Eergisteren kwam mijn zoon met de trieste melding dat zijn mobiele telefoon (Nokia N73 foto rechts) aan het einde van zijn latijn was. Nu heb ik met mijn drie kinderen een deal, als hun mobiel op is koop ik voor mezelf een nieuwe en krijgen zij mijn ‘oude’. Op die manier lopen zij met een mooiere phone rond dan ze anders zouden doen en ik ben steeds verzekerd van het nieuwste van het nieuwste. Zij blij ik blij, want zoals jullie weten ben ik een gadgets mens.

Jullie begrijpen dat ik me snel op het internet ging oriënteren op een nieuw toestel. Mens wat zijn er veel mogelijkheden! Je ziet door de gsm’s de mobieltjes niet meer! Dus maar eens via Twitter mijn oor te luisteren gelegd. De Nokia 97 werd daar genoemd, mooi toestel veel mogelijkheden, maar het bleek al snel dat hij pas in juli leverbaar is. Zo lang kan mijn zoon niet zonder, dat zullen jullie begrijpen. De jeugd van tegenwoordig kan geen dag, wat zeg ik, geen uur meer zonder, als ze dat al volhouden! Dus snelheid met beleid was geboden. Een website als kieskeurig is enorm handig als je een dergelijke keuze moet maken. Je kunt op allerlei manieren aan nuttige informatie komen, je kunt telefoons vergelijken en er staan revieuws van gebruikers op de site.

Natuurlijk speelt ook de tevredenheid over je oude toestel een rol. In mijn geval was dat een HTC Diamond Touch (foto links), een toestel waar ik op zich tevreden over was. En wat bleek er was intussen een opvolger, een opvolger waarbij een aantal minpuntjes van mijn versie was weggewerkt. Bovendien was het touchscreenscherm vergroot van 2,8 inch naar 3,2 inch, iets wat voor een kippig tiep als ik ben natuurlijk heel prettig is. Er blijkt trouwens nog een toestel te zijn van HTC dat nog een groter scherm heeft, de HTC touch HD, maar dat is meer het model Iphone en dat vind ik wel weer erg groot.

Een belangrijk aspect van een mobieltje voor mij is natuurlijk het internet. Jullie weten dat ik een notoire Twitteraar ben en ik moet natuurlijk ook via mijn telefoon de wereld op de hoogte kunnen houden van mijn daden, en de politici met vragen kunnen blijven bestoken. Ik moet dus snel Twitter kunnen oproepen, maar ook site’s zoals buienradar, nu.nl bezoek ik regelmatig op mijn mobiel. Gedurende lange treinreizen lees en beantwoord ik zelfs mijn mail via de mobiletelefoon. Een mobieltje zonder goede snelle internet mogelijkheden is dus out of the question voor mij.

Jullie verwachtten vandaag een bermtoeriste aan te treffen en nu vinden jullie een gadget junk. Maar ik kan jullie geruststellen ik heb inmiddels mijn shot gehad. De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt er is een nieuwe telefoon gekocht. Het is toch de HTC Diamond Touch 2 (foto rechts) geworden. Intussen ben ik hem aan het inrichten en aan het uitproberen. De interface is ook op een aantal punten veranderd dus moet ik het toestel op een aantal punten nog leren kennen. Maar ik kan niet anders dan tevreden zijn, hopelijk blijft dat zo! Hoe is dat bij jullie zijn jullie ook tevreden over jullie mobieltjes?

 

  

About the Author

Elmar

34 Reacties

 1. Natazz

  Wat een moois groeit er bij jullie in de berm, hier alleen maar groen en af en toe een bloem waar je niet bij kan omdat hij tever naar de sloot hangt.

   

 2. f r e d

  vroeger had je bermprostitutie…..; slechts zelden stond er iets mooi’s.

 3. Mieke

  Weet je, dan praten sommige mensen over onkruid als ze dit zien.2

 4. Thérèse

  Ik begeef mij ook zeer regelmatig in bermen en fotografeer daar lustig op los. Er gaat toch maar niets boven NATUUR, verzuchtte ik net nog, omdat ik een stelletje boterbloemen en paardebloempluizen op mijn bureaublad gezet heb.

 5. Thérèse

  Ik begeef mij ook zeer regelmatig in bermen en fotografeer daar lustig op los. Er gaat toch maar niets boven NATUUR, verzuchtte ik net nog, omdat ik een stelletje boterbloemen en paardebloempluizen op mijn bureaublad gezet heb.

 6. marjolijn

  {#cheer}{#cheer}

  SCHITTEREND….van mij mag je vaker de berm in…….{#clap}

 7. Pia

  Van mij mag je elke berm tot vakantieoord bombarderen hoor. Er zo’n hoop te zien langs wegen en paden. Alleen rijden we er veel te snel voorbij he

 8. klaproos

  ohhhh jaaaaa:_)

  jijmag  van  mij  elke  dag  wel  de bermtourist gaan uithangen  elmar

  wat een  feestelijk gezicht,

  daar word ik blij van:-)

  en  wie kan dat  nou niet gebruiken,..

  ze zijn zó mooi momenteel  hé, puur genieten

   

  dank je wel  elmpie:-)

 9. Leidse Glibber

  Jou bermtoerisme verdient een plekje in de toeristische bermgids.

 10. Hanny

  In een berm kun je jezelf uren bezighouden in deze tijd en genieten. Prachtig toch al deze bloemetjes. Vooral de een na onderste vind ik geweldig. Ik ben benieuwd wat je zag fladderen en ons morgen laat zien.

 11. Truus

  Wat is dat mooi, het Jachtslot Mookerheide. 🙂

  Jullie komen nog eens ergens met die uitstapjes. 😉

 12. Inge

  En het meste noemen ze dan nog onkruis ook. Het is toch niet te geloven. Schitterende foto’s en dit noem IK geen berntoerisme hoor.

   

  groeten Inge

 13. sisely

  Mooie prachtige foto’s elmar heb je op de foto gekregen. Daar kun je uren van genieten.

 14. Muzzz

  Van mij mag je hoor…..{#cheer}

 15. Me!

  Heel mooi, voor mij mag je wat vaker de berm in.

 16. Gisella

  Dat mag je vaker doen 🙂 prachtige foto’s

 17. Billy

   

  heeeeey Elmar, dit was nou één van de thema’s die ik wou plaatsen op mijn logs, als ik met de fiets op tocht ga…

  Er valt ook heel wat moois te zien langs de weg hé…{#knipoog}

  Groetjes!

 18. Jan K.

  Haha … ik zie het al: goed voorbeeld doet goed volgen. Ik ben de laatste tijd ook al een paar maal in de berm neergestreken, want daar groeien en bloeien momenteel vaak de mooiste bloemetjes, zoals jij hier nu ook mooi laat zien. Wat dat betreft, is dit toch wel de mooiste tijd van het jaar.

 19. Poekie

  Ja zelfs in de berm is het deze tijd van het jaar mooi. Je moet er alleen wel oog voor hebben. Dat is bij jou gelukt. Groetjes van Poekie

 20. J@n.

  Wat ‘n geweldige foto’s weer Elmar! Met een goed toestel en een nog beter oog is er dus in de wegbermen genoeg moois te zien.

  Gr. J@n.

 21. Truus

  Ook in de berm groeit en bloeit er allerlei moois. 🙂 Ik herken wel het één en ander zoals de boterbloem, de klaproos en een (enorme) klaver. 🙂

 22. Jeroen

  Je hebt inmiddels een reputatie hoog te houden op het gebied van fotografie. En dat gaat je ook nu weer prima af.

 23. Illness

  Jullie hebben daar mooie bermen,haha..Prachtige foto’s !!!!

  Heel fijne avond nog en dankje voor je bezoekje

  Categorie

 24. Liesbeth

  ik las het nog op twitter dat je op pad ging, het resultaat is echt weer super mooi! Ik hou ook zo van wilde bloemen en die heb ik ook in mijn tuin gegooid van die zaadjes en nu komt het allemaal op

 25. Malou

  MEN weet dat ik  niet van bloemen houd en weet je waarom Elmar

  Gewoon omdat wat je in de winkel op een bossie laat strikken het niet haalt bij een berm !!

 26. gerdaYD

  Ik weet niet of het bij jullie ook zo is, maar hier hebben we dan eindelijk het bermdecreet waarin bepaald wordt dat de bermen slechts een paar keer per jaar mogen worden gemaaid. En de mooie wilde bloemen en planten profiteren er van!
  Jouw heerlijk reeksje bewijst dat!

 27. Wilma

  Schitterend!!

   

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 28. Sanne

  Wat een prachtige foto’s en wat groeit er toch veel langs de berm. Hier toch nog niet gezien, hoor…

 29. Kroosduiker

  Ja hoor, helemaal terecht!

 30. Redstar

  Erstaat overal in Nederland veel moois in de berm. Dat is wel eens anders geweest. Mooie foto’s!

   

 31. Mannie

  De foto’s spreken voorzich dus ja de moeite waard geweest 🙂

 32. Annette

  Staat dat allemaal gewoon in een Nederlandse berm???? Wat wonen we toch in een prachtig land, hé? Er zitten echte juweeltjes tussen.

 33. ida

  Ja is het niet geweldig wat zoal langs de kant van de weg tegen komt ,je zou haast een mooi boeket kunnen samenstellen .

  Liefs ida

 34. Leo

  Vroeger, jaren zestig bijv., reden mensen vanuit de grote stad naar 30km verderop en gingen dan met stoeltjes en tafels lekker aan de koffie met broodjes om in de bermen te kijken naar de mensen die per auto of motor nog verder reden. Het bermtoerisme was geboren…… Wie dat nu in zijn hoofd haalt is levensmoe. IK neem wel aan dat je een rustig weggetje hebt opgezocht voor deze fotosessies?

 35. Etje

  Waar is die berm ergens?? Is prachtig zeg.

  Groetjes

 36. ank

  Dag Lieve Elmar,

   

  Ja, het slakje is toevallig erg goed gegaan, ik heb maar een simpel toestel dus was ik erg blij!

  Jouw foto’s zijn helemaal TOP. Heel erg mooi!

  Heerlijk hè dat struinen door het gras enzo…..

  Fijne dinsdag en tot ooit……

  Groetjes

  ank

 37. Pasula

  De berm is prachtig en voor mensen die ervoor openstaan valt er heel wat te kieken!

 38. Han

  In de berm zie je de mooiste flora en fauna omdat men daar minder maait (en het rustig is). Je ziet ook vaak een valkje bidden boven de (midden)berm.

 39. Carla

  Ja…als je maar goed kijkt is er genoeg mooi’s te vinden langs de kant van de weg.

  Ik geniet na 8 jaar over de dijk naar mijn werk ook nog steeds…zie steeds weer iets nieuws.

  Mooie foto’s!!!!!

   

  liefs Carla.

 40. Annemarie

  Zeker weten dat het terecht was!

  Ik ga morgen ook weer even op pad. 🙂 

  Eerst maar me haartjes verven morgen, anders herkennen de Belgen me niet, hihi. En dan lekker op stap!

 41. Ineke

  Schitterend!

  Wat een juweeltjes!

  Kan me begrijpen dat je dat niet kon weerstaan!

  We zullen je niet verraden, op voorwaarde dat je morgen weer zo’n mooie serie

  plaatst!  {#knipoog}

  Dag, groet, Ineke

   

 42. WWW.BRILLIE.NL

  Die rode heb ik vandaag ook zien staan naast de weg. Deze stond helemaal niets te doen.

 43. curieuzeneuzemosterdpot

  ongelooflijk dat dit de stempel ‘onkruid’ meekrijgt, niet?

   

  jij geeft deze bloemen alle eer die ze verdienen, elmar!

   

  heerlijk ..

 44. boomkruiper

  Ik heb de campingstoeltjes erbij gezet en genoten in je berm

 45. Di Mario

  Ik zat vanochtend achterste voren op mijn fiets toen ik zo´n blompie zag als bij je een na laatste foto. Ik was helaas een beetje laat voor werk en ben dus niet afgestapt…. Maar ja.. gelukkig ben jij er nog.

  Love As Always
  Di Mario

 46. Renesmurf

  Om zoiets vast te leggen mag je van mij wel de berm in!

 47. rietepietz

  Ik heb ook regelmatig de aanvechting met een fototoestel aan de slag te gaan in de bermen die ik wel eens passeer .het enige dat me tegenhoud is dat ik nooit zulke mooie foto’s maak als loggers zoals jij !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)