dinsdag 23 december 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Mijn oudste dochter is een internet radio DJ en moest en zou natuurlijk naar Breda om daar haar professionele collega’s in actie te zien. Niet erg handig natuurlijk zo vlak voor de kerst maar dankzij een strakke planning mijnerzijds konden we vanmorgen in de trein stappen op weg naar Breda. De reis begon niet zo goed, want we ontdekten al snel dat we de rugzak met proviand en literatuur in de auto hadden laten liggen. Hongerig en dorstig arriveerden we ruim twee uur later in Breda.
Na een stevige wandeling vonden we de plaats waar het zich allemaal afspeelt: de Grote Markt. Erg druk was het op dat moment (nog) niet en we hadden goed zicht op de jongens (Giel Beelen en Paul Rabbering).

Het is misschien goed om voor degene die nog niet weet wat Serious Request inhoud dat even uit te leggen. In 2004 lieten, vlak voor kerst, een aantal radio 3 DJs zich voor het eerst opsluiten in een glazen huis. Sindsdien verzorgen de op gesloten DJs elk jaar gedurende 6 dagen non-stop radio uitzendingen op 3FM. Ze mogen gedurende die zes dagen alleen maar drinken en niet roken. Dit alles doen ze voor een goed doel. Dit jaar is dat het Rode Kruis en in het bijzonder de vluchtelingen. Natuurlijk worden er rondom dit Glazen Huis allerlei andere acties georganiseerd en kan men in ruil voor een donatie een verzoeknummer aanvragen. Tot slot doet de overheid ook nog een duit in het zakje. (Onder links vind u een link naar de website van Serious Request)

Terug naar vandaag, nadat we even een blik (niet letterlijk) naar binnen hadden geworpen riep de inwendige mens en dus gingen we op zoek naar dat grote warenhuis waar je lekker kunt lunchen. Gelukkig heeft iedere zich zelf respecterende stad er één, en Breda bleek daarop geen uitzondering te zijn. Na onze knorrende magen gevuld te hebben besloten we om eerst maar even, voordat we weer terug gingen naar Het Glazenhuis, om dat andere, meer exclusieve warenhuis binnen te lopen. Er waren allerlei koopjes en dus verlieten we het bijenhuis met een goed gevulde plasticzak. De rekening valt gelukkig na de kerst pas een keer in de bus…

Terug gekomen bij Het Glazen huis vonden we snel aan de zijkant een mooi plekje. Intussen had Coen Swijnenberg blijkbaar genoeg geslapen want ook hij was van de partij. Ze bleken ook een gast te hebben of eigenlijk 2 want de hoogzwangere Ellemieke Vermolen was op bezoek. Na een spelletje Twister, ging nog al lastig met die buik, vertrok Ellemieke weer.

Na een korte periode van rust werd er gebeld en stond Jordy van Loon voor de deur. Ik kende de jongen niet (hij is 15 jaar) maar zijn liedje ‘Verliefd’ is tot favoriet van Serious Request gebombardeerd. Jordy kwam natuurlijk niet weg voordat hij zijn liedje live ten gehore had gebracht. Buiten staan grote luidsprekers zodat je alles kunt horen wat er in het huis en op 3FM gebeurd. Eenmaal uit het huis liet hij zijn gezicht nog even aan onze kant van het huis zien. Dat had hij beter niet kunnen doen, wat kunnen jongen grieten gillen zeg! Maar dit bleek nog maar een voorproefje te zijn voor wat zich later zou afspelen.

Na het vertrek van Jordy duurde het niet lang of er stond weer een gast te trappelen om het Huis binnen te mogen. Dit keer stond Henny Huisman op de stoep. Henny had een koor van Korenslag (het programma dat hij momenteel presenteert) meegenomen. Het koor stond op het bordes van het oude stadhuis en zou later een aantal liederen zingen op de Grote Markt.
Alle gasten doen ook iets voor het goede doel en meestal nemen ze iets van hen zelf mee voor de veiling die op internet gehouden wordt. Henny had zijn DNA op papier laten zetten en laten inlijsten, de hoogste bieder krijgt het later thuis bezorgt.

Wat ik al wel wist maar mijn dochter nog niet was dat Jan Smit ook die dag een bezoekje zou brengen aan het Huis. Mijn dochter is een grote fan van Jan. Ik wist alleen niet hoe laat hij zou komen en om te voorkomen dat ze zwaar teleurgesteld zou zijn als Jan pas ’s avonds zou blijken te komen had ik haar niets verteld. Maar om een uur of twee liep de crew van Jan Smit het huis binnen en begon alles in gereedheid te brengen voor een optreden van Jan. De planning was dat we met de trein van 10 over 3 weer terug naar huis zouden gaan maar dat feest ging dus niet door toen bleek dat het optreden van Jan om 4 uur gepland stond. Met geen tien paarden had ik mijn dochter meegekregen.

Na een flink aantal uren bij het huis gestaan te hebben begonnen we toch wel weer dorstig te worden en dus besloot ik om op pad te gaan om wat vloeibaars te scoren. De kortste weg was langs een dranghek waar een security man stond met twee agenten. Toen ik hen gepasseerd was bleek dat ik niet meer terug er langs mocht, ik zou een flink eind om moeten lopen om weer bij mijn dochter te kunnen komen, voorwaar geen pretje als je al de hele middag op je benen staat. De security man zei ook nog dat hij er niets aan kon doen, waarop ik hem duidelijk heb gemaakt dat hij daar wel degelijk wat aan kon doen, namelijk mij er door laten. Hoewel hij op zijn neus keek van zoveel bijdehandheid liet hij me er jammer genoeg toch niet door. Dat werd dus omlopen…

Iets voor vieren bereikte mijn oren nog een oorverdovender gegil dan eerder die middag, op nog geen meter afstand liep Jan Smit beschermt door klerenkasten voorbij. Dat was ook wel nodig want die meiden hadden hem zo te horen levend verslonden! Jan Smit was binnen en het feest voor mijn dochter kon eindelijk beginnen. De hele middag had ze er op gewacht en Jan stelde niet teleur, ze had de dag van haar leven.

Het voordeel van een glazen huis is ook dat je door de ramen heen foto’s kunt maken, dat heeft mijn dochter dan ook gedaan tot batterij van haar mobieltje leeg was. Bij deze blog heb ik een aantal door haar gemaakt foto’s geplaatst zodat u een beetje een indruk krijgt wat we vanmiddag gezien hebben. Als slagroom op de taart hebben we vanavond ook nog gechat met Giel Beelen en Coen Swijnenberg. Tijdens die chat hebben we ze gecomplimenteerd met wat ze doen en onze hoop uitgesproken dat ze een record bedrag voor het Rode Kruis bij elkaar verzamelen. U kunt daar natuurlijk een bijdrage aan leveren, ga naar de site van 3fm (zie links) om te zien hoe u dat kunt doen. 

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)