donderdag 24 april 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog, Humor

Ja u leest het goed het niveau op deze site laat steeds meer te wensen over. Niets menselijks is mij vreemd en op zijn tijd mag ik graag een flinke wind laten. En laat ik het maar gelijk toegeven, als ik het doe doe ik het ook graag goed, lang, duidelijk hoorbaar en een enorme stank verspreidend. Soms ben ik in een wat stiekemere bui, en laat ik een zachte, maar zeer onwelriekende scheet.

Een scheet kan een enorme hoeveelheid hilariteit veroorzaken, terwijl ik dit schrijf kan ik maar moeizaam een lachbui onderdrukken. Vanmorgen schreef Vincent Bijlo in zijn column in het AD een zeer lachwekkend stukje over het laten van scheten, in dit geval in de trein. Een stukje citaat: ‘Een heerlijke regengeur steeg uit de weilanden op. Maar langzaam werd die geur door een andere overstemd. En de stilte in de trein werd overstemd door…. ja, door wat? Plofjes, giertjes, knallen, reutels, knetters en geluiden als van leeglopende ballonnen. Het zal toch niet, dacht ik, dat de hele coupé aan het scheten laten is geslagen? Maar jawel.’ Einde citaat.
Maar het kan ook tot grote gêne leiden zo bleek uit een ander artikel in de krant van vandaag. ”We zaten een keer bij McDonalds en toen liet hij een keiharde scheet. Zat ik daar. Ik schaamde me rot.” Aldus de dochter van tatookoning Henk Schiffmacher over haar vader.

Het zal iedereen duidelijk zijn dat scheten laten iets menselijks is. Wetenschappers hebben vast gesteld dat we ongeveer 1 à 1,5 liter gas per dag produceren, dit leidt tot 12 tot 25 windjes per dag. Dit gas wordt veroorzaakt deels door het inslikken van lucht en deels door het verteringsproces. Dat gas zullen we op de één of andere manier kwijt moeten, willen we ontploffing voorkomen. Ik wil niemand op ideeën brengen maar het methaan in scheten is brandbaar…
Mij is altijd geleerd dat als ik moest flatuleren (het nette woord voor winden) dat ik dat op het toilet moest doen. Maar een toilet is niet altijd voor handen, of soms zover weg, dat het halverwege lijkt alsof je uit je broek scheurt en het toilet bezoek niet langer nodig is. Vaak is het toilet wel degelijk in de buurt maar voor je de kans hebt om er heen te gaan is het kwaad al geschied…

Gelukkig is er vanaf het bekend worden van het onderzoek door GezondNU geen enkele reden meer om niet ongegeneerd je scheten te laten vliegen. Een ingehouden wind veroorzaakt namelijk, volgens het onderzoek, extra druk op de darmwand, waardoor afvalstoffen in de bloedbaan kunnen belanden en zo uiteenlopende klachten kunnen veroorzaken. De druk in de darmen kan zo hoog oplopen, dat het darmslijmvlies door de gaatjes in de spierwand naar buiten wordt geperst. Er ontstaan dan kleine uitstulpingen in de darmwand, waarin zich voedselresten kunnen ophopen die tot ernstige darmontstekingen kunnen leiden.

Dus in het belang van uw gezondheid: “Maak van uw scheet een donderslag!” en geneer u vooral niet!
Zij doet het ook niet! (zie foto)
 

 

 

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)