vrijdag 21 augustus 2009 Er zijn 23 reacties deze week Blog

Vandaag onderbreek ik mijn serie vakantie logjes even om jullie bij te praten over mijn lotgevallen uit het heden.

Verbouwingsperikelen.

Zoasl jullie weten gaan we drie meter achter aan ons huis bouwen. Voor onze vakantie had onze contact persoon A. L. (zoon van de eigenaar van het bouwbedrijf) ons toegezegd om na de bouwvak te beginnen, als er op dat moment tenminste nog geen bezwaar was gemaakt tegen onze vergunningsaanvraag. Aangezien we nog niets van de gemeente hadden gehoord afgelopen maandag probeerde mijn man contact op te nemen met A.L.. Helaas kon hij A.L. die dag niet bereiken, en deed hij dinsdag weer een poging om hem te kunnen vragen wanneer ze zouden komen inmeten.  Volgens afspraak zouden wij namelijk de grond vast bouwrijp maken. Dinsdag slaagde hij er nog steeds niet om A..L. te pakken te krijgen maar wel één van de planers die hem vertelde dat ze zouden starten in week 39/40 en dat ze ons twee weken van te voren zouden waarschuwen. Toen ik in mijn agenda keek zag ik dat week 39/40 pas eind september is! Jullie begrijpen dat ik hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee was! Natuurlijk ben ik gelijk naar de buren gestapt, die samen met ons gaan verbouwen, ook zij waren niet bepaald te spreken over de gang van zaken. Dat hebben we toen ook gelijk maar middels een telefoontje kenbaar gemaakt, overigens niet aan A.L. want die was in bespreking maar wel aan de bewuste planner. We hebben hem duidelijk laten weten dat we het niet met deze planning geheel niet eens waren, dat we nog wel begrip konden hebben van een uitstel van 1 of 2 weken maar dat 6 weken toch echt te veel was. Bovendien zitten we dan inmiddels in de herfst en dan hadden we gehoopt de boel weer dicht te hebben. Daarnaast hebben we ook met werk e.d. rekening gehouden dat men uiterlijk in de eerst week van september zou beginnen. De man wist natuurlijk van niets en we hebben dus ook gevraagd om een afspraak met A.L. En raad eens wat tot op heden hebben we nog niets van A.L. gehoord! GRRRRRRR! Maandag maar weer bellen!

Accu leeg.

Gisteren mocht ik rondleiden in het jachthuis, iets wat ik natuurlijk nog steeds met plezier doe. Mijn laatste rondleiding was om 15.30 uur en dat betekent dat ik meestal om half vijf weer naar huis rijd.
Nu was er gisteren een weeralarm van kracht dus ik hoopte, voor voorspelde buien aan het einde van de middag, weer veilig thuis te zijn, het is immers geen pretje om met windstoten, hagelbuien en regengordijnen in de auto te zitten. Even leek het nog erg spannend te gaan worden want toen ik bij mijn auto kwam en wilde starten deed de auto helemaal niets! Rustig heb ik het nog een paar keer geprobeerd en al gauw vermoedde ik dat het met de accu te maken moest hebben. Dus ik alles wat electriciteit gebruikt uitzeten en toen ontdekte ik dat ik mijn verlichting had laten branden. OEPS! Nu piept mijn auto als ik het licht laat branden, maar ook mijn radio doet dat als ik het frontje er niet uithaal. Waarschijnlijk is het daardoor misgegaan, maar hoe dan ook had ik een groot probleem. Want met een niet te straten auto kom je niet ver! De wegenwacht bellen lag natuurlijk voor de hand, maar hoe fijn het ook is dat ze er zijn, het duurt altijd wel even voordat ze ter plaatse zijn. Dus besloot ik naar het kantoor te lopen met de hoop daar iemand te vinden die met een paar startkabels mijn auto weer aan de praat kon krijgen. Gelukkig trof ik Peter onze man van het jachthuis en die wilde wel een poging wagen. Meer bleek gelukkig ook niet nodig mijn auto startte gelijk. Peter bedankt!

Lichtpuntje.

Gelukkig was er gisteren ook een lichtpuntje of liever 2 stralende lichtpunten! Om twee uur had ik namelijk twee speciale gasten in mijn rondleiding: Hanny en Jan! Hanny heeft een prachtige webblog die indertijd als voorbeeld heeft gediend voor deze website. Het was natuurlijk geweldig om Hanny en Jan te ontmoeten en ook eens te kunnen spreken buiten onze webblogs om. Hanny en Jan blijven nog een paar dagen op de Veluwe, dus Hanny en Jan nog veel plezier en wie weet tot ziens!

Longleat Cottage, the continuïng story.

Ook wat betreft Longleat Cottage zijn er ontwikkelingen te melden. Afgelopen weekend heeft manlief de vloer in het schuur gedeelte gelegd. Dat had nogal wat voeten in de aarde want ook de vloerplanken moesten eerst worden geïnpregneerd. Toen mijn man het vloertje wilde leggen volgens de tekening leek e.a. niet zo stevig maar door de ondersteunende balken wat anders neer te leggen lukte het toch om een stevige vloer neer te leggen. Het voorste stuk van L.C. is veel groter en dus leek het ons, gezien de ervaring met de schuur, een goed idee om daar onder de vloer een paar extra steunbalken neer te leggen. Afgelopen maandag belde ik naar de leverancier Lugarde, en raad eens wat, we konden gratis en voor niets 3 extra balken komen halen. Dat noem ik nog eens service! Vanmorgen hebben we ze in Laren (gld.) opgehaald dus nu moet ik snel gaan stoppen want we willen proberen het vloertje er dit weekend in te krijgen, dus als jullie me missen weten jullie waar ik ben!   

About the Author

Elmar

33 Reacties

 1. ida

  Hoi je bent er weer ,mooie foto zeg ,heerlijke vacantie gehad natuurlijk .ja en dan begint het gewone leven weer .Heerlijk nu nog even van de mooie dagen genieten ,en de kinderen ook want vacantie loopt ten einde .

  Fijne dag

  liefs ida

 2. www.brillie.nl

  Het je dat zendschip nog boven water uit zien steken onderweg?

 3. Billy

   

  zoals van jou te verwachten valt, zijn dit weer schitterende foto’s, Elmar!

  Het doet me al verlangen naar een bootreisje…{#knipoog}

  Groetjes!

 4. Di Mario

  Mooi dat wit, nog nooit gezien,
  ik zit klaar voor de trip door england.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Renesmurf

  Dat lijkt me leuk!
  Ik ben daar nog nooit geweest, en dat zal zeker eens gebeuren.

  Gibraltar ben ik wel eens geweest, dus ik heb wel voetstappen liggen op engels grondgebied.

 6. Annemarie

  Die witte kliffen heb ik we gezien, maar dan van afstand… Op het vasteland in Frankrijk! Ik ben heel benieuwd naar je serie over Engeland. Ik ben er nog nooit geweest en heb er ook geen idee van.

  Dit eerste deel bevalt me in elk geval prima. Wat prachtig die kliffen.. Kan me voorstellen dat je dan naar dover wilt varen. 😉

 7. Hanny

  De witte rotsen heb ik wel eens gezien vanaf de Franse kust bij helder weer, maar zo dichtbij nog nooit, want ik ben nog nooit in Engeland geweest. Wat een prachtig gezicht zo van dichterbij. Als ik zoiets zou zien met het blauwe water erbij, zou mijn vakantie al volledig geslaagd zijn.

 8. Daisy

  Deze beelden herken ik wel. Ben er drie jaar geleden ook geweest, ook met de boot maar dan vanuit Calais. Helaas had ik toen nog geen spiegelreflex, dus kon niet fatsoenlijk inzoomen. Mooie plaatjes heb je gemaakt! Ben benieuwd naar je volgend verslagje!

 9. joke

  Zo gan we een beetje met je mee op vakantie, leuk.

   

  Groetjes.

 10. marjolijn

  Alleen de overtocht is al de moeite waard.

  Tot morgen.

 11. Me!

  Dat groen op die witte cliffs vind ik heel uitzonderlijk. Ik moet toch nog eens teruggaan…

 12. Leidse Glibber

  hhahahaha dat is nou altijd, als je op file rekent heb je hem niet.

  Mooie foto’s van de white cliffs of Dover.

  Trouwens heel toepasselijke naam voor jullie tuinhuis hahah.

 13. J@n.

  Je hebt het hele verhaal weer prachtig in beelden gevangen Elmar!

  Mooi dat we weer kunnen genieten van je fotografeerkunst.

  Gr. J@n.

 14. kroosduiker

  Prachtig, ik heb me zitten vergapen aan je foto’s, manlief heeft me beloofd dat we ook eens gaan.

 15. Natazz

  Het is echt super mooi daar en dat was nog maar de heenreis. hihi

  Ben benieuwd naar de rest

   

   

 16. Jetske

  Dat zijn schitterende foto’s. Heerlijk om dit te zien als je aankomt in Engeland.

 17. Jan K.

  Het is altijd weer indrukwekkend om die steile witte krijtrotsen uit zee te zien oprijzen. Van onderaf zou je inderdaad niet zeggen, dat er iets op kan en wil groeien. In Frankrijk stond ik versteld van de groene grazige weiden die er bovenop te vinden zijn. Dat zal in Engeland vast niet anders zijn.

 18. PLATO

  Fenomenale reportage, Elmar. Zo krijg je een prima beeld van de aankomst in Engeland. Mooi. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

 19. Liesbeth

  Mooi zeg die witte clifs, en leuk om met je meete varen..

 20. Wilma

  Schitterende foto’s!

  Ik ga sparen…

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 21. Pia

  Het blijft inderdaad een schitterend gezicht om vanaf die boot de white cliffs te zien, heel imposant ook. Zeker om te zien wat de natuur er gedaan heeft. Ik volg je vakantielogjes graag hoor

 22. fenny

  Ik hoop dat er voldoende tijd is, om je te volgen in Engeland. Ik ben er alleen in Londen geweest en in….., ben ik even kwijt, vanuit Hoek van Holland daar naar toe gevaren.

  Het links rijden lijkt me naar. Mooi hè, een boottocht!

   

 23. sisely

  De drukte die moet je dan maar met een korreltje zout nemen als je op vakantie wilt. En lekker met de boot(zit je ook niet in de file) maar wel een mooi uitzicht zeg, ben benieuwd naar je volgende log. En prachtige foto’s zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)