maandag 11 oktober 2010 Er zijn 35 reacties deze week Blog

Vanaf vandaag herstel ik het ‘Liedje van de week’ weer in ere, ware het niet dat ik er ook een variant aan toevoeg, het ‘Melodietje van de week’. Een melodietje omdat er ook veel prachtige instrumentale muziek is en ook daar wil ik op zijn tijd aandacht aan gaan besteden. Deze week dus het eerste ‘Melodietje van de week’.

Als kind ben ik opgegroeid met klassieke muziek, van Bach, tot Chopin, tot Verdi, tot Mozart allemaal kwamen ze op hun tijd voorbij. Natuurlijk kon ik al die klassieke muziek niet of nauwelijks waarderen, zeker gedurende mijn puberteit moest ik er weinig van weten, tot dat…..
Juist, er moderne versies kwamen van klassiekers. Vandaag staat die ene super bekende klassieker de 5de van Beethoven centraal, ik denk dat iedereen hem wel kent, of het nu van de originele versie is

of van de disco versie uit Saturday Night Fever. Maar ook recenter in 2006  is er nog een versie uitgebracht deze keer met zang.

Ik heb er voor gekozen om de Saturday Night versie in de sidebar te plaatsen, want dat was de versie, die mij op het spoor zette van klassieke muziek in een modern jasje, en die kon ik als puber wel waarderen!

About the Author

Elmar

35 Reacties

 1. Rudi

  Hoi Elmar
   
  Prachtig, die muziek!
  Zelf ben ik pas als adolescent naar klassieke muziek beginnen luisteren. Eerst de (antieke 😉 originele uitvoeringen en later moderne versies. En vooral van deze laatsten ben ik fan geworden 🙂
   
  Prettig weekend!
   
  Groetjes
   
  Rudi
   

 2. Zilvervis

  Ik zag de musical van Saturday Night Fever en schreef erover voor de krant Ons Utrecht. Vandaag heb ik dit bericht hergepubliceerd op mijn website. Je leest ook over hoe de disco-rage is ontstaan. You should be dancing…
   
  https://zilvervis.wordpress.com/2010/10/15/saturday-night-fever/

 3. Gerda Bergsma

  Klassieke muziek, prachtig… vooral de muziek die jij hier laat horen.

 4. Plato

  Ik klikte hem aan en….. verdorie geen geluid op deze pc. Helaas, gaat het verhaal dus niet door.

 5. Elise

  Ik vind het wel lekker om naar te luisteren, niet te lang maar zo af en toe een uurtje. Ben er niet mee opgevoed maar vind het gewoon rustgevend.

  groetjes Elise

 6. Fenny

  Eh   …. niet geluisterd naar de liedjes! Het is al weer bedtijd!

 7. tagrijn

  Van de drie varianten spreekt die uit SNF me het meest aan. Maar er gaat natuurrlijk niets boven het origineel. Wel leuk om daar eens een logje aan te wijden.

 8. Daisy

  Ik vind zowel de klassieke als de moderne versie wel iets hebben. Ligt er aan in welke ‘mood’ ik ben.

 9. Annemarie

  Jantje zag eens pruimen hangen oh als eieren zo groot.
  Oh sorry…
  Ik hou wel van die klassieke melodieeen.

 10. 10y

  Grappig hoe zo’n nummer in zovele versies uitgevoerd kan worden.
  Welke versie ik het mooiste vind heeft alles met mijn stemming te maken, dus dat verschilt steeds 🙂

 11. FotoFietsMargreet

  Er gaat niets boven de klassieke versie, maar die is er ook ingestampt door het wekelijkse uur muziek op de MMS! Maar daar heb ik de klassieken wel leren waarderen. Echter de versie van Saturday Night Fever vind ik ook mooi en swingend. Beiden heb ik nog ergens op een LP staan. Helaas staan die tegenwoordig op zolder. Zou eens zo’n moderne platenspeler moeten kopen om eens door de berg heen te worstelen en op de pc te zetten, maar dan heb je wel een leuke collectie muziek. Kost alleen zoveel tijd……!!
  Groetjes

 12. P-TER

  Een klassiek muziekje kan me ook altijd wel even smaken!
  Ik hou het dat wel bij de originele versie!
  Gr.
  P-TER

 13. ida

  Vind ze allebei wel mooi eigenlijk !
  Fijne dag elmar
  Gr…ida

 14.  Etje

  Ik kies toch voor de klassieke versie hoor,
  daar kan niks tegenop

 15. gerdaYD

  Ook ik ben met klassieke muziek opgegroeid lieve Elmar, het werd er me met de paplepel ingegoten en daar heb ik nooit spijt van gehad. Dus bedankt voor dit mooie log… En bedankt ook voor je lieve wensen aan lefla’s ouders, je bent een schatje!

 16. Redstar

  Qua klassieke muziek hou ik meer van Chopin en Griek. Smaken verschillen nu eenmaal. De vernieuwde versies vind ik ook niet echt wat.

 17. francky

  met goede muziek kan je alle kanten uit.
  ik zweer nog steeds bij “roll over beethoven” in de versie van ELO.
   

 18. curieuzeneuzemosterdpot

  geef mij de klassieke versie maar want daar kan niks, maar dan echt niks tegenop!  {#happy_thumbup}

 19. Liesbeth

  Eigenlijk vind ik dit geen van alle echt geweldig. Wat klassiek betreft hou ik meer van Chopin of vanmiddag heb ik nog een film gekeken met mijn vader met muziek van Andre Rieu wat ik heel gezellig vond.

 20. Brillie

  Een van zijn eenvoudige werken. Dat wel. Vrolijk, zwaar gebonden, en toch zo herkenbaar.

 21. Leidse Glibber

  Mooi he hoe je een nummer op meerdere manieren kan bewerken.

 22. Han

  Leuk om ze alle twee even te horen maar niet voor lang ik luister liever naar iets nieuws zoals http://www.youtube.com/watch?v=q33j3qjjdTM&feature=player_embedded

 23. Jan K.

  Ik ga voor de versie van Electric Light Orchestra.  🙂

 24. Di Mario

  Ik ben vandaag echt in de stemming voor wat rustige muziek. Die ik al de hele avond heb draaien. Durf dit niet aan.. Stel je voor dat mijn stemming ineens omslaat.

  Love As Always
  Di Mario

 25. Sisely.nl

  Is niet iets voor mij,maar je hebt wel een leuk blogje geblogt.

 26. Thérèse

  Nee, sorry, dat is niks voor mij. Een moderne versie van een klassiek stuk maken. Berdien Stenberg vond ik ook al zo vreselijk.
  Sorry sorry.

 27. Me!

  De groep Focus met Thijs van leer heeft  mij doen beseffen dat er meer muziek was dan alleen Rolling Stones en Beatles in die tijd. In dit geval gaat mijn voorkeur uit naar de muziek uit Saturday Night Fever

 28. Renesmurf

  Nee, das niet mijn ding.
  En dingen coveren ben ik ook al geen liefhebber van.
  Dat nummer is zo vaak hergebruikt, beetje jammer, en toch doen ze het elke keer weer.

 29. Marjolijn

  Toch hoor ik liever de orginele versie dan de golddigger.
  Verveeld nooit.

 30. rietepietz

  De twee moderne versies kende ik nog niet ,ik ben door een ándere versie op het spoor van de klassieke muziek gezet en wel de versie van ELO ( electric light orchestra )een symphonische rockband die  in de jaren 70(?) veel klassieke muziek voor jongeren beluisterbaar maakten .

 31. J@n.

  Die tweede versie kende ik helemaal niet, maar die is best wel goed en zeker de beelden erbij in de clip;-)) Verder ben ik niet zo gek op die ‘gesproken muziek;.
  Gr. J@n.

 32. klaproos

  hihi ja dat  geloof ik wel,
  dei sexy meiden  krijgen iedereen om toch:-)

 33. Monique

  Ik ga voor het origineel. Golddigger? Nee, niets voor mij 🙂

 34. sillyme

  Vind het geweldig! Vooral de laatste want dat is voor de jeugd van alle dag super en zelfs voor deze moeder! En zo leren ze toch een beetje de klassiekers! Ben ook dol op bv lilo en stitch want toen mijn zoon dit altijd keek, leerde hij door het kijken naar deze film een heleboel klassiekers van Elvis! Anders had hij er nooit naar geluisterd dat weet ik zeker!!
  Groetjes Silly

 35. Hanny

  De meest origineel uitgevoerde versie vind ik de mooiste. Daarna de uitvoering uit Saterday Night. De muziek van Golddigger is het niet voor mij. Veel te veel boemboemboem. Kan mijn hoofd niet tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)