maandag 31 maart 2008 Er is 1 reactie deze week Blog

Gisteren was het dan eindelijk, na lang geleden een afspraak gemaakt te hebben gingen we op pad naar Duitsland. We, een goede vriendin, onze bevriende dochters en ik zelf gingen vol goede moed en met een goed humeur ‘s morgens vroeg op pad. Om negen uur, na een uur minder geslapen te hebben vanwege het ingaan van de zomertijd, vertrokken we onder de bezielde leiding van onze Tom-Tom. Feilloos leidde hij ons in ongeveer anderhalf uur naar het Movie Park.

De dochters stormden daar net aangekomen gelijk op de eerste attractie af. Ons moeders met een grote behoefte aan ‘caffée mit küchen’ achterlatend. Natuurlijk hadden ze nog eens één van de langst durende attracties te pakken ook! Maar er kwam uiteindelijk toch een eind aan en dus konden we op zoek naar een wel verdiend bakje troost. Onderweg hadden we eerst nog een close encounter met enige cartoon figuren. De jongedames wilden graag met Spunge Bob op de foto. Helaas bleek dat een zwaar traumatische ervaring voor één van de meiden, want Bob werd haar iets te handtastelijk. Het incident zou de hele dag een bron voor plagerijtjes blijven. Later op de dag zou een fotoshoot met de Pink Panther gelukkig voor een leukere ervaring zorgen.(zie foto) Zo leuk dat de dames, toch al fan van de Pink Panther, beiden een gaaf t-shirt kochten met zijn naam en pootafdruk er op. Na de ontmoeting met de cartoon figuren vonden we een bakkerij goed voorzien van koffie met gebak, en de moeders installeerden zich met koffie, thee en heerlijke Berlinerbollen. Bij de dochters was de dorst voor attracties groter dan de lekkere trek en dus liepen ze snel door naar de Free Fall. Pas nadat ze zich naar beneden hadden laten kletteren waren zij ook toe aan een lekkere muffin.Eigenlijk zou dat het patroon van de dag worden. De moeders gezellig aan de kwebbel, en de jongedames die tussen de attracties op en neer liepen.

Het weer zat mee, de zon liet zich regelmatig zien, en het was niet echt druk. Wat wel tegenviel was dat er geen shows op de diverse podia te zien waren, iets wat ter afwisseling wel erg leuk was geweest. Ook veel theaters waren jammer genoeg gesloten.

Maar ondanks dat hebben we ons prima vermaakt. De jongedames vonden het heerlijk, om zonder al te lang te hoeven wachten, in alle attracties te kunnen. Vooral de NYC Transformer was erg in trek. Een soort bank die aan een lange arm en om zijn eigen as ronddraait. (zie foto) Na dat de meiden een aantal keren flink door elkaar waren geschud , waren ze blijkbaar ‘shaken but not stirred.’, want op ging het weer naar de volgende attractie.

Het park had naast de altijd spannende achtbanen ook een leuke originele attractie. Het ding heet de Crazy Surfer (zie foto) een soort om zijn as draaiende schotel die op een golf, van metaal, op en neer gaat. Aan het gegil te horen was de Crazy Surfer crazy meer dan crazy genoeg!

Het park leek qua inrichting op een grote filmset waar diverse decors stonden voor verschillende soorten films. Het wilde westen, natuurlijk met de onvermijdelijke undertaker en grave yard, maakte daar deel vanuit. Eén van de grafstenen vond ik zo grappig dat ik die vandaag onder humor zal plaatsen.

Aan het eind van de middag werd het hoe langer hoe donkerder, dreigende donkere wolken pakten samen boven het park. Maar gelukkig begon bij de jongedames de honger naar spanning en sensatie eindelijk verzadigd te raken. De honger naar suiker, moest nog wel even verdreven worden, want een dagje pretpark is natuurlijk niet compleet zonder een joekel van een zak met suikerspin. Tegen half vijf zaten we in de auto op weg naar huis. Voordat we goed en wel op de snelweg zaten kwam de regen met bakken naar beneden. We zagen geen hand meer voor ogen, tót we de grens overgingen, met dank aan de uitvinders en leggers van zoab! Rond zessen waren we vermoeid maar voldaan van een heerlijk relaxed dagje uit weer thuis.

About the Author

Elmar

1 Reactie

  1. thera

    zo, dat ziet er mooi uit!

    Mocht iemand nog interesse hebben dan heb ik nog 4 kaartjes ter beschikking ter waarde van €120.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)