donderdag 01 mei 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Gisteren was het weer Koninginnedag, een dag met allerlei tradities: de koningin met haar familie op visite in twee steden of dorpen, vrijmarkten, braderieën, concerten en vuurwerk spektakel. Ook ik heb mijn tradities op Koninginnedag, het begint met op tijd opstaan om de vlag met wimpel buiten te hangen, en op tijd voor de buis te kunnen zitten. Ja ik geef het gelijk toe ik mag graag kijken naar hoe onze royals zich laten vermaken door de bevolking van Lutjebroek of Tytsjerksteradiel.

Overigens zat ik in de tijd toen prinses Juliana nog koningin was ook al aan de buis gekluisterd, gefascineerd keek ik dan naar de jonge prinsjes en prinsesjes, maar ook vooral naar wat er aan hen voorbij trok. Later heb ik nog eens al die cadeautjes op een paar tafels uitgespreid gezien, nou ja uitgespreid, er was geen stukje tafel meer te zien. Maar wat er niet allemaal gegeven wordt op een dergelijke dag, ongetwijfeld gegeven uit de goedheid van de gevers hart, maar wat moet een mens er mee? Ik heb ook begrepen dat veel spullen naar goede doelen gingen en misschien hielden de gevers daar ook wel rekening mee. Het is natuurlijk ook moeilijk om iets origineels en bruikbaars te bedenken voor een koningin.

Gisteren zat ik dus mooi op tijd voor de buis. Het is altijd weer leuk om te zien hoe de organisatie van een dergelijke dag altijd zich altijd uitslooft om de prinsen en prinsessen te verleiden tot mee doen. Natuurlijk trappen onze koningskinderen (nou ja kinderen…) daar elke keer weer met liefde in. Speciaal voor Maxima is er altijd een mogelijkheid om de heupen te bewegen op opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek. Dit jaar liet ze zich niet verleiden, er werd even gesmoesd onder schoondochters en schoonmoeder, met als resultaat dat onze koningin zelf de heupen liet wiegen. Misschien een hint voor de volgende organisatoren? Het ligt er te veel bovenop, en misschien voelt Maxima zich intussen zo thuis in ons land dat ze liever meedoet aan een oer Hollandse klompendans.

Nadat de koninklijke familie weer de thuis reis had aanvaard, vertrokken mijn echtgenoot en ik naar de plaatselijke doe het zelver. Want deze dagen zijn natuurlijk ook ideaal om te klussen en te shoppen. We willen graag een tweede vijver, met oog op een eventuele verbouwing, en het ontbrak ons nog aan een goede spade. Gewapend met een lintjesregen aan kortingsbonnen gingen we dus op pad.

Die kortingsbonnen hoorde overigens bij de wekelijkse folder van de doe het zelver en in die folder had ik de dag er voor ook een mooie laptop zien staan, en ik was helemaal verliefd geworden op het ding. Het had een mooie 17 inch crystalclear scherm, een harde schrijf met een veelvoud aan gigs erop dan wat ik op mijn oude laptop had, een veel snellere processor etc. etc. Mijn husband is expert op het gebied van computers en hij was het met mij eens dat het qua mogelijkheden een prima apparaat was, alleen de prijs vond hij ondanks de korting te hoog en het merk stond hem ook niet erg aan. Dus werd het internet geraadpleegd. Natuurlijk bleek hij gelijk te hebben voor 50 tot 100 euri minder kon je een laptop met dezelfde mogelijkheden kopen en van een beter merk. Daarmee was de laptop in de aanbieding bij de klusgigant van de baan, ik was er overigens niet écht treurig om want ze hadden er maar 9 uitgeleverd gekregen en dus had ik de nacht op de stoep voor de deur moeten doorbrengen om er zeker van te zijn er één te kunnen bemachtigen.

Goed we waren dus op weg met kortingsbonnen die we nu volledig konden gebruiken voor de spade en andere tuinbenodigdheden. Wel had de laptop aanbieding ervoor gezorgd dat we na het bezoek aan de kluswinkel de stad in zouden gaan op jacht naar een nieuwe laptop. Zoals u gisteren al kon lezen is dat gelukt. Het had natuurlijk wel wat voeten in de aarde, want laptops te kust en te keur, en allemaal met ongeveer dezelfde mogelijkheden en voor ongeveer dezelfde prijs. Bovendien was iedereen in de stad zo als dat hoort op Koninginnedag, en dus was het een hele toer om door de mensen massa’s heen te komen. Maar gelukkig is dat toch gelukt, hebben we de knoop door kunnen hakken en is dit dus mijn eerste artikel geschreven met mijn nieuwe computer. Overigens moet er nog veel gebeuren voordat ik weer alle documenten, foto’s e.d. op deze laptop heb. Het lijkt net een gewone van huis naar huis verhuizing. Sommige dingen moeten mee, anderen kunnen weg en sommige dingen moeten opnieuw geïnstalleerd worden.

Maar mijn Koninginnedag eindigde dus met een geweldige nieuwe computer en vanwege de bovengenoemde verhuizing, die dus nog niet is afgerond, kwam er gisteren helaas niets van het schrijven van een stukje voor de website. Ik hoop dat in de komende dagen goed te kunnen maken want een nieuwe pc is dat natuurlijk een waar genoegen.

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)