dinsdag 16 juni 2009 Er zijn 40 reacties deze week Blog

Een half jaar geleden ben ik voor het laatst naar de tandarts geweest voor controle en het is inmiddels ook een half jaar geleden dat ik naar de mondhygiëniste ben geweest. Tijd dus om een afspraak te maken, na dat een week te hebben uitgesteld, ik ben geen tandartsfan, grabbelde ik vanmorgen alle moed bij elkaar en belde naar de tandartsen praktijk. Waar je normaal één of twee weken moet wachten voor je terecht komt bleek er vandaag om 11.15 uur op wonderbaarlijke wijze een gat in zowel de agenda van de mondhygiëniste als van de tandarts te zitten. Natuurlijk was ik blij (not) om ook eens een gat te kunnen vullen en dus ging ik akkoord. Ik hoefde nog net niet gelijk in de auto te stappen, maar veel scheelde het niet. Een groot voordeel van een afspraak op een zo’n korte termijn is dat je er ook geen tijden tegen aan hoeft te hikken.

Om 11.15 zat ik dus braaf in de stoel. De mondhygiëniste was net lekker haar reinigende werk aan het doen toen de tandarts binnen stapte. Ze deed een grondige inspectie van mijn gebit en constateerde dat het er allemaal prima uitzag. Wel wilde ze nog even een paar mooie portretten maken van mijn gebit want dat was in 2006 voor het laatste gebeurd. Nu weten jullie dat ik liever niet op de foto ga, maar in dit geval had ik geen keus. Ik kreeg zelfs de mogelijkheid niet om mijn kiezen van hun mooiste kant te laten fotograferen. De mondhygiëniste was nog niet eens klaar met haar werk, dus ze moesten ook nog eens onopgemaakt op de foto. 

Terwijl de mondhygiëniste haar werk afmaakte ontwikkelde de tandarts de foto’s. In spanning wachtte ik dus af of mijn kiezen er toch nog een beetje fatsoenlijk op stonden. Vlak voor dat ik weer uit de stoel klom kwam de tandarts binnen met de foto’s, en gelukkig bleken mijn kiezen zich van hun beste kant te hebben laten zien. Al hoewel, toen de tandarts goed keek zag ze ineens een gat. Een gat dat ze met het blote oog niet gezien had, het gat zat namelijk onder het glazuur, ik had dus een kies met een verborgen gebrek. Het gebrek was dusdanig dat ze de reparatie zo snel mogelijk wilde uitvoeren.

Laat er nu vanmiddag om 14.45 uur nog een tweede gaatje in het schema van de tandarts blijken te zitten. Ik ben de beroerdste niet, en dus offerde ik mij vandaag graag nog een tweede keer op (not) om een gat te vullen.  En dus zat ik vanmiddag om 14.45 uur weer in de tandarts stoel. Vanwege de plaats van het gat raadde de tandarts aan om e.a. te verdoven, nu kan ik goed tegen pijn, geef mij een bevalling any day, maar in mijn mond kan ik niets hebben en dus volgde ik haar advies met plezier op en liet ik haar een naald in mijn mond zetten. De prik viel wel weer mee, maar de smaak van dat spul, jakkie! Terwijl de verdoving in werkte liet ze de assistente nog even kijken naar mijn kies zie een zo sneaky gebrek in zich herbergde. Ook zij zag niets aan de buiten kant.

De tandarts ging aan het werk met al haar moderne boor apparatuur, en legde het gat in no time bloot. De zenuw kwam zelfs in beeld, gelukkig had het gat hem nog net niet bereikt. Vandaar waarschijnlijk dat ik nooit iets gevoeld heb van het gat. Maar doordat de zenuw inmiddels bloot lag moesten er wel maatregelen genomen worden om ontsteking te voorkomen. Maar voor mijn bekwame tandarts was dat natuurlijk geen enkel probleem.

Intussen ben ik met een nog zwaar verdoofde mond weer thuis na dit onverwachte dagje tandarts. Voor mijn gevoel zit ik hier nu enorm te kwijlen achter mijn lappie, maar verder heb ik er weinig last van. Een nadeel van de verdoving vind ik altijd dat hij altijd zo lang werkzaam is. Hopelijk vind er iemand een stofje uit die de verdoving weer ongedaan kan maken, net zo als dat al beschikbaar is voor dierenartsen om dieren snel uit hun narcose te doen ontwaken. 

Gelukkig kan ik er weer een half jaar tegen, heb jij ook zo’n hekel aan een bezoek aan de tandarts? Of ga je er zingend heen?

 

About the Author

Elmar

34 Reacties

 1. ank

  Hier mag je wel heel erg goed voor betaald worden!

 2. Natazz

  Schone maandag, daar ga ik voor. haha

 3. Redstar

  Zo, dat is een hele chemische verzameling zeg. Arm ecosysteem 🙁  Maar je maandag was niet geel, en ook niet blauw. Dat scheelt 🙂

 4. Jan K.

  Ik laat de maandag gewoon lekker komen zoals hij is, en dat bevalt me tot nu toe goed. 🙂

 5. Annemarie

  Als ik jou blogje zo zie dan ben je goed bezig met schoonmaken inderdaad, haha.
  Ik heb hier in huis al 2 weken geen schoonmaakmiddel gezien. Heb er de kracht niet voor.

  Komt wel de dag voordag Jan & Hanny thuiskomen, hahahahahah

 6. Me!

  Dat is een hele verzameling chemisch afval bij elkaar als je ervanuit gaat dat het meeste in het riool terecht komt.

 7. Sanne

  Een schone maandag? Hmm… maar ik maak het huis niet alleen op maandag schoon hoor.. dat doe ik elke dag weer opnieuw… tja, weet het.. ben een poetsmiep.

   

 8. rietepietz

  Heel toevallig is mijn afwasmiddel geel maar ja , dat gebruiken we iedere dag dus weinig reden om alleen de maandag geel te noemen 😉

  Verder gebruik ik maar weinig van deze peperdure merken  en héb ik niet eens een afwasmachine .Maar ja , wij hebben ook maar een tweepersoonshuishouding dat scheelt héél wat van dit soort verpakkingen !

 9. Di Mario

  Ik zat net te denken…. want een schoonmaakmiddelen zeg, maar blijkbaar vond je dat zelf ook.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Ank

  Schone maandag lijkt me een hele goeie, ik heb op maandagg nl. altijd mijn hulp dus dan is mijn huis altijd spic en span!

   

  OT: Die driewielers sloten inderdaad de stoet lopers af, of ze ook echt als bezemwagen functioneerden weet ik niet.

 11. Malou

  Ik las een poos geleden een artikel …………..wat er toch fout was met het aloude afwasmiddel!!
  Nog niet zolang geleden werd er schoongemaakt met dit middel …….echt alles werd er mee schoongemaakt tot de wc aan toe…….scheutje bleek maakte het af !!
  Afwasmiddel …….is ontvettend …maakt schoon EN ruikt lekker !!
  Lou heeft dit uitgeprobeerd op de buitentrap en verdulleme ……….het is waar !!!!!
  Lou heeft zich een fles huismerk aangeschaft en als alles op is gaat ze daarmee aan de slag !!

  Hooguit …….hooguit blijf ik Ajax gebruiken ………voor mijn wc !!
  Dit tot groooot ongenoegen van manlief die supporter is !!

 12. callemie

  hahahahaha alle kleurenvanderegenboogdag!

 13. Elise

  Al was ie dan niet geel .. wel bont gekleurd haha, was een verschillende dingen gebruik je zo door de dag heen he

   

  groetjes Elise

 14. 10y

  Gelukkig niet om je geel en groen te ergeren, het blijkt gewoon een kleurrijke maandag te zijn {#knipoog}

  We gaan lekker aan de gang met Cillit Bang {#happy_thumbup}

 15. sisely

  Is een goeie daar nog niet aan gedacht, uhm ik zou het niet weten. Ieder geval mijn maandag is voorbij.

 16. Billy

  bij ons bestaat de dreft afwas toch in een geelachtige versie hoor, Elmar!

  Leuk logje weer, net als alle andere die ik afgelopen weekend gemist heb…

  Groetjes!

 17. Betty

  Heb je geen gele fles glorix hahahaha? Kleurrijke avond toegewenst elmar!

 18. Leo

  Ja zeg….beetje geel beloven en groen, blauw of rood doen….zoals veel bedrijven dat doen in hun communicatie. Wel een beetje consequent blijven hoor….:)

 19. Jetske

  Als ik dit zo allemaal zie moet het wel spik en span zijn bij jullie thuis. 🙂

 20. HH

  ik zou het gewoon een gekleurde maandag willen noemen LOL

  groetjes van HH

 21. Leidse Glibber

  Goed plan sluit mij erbij aan, enige probleem wij doen al die schone dingen na werk de hele week door hahahah.

 22. marjolijn

  Het is in iedergeval een hele schone maandag geworden.

  Ik neem het van je over, vandaag wordt het hier een schone dinsdag……haha

 23. Etje

  Schoon is het gisteren zeker geworden.

  Groetjes

 24. Mannie

  het lijkt wel reklame 🙂

 25. klaproos

  ik zou denken dat het een  bijzonder  kleurige maandag was:-)

 26. gerdaYD

  Wat dacht je van Roze maandag? Die kleur hebben we nog niet gehad, Elmarke!

  onder paarse pot
  slapen slakken verder uit van
  roze-maandag-feest.
  © zonnehart

  Maar een propere maandag màg het van mij ook worden… jij bent alvast goéd begonnen!
  {#cheer}

 27. P-TER

  Jij hebt er in ieder geval een mooie maandag van gemaakt ! ! ! !

  Gr.

  P-TER

 28. Liesbeth

  hihi, dat is een heleboel reclame, wel leuk verzonnen!..i

 29. PLATO

  Het was in elk geval een clean dagje zo te zien. De log schuimt je tegemoet.

 30. Pasula

  Niks schoons aan de maandag bij mij, dan ben ik volop aan het werk. Meestal is de zaterdag de schoonmaakdag maar zo af en toe laat ik de boel lekker de boel.

 31. curieuzeneuzemosterdpot

  volgens mij is dit geen geel, geen groen, geen blauw .. log, maar een kraakwit!  {#groot}

 32. Sary

  Lijkt mij een perfect idee Elmar!

  Mijn hulp komt altijd s’maandags en dat is echt een heeeele goeie dan glimt alles hier weer hahahahahaha

  Ik vind het een super orgineel log!

  Liefs Sary

 33. hanscke

  Met al jouw kleurige foto’s voel ik er ook wel voor om maandag tot regenboogmaandag

 34. marjolein

  Wat een idee…moet ik elke maandag van Elmar schoonmaken :((

  Nee hoor …doe het lekker op de tijd die mij uitkomt :))

  Maar je hebt trouwens een aardige verzamelingschoonmaakmiddelen in huis

  Dag en blinkt nu alles je tegemoet ?

 35. Renesmurf

  Het is in elk geval een hele schone maandag!
  Maandag wasdag!

 36. Jeroen

  Hoeveel krijg je nou betaald voor de promotie van al deze producten ?   🙂

 37. WWW.BRILLIE.NL

  Ik heb er niets mee.

 38. J@n.

  Nou zeg, ik krijg al allergische reacties bij het zien van al die chemische troep en dan wordt het voor mij dus een rode Maandag.

  Gr. J@n.

 39. kroosduiker

  Ik ben het met je eens want op maandag breng ik het grootste gedeelte van de dag door met schoonmaken, ik heb er gelukkig geen hekel aan dus vind maandag dan ook geen nare dag van de week.

 40. joke

  Mijn maandag is vandaag erg grijs door al de regen die maar blijft vallen, dan heb ik toch liever blauwe luchten.

  Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)