Vandaag heb ik eigenlijk geen puf meer om iets te schrijven, naweeën van een feest en een nacht vol dromen denk ik. Maar belofte maakt schuld dus ben ik toch maar even achter mijn laptop gekropen om u over mijn dag te vertellen.

Vanmorgen

Vanmorgen ben ik op een normaal tijdstip opgestaan. Mijn man moest weer aan het werk en solidair als ik ben verliet ook ik met hem op tijd de echtelijke sponde. Moest ook wel want er was genoeg te doen. Voordat ik naar beneden ging had ik de eerste was al in de machine inzitten en onze bedden afgehaald. Beneden gekomen heb ik gelijk onze nationale driekleur in de daarvoor bestemde houder geplaatst, het is tenslotte 5 mei vandaag. De krant was vanmorgen niet in de bus gevallen en dus ben ik tijdens het ontbijt maar achter mijn laptop gaan zitten om nog wat briljante ideeën voor mijn digitale roosterwensen schema verder uit te werken. Dat liep een beetje uit de hand, maar na nog wat mailtjes verstuurd te hebben, er zijn nu eenmaal altijd mensen die herinneringen ten spijt vergeten hun roosterwensen op te sturen, ging ik op pad om boodschappen te doen. Dat was hard nodig want we moesten bijna op een houtje gaan bijten. Met een grote krat vol boodschappen en flink veel ijsjes kwam ik weer thuis. Een vijftal ijsjes hebben nooit onze diepvries van binnen mogen zien, ze werden gelijk soldaat gemaakt. Voor mij was het na een glas fris tijd om me op het dakterras te wagen. Te wagen want het wordt daar snikheet. Het terras ligt beschut en op het zuiden en als de zon er maar even op staat wordt het er gelijk een bakoven. Goed om snel de was te drogen maar niet goed voor de mens die die was daar op moet hangen, pfffffffffft. Na de lakens en dekbedovertrekken in de machine gegooid te hebben was het tijd voor de lunch.

Vanmiddag

Eigenlijk kan ik heel kort zijn over vanmiddag ik heb gestreken en nog meer gestreken en hoewel ik veel heb weggewerkt is ligt er nog steeds strijkwerk. Dat komt natuurlijk mede door het mooie weer. Het zomergoed komt wel schoon maar niet echt netjes uit de kast en moet dus gestreken worden. Extra strijkwerk dus. Niet dat je er met dit weer op zit te wachten om achter een hete stomende strijkbout te gaan staan, maar ja, in winter kleren blijven lopen kan natuurlijk ook niet met dit geweldig mooie weer. Gelukkig was de ijsjes voorraad nog niet op en kon ik heerlijk buiten met een ijsje afkoelen. De middag was wel al bijna voorbij toen ik eindelijk tijd had voor dat ijsje. Nadat ik afgekoeld was moest ik nog op jacht naar postzegels want al kan er veel via de mail, af en toe moet er toch ook nog wel eens iets met de slakken post verstuurd worden. Toen ik thuis kwam was manlief inmiddels ook weer thuis en gingen we aan de borrel en konden we ondertussen gezellig even bijkletsen.

Vanavond

Wat is het toch heerlijk dat je weer buiten kunt eten! Hoewel ik het prima vind om binnen te eten heeft buiten eten toch wel iets speciaals en ik geniet er dan ook weer geweldig van. Het menu begint er ook al weer zomers uit te zien, heerlijke Mexicaanse wraps stonden er vandaag op het menu. Mijn zoon, moet ik eerlijk bekennen, doe ik er absoluut geen plezier mee, maar met wat gemor en gemopper, eet hij het gelukkig toch op. Na het eten de was binnen gehaald en de lakens weer schoon op ons bed gelegd. Dat is het voordeel van dat mooie weer je kunt je een hoop werk besparen door op één dag de lakens te wassen en te drogen en dan ‘s avonds weer op het bed te leggen. Morgen ga ik met de kinderen naar Enschede om zomerkleding te kopen, en dus moesten de kids vandaag hun kleding uitzoeken. Vanavond hebben we vast geïnventariseerd wat er morgen gekocht moet worden. Helaas vrees ik dat ik morgen een goed gevulde portemonnee moet meenemen want kleine kinderen worden groot en die van mij zijn enorm gegroeid het afgelopen jaar. Maar dat mag de pret niet drukken we hebben het altijd goed naar ons zin op dit soort shopping expedities. Dus als het een beetje meezit en ik nog genoeg energie heb leest u morgen hoe het ons vergaan in in Enschede.
Het wordt nu tijd om te stoppen en nog even te ontspannen voordat ik het moede hoofd te rusten leg, dus tot morgen!

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)