donderdag 14 augustus 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Wat een geweldige film! Mocht hij bij u in de stad nog draaien gelijk gaan! Inmiddels heb ik hem twee keer gezien, en kreeg ik de kans zou ik morgen weer gaan! Waarom vraagt u zich wellicht af. Misschien komt het omdat ik uit het ABBA tijdperk stam. Als puber ben ik groot geworden met ABBA. Het was natuurlijk ‘not done’ maar ik vond ABBA toen al goed.

Toen er sprake was van een musical waar een aantal nummers van ABBA een grote rol in zou gaan spelen had ik wel even bedenkingen, zou het niet te gemaakt gaan worden? Helaas kon ik de musical niet gaan zien in London en de Nederlandse versie sprak me niet aan. Het zou een meezing musical worden volgens de Nederlandse reclame maar hoe kan een mens meezingen als de van origine Engelstalige liedjes in het Nederlands zijn vertaald? De Engelse tekst zing ik zo mee maar een volslagen onbekende Nederlandse tekst wordt lastig zo niet onmogelijk. Later bleek, toen ik toevallig de cd ervan hoorde, dat het ook nog eens vreselijk klonk. Sorry, dat ik zo negatief over de Nederlandse versie ben maar, ze hadden de songs nooit moeten/mogen vertalen. Iets wat helaas voor meer vertaalde musicals geldt.

Goed terug naar de film, die ben ik anderhalve week geleden dus wel gaan zien. Natuurlijk had ik al wat previews gezien en hoewel ik moest wennen aan het idee van een zingende Meryl Streep, Colin Firth en Pierce Brosnan sprak wat ik gezien had me wel aan, dus toen mijn vriendin vroeg of ik met haar mee wilde heb ik geen moment getwijfeld.

Het verhaal is eenvoudig en heeft niet echt diepgang maar onder andere door script en het samenspel tussen Engelsen (underacting) en Amerikanen (overacting) is er een heerlijke film vol humor ontstaan. Zo leuk en goed dat hij ook de tweede keer leuk bleef en ik nog weer nieuwe grapjes heb ontdekt. De liedjes zijn ook redelijk goed en logisch verwerkt in het verhaal, waardoor mijn vrees dat het te gemaakt zou lijken niet uit gekomen is.

Eergisteren ben ik dus voor een tweede keer geweest met mijn man en jongste dochter. Mijn man was altijd al een ABBA fan, al hun cd’s zijn in dit huis terug te vinden, dus hij moest mee van mij. Ik kan u onthullen dat hij heeft genoten en terwijl ik dit schrijf heeft hij de soundtrack al gedownload en is hij nu bezig de film te downloaden….
Interessanter was het natuurlijk om te kijken wat mijn dochter (14 jaar) ervan zou vinden. Ze heeft natuurlijk weleens een ABBA nummer gehoord, maar het was toch geweldig om te zien dat ook de nieuwe generatie pubers de film en de ABBA nummers kan waarderen, want ook zij heeft met volle teugen genoten van de film. Dus nogmaals mocht u de kans zien om te gaan doen!
Om u lekker te maken heb ik wat filmpjes onder fotografie geplaatst.

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)