vrijdag 20 februari 2009 Er zijn 35 reacties deze week Blog

Mensen, mensen wat een dag! Je bent de helde dag druk geweest met van alles en nog wat maar hebt nog steeds het gevoel alsof je geen meter opgeschoten bent!
Maar goed, ik begon vanmorgen met enige huishoudelijke taken, en verder had ik mijn oudste dochter beloofd om, terwijl zij nog lekker op één oor lag, de kapper te bellen. Gelukkig kon ze nog terecht maar ze moest wel in allerijl haar bed uit gepord worden. Ik had toen even, heel even, tijd om te ontbijten. Even, omdat de andere kinderen intussen mijn portemonnee in een portemoniks hadden veranderd. Met andere woorden ik moest nog snel even flappentappen zodat mijn dochter de kapper zou kunnen betalen. Na het geld overhandigd te hebben ging het richting supermarkt want ook in het weekend of juist in het weekend moet er genoeg in huis zijn.
Maar eerst beloot ik even de Bruna binnen te stappen en even rond te neuzen. Dat was een beetje dom, nou ja een beetje…… ik kon de verleiding niet weerstaan, en nam twee fotografie tijdschriften mee.
Na de boodschappen snel wat gedronken en nog even wat was weggewerkt. 

Regelmatig doe ik mijn taxichauffeur pet op want er moet altijd wel iemand ergens naar toe. In dit geval had de oudste iets afgesproken met een oud klasgenootje dat in Holten woont. Te ver om te fietsen en een mijl op zeven met het openbaar vervoer.

Normaal gesproken had ik natuurlijk gelijk gebruik gemaakt van het feit dat ik in Holten was en was ik gaan wandelen op de Holterberg. Maar het weer, was vandaag op zijn zachtst te gezegd niet bepaald om over naar huis te schrijven, het regende regelmatig, het was gewoon te triest voor woorden of zoals wij ook wel zeggen het was huilen met de pet op.

Maar ik had gelukkig een plan B. bedacht en besloot om op zoek te gaan naar het verjaardagscadeautje voor mijn moeder. Ze wil graag het 12 maanden kookboek van de Appie hebben, maar in ‘mijn’ filiaal was het uitverkocht. Dus op de terugweg een kleine omweg gemaakt en gestopt bij een ander filiaal. Het leek wel als of ze alles weggaven in dat winkelcentrum zo giga druk was het er! Met veel moeite slaagde ik er in om een parkeerplekje voor de auto te vinden. Snel de Appie binnen waar ze gelukkig nog net één exemplaar van het kookboek op de planken hadden staan!
Het liefst was ik het haar gelijk gaan brengen op hun vakantieadres in het zonnige en warme Zuid-Afrika! Maar helaas….

Naast de Appie, zit in dat winkelcentrum, een boekenwinkel, en als er iets een grote aantrekkingskracht op mij uitoefent dan is het dat wel. Dus ik naar binnen en weer bezweek ik voor de verleiding, dit keer vond ik een mooi boek over de Canon 450D.

Thuis gekomen was ik nog net op tijd om mijn jongste dochter uit te zwaaien want die ging samen met haar beste vriendin en buurmeisje, naar een vriendin in Heesch, Brabant. het leek wel alsof ze er een week heen gingen een complete volksverhuizing was er niets bij!
Even rustig zitten was er ook na het uitzwaaien nog niet bij want de laatste hand moest nog aan het Hubertusrooster voor de komende maand worden gelegd. En daarna moest er natuurlijk ook nog een logje geschreven worden!{#knipoog}

Nu vragen jullie je vast af waarom die titel? Waar slaat dat op als je de hele dag geen moment rust hebt? Nergens natuurlijk, ik heb wel veel leesvoer gekocht maar tijd om te lezen was er niet bij vandaag. Maar morgen begint het weekend en dan roep ik tegen iedereen die iets van me wil: “Sssssssst hier wordt gelezen!”, want ik doe lekker even helemaal niets dit weekend! Wat gaan jullie doen?

 

About the Author

Elmar

40 Reacties

 1. Truus

  Genieten hoor, deze foto’s. 🙂 Vorig jaar zomer waren wij twee weken op vakantie in de buurt van de Bodensee (Bludenz) dus bekende landschappen.  😉

 2. Mannie

  Oostenrijk ben ik nooit geweest, wel zwitserland heel lang geleden. Maar het is echt zeer mooi daar in de bergen. Vooral als er wolken tegenaan bonken om het maar zo te noemen. Prachtig

 3. Leidse Glibber

  Wat een geweldige omgeving, ken het niet ben wel regelmatig in Zwitserland gerweest maar nog nooit in Oostenrijk

 4. Me!

  Is me dat even een leuk vakantieverslag. Ik zou er zo naar toe willen vertrekken…

 5. Redstar

  Dat is zo weer een mooi foto verslag van een gedane vakantie

  Veel plezier in den Haag

 6. marjolijn

  Dit was weer een heel mooi tochtje voor vandaag.

  Fijne dagtrip naar Den Haag he!!

 7. Sary

  Prachtig is oostenrijk daar krijg je nooit genoeg van.

  Fijn dat je zoveel tips hebt gehad Elmar.

  En gezellig een dagje naar den Haag is ook niet verkeert natuurlijk ik wens je veel plezier en ben benieuwt naar de foto’s!

   

  Liefs van sarewiets en de bengels

 8. Jetske

  Je hebt groot gelijk dat je twee dagen de tijd neemt voor zo’n reis, zeker als enige chauffeur. Het is een hele mooie serie met prachtige vergezichten.

  Groot gelijk dat je naar Den Haag twee toestellen meeneemt. Dat speel je op safe.

 9. Pia

  Zelf ben ik ook diverse keren in de zomer in Oostenrijk geweest, maar dan in het Salzburgerland (Maria Alm en Hinterglemm) Schitterend maar voor ons al weer de nodige jaren terug. Dus ik heb genoten van je fotoreportage . Fijne dag morgen Elmar

 10. Hanny

  Al jaren komen wij in Oostenrijk, maar meestal in de winter. Als kind ben ik een keer in Karinthië geweest. In die tijd werd dat aangeprezen als een overwegend zonnig klimaat. Nou, we hebben 2 weken lang onder zo’n balkon als jij laat zien badminton gespeeld omdat het continu regende. We hadden geen dag later naar huis moeten gaan, of we hadden geëvacueerd moeten worden met een helikopter. Gelukkig hadden jullie beter weer. Hartstikke mooie serie, die maakte dat ik me af kon sluiten voor het bedroevende weer buiten.

 11. WWW.BRILLIE.NL

  Oostenrijk is leuk om fotos te amekn, maar echt leuk duiken kan je daar niet. Geef mij maar een warm eiland.

 12. Billy

   

  wow, fantastische foto’s, Elmar.

  Doen me terug verlangen naar onze vakanties in Oostenrijk, waar m’n vrouw nooit meer naartoe wil helaas…(omdat zij de zon en zee verkiest).

  Groetjes,

  Billy

 13. Natazz

  Wij gingen vroeger altijd op wintersport in Oostenrijk, zomers ben ik er nog nooit geweest maar zodra het een keer kan gaan we er zeker eens heen. Prachtig daar. *zucht*

   

  fijne dag

 14. sisely

  Nou dat was denk ik wel een fijne vakantie, prachtige fotó’s en wat is de natuur toch adembemend.

 15. Leo

  De schnitzels zijn goed betaalbaar op die grote hoogte zo tezien. Als ze nu ook lekker mals en groot zijn….. Ik kwam tot een jaar of tien geleden nog wel eens in die streken, vaak rond Salzburg en Innsbruck en vroeg mijn toenmalige Oostenrijkse collega steeds wat voor ‘dingen’ dat waren die je zag als je uit het raam keek van haar kantoor…… Ze keek, zocht en begreep me niet. Na enige tijd had ze door da tik haar in de maling nam en als Hollander refereerde aan de bergen. Hoog, soms dreigend, maar zeker ook mooi. Er tussen in landen met een vliegtuig blijft overigens wel een bijzondere gebeurtenis…..

 16. Jan K.

  Wat mij betreft mag je vaker een greep in je archief doen, Elmar. Zeker van berglandschappen krijg ik nooit genoeg. Als het zonnetje zich dan ook nog eens veelvuldig laat zien, dan stemt dat een mens meteen weer vrolijk op zo’n grijze en miezerige dag.  🙂

 17. tagrijn

  Ik zit nu spontaan liedjes uit The Sound of Music te neurien.

 18. Jeroen

  Welja joh, steek me lekker de ogen uit met die mooie vakantieplaatjes. Ik wil ook!!! Gezellig hoor die loslopende koebeesten langs de huizen. En je hebt een stel leuke meiden.

 19. Liesbeth

  wat een schilderachtige foto’s en omgeving is het daar toch. Je hebt toen wel een fantastische vakantie gehad. leuk om nog even mee te genieten. Ik ben er met mijn gezin toen ook 1 keer geweest en toen heb ik ook wel genoten

 20. ArtMus

  ik zie dat je al onze tips helemaal niet nodig hebt{#peace}

 21. rietepietz

  Oostenrijk ken ik alleen in de winter , bij warm weer ben ik teveel strandmens om naar Oostenrijk te trekken .

  Cameratips heb ik niet bij de hand , ik knip wel eens op mijn digitaaltje maar met fotograferen heeft dat niet zoveel te maken 😉

 22. f r e d

  ik wil ook wel zo’n hutje…….

 23. Sien

  Ik heb genoten van de valantie trip Elmar!

  Dit is ook wel HET land om te wandelen.

  En zo in de buitenlucht heel de dag, maakt hongerig en dan gaat er wel een wiener shnitzel in 🙂

  Prachtige opnames….

  Fijne dag nog

  Groetjes Sien

 24. ida

  Leuk om even te genieten van de oosterijkse vacantie foto’s ,Verlang ook naar een beetje warmte hoor! Ben die kou meer dan zat .

  Wens je een fijne dag in Denhaag .

  Liefs ida

 25. Belinda

  Wat ziet dat er fantastisch uit zeg. Oostenrijk is in de zomer -voor mij dan- veel mooier dan in de winter want ik ben geen sneeuwlover. Lijkt me dat je daar een geweldige vakantie hebt gehad. Mooie huisjes, prachtige omgeving en de natuur dichterbij dan je zou willen (die koeien) Hahahaha. Heel leuk

   

  Veel plezier in het gemeentemuseum. Ben benieuwd of je foto’s mag schieten.

 26. Ineke

  Dank je wel voor dit vakantietripje, heerlijk! Maar véééééél te kort!
  Ik houd n.l. ontzettend veel van Oostenrijk en zou er dolgraag nog eens naartoe gaan, maar door allerlei omstandigheden komt daar niet van. 

  Van mij mogen er nog veel meer regenachtige dagen komen.  {#knipoog}

  Fijne dag toegewenst, groet, Ineke

 27. marjolein

  Wat een heerlijke wandeling was dit:))

  En een prachtig mooi gezellig vakantiedorpje met al die plaatselijke chalets..

  Leuk om nu eens deze `route` te zien :))

 28. gerdaYD

  Heerlijk er zo eventjes helemaal uit te zijn: vakantie, zon, verre landen…. dank je wel!

  languit op het gras –
  plots gaan de wolken stilstaan
  en drijf ik verder
  © Paul Mercken

 29. Mieke

  Potverdikkie, daar zet je ook een blogje neer zeg.

  Vol verlangen kijk ik uit naar de zomer.

  Ook wij hebben jaren geleden een vakantie aan de Bodenzee gemaakt.

  We zijn er toen met de motor heen geweest, heel mooi was het.

 30. Etje

  Oostenrijk is een mooi land en je foto’s hier laten daar een goed beeld van zien.

  Groetjes Etje

 31. Han

  Tja, als je het er nu komt herken je alleen nog maar de toppen van de huizen, alles is onder een witte deken bedekt.

 32. Daisy

  Een leuk dorpje, wat grappig die koeien die daar zo los langs de huizen lopen. Heb ik nog nooit gezien!

 33. Di Mario

  Van sommige foto´s zou je zo een mooie puzzel van kunnen maken. Ik zie hem al prijken bij veel mensen aan de muur.

  Love As Always
  Di Mario

 34. Betty

  Mooi Elmar, helaas ga ik liever naar de zee op vakantie, maar nu ik dit zie…..voor een paar dagen????WEL MOOI:)

 35. Marjolijn

  Wij zijn een jaar of 15 of misschien nog wel langer geleden in Oostenrijk geweest.
  Echt een super mooi land, maar ik heb mijn hart nog steeds verloren in Zwitserland.
  Stiekem hoop ik dat we daar ooit kunnen gaan wonen, in 1 van de schilderachtige bergdorpjes.
  Helaas zit de Nato (waar Peter voor werkt) daar niet, dus voor zijn werk kunnen we daar nooit naar toe, maar wie weet als we oud en grijs zijn dat we er zelf kunnen gaan wonen. 🙂

  Fijne dag!

  Liefs
  Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)