vrijdag 30 april 2010 Er zijn 30 reacties deze week Blog

Terwijl ik dit blogje schrijf is het druilerig weer hier, en hoop ik dat het straks in Zeeland beter zal zijn. Maar niet alleen in Zeeland want het hele land viert feest, ieder op zijn eigen manier. Mijn oudste is zich op dit moment klaar aan het maken om richting Amsterdam te gaan. De jongste zal vandaag in Eindhoven te vinden zijn en zoonlief blijft gewoon thuis. Manlief en ik blijven ook thuis tot het moment daar is dat we naar Schiphol moeten, het zal voor ons dus een aparte Koninginnedag worden. Zo eentje die je daardoor nooit meer vergeet.
Hij vliegt met een boeing 777 naar Jakarta en daarin zou hij de beschikking moeten hebben over een telefoon waarmee hij kan smssen, dus ik ben benieuwd of dat ook lukt, dat zou wel leuk zijn natuurlijk. Zo niet dan zitten we met een radio stilte van tenminste 12 uur, want dan kan hij pas op zijn vroegst tijdens de tussenstop in Kuala Lumpur weer smssen, als dat daar tenminste mag. In Amerika mocht hij pas smssen nadat hij de douane was gepasseerd, en omdat het om een tussenstop gaat in Kuala Lumpur komt hij niet voorbij de douane. Mocht hij daardoor dus niet mogen smssen moeten we nog een 3,5 uurtjes extra geduld hebben tot hij voorbij de douane is in Jakarta.
Ik ben benieuwd, het is toch altijd weer spannend zo’n reis.
Maar eerst gaan we nog even genieten van Koninginnedag, al zal ik deze keer natuurlijk niet zo dicht bij Hare Majesteit kunnen komen als dat vorige week vrijdag het geval was. Maar de beelden op de buis zijn ook altijd leuk om naar te kijken, al zal er natuurlijk wel ingepakt moeten worden onderwijl.
Het is nu hoogste tijd om de vlag buiten te gaan hangen, dus ik sluit deze blog af en wens iedereen een hele fijne Koninginnedag!
Natuurlijk mag een foto van onze Queen niet ontbreken dus tot slot nog eentje van eigen hand.

 

UPDATE:
22.23 uur Manlief zit inmiddels boven Oostenrijk en heeft een rustige vlucht tot dus ver.
Het smssen vanuit het vliegtuig gaat prima, kost 2,50 per sms, maar dan heb je ook wat! {#knipoog}

 

About the Author

Elmar

39 Reacties

 1. jjsibm

  lb6K2S falcgdmyclat

 2. Laissa

  Ik wil het boek ook nog seedts lezen. Lijkt me een heel aangrijpend boek.

 3. Min

  Ah Abba, jeugdsentiment. En dan was mijn blonde vriendin de donkere en ik (de donkerste van de twee) die blonde. Mooi nummer ook. Gossie en die elpees kwamen we vandaag nog tegen bij het opruimen van de zolder. En nee die staan er nog steeds..

 4. Max

  Tjonge, wat een opmerking dat ABBA  vroeger in was maar nu meer iets is voor gays. Een beetje bekrompen gedacht. Als hetero kan ik ABA zeer waarderen. Jeugdsentiment maar ook kwaliteit. En Eagle is een geweldig nummer.

 5. Mannie

  Toch leuk zo’n reisje voor werk, maar als jullie voor de mei vakantie al wat geplanned hadden minder mischien. Neem aan dat ie voor deze klus wel wat extra betaald krijgt. Dat nummer ken ik wel van abba hoor, en over een zilveren vogel, dan is deze meer van toepassing http://www.youtube.com/watch?v=cHRHvGyLmwM 🙂

 6. HH

  jammer dat jullie niet mee kunnen ,ik moet er niet aandenken dat HS een week weg zou moeten want wij doen echt alles samen zelfs werken.ik hoop voor jou dat die week snel omvliegt.

  groetjes van HH

 7. Plato

  Abba is altijd leuk.  Veel succes voor je man daar in het verre Azië. Enne… behouden thuiskomst (niemand praat meer over AS dus dat zal wel lukken).

 8. boomkruiper

  Ja eigenlijk zou het hele gezin even mee moeten gaan 🙂 om wat Oosterse cultuur op te snuiven. Goede reis voor je man!

 9. tagrijn

  Misschien is er een mogelijkheid dat je meekunt. Wel uniek natuurlijk!

 10. Brillie

  Vroeger was ABBA wel in. Nu is het meer iets voor de gays. Echter JM JARRE blijft mooi.

 11. gerdaYD

  Da’s wel een beetje bàlen hé lieve Elmar. Dus ik kan het méér dan goed begrijpen dat je het lied van de week aan hem opdraagt! Ik denk dat hij dat fijn zal vinden, en wij zijn er ook blij mee. Ik althans wel, ben gék op Abba.
  Ik hoop dat de voorbereidingen jullie niet te zwaar zullen vallen en jullie , ondanks het minder prettige vooruizicht, toch van deze lentedag genieten zullen!

 12. Gerda Bergsma

  Jemig, zo maar naar de andere kant van de wereld… Inderdaad erg jammer dat ze zo weinig rekening houden met het gezin wanneer ze zoiets inplannen.

 13. Marjolijn

  Ja, zo gaat dat vaak hé, snel nog even een werkreisje maken.
  Meegaan haalt ook niet uit, zit je daar toch ook alleen.
  Dan hier maar genieten meis, van het heerlijke lente weer.

 14.  Etje

  Jaren geleden dat ik aan dat nummer nog gedacht heb,
  en nu zit dat voor de rest van de dag in mijn hoofd 😉

 15. Han

  Als oude fan van ABBA kan ik dat waarderen.  Mocht ik maar eens naar Indonesië, maar ja je kan niet alles hebben in het leven, en ik heb nog zoveel wensen.

 16. Renesmurf

  Zo, das niet naast de deur, Jakarta,  en beetje jammer inderdaad dat ze het zomaar even plannen, dat had ook wel anders gekund, denk ik.

 17. curieuzeneuzemosterdpot

  toch een unieke gelegenheid om naar jakarta te kunnen gaan?
  zit er geen mogelijkheid in om mee te gaan?  {#bril}

  mooie liedjeskeuze, elmar!

 18. marjolein vh pl.

  Goh…toch wel plotseling zo`n bericht !
  Wel vervelend net nu alle dametjes vrij zijn.
  Probeer ondertussen ook  je twitterberichten te lezen, maar dat gaat wel in een razend tempo voorbij !!!
  Fijne dag morgen.

  @ Vergeet ook geen dunne trui in te pakken, die airco`s staan meestal erg laag en als je bezweet en vochtig binnen komt!! De rest kan je zelf wel verzinnen 🙂

 19. Di Mario

  Dat is al mooi vlot ook meteen. Jammer dat je daar niet even iets meer tijd voor krijgt om naar toe te leven.

  Love As Always
  Di Mario

 20. Leidse Glibber

  Jammer natuurlijk dat het nu juist in deze tijd is.
  Mooi nummer inderdaad.
  En nu mar hopen dat die vulkaan zich koest houdt anders duurt het nog langer.

 21. Sisely

  Hopen dat die gewoon zonder poes pas, veilig aan komt en ook weer thuis komt.Ikzelf heb geen liedje dat bij mij op komt.

 22. Pia

  Eagle is een mooi nummer. We hebben de dvd van Abba, die zo eens in de zoveel tijd eens gekeken wordt.

 23. Redstar

  ABBA heeft best veel goede muziek gemaakt. Liedjes die je gewoon niet lelijk kan vinden.

 24. rietepietz

  Als het “bij de baan  hoort ” zal  protesteren  inderdaad weinig zin hebben  .Maar voor het gezin zijn dit soort reisjes vaak afzien .
  Ik zag al bij een reatie dat je man er zelf ook niet écht op zit te wachten maar oke ,als hij de klus wél leuk vindt komt hij die tijd wel door denk ik !

  @Protesteren had ook niet gehoeven, maar een beetje meer info en inspraak over het tijdstip waarop, was wel zo fatsoenlijk geweest.
  Hij komt die tijd zeker wel door, genoeg uitdagend werk te doen, medelijden met hem is wat dat betreft dus ook niet nodig. Aan deze kant ligt dat natuurlijk wel iets anders, maar we bedenken vast wel wat leuke dingen om te doen.

 25. Billy

  Abba was mijn eerste muzikale liefde
  Intussen al héél lang geleden…
  En jij mag niet mee op zijn buitenlandse reis, Elmar? Was anders wel een buitenkansje om daar mooie plaatjes te schieten…{#groot}

  Groetjes!

  @Mee kan alleen op eigen (hooge) kosten, en dat dan voor 1 week… Bovendien schijnt er weinig moois in Jakarta te zien te zijn, het is een zeer druk bevolkte westerse metropool.

 26. Me!

  Tsja, je leeft van je werk en dit kan er dan wel eens bijhoren. Jammer, maar met zo’n lied van de week komt het best wel goed.

 27. ♥ klaproos

  kan hij der niet bij zijn, maar ik vraag  me af hóe de viering zal verlopen…
  wel  almar ik ben er niet bij 🙂
  da’s zeker,

  pak genoeg  koel kleren in het zal er warm  zijn…

  xxx

 28. Jetske

  Slechte timing. Moeten jullie als troost maar mooie dingen gaan ondernemen.
  Gaat hij ook nog wat meer zien dan de stad Jakarta, want van die stad wordt je nu niet echt warm van in, figuurlijke zin dan. We zijn er doorheen gereisd, waren  blij dat we er weer uit waren.

  @Hij zal weinig (lees geen) tijd hebben om rond te kijken, en zoals je zegt valt er ook weinig bijzonders te zien in Jakarta.

 29. J@n.

  Als medefan van Abba ken ik het gekozen liedje wel en zoals alle liedjes van hen vind ik het goed.
  Helemaal naar Indonesië, wat een eind! Zo zie je voor je werk nog eens iets van de wereld, maar ik zou er toch helemaal niet vrolijk van worden. Enfin, hij doet het wel graag dus dat is dan mooi meegenomen.
  Gr. J@n.

  @Technisch vindt hij het een leuke klus, qua afstand had het voor hem ook niet gehoeven!

 30. Annemarie

  Duidelijke keuze inderdaad… 🙂
  Blijft vervelend zo’n voldongen feit.. Waarom niet een week later, was een stuk beter geweest. Naja… Het beste er maar van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)