vrijdag 20 maart 2009 Er zijn 35 reacties deze week Blog

Lieve webbies vandaag geen uitgebreid foto log want ik ben vandaag bezig geweest met een speurtocht. Eigelijk met twee speurtochten. De ene speurtocht speelde zich af in de stad. Ik heb namelijk een schoenenprobleem. Ik ben op zoek naar een speciaal soort schoenen. Niet schrikken hoor ik ben geen Emelda Marcos de tweede, die nog net even dat ene sjieke schoentje mist voor in haar collectie. Nee, ik ben op zoek naar een schoen die een gapend gat moet vullen. Ik zal jullie laten zien wat ik bedoel.

 Links staan mijn elke dag in en om het huis schoenen, rechts staat het schoeisel dat ik voor mijn wandelingen gebruik en daar tussen in zit dus dat gapende gat. Ik wil graag schoenen die het midden houden tussen de outdoorschoenen en huisschoenen. Zoals jullie weten bezoek ik nog al eens een stad of een museum en dan sta/loop je de hele dag. De huisschoenen bieden dan te weinig steun en de outdoorschoenen zijn te stug om comfortabel te lopen op een harde stenen ondergrond. Dus ging ik vanmiddag op zoek naar er iets tussen in, maar helaas hoe ik ook zocht er was niets te vinden. Natuurlijk ik geef het nog niet op, zodra ik ze vind laat ik het jullie wel even weten.
Zoals jullie zien hebben we wat kleur en fleur op onze tuintafel staan en omdat ik de camera toch bij de hand had heb ik maar even wat close-ups gemaakt.

 

De tweede speurtocht betreft het W.W.W.???? van morgen. Eerst moest ik op zoek naar een W. en dan naar aanwijzingen, niet gemakkelijk als je zulke clevere {#knipoog} lezers hebt. De W. heb ik intussen maar de aanwijzingen……dat wil nog niet echt lukken, maar ik geniet wel van de uitdaging! Ik ga nu dus maar snel verder zoeken, tot morgen!

 

 

About the Author

Elmar

30 Reacties

 1. Marjan

  Hoewel niet iedereen blij zal zijn met al dat water, vind het wel een schitterend gezicht.

 2. Renesmurf

  Ik heb er geen verstand van, de ene keer is het hoger, dan weer lager.
  het zal allemaal wel.

  Het ziet er prachtig uit, de wonderlijke natuur!

 3. WWW.BRILLIE.NL

  Ik kwam er vanmiddag er overheen vliegen, en inderdaad de IJssel staat weer lekker vol met water.

 4. Redstar

  HEt water zoals het nu staat heeft wel mijn voorkeur, maar ja, ben dan ook gek op water.. Mooie foto’s!

 5. Jeroen

  Tjee, daar kunnen we rijst gaan telen. En die bomen konden bijna mangroven zijn. Maar wat is het prachtig he dat rivierenlandschap. Woonde tot m’n scheiden ook aan het water en daar genoot ik echt van. Vooral als je vogels zag als ijsvogels, lepelaars en aalscholvers. De ijsvogels hebben het afgelopen winter trouwens erg zwaar gehad. De populatie schijnt te zijn gehalveerd. (bevroren sloten, dus geen vis)

 6. ank

  Dag Elmar,

  Je bent een bekende onbekende. Raar toch hoe ik steeds in het bos denk, dit zal …. mooi vinden, en deze boom vindt ….  zo mooi…

  Ach ja!

  Wat jij ziet bij de IJssel, is hier niet bij de Maas, maar wel bij de Waal. Dat is zo mooi hè?

  Dank je wel voor het delen van je mooie foto’s.

  groetjes ank

 7. Me!

  Dan wordt het tijd dat het water verdwijnt, dan pas wordt het echt voorjaar….

 8. Thérèse

  Nou, ze kunnen jou wel aanstellen als professionele ‘waterverslaggeefster’. Heel fraai ook nog gedocumenteerd. De vogels schijnen het wel leuk te vinden.

 9. marjolein

  Dat ziet er daar indrukwekkend hoog en vol uit :))

  Maar mooie zonnige Hollandse plaatjes

  Dag

 10. Pia

  Heerlijk dat die lente weer onderweg is en maar goed dat die uiterwaarden er zijn he. De mensen willen wel blijven bouwen aan het water maar dat heeft toch grote gevolgen.

 11. Leidse Glibber

  Ik hoorde inderdaad dat de uiterwaarden alkwer helemaal onder water staan en dat is een voorbode van de lente.

 12. Jan K.

  Je had er zelfs blauwe lucht en een zonnetje bij tijdens je wandeling! Daardoor komt het waterrijke landschap met die prachtige weerspiegelingen nog mooier tot zijn recht. Het zal vast een lekkere wandeling zijn geweest.

  Hier was vandaag van voorjaar weinig te bespeuren, want het was de hele dag weer grijs en bewolkt. Morgen maar weer in de herkansing.  🙂

 13. Hanny

  Ik had daar wel met jou willen lopen, want dan had ik tenminste blauwe lucht gezien. Maar gelukkig kan ik zo ook meegenieten met de prachtige rivier. Schitterende foto’s heb je gemaakt met de ondergelopen uiterwaarden. Mooie spiegelingen. Ook de foto met de scholeksters is hartstikke mooi!

 14. tagrijn

  Nietr alleen grappig om die tegenstellingen te zien, maar ook indrukwekkend om zo de kracht van het water te ervaren.

 15. Billy

   

  het is inderdaad wel een duidelijk verschil.

  Wellicht gaat die nattigheid wel weer verdwijnen als de warmte in het land komt…

  Groetjes,

  Billy

 16. Jetske

  Echt mooie landschapsopnames. Mooi die opvliegende scholeksters.

 17. beuzeblaadje

  Jeeeetje Elmar, volop lente zo te zien!! Knap nat!! Zo te zien genieten de watervogels er van, alsof ze aan het spelen zijn!

  Groetjesss,                                                                                               beuzeblaadje

 18. P-TER

  Water genoeg, zelfs teveel,

  maar als ze op zo’n mooie foto’s staan

  is dat geen probleem!

  Gr.

  P-TER

 19. Sary

  Mooi gezicht dat verre uitkijken daar ben ik dol op en water breng leven mee dat zie je de scholekster is dol op dit soort gebieden.

  Het is een super lente logje Elmar en die weer spiegeling van de wolken in het water is ook weer een voltreffer, wat hebben we toch een mooi land he.

   

  Fijne dag morgen en liefs van Sary en de bengels

 20. Daisy

  Mooie plekjes daar!! Zo’n klein blauw luchtje met wolkjes doet het ook goed boven het water! Zorgt voor een nette weerspiegeling.

 21. Ineke

  Ja, wat een toegenomen watermassa; de uiterwaarden staan vrijwel onderwater!

  Hele mooie foto’s van Holland waterland :

  Neem Hollands boer zijn guldens af,
  zijn centen en vierduiten –
  dan houdt hij nog zijn vette klei
  en staat erbij te fluiten.

  Neem Hollands boer zijn landen af –
  dan houdt hij nog zijn water;
  daar maalt hij toch weer land uit op,
  wat vroeger of wat later.  

  Neem Holland al zijn dijken weg
  en laat het onderlopen –
  geen nood; elk kaasboerinneke
  gaat vissersnetten knopen.

  Neem Holland al zijn bomen weg,
  zijn wilgen en zijn peppels –
  dan ruist nog Hollands windezang
  door ‘t riet van sloot en greppels.

  Maar neem je Hollands water weg,
  zijn plassen en zijn vaarten –
  dan is mijn land geen Holland meer,
  al staat het op de kaarten.

  Dan wordt het duin een woestenij,
  dan dorren al de weiden,
  dan gaat mijn mooie Holland dood,
  omdat het dorst moet lijden.
  (Joh. Van Meurs)

  Groetjes, Ineke

   

 22. karin

  Ik kan hier ook vreselijk van genieten!!!!! Aan welke kant van de IJssel woon jij eigenlijk? De Overijsselse kant of de Gelderse kant? Ik woon echt over de IJssel!

  zie ook: http://www.eenlangweekend.nl/?p=169 wat de IJssel met mij doet….

  Ik ook, tenminste als je vanaf het zuiden komt!  😉 Ik woon dus in Deventer aan de Overijsselse kant.

 23. ida

  Het zijn weer mooie plaatjes ,nederland waterland hé

  Liefs ida

 24. Annette

  Ben benieuwd, Elmar! Fijne dag nog.

 25. klaproos

  ohhhhhhhh wat gaaf  elmar

  die  weerspiegelingen in dat water  zijn superkiekjes zeg,

  gaaf  gedaan 

  mijn  complimenten

 26. Kroosduiker

  Ik ben verzot op water en heb genoten van je foto’s, knap zoals je het verschil in beeld weet te brengen.

 27. Wilma

  Echt Nederlan/Waterland.

  vandaag een dag om te wandelen.

  Geniet ervan.

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 28. Sanne

  Langzaam veranderd de natuur, maar wij zijn natuurlijk te ongeduldig en willen gewoon nu de lente hebben. Helaas blijft het in Overijssel nog een beetje achter qua zonneschijn met de rest van het land. 

 29. gerdaYD

  Heerlijk deze wandeling in de prille lente Elmar. Dankjewel daarvoor, het deed mijn hartje even opspringen van geluk…

 30. callemie

  geen sprake van water tekort voor de vogels

  zwemvijvers genoeg

  schitterende platen

 31. Etje

  prachtig foto’s zeg, al die weerspiegeling in het water.

  Groetjes

 32. Mannie

  Het gaat inderdaad de goede kant op met de lente. Maar echt lente is het natuurlijk nog niet

 33. Di Mario

  Tijd om weer eens langs wat waters te gaan, want dat soort hoog water vind ik wel intressant.

  Love As Always
  Di Mario

 34. curieuzeneuzemosterdpot

  wat een verschil met de eerste foto??

   

  jij hebt toch wel je zwemvliezen bij als je gaat wandelen??   {#groot}

   

   

 35. J@n.

  Hele mooie plaatjes weer Elmar en het geeft inderdaad aan dat de lente onderweg is

  Gr. J@n.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)