maandag 01 september 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Lieve lezers ik was van plan om vandaag deel 2 van de nieuwe vijver te schrijven maar ik ben verdwaald in memory lane. De schuldige is mijn man, hij kwam vanavond thuis met een externe harde schijf met daar op 4300 singels uit de jaren zestig en zeventig. U begrijpt dat er weer allerlei herinneringen boven komen en dat ik al die nummers die ik toen zo mooi of goed vond één voor één aan het afluisteren ben.

Mijn kinderen, nu tussen de 14 en 17, zijn op de leeftijd waarop popmuziek een grote rol speelt. Dagelijks staan MTV en andere popzenders hier aan. Natuurlijk hebben ze ook iPods en mp3 spelers vol met muziek. Er is dus niet zo heel veel veranderd sinds ik hun leeftijd had. Wij hadden natuurlijk geen pop zenders op televisie, maar we hadden wel TopPop met Ad Visser en Penny de Jager en natuurlijk de radio; Hilversum 3, Veronica, Radio Noordzee en Miamigo zorgden 24 uur per dag voor alle mogelijke hits. We hadden natuurlijk nog geen iPod of mp3 speler maar wel een pick-up een bandrecorder of een cassetterecorder en die zorgden er net zo als de apparatuur van vandaag voor dat je any time en zo vaak als je wilde kon luisteren naar je favoriete nummers.

Dankzij mijn man kunnen wij nu dus weer luisteren naar al onze favoriete hits van toen. Want u begrijpt dat de singeltjes en banden uit die tijd al lang verloren zijn gegaan. Vanaf vandaag kunnen we ze allemaal weer beluisteren, ze staan nu per jaar en op alfabetische volgorde op mijn computer. Intussen heb ik een flink deel van de lijst door gekeken en natuurlijk een aantal nummers afgespeeld en wat is dat genieten zeg! Heerlijk zo’n trip down memory lane.

Het leuke was dat toen ik aan het afspelen was er af en toe een kind zei: “Hé dat nummer ken ik”. Maar al gauw bleek dat het dan om een andere nieuwere versie ging. Nu luister ik ook wel eens mee met mijn kinderen en het was mij ook al opgevallen dat er een flink aantal nummers uit “onze” tijd op de één of andere manier opnieuw uitgebracht worden. Ook tijdens mijn dochters ritmische gymnastiek wedstrijden komt er nog wel eens een gouwe ouwe langs, kent u Popcorn nog? U weet wel dat instrumentale synthesizer nummer dat in 1972 werd uitgebracht door verschillende groepen. Ik zet hem net even aan en mijn zoon die langs liep riep gelijk “Popcorn van Crazy Frog”. U begrijpt het al hij is weer opnieuw uitgebracht. Nog niet zo lang geleden hoorden we ineens een moderne cover van een liedje van Kim Wilde en wij (mijn man en ik) riepen in koor die is oud! De kinderen keken hoogst verbaasd. Gelukkig is er internet en in no time konden we ze als bewijs het originele nummer laten horen. En als zelfs grootheden als Madonna liedjes uit de jaren zeventig gaan gebruiken (Gimme Gimme van ABBA) dan moet het toch een goede periode zijn geweest qua muziek.

Het dus geen wonder dat ik verdwaald ben, en ook nog wel even blijf gezien het aantal nummers, u zult dus nog even moet wachten op deel 2 van de nieuwe vijver maar ik beloof u die komt er echt maar nu ga ik nog even luisteren naar: Gilbert O’Sullivan, Les Popeys, Middle of de Road, de Osmonds, Shocking Blue, The Sweet, The Who, de Bee Gees, David Bowie, Billy Joel enz. enz. enz.

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)