maandag 12 juli 2010 Er zijn 69 reacties deze week Blog

Jullie zullen wel gedacht hebben dat ik via de lappenmand op zomerreces was gegaan, maar niet is minder waar. Ik heb een super hectische week achter de rug met ups, de diploma uitreiking van het ROC diploma aan de oudste, een dagje Hoge Veluwe met mijn ouders en downs nou ja 1 down maar een grote. Onze jongste ging net niet over naar 4 havo. Erg teleurstellend en het betekende ook dat er halsoverkop een keuze gemaakt moest worden tussen 3 havo doubleren of via de vmbo t (vergelijkbaar met de oude mavo) route naar 4 havo. Bovendien moest ze zeker als ze naar het vmbo wilde naar een andere school, of op zijn minst naar een andere lokatie van dezelfde school, want er is hier maar 1 middelbare school. Helaas zorgt de vakantiespreiding er voor dat de scholen aan de andere kant van de IJssel al vakantie hebben en daar kon ik dus niemand meer bereiken. Uiteindelijk na een hele trits telefoontjes en twee gesprekken met teamleiders, heeft ze besloten om via de vmbo route te gaan, omdat onze dochter dyslectisch is en ze dan al de voor haar lastige vakken al het komend jaar kan laten vallen. Wel moet ze dan slagen op het vmbo met een gemiddelde van 7, om daarna terecht te kunnen in 4 havo, maar dat moet ze zeker kunnen. Vandaag heb ik afspraken gemaakt met het vmbo bij ons in de stad zodat ze daar volgend schooljaar in ieder geval terecht kan. Het vreemde was dat het niet eens zeker was dat er daar plaats voor haar zou zijn. Overigens ook op de school waar ze nu zat was het de vraag of plaats voor haar was in 3 havo. Heel vreemd want ze heeft recht om te doubleren, en zo lang ze daar niet is uitgeschreven….. maar goed, eigenlijk maakt dat ook niet meer uit nu ze toch gekozen heeft voor het vmbo.

Al met al ben ik was ik dus nog niet met zomerreces maar ik kan jullie verzekeren dat ik er wel aan toe ben! Ik ga dus vanaf vandaag wel met zomerreces, dat wil niet zeggen dat ik helemaal geen blogjes meer zal plaatsen maar het zullen er zeker veel minder zijn en enige regelmaat zal er ook niet in zitten. Het liedje van de week heeft natuurlijk alles met die vakantie te maken. Het liedje heet ‘Strand’ en wordt gezongen door Boudewijn de Groot, het gaat nog al snel, voor wie het niet zo snel kan volgen {#knipoog} heb ik een versie met tekst onder ‘liedje van de week’ in de sidebar geplaatst en de versie zonder tekst hier onder.

About the Author

Elmar

69 Reacties

 1. bit.ly

  Great article.
  bit.ly´s laaste blog ..bit.ly

 2. radealutt

  [URL=http://buy-cymbalta-online.com]cymbalta online[/URL] | buy keflex online | [URL=http://buy-celexa.org]celexa online[/URL] | [URL=http://citalopramonline.com]buy citalopram[/URL]

 3. MULLINSMarcella34

  Some time before, I really needed to buy a car for my firm but I did not have enough money and could not buy something. Thank goodness my mother suggested to take the home loans from creditors. So, I did that and was happy with my financial loan.

 4. Truus

  Gelukkig was het maar een kort liedje want als slechthorende had ik de tekst wel nodig. Wat moest ik rap lezen! 🙂

 5. rietepietz

  Wat hebben júllie een lange vakanties daar zeg ……;-)

 6. Jo

  Hallo Elmar,
  Hoe is het nu met je? Zomerreces? Nog/weer in de lappenmand? Het is trouwens meer het weer voor een herfstreces, maar dat terzijde.
  Groetjes,
  Jo

 7. Inge

  Hoi hoi, kom eens even kijken hoe hetm et je gaat. Alles goed?
   
  groeten Inge

 8. fotolog Albert & Mara

  We komen even informeren hoe het me je is Elmar. Nog steeds geen nieuwe log zien we. Toch niets ernstigs met je aan de hand. Vanuit die ‘dolfijne’ stad een hartelijke groet voor jou daar in ‘koekstad’.
  Saludos Albert y Mara

 9. FotoFietsMargreet

  Ik hoop dat je zomerreces goed verloopt. Hier in het zuiden duurt de zomervakantie nog ruim een week, maar dit jaar zijn we hier het laatst. Het is overal nog lekker rustig. Alleen het weer werkt niet echt super mee om het zomergevoel vast te houden, hoewel het vanmiddag wel prachtig weer was!
  Elmar alle goeds tot na je zomerreces!!
  Groetjes
  OT Ik ben inmiddels verhuisd met de weblog naar http://fotofietsmargreet.blogspot.com na alle ellende met de grote update bij weblog.

 10. Brillie

  Gaan we nog iets doen op dit blog?

 11. marjolein vh pl.

  En van alle sores bekomen ?
  Dat strandliedje blijft boeien…ook in half aug !!!!
  Dag

 12. Pia

  Ik kom je even de nieuwe link van mijn blog brengen voor als de vakantie weer voorbij is. Geniet je er van ? Niks moet en alles mag he

 13. HH

  ik kom je gewoon even hoi zeggen

  groetjes van HH

 14. ank

  Ongelooflijk mooie song, en hoe prachtig Boudewijn het brengt…..

 15. JantjeDee

  Als ze maar gelukkig is , zeiden wij en mijn ouders altijd !
  Zelf ben ik ook van Havo naar mavo, terug naar de havo gegaan,
  veels te speels was het advies 😉
  en uiteindelijk??
  heb ik er allemaal weinig aan gehad hahaahahhah
  en wist ik nooit wat ik worden wilde.
  sukses met al deze rompslomp !!
  liefs janneke

 16. Brillie

  Gaap.. zo veel reacties op niets nieuws.

 17. fotolog Albert y Mara

  Dit nummer is in feite voor ons heerlijk jeugdsentiment. Toen Boudewijn de Groot dit voor de eerste keer zong was jij waarschijnlijk net op deze wereld of net nog niet. Deze sixties tijd heb je niet bewust meegemaakt en daarom vinden wij het zo leuk dat juist JIJ dit zomerse nummer in de schijnwerpers zet.
  Fijne vakantie, zomerreces, maar dat mag ook wel met opgroeiende kinderen in die puberleeftijden. Die tijd hebben we gelukkig gehad en kunnen nu alles doen waar we zin in hebben. Nog even en dan mogen wij weer in Andalucia gaan wonen om onze zomer te verlengen. Nu jij nog effe genieten in Nederland. Jouw tijd zonder kids t.l.v. jullie budget, tien jaar later.
  Saludos
  Albert & Mara

 18. Billy

   
  ik ben al benieuwd hoe je die WLM hebt ervaren…
  Was toch de eerste keer dat jullie er bij waren zeker?
  Groetjes!

 19. rietepietz

  Ik hoop dat je ondertussen niet écht in de lappenmand zit want dán mis je de web-log meeting 😉

 20. Pasula

  Jaaaaaaa en ik ben de 50e reactie! 😀
  Ik hoop dat je je weer wat beter voelt Elmar.

 21. beuzeblaadje

  Heerlijk nummer {#groot}
  Jeetje Elmar wat een gedoe voor je dochter én voor
  jullie uiteraard! Hopelijk valt het allemaal mee ik wens haar in
  elk geval heel veel succes het komende schooljaar, wáár dan ook!
  En jij even een beetje kallem aan?

  Fijne vakantie en
  groetjesssss,
  beuzeblaadje

 22. Jetske

  Pfff, wat een toestand. En je wilt voor je kind de beste keuze. Ik kan me voorstellen dat je er druk mee was.
  Boudewijn is goed.
  Nu maar een beetje proberen bij te komen na al die hectiek.

 23. Inge

  Wij hebben met onze zoon Thomas hetzelfde gehad. 3 havo blijven zitten toen naar andere school voor 4 mavo. Vanaf dag 1 had hij het enorm naar zijn zin en is met vlag en wimpel geslaagd. Ik hoop dat dat bij jouw dochter ook zo zal zijn.
  Jij dus lekker met ‘reces’. Wij zijn helaas al weer terug van vakantie. Maar we blijven nog wel even inde relaxstand staan, het is tenslotte mooi weer en het strand is nabij.

  Alhoewel het werkende leven wel weer begonnen is voor ons.

  Geniet van je vakantie, groetjes inge

 24. Fenny

  Bloggen kan je zo in de greep hebben: een poosje afstand voelt toch goed!

 25. sillyme

  Oei, dat zijn altijd lastige beslissingen! Schoolkeuzes vind ik als ouder een drama!!
  Geniet nog even van de vakantie nu dan!!
  Groetje Sillyme

 26. Liesbeth

  Fijn weekend en geniet nog even verder van je vakantie!!

 27. ank

  Geniet maar van je zomer vrij, bezige bij!
  voor mij zijn het even drukke weken, ik neem later vrij
  als iedereen weer werkt…..
  Lieve groetjes,
   

 28. P-TER

  Ja dit is wat anders!
  We gebieten nu ook nog wel eens van dit lied!
  Leuk om het eens terug te horen!
  Gr.
  P-TER

 29. joke

  Met zo vel reactie’s is alles wel zo ‘n beetje gezegd he, rest mij nog jullie een heel fijne vakantie te wensen.
  Groetjes.

 30. ida

  Jammer van je dochter ,maar het komt vast wel weer goed !
  Fijne vakantie en geniet ervan .
  gr…ida

 31. Min

  Tjonge wat een domper, maar zeg dochterlief maar dat “Dys” bij heel veel mensen voorkomt.
  Mijn moeder, mijn broer, mijn partner en een een zwager om het maar eens bij mijn familie te houden.
  In mijn Schooltijd kregen mensen met  “Dys” meer tijd om hun examens te maken en ik heb onlangs gehoord dat een zoon van iemand die ik ken luisterboeken gebruikt om zijn lesstof te leren. Wellicht een ideetje?
   
  En ik las ook dat je in de lappenmand hebt gezeten en dan verblijdt je me vandaag met Strand van BG.
  Dus ik hoop dat je weer volledig hersteld van alle dingen die je doet weer kunt gaan genieten.

 32. Gerda Bergsma

  Petje af voor Boudewijn!

  Wat jammer dat de oudste havo 4 niet heeft gehaald. Ik ben het met je eens, heel vreemd dat ze niet automatisch terecht kan in havo 3, mocht ze willen doubleren.

  Fijn weekend!

 33. Renesmurf

  Ik vind het een mooie afsluiter.
  En jammer van het gedoe met je dochter, wat een geregel zeg.
  Maar het zal vast allemaal wel goedkomen.

 34. Daisy

  Wat vervelend voor je dochter! Dat moet balen zijn!
  Hopelijk komt het allemaal goed volgend jaar! Boudewijn de Groot heeft leuke liedjes maar dit vind ik wat minder… kende het ook niet. Ligt waarschijnlijk wel aan mij (en mijn leeftijd?)…

 35. Han

  Ik kan al zijn liedjes nog op snelheid mee zingen, maar dat komt ook door mijn leeftijd. Geniet van je vakantie!

 36. Pasula

  Ja ik heb dat ook, af en toe een stukje is prima maar met de toestanden met web-log en de hitte onlangs ga ik ook niet elke dag bloggen. Reageren vind ik dan wel weer leuk maar nog leuker is het lezen zonder te reageren. 😉
  Soms weet ik ook gewoon niet hoe te reageren en dan laat ik het.
  Ik wens je een mooie zomer toe met veel leuke dingen!

 37. 10y

  Wat jammer voor je dochter dat ze net niet is overgegaan naar 4 havo.
  Wat houdt dat onderwijs er toch af en toe ook een vreemd en ingewikkeld systeem op na.
  Hopelijk went ze snel op het vmbo. Ik wens haar heel veel succes toe.
  En voor jullie allemaal natuurlijk een heerlijk zomerreces.
  Ik check gewoon van tijd tot tijd of er een blogje staat, en dan is er ook nog twitter {#groot}

 38. boomkruiper

  Je dochter zal er echt wel komen hoor maar het dyslectisch zijn is wel een zwaar blok aan het been. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Als ze maar haar zelfvertrouwen behoudt en veel steun krijgt komt alles goed denk ik zo.

 39. francky

  geniet alvast verder van de zomer.
  alles zal wel goed komen
  natuurlijk is het NU niet leuk om mee te maken
  maar tijd en rust maakt veel goed.

 40. Leidse Glibber

  Gelukkig dus druk en niet mer in de lappenmand.
  Heerlijk nummer he dit.
  Off topic, ik twijfel of de eieren uitgekomen zijn of dat de meeuwen ze opgegeten hebben.

 41. rietepietz

  Wat jammer dat je dochter het nét niet gehaald heeft en wát een gedoe geeft dat zeg . Ik begrijp niet veel meer van het onderwijssysteem van tegenwoordig !
  Natuurlijk wil  je tijdens de vakantieperiode ook veel andere dingen  doen waardoor het loggen op een laag pitje komt te staan .Je bent de énige niet hoor ,het hoort er gewoon bij 😉

 42. plato

  Veel succes voor je dochter op het VMBO. Daar zal het zeker lukken. En de ervaring met mijn zoon heeft geleerd dat je je beter niet al te veel zorgen kan maken want dat alles net iets anders loopt dan je denkt. Vroeger was het een LOM kind vanwege een open verhemelte, nu heeft ie MBO en een leuk markteting/ICT baan. Zo gaan die dingen. Is het niet heerlijk.

  Bedankt voor Boudewijn, hij haalde het net, maar even toch niet. Knappe prestatie hoor. En dat liedje is al zo oud als zijn carrièrre. Maar nog steeds fijn om te luisteren.

 43. Ria (malou)

  Zonde dat je dochter niet over is gegaan
  Ik wens je een mooie zomer Elmar en kom bij tijd en wijle langs om te kijken of er een nieuw logje staat

 44. Liesbeth

  Wel jammer voor je dochter, ik snap wel dat zij en jullie teleurgesteld waren. Maar goed, dit is wel de beste oplossing. Ik weet er alles van, heb ongeveer hetzelfde met Donny meegemaakt. Geniet lekker van je vakantie Elmar! Tot later! dat lied is wel weer leuk om te horen, was al lang geleden!

 45. pascale

  ach jammer meid
  maar wat is een jaar hé!!!

 46. Ineke

  Een hectische periode Elmar.
  Ga nu maar heerlijk met zomerreces; fijne vakantie meis!
  Dag, groetjes, Ineke

 47. gerdaYD

  Oei oei oei lieve Elmar, dit was beslist géén zomerreces maar een zomerrace! Weet je je eigen kopje nog staan, met al die drukte? Nu ja, ik hoop dat je in je nu écht reces een beetje bekomen zal en je batterijtjes goed zal opladen! Veel plezier ermee hé!

 48. curieuzeneuzemosterdpot

  jammer dat je dochter niet geslaagd is, elmar!  maar er bestaan ergere dingen dan een jaartje dubbelen, eh?

  langs de andere kant een dikke proficiat met het diploma van je oudste!!
  geniet van je welverdiende rust!!

 49. Billy

  Boudewijn de Groot is een échte vakman, en één van mijn favoriete Nederlandstalige zangers! Ik vind zowat al zijn liedjes klasse…
  Tja, die schoolperikelen van de kids…daar zijn wij intussen al een tijdje van af. Ik wens je dochter dan veel succes toe in dat nieuwe pad…
  Groetjes!

 50. ArtMus

  ik probeer niet eens om Boudewijn bij te houden.
  tjonge….het is weer even wennen hoor.

  Ja het is jammer van je dochter….het drukt de stemming vast wel een beetje.

 51. Leo

  We hebben er al even via FB over gesproken. Het blijft een gedoe met die scholen en als ouder moet je maar zien dat je het best voor je kind boven water krijgt. IK wens je een heel fijn zomerreces toe. En mocht je af en toe even willen lezen, http://www.bloggen.be/altijdeenmening is vooralsnog even mijn schaduwlogadres… 

 52. Annemarie

  Het is jammer dat ze net niet over is gegaan! Hopelijk gaat het op deze manier lukken. 🙂

 53. Pia

  Troost Elar de geslaagde en gedoubleerde komen uiteindelijk beide op de pootjes terecht. Met of zonder omweg. Ik had al zo iets vernomen op Facebook. Nu dus lekker rustig aan doen en genieten van de zomervakantie. Heerlijk strand!!!

 54. Jeroen

  Gefeliciteerd met de geslaagde. En wat de jongste betreft, die komt er ook heus wel. Dan duurt het maar een jaartje langer. Geniet van de vakantie”stop” Elmar

 55. Thérèse

  Hè, wat sneu voor je dochter en wel een beetje raar, dat het allemaal niet zo goed aansluit. En jij, Elmar, ga maar lekker een beetje zomerrecessen!

 56. HH

  wat een gedoe met die scholen allemaal zeg,gelukkig hebben wij daar geen zorgen meer over,grijnsss.
  leuk liedje die me erg aan vroeger doet denken.

  groetjes van HH

 57. Annette

  Toestanden dus in Huize Elmar. Ik hoop dat alles op zijn pootjes terecht komt, ook met het VMBO. Dyslectie is een behoorlijke handicap in je leven, maar met een beetje mazzel, veel inspanning en goede begeleiding kan je heel ver komen. Ik weet het uit ervaring. Wel nog even komen kijken bij Leo en Lea, hé? Het blog is bijna klaar! Iedereen kan beter even stoppen, denk ik. Er zijn toch geen lezers meer……….

 58. Jan K.

  Altijd leuk om Boudewijn weer eens te horen.
  Hopelijk komt het allemaal op z’n pootjes terecht met je dochter.
  Veel plezier de komende tijd, geniet ervan!

 59. Marjolijn

  Succes met alles en op naar een fijne vakantie.

 60. Downer

  Het is een raar iets tegenwoordig dat je maar moet afwachten of er wel ‘plaats’ voor je is op een school.
  Dat was vroeger toch wel een beetje anders.
  Geniet er lekker van in de vakantie 🙂
  Hopelijk niet weer opnieuw tropisch, de buien afgelopen dagen waren wel even lekker 😉

 61. tagrijn

  Lijkt me inderdaad de beste weg. Sowieso is ze een jaar kwijt, maar de leerstof wordt in dat verloren jaar op de VMBO misschien toch wat anders benaderd dan in 3 HAVO. Maar omdat ze dyskectisch is zal het toch ook wel een flink portie doorzettingsvermogen vergen.

 62. Brillie

  Ik ben toch niet een fan van deze man.

 63. klaproos

  het onvolprezen  noordzeestrand:-)
  hihi’

 64. Di Mario

  Wel balen zeg, Met die school. Maar gelukkig heb je nog een hele vakantie om er aan te wennen. Prettige vakantie.

  Love As Always
  Di Mario

 65. Hanny

  Alle succes gewenst voor je dochter op de nieuwe school. Ik hoop dat ze daar snel gewend is en fluitend daar haar diploma mag halen.
  Jou wens ik een vakantie toe waar je wat rustiger kunt ademhalen dan Boudewijn de Groot doet. Leuk om het liedje weer eens te horen.

 66. Sisely

  Doe maar lekker rustig aan.Hopelijk komt het allemaal goed.Groetjes

 67. J@n.

  Een hele prettige vakantie Elmar of moet ik zeggen een goed reces? {#knipoog}
  Groeten. J@n.

 68. Petra

  wat een gedoe met die school van je jongste zeg. hopelijk komt het nog goed.
  en leuk liedje heb je uitgezocht deze week.

 69. Me!

  Een beetje een fout liedje, maar het is hem al vergeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)