets was minder waar ik kreeg gewoon een nieuw kaartje en kon afrekenen bij de dichtstbijzijnde automaat. Gelukkig was die vlakbij en konden we nu toch echt naar huis. U begrijpt dat toen we thuis kwamen al die nieuwe kleren gelijk in de was moesten zodat ze zo snel mogelijk gedragen konden worden. Voordat ik al die nieuwe kleren gewassen had was ik een paar wasjes verder want u begrijpt dat niet alles bij elkaar in de wasmachine mocht. Intussen heb ik wel kans gezien om het dienst rooster voor het jachthuis te controleren, gelukkig bleek het te kloppen. Maar al met al was het wel weer te laat om u via mijn blog deelgenoot te maken van mijn lotgevallen.

Donderdag 8 mei 2008

Na twee dagen geen was weggewerkt te hebben kon ik vanmorgen niet anders dan achter de strijkplank gaan staan. Ik had de eerste kledingstukken nog niet weggestreken of mijn jongste dochter kwam binnen opzoek naar nieuw schoon en gestreken goed. Gelukkig ken ik mijn pappenheimers aardig en had ik er voor gezorgd dat ik als eerste wat van de nieuwe kledij gestreken had. Eenmaal lekker op gang moest ik al weer stoppen met strijken want ik was aan de beurt om rond te leiden vandaag. Om 12.00 uur en om 13.30 uur mocht ik twee gezellige groepen met veel kinderen rondleiden. Na afloop ben ik nog even naar het dienstgebouw gegaan om enveloppen te voorzien van frankeer stempels zodat de roosters binnenkort verstuurt kunnen worden. Tegen het eind van de middag was ik weer thuis, om in mijn mail een bericht te vinden wat er toe leidde dat ik het rooster voor het jachthuis weer behoorlijk op zijn kop moest zetten. Er waren namelijk twee reserveringen voor Duitstalige rondleidingen binnen gekomen. Die rondleidingen stonden direct na elkaar gereserveerd en dat betekend dat je dan twee Duitstalige gidsen nodig hebt. Er waren er gelukkig wel twee voor die dag beschikbaar maar één van hen stond niet ingeroosterd voor die dag en de ander wilde die dag perse op een bepaald tijdstip rondleiden. Kortom er moest flink wat geschoven worden en in overleg afgeweken worden van het normale roosterschema. Maar ongeveer een uur geleden had ik het voor elkaar en was er eindelijk weer even tijd om u bij te praten.
Ik blijf optimist dus hoop ik vanaf morgen weer dagelijks een stukje te schrijven op mijn site, maar het is nog steeds vakantie en prachtig weer, dus beloven doe ik veiligheidshalve niets!

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)