zondag 19 april 2009 Er zijn 27 reacties deze week Blog

Beste webbies, ik had gelijk hij was gemakkelijker! Maar voor de oplossing geef eerst nog het volgende. De winnaar van vorige week vroeg zich af of er een W.W.W.W.???? erelijst was, helaas Kroosduiker die is er niet. Nog niet moet ik zeggen want ik vind het een erg goed idee en dus overweeg ik er eentje te gaan maken. Als komende week het stof rondom het jachthuis rooster is neergedaald zal ik er eens rustig over nadenken en eens gaan bedenken hoe mijn helpdesk {#knipoog} deze wens in vervulling kan laten gaan.

Maar nu zoals jullie gewend zijn het antwoord en de uitleg bij de tips.

Het antwoord van deze W.W.Waar W???? was…..

Hoe kom ik daar op zullen jullie je wellicht afvragen? Ik kwam op het idee doordat mijn zoon morgen vroeg 7.15 uur richting Oxford zal vertrekken, hij zal daar bij een gastgezin logeren en op vrijdagavond verwachten wij hem een hele ervaring rijker weer terug.

 Oxford.

Oxford is ontstaan in de tijd van de Angelsaksen, en stond aanvankelijk bekend als Oxanforda. Het begin was de stichting van het Sint Frideswide’s nonnenklooster in de 8e eeuw. Oxford werd voor het eerst in schriftelijke bronnen vermeld in Angelsaksische kronieken van het jaar 912. De universiteit van Oxford, is de oudste universiteit van Engeland; voor het eerst vermeld in de 12e eeuw.

De naam Oxford betekent hetzelfde als Coevorden, Ochsenfurt en bosporus: een doorwaadbare plaats in de rivier (“ford”) waar boeren hun koeien (“ox”) konden laten oversteken. Tip 2 verwijst hiernaar. De afbeelding is namelijk het wapen van Coevorden.

 Oxford is natuurlijk zeer bekend vanwege zijn universiteit. Vele bekende Engelsen en Amerikanen studeerden er. Om er een paar te noemen: Bill Clinton, Dudley Moore, Hugh Grant, Oscar Wilde,  Margaret Thacher maar ook Rowan Atkinson studeerde er.  

      

       Hugh Laurie (Alias Dr. Gregory House)            Rowan Atkinson (Alias Mister Bean)

Tip 1 refereerde natuurlijk naar Rowan Atkinson en Hugh Laurie de foto was er eentje uit de serie Blackadder die de twee samen maakten. Rowan Atkinson studeerde dus in Oxford. Hugh Laurie heeft een andere band met de stad hij is er namelijk geboren en getogen.

Net als in heel Engeland is sport heel belangrijk in Oxford. Zo wordt er jaarlijks een roeiwedstrijd gehouden tussen de concurrent universiteitsstad Cambridge en Oxford. Beide stellen het beste studenten team samen en vervolgens wordt er op leven of dood geroeid. Dit jaar won Oxford deze prestigieuze wedstrijd. (Tip 3 is een foto van het winnende roeiteam uit Oxford) 
In 1595 werd de voorloper van ons lawn tennis al gespeeld in Oxford het heet Real Tennis, sommigen denken dat het woord van regal of wel koninklijk afkomstig is (denk aan Real Madrid) maar anderen denken dat de term pas ontstond nadat lawn tennis was ontstaan om aan te duiden dat de oude variant het ‘echte’ ofwel real tennis was. (tip 4 laat de oude real tennisbaan van Oxford zien)

  

                        Lewis Carroll                             John Thaw (alias inspector Morse)

Oxford heeft ook een aantal schrijvers voort gebracht, sommigen van hen kwamen naar Oxford en schreven daar hun bekende werken. Twee mooie voorbeelden daarvan zijn Colin Dexter die de bekende Inspector Morse verhalen schreef en ze  ook in Oxford liet afspelen. Maar ook Lewis Carroll schreef zijn bekende Alice in Wonderland in Oxford. (tip 5 was een afbeelding van Alice in Wonderland van Disney, Er zit ook een filiaal van de Disney Store in Oxford street in Londen dus ook dat verband heb ik goed gerekend)

 

Zoals ik al zei waren er meer juiste antwoorden vandaag. Er waren maar liefst 6 webbies die het goede antwoord hadden. Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn.

Eerste met 10 punten is geworden….. Natazz, Gefeliciteerd met deze overwinning!!
Tweede met 9,5 punten Jan K. (Rowan Atkinson was goed, maar Hugh Laurie niet Jan)
Derde met 8,5 punt werd Kroosduiker (Ook hier was Rowan Atkinson goed maar Hugh Laurie niet Kroosduiker)

Ik ga nu snel mijn zoon helpen met zijn laatste voorbereidingen, of het nog lukt bij jullie allemaal langs te komen vanavond betwijfel ik maar dan kom ik de schade morgen wel weer dubbel en dwars inhalen!

 

About the Author

Elmar

23 Reacties

 1. Johnd122

  This is a great blog, would you be involved in doing an interview about how you created it? If so email me! decgdcaffdfe

 2. Redstar

  Ik heb er niet aan meegedaan, maar je hebt er flink werk van gemaakt Elmar. Petje af!

 3. P-TER

  Ik had een stil vermoeden maar was vergeten terug te komen!

  stom hé!

  Gr.

  P-TER

 4. Leidse Glibber

  ‘smiddags een kopje thee heerlijk hoor, de rest van de dag koffie hahahah.

  Eral Grey is trouwens echt erg lekker.

 5. WWW.BRILLIE.NL

  Ik wist het wel. Thee drink ik erg graag. Vooral met een citroen.

 6. Betty

  Hai Elmar. leuk beschreven allemaal, alleen ben ik persoonlijk een koffie leut…Ik wens je een fijne week toe en pffff laat het nu in Nederland mooier weer worden dan in Lissabon, maar dat mag de pret niet  drukken. Tot over ongeveer 6 dagen! Doeiiii

  betty

 7. Natazz

  Ik wist hem ook alleen die kerel (graaf Charles Grey) niet. Nou wilde ik hem vanmiddag bij mijn ouders invullen maar toen kwam er wat tussen dus ik ben gewoon te laat. Jammer maar volgend weekend misschien wel.

   

 8. Renesmurf

  Ik drink eigenlijk alleen thee tijdens het brood eten, in het weekend.
  Het spoelt wel lekker weg.

  Ik drink verder veel meer koffie, de hele dag door.

 9. Hanny

  De connectie tussen de afbeeldingen heb ik niet kunnen vinden, laat staan dat ik wist wat er op sommige stond. Moeilijk en te weinig tijd. Volgende week zal ik weer beter mijn best doen.

  Kroosduiker gefeliciteerd!

 10. Jeroen

  Om jouw vraagstukken op te lossen google je toch al gauw een paar uur. En het is me helaas niet ggelukt die tijd daarvoor vrij te maken, hoewel ik het wel een uitdaging vind. Maar nu ik de oplossing zie had ik dat waarschijnlijk ook nooit gevonden. Die Brit deed me wat aan Raffles denken maar ik wist dat hij het niet was. En natuurlijk herkende ik de Batavia. En mineralen verzamelen was ooit een hobby van me. Maar de link naar thee zou ik zeker niet gevonden hebben.

 11. Billy

   

  tja, ik ben een koffie-die-hard, dus met thee heb ik helemaal niks te maken…

  {#rolling}

 12. Me!

  Veldulleme, en ik doe bijna niets anders…

 13. marjolijn

  Kom nu pas langs, nu de antwoorden er al zijn, maar geloof me ik ben een koffieleut, heb niets met thee.

  Maar je hebt er weer heel veel aandacht aan gegeven Elmar, complimenten…!!

 14. Pasula

  Die thee had ik nooit geraden en toen ik ractie gegeven had zag ik al het goede antwoord, wel leuk die raadsels!

 15. Di Mario

  Tja.. ik drink altijd koffie 😉

  Nee hoor, ik heb er nog steeds geen tijd voor gehad. Mooi gevonden weer.

  Love as Always
  Di Mario

 16. PLATO

  Interessant stuk. Ik ben gek op thee, vooral die van twinings. Daarom leuk om te lezen. Dat van Earl Grey wist ik bijvoorbeeld niet en ik kwam ook niet op het idee om erop te googelen. Dit verhaal smaakt naar meer.

 17. rietepietz

  Tja daar kom ik niet op natuurlijk …ik ben geen thedrinker 😉

 18. Kroosduiker

  Nee, je begrijpt me verkeerd, ik bedoel de totale puntentelling van alle deelnemers/winnaars. Een soort erelijst zeg maar.

 19. Kroosduiker

  Misschien komt het omdat ik nooit koffie drink en een echte theeleut ben.{#rolling}

  Elmar, waar kan ik de puntentelling zien? (ik was al aan het zoeken geweest maar kon het niet vinden)

  Fijne dinsdag!

  @ De score of puntentelling staat altijd onder de W.W.W.W.???? van zaterdag. Maar hier volgt hij nog een keer: 4 punten voor het goede antwoord, 1 punt per goed uitgelegde tip en 1 punt voor het goed opschrijven van je naam. In jouw geval had je alles goed behalve Earl Grey en dus kreeg je 9 punten.

   

   

 20. sisely

  MMM thee dat is lekker, doe maar rustig aan.

 21. Mannie

  Ik drink elke dag wel thee, en dan niet van die zakkies. Wel echte thee dan want dat is veel lekkerder

 22. Ineke

  Hé, van de fluoride wist ik niet, interessant !

  Leuk het verhaal achter de Earl Greythee, wist ik ook niet !  {#knipoog}

  Dank voor de wetenswaardige info!

  Groet, Ineke

 23. marjolein

  Ha ha…nooit die richting uitgedacht

  Dag

 24. Pia

  Tsja kijk, ik drink nooit thee. Ik krijg daar zo’n weeig gevoel van. En dan kreeg ik ook nog een theepakket met kerst inclusief de geschiedenis van thee. En dat heb ik nu net weg gegeven hahahaha.

 25. gerdaYD

  Proficiat kroosduiker! Er zit toch één slimmerik in de klas… Hihi.

  Gedicht van omstreeks 1200 over thee, van de dichter Du Lai (overleden 1225).
  Een koude nacht
  Een gast komt in de koude nacht en thee vervangt de wijn,
  Het water op de vuurkorf kookt zodra de houtskool gloeit.
  En voor het venster is dezelfde doodgewone maan
  Dank zij de eerste prunusbloesems plotseling heel anders!
  (vert. W.L. Idema)

 26. Sanne

  Die had ik echt nooit geraden dus.

 27. Jan K.

  Daar was ik dus echt niet op gekomen …

  Knap, dat Kroosduiker het zo treffend en feilloos heeft weten te ontraadselen.

  Maak er een gezellige avond van, Elmar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)