donderdag 07 augustus 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Onze vakantie zit er op en zoals altijd na een vakantie zit ik vol met inspiratie. Na drie weken heerlijk relaxen en even weg uit de eigen omgeving ben ik weer heerlijk bijgetankt en heb weer zin in van alles en nog wat.

De eerste dagen na de vakantie is dien nieuwe energie in de was gaan zitten, weinig prozaïsch, maar wat een genot om je was weer in de eigen wasmachine te kunnen wassen. Het leuke van terugkomen van vakantie is duidelijk ook dat je je eigen huis en spullen weer extra waardeert. Zelfs wassen wordt weer leuk. Helemaal omdat ik tijdens de vakantie nieuwe douchelakens, handdoeken en washanden gekocht heb voor de kinderen. Hun handdoeken hadden duidelijk betere tijden gekend, je drogen met die oude lappen was bijna onmogelijk geworden, en dus sloeg ik gelijk toe toen de B*******f zijn badtextiel voor de helft van het geld verkocht. Intussen liggen de nieuwe handdoeken na twee keer gewassen te zijn, dit om het absorptie vermogen te optimaliseren, in de kast op de badkamer en hebben de kinderen ze met veel plezier in gebruik genomen. De oude lappen zijn intussen gepromoveerd tot poetsdoeken.

De nieuwe energie en inspiratie heeft er ook toe geleid dat ik eindelijk onze trapkast heb uitgemest. Die kast wachtte al een eeuwigheid op een grote beurt maar ik kon er de moed nooit voor opbrengen en bleef er maar tegen aan hikken. Tot eergisteren toen ik de zooi niet meer kon aanzien en alles er om te beginnen maar eens uit ben gaan halen. Mens, mens wat een stof, zooi, spinnen, schimmels en plakkende snoepresten kwam ik tegen. Ik schaam me diep als ik er nog aan denk wat ik allemaal tegenkwam. Uiteindelijk heb ik twee vuilniszakken gevuld met oude zooi. Er zijn tig emmers pikzwart water het riool in gekieperd voordat ik de boel weer een beetje schoon had. Maar ik had eer van mijn werk alles is nu weer mooi schoon en wat een ruimte! De extra energie en inspiratie beperkt zich overigens niet alleen tot het huis ook de tuin profiteert er van mee.

Voor de vakantie al had mijn man een nieuwe vijver in de tuin gegraven en tijdens de vakantie al hebben het gigantische tuincentrum dicht bij ons vakantie adres bezocht en geplunderd. De vijver was bij thuis komst dus al aardig voorzien van plantjes. Helaas werd hij al snel een soort erwtensoep, iets wat niet vreemd is als een vijver het grootste deel van de dag in de zon ligt. Tijd dus om het filter van de oude naar de nieuwe vijver te verplaatsen. Het hielp alleen niet genoeg, er moest dus een grotere aangeschaft worden. Dat is vanmiddag gebeurd, en mijn man is nu bezig met allerlei pompen en pijpen om hem aan te sluiten. Inmiddels hebben we ook de eerste vis in de vijver losgelaten, een graskarper, die hopelijk de vijver draadalg en eendenkroos vrij gaat houden. Binnenkort pompen we de oude vijver leeg en zal de graskarper gezelschap krijgen van een groep grote goudwindes en een nog grotere groep goudvissen. Een foto van de nieuwe vijver heb ik nog niet maar zodra hij wat minder groen is zal ik u zeker een foto laten zien.

Tot slot heb ik natuurlijk weer nieuwe inspiratie voor verhalen, foto’s, en filmpjes voor op deze site. Wanneer het volgende stukje zal verschijnen weet ik niet want al die leuke nieuwe ideeën strijden om de voorrang. Maar het zal ongetwijfeld heel binnenkort zijn.

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)