maandag 14 december 2009 Er zijn 22 reacties deze week Blog

Beste webbies bedankt voor al jullie lieve reacties naar aanleiding van de ziekenboeg. Gelukkig is iedereen weer gezond en gaat alles weer zijn normale, drukke, gangetje.
Kramperen in eigen huis hoeft niet meer want de oude meubelen staan weer in de woonkamer.
De katten voelden zich ook behoorlijk ontheemd in die lege woonkamer maar intussen heeft Liesje, nu het buiten kouder wordt, een lekker warmplekje in het wandmeubel gevonden. Van onze interieuradviseur Richard hoorden afgelopen zaterdag we dat de nieuwe meubelen waarschijnlijk voor de Kerst wel binnen zouden zijn, alleen van de bank is dat nog niet helemaal duidelijk, maar daar hoor ik morgen hopelijk meer over.

Hoe is het bij jullie? Staat de kerstboom al?
Nu we weer in de woonkamer mogen, wordt het hoogste tijd om die in Kerstsfeer te brengen. Het probleem is alleen wel dat er nog meubilair uit, en weer in moet en waar zet je dan een sta-in-de-weg als een Kerstboom? Voorlopig dus nog maar even geen Kerstboom, maar gelukkig zijn er nog andere versierselen in huis dus die zal ik straks maar eens gaan opzoeken.
Wat gaan jullie trouwens doen met Kerst?
Wij blijven dit jaar voor het eerst thuis met Kerst. Tot vorig jaar waren we met Kerst nog bij mijn ouders samen met mijn zus en broer, maar nu zuslief in Canada woont en m’n broertje met zijn gezin naar Chamoinix gaat, wordt er met de traditie gebroken en vieren we Kerst thuis. Jammer maar anderzijds verheug ik me er ook op want dan kan ik eindelijk mijn stuk voor stuk en jaar voor jaar bij elkaar gespaarde Kerstservies gaan gebruiken! Gedurende een aantal jaren heb ik namelijk mijn airmiles omgezet in een Wedgewood Kerstservies speciaal gemaakt voor AH. Twee jaar geleden had ik bijna alle delen die ik wilde hebben en vorig jaar hoopte ik het servies compleet te kunnen maken, maar helaas besloten ze bij Appie toen in al hun wijsheid om het servies niet meer te verkopen. Ik balen natuurlijk, want zo zou mijn servies nooit compleet worden. Samen met nog velen anderen, denk ik, heb ik mijn beklag gedaan en zie daar, dit jaar lag er weer Wedgewood Kerstservies in de winkel. Zo snel als kon ben ik thuis een lijstje gaan maken met wat ik nog nodig had en graag wilde hebben en ben weer naar AH gereden. Gelukkig hadden ze nog alles wat ik graag wilde hebben al scheelde het niet veel want in die korte tijd die er tussen mijn bezoekjes zat was er al heel wat serviesgoed verdwenen. De volgende dag was het schap zelfs helemaal leeg! Jullie kunnen je voorstellen dat ik super blij was vorige week maandag, en zelfs de griep van later die week kon daar geen verandering in brengen!
Maar goed, ik ga nu snel weer aan de slag, want er valt nog genoeg te doen, tot een volgende keer!

 

About the Author

Elmar

22 Reacties

 1. Truus

  Ziekte, kerstservies aangevuld, lege kamer, nieuwe meubels, geslaagde feestdagen. Van alles wat dus Elmar. 🙂

  Wij waren met de kerst 1 dag thuis en 1 dag bij onze moeders. Oud en Nieuw waren we bij mijn schoonmoeder.

 2. marjolein vh pl.

  Fijd dat jullie allemaal weer aan de betere hand zijn.

  Mooi kerstservies heb je bemachtigd

  En zijn jouw meubels op tijd….hier werd het weer 14 dg uitgesteld…grrrr

 3. Redstar

  Wat een leuk servies! Ik ben gek op kerstservies en adventkaraffen.

  Hier nog geen kerst. Eerst nog anderhalve week klussen

 4. Jetske

  Gelukkig dat iedereen hersteld is. Je kunt dus nog uitzien naar de nieuwe meubels.

  Wel spannend van dat servies, dat liep dus maar net goed af.

  We hebben vandaag de kerstboom neergezet. Een echte bij onze buurman vandaan, die kweekt dus kerstbomen. Onze zoon heeft de boom versierd.

  Vader en zoon hebben net een CD opzgezet met kerstmuziek. Nog aan de vroege kant, maar ach.

  Wij vieren eerste kerstdag wel met onze familie samen en wel bij ons thuis.

 5. Me!

  Wij blijven thuis en gaan gezellig eten met de kinderen en aanhang. De boom is in statu nascendi….

 6. Sisely

  Leuk joh z’n servies heb ik ook.Wens jullie bijdeze Merry X-Mas, and Happy New Year!!! Geniet ze er maar van samen kerstvieren thuis(ik vier ook kerst thuis).Fijn dat iedereen gezond is weer.

  Groetjes,

 7. Annemarie

  Goede keus dus geweest om snel weer terug te rijden! Het Servies is inderdaad prachtig. Wat zullen jij lekker eten. 🙂

   

  Mijn kerstdorpje staat met mini kerstboom en dat is alles wat ik doe aan kerst. Ben over paar nachtjes toch weg.

 8. Billy

   

  haha, toepasselijk servies hoor!

  Ik dacht net dat met die verbouwing die je achter de rug hebt, nu méér plaats zou hebben voor je kerstspullen, Elmar?

  In elk geval, geniet ervan!

  Groetjes!

 9. Jeroen

  Wat een mooi servies joh, maakt het met kerst extra feestelijk. Straks je nieuwe meubeltjes er nog bij. Wat ik ga doen? Waarschijnlijk niks. Als je geen gezin meer hebt is kerst ook niet echt leuk. En een kerstboom heb ik geen ruimte voor. Dus voor mij mag het gauw januari worden.

 10. Jan K.

  Een kerstboom hebben we al jaren niet meer. Ik zie bomen liever gewoon buiten staan. Wij komen over het algemeen de kerstdagen prima door met een paar stukjes die ik zelf in elkaar priegel. 🙂

  Ik vind het veel belangrijker wat het weer doet. Het zou me niet verbazen als dit eerste wintertje weer net wat te vroeg komt …

 11. Morgaine

  Ik vind het mooi kerst servies, maar zo zonde van het geld om het eraan uit te geven voor die twee dagen per jaar :S

  Dat heb ik van mijn moeder hoor, het is toch wel zo, wat maar vaak genoeg geplant is in je hoofd door je ouders om het dan te laten en telkens die stem te horen, hahaha, geld ook voor ander serviezen en dingen die je amper gebruikt van een servies, wat moet je ermee, voor die twee verjaardagen per jaar? ZONDE dan kun je je geld wel beter besteden of gewoon sparen…. en bladiebladibla 😉

   

  Kerst, ik heb geen ruimte meer daarvoor, een boom, daarom is ie naar de kringloop gegaan, ooit in een groter huis dan komt dat wel weer, wel heb ik al mijn ballen nog enzo, maar de ezel heeft zijn plek en plaats! Precies zoals ik voorzien had, en wat we gaan doen? Eerste dag gewoon thuis met zijn twee, misschien nog even met zijn drie maar dat verwacht ik niet, en tweede dag naar mijn ouders en de derde kerstdag weer naar huis naar de kater, ivm vuurwerk wat dan al heftig afgaat enzo :S Kan de kat echt slecht tegen, raakt helemaal van zijn a propos af.

   

  XXX

 12. Leidse Glibber

  Lekker dat alles weer in een rustiger vaarwayter is bij jullie. Is inderdaad een leuk en mooi kerstservies. Hier is alles al in kerstsfeer, ben altijd blij als het af is hahahah

   

 13. Rietepietz

  Dat gaat een héél sfeervol kerstdiner worden in een splinternieuwe kamer , kan me vóórstellen dat het leuk is om thuis te blijven dit keer !

 14. joke

  Ik heb en leuk boompje staan. Gezellig die poes. En van het kerstservies heb ik alleen kommetjes en onderborden maar daar kan ik dan het gewone servies op zetten, is toch al iets.

  Groetjes.

 15. Sien

  Hahaha GEWEDIG elmar, dat heb je leuk gedaan!!

  Complimenten voor deze crea bea filmpje {#bril}

  Ja ik heb ook al een klein maar wel echt kerstboompje staan.

  Deze gaat straks de grond weer in en volgend jaar zal deze ook wel wat groter zijn geworden. {#knipoog}

  Heb ik mijn bijdarge weer aan de CO 2 uitstoot gedaan, hergebruiken!!

   

  Jij ook al vast fijne feestdagen

  Groetjes Sien

 16. Plato

  Ik vier het niet thuis maar bij dochter en in België. Dus hier geen bijzondere dingen. Gelukkig zijn jullie weer beter voor de feestdagen. Want stel je toch voor….

 17. Hanny

  We hebben al jaren geen kerstboom in huis, omdat we die elders krijgen. Maar dit jaar heb ik een alternatieve “boom” gemaakt. Mijn kerststuk van bloemschikken staat er en verder doe ik niets hier in huis.

  Hartstikke goed dat je het servies nu compleet hebt. Misschien jammer dat je het dit jaar kunt gebruiken. Maar wie weet, hoe gezellig het wordt. 

   

 18. Brillie

  Gelukkig maar dat iedereen weer levendig is. En dan die kerstkaart. 😉

 19. ReneSmurf

  We gaan altijd fonduen, lekker thuis!  En dat vind ik het allergezelligst!
  Zo`n servies zou ik dan in een keer volledig kopen, dat lijkt me het makkelijkst.

 20. klaproos

  dag  elmar,

  kramperen 🙂

   

  whahahahaha da’s  wel een hele leuke, ik zie wel wie de beste plaats in hui sheeft ingenomen 🙂

  juist ja  itty cat:-)

   

  lief om te zien, ja elmaar  mijn huis is in kerstsfeer ,

  neit  veel, maar  genoeg….

   

  lieve groetjes

 21. ria

  Ik heb een miniboompje buiten, je zult dus begrijpen dat een kerstservies ook niet echt aan mij besteed is, maar voor jou geweldig dat je servies compleet is 😉

 22. Fenny

  Elma, hier is ook nog niks kerstigs in huis!

  Ik vind het heel gezellig staan, maar om de voorbereidingen er voor te doen: ik geloof dat ik daar liever te lui voor ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)