vrijdag 13 november 2009 Er zijn 40 reacties deze week Blog

Het is bijna weer zover morgen zet Sinterklaas voet aan Nederlandse wal, en wel in Schiedam.
Er leek even iets mis te zijn gegaan met de pakjes want her en der doken plotseling Sinterklaas cadeautjes op. De heer Ad Fundum vond er eentje in een kuil op het strand bij Overvloed. Ook de heer Kazan vond er eentje op het podium van het theater waar hij aan het optreden was. Zelfs in Drachten doken ze op, waar een echte Sint watcher er gelijk een foto van maakte met haar mobieltje! Natuurlijk werd er gelijk contact opgenomen met de politie, maar even plotseling als de cadeautjes opdoken verdwenen ze ook weer. Maar waar naar toe? 
Dankzij het dagelijkse Sinterklaasjournaal weten we nu gelukkig dat ze weer daar zijn waar ze thuis horen, namelijk aan boord van de pakjes boot. Dus eind goed al goed.

Dat wil zeggen zo leek het tot Diewertje gisteren met de Hoofdpiet (een zeer goede bekende van Erik van Muiswinkel) sprak. De Hoofdpiet had een schokkend bericht, een bericht dat mij de hele nacht uit mijn slaap gehouden heeft. Hij vertelde namelijk dat door een zware storm, de pakjesboot een zware achterstand op het reisschema heeft op gelopen. De storm was er ook de oorzaak van dat de pakjes overal opdoken, tijdens de storm waren ze namelijk overboord geslagen. Maar gelukkig zijn de pakjes weer terug, ze zijn wel erg nat geworden en ze moeten dus opnieuw ingepakt worden volgens Onzekerheidspiet (volgens een goede bron schijnt hij Freek Bartels goed te kennen).

Maar terug naar de enorme achterstand op het reisschema, want het gaat niet om een achterstand van een slechts paar uurtjes of zelfs een week, nee, het gaat om wel 2 of 3 maanden! Via Twitter heb ik @DeSinterklaas natuurlijk gevraagd hoe dat nu moet. Het kan toch niet zo zijn dat morgen al die kinderen in Schiedam voor niets naar de haven komen! De Sint was het daar natuurlijk mee eens, en zou in overleg gaan met de Hoofdpiet, maar helaas heb ik nog niet gehoord wat de uitkomst van dat overleg was. Ik maak me nu dus ernstig zorgen over hoe dit nu verder moet, Sinterklaas vieren in januari of februari? Dat kan toch niet?
Natuurlijk hebben de Pieten dan wel genoeg tijd om de cadeautjes opnieuw in te pakken, maar al die arme kinderen kun je toch niet zo lang laten wachten? Bovendien is de haven in januari of februari misschien dichtgevroren, hoe moet de Sint dan de haven binnen varen? Nee, er zal iets moeten gebeuren, de Hoofdpiet zal iets moeten bedenken. Maar wat???
En dat is niet het enigste probleem wat hij zal moeten oplossen, want al komt de pakjesboot op de één of andere wonderbaarlijke manier morgen toch aan, hoe moet hij dan door varen naar het Grote Pietenhuis?  Dankzij Sinterklaasjournaal reporter Jeroen Kramer, die een verkenningstochtje maakte door de haven van Schiedam, weten we nu namelijk dat door de dam in Schiedam de Sint niet kan doorvaren naar het Grote Pietenhuis. Nog een probleem dus voor die arme Hoofdpiet, als dat nou maar goed komt…. 

Eerst aan het einde van de middag maar weer naar het Sinterklaasjournaal (17.40 uur Ned 3) kijken, en wie weet spreek ik @DeSinterklaas op Twitter en wordt ik op die manier nog iets wijzer.
Maar anders zal er niets anders op zitten dan morgen om 12.00 uur naar Ned 1 kijken, en dan maar hopen dat er een intocht te zien is…..

Up date 13.45 uur:
Ik sprak @DeSinterklaas net op Twitter en hij zei dat het goed kwam met die dam in Schiedam, ik ben benieuwd….

Twitter Up date 13.45 uur:
Volgens @DeSinterklaas doen ze wat betreft de achterstand op het reisschema hun best, de Sint zal er meer over vertellen in het Sinterklaasjournaal van vandaag. 

Twitter Up date 14.21 uur:
Sint is een beetje zeeziek, het waait dus nog steeds flink op zee, maar niet zo erg meer als tijdens de storm. Nu maar hopen dat hij de wind mee heeft… 

Twitter Up date 16.19 uur:
De Sint eet zuurkool vanavond!

Twitter Up date 19.27 uur:
Hoofpiet heeft er een prutje van gemaakt, Sint heeft nu het roer overgenomen!

 

About the Author

Elmar

34 Reacties

 1. Data Overzicht

  De jaar kalender. Elmarswereld – Elmarswereld is een zeer gevarieerde website! Hidden object ». Datums Een overzichtelijke kalender met dit jaar. Bekijk hier de online kalenders van 2014 tot en met 2030.

 2. link

  Streetique is de website voor alle streetwear

 3. Di Mario

  Aan mij is dat soort dingen nooit besteed. Als ik er vanaf kon komen met een plastic zak vol met piepschuimballetje.. dan had ik erg mijn best gedaan.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Billy

   

  ik vond het een heerlijke tijd, toen we die speeltjes mochten klaarzetten en dan het huis rond met picnicjes mochten strooien…

  Meedoen of -denken met die mysteries, dat was ook één van mijn favorieten. Poirot vond ik schitterend gespeeld door David Suchet. Typisch Engelse stijl, heerlijk!

  Groetjes, Elmar!

 5. Carla

  Heb hier ook best vaak last van ‘hidden objects’ of beter gezegd lost objects.

  Echt lost zijn ze dan niet hoor…ja…. opgelost in iemands maag waarschijnlijk {#chinrub}

  Misschien moet ik die monsieur Poirot maar eens inschakelen.

  fijne dinsdag mies…liefs Carla.

 6. plato

  Ah, Poirot, nou daar zou ik ook de voorkeur aan geven al is Miss Marple lichtelijk favoriet bij mij. Sinterklaas moet maar even wachten, het is nog maar pas………he?…. nee echt? is het al weer november? Oei.

 7. Liesbeth

  Agatha Christie moet je een keer gelezen hebben, of minstens dan ook zo’n film. Sommige etalages zijn hier alweer zo mooi.

 8. boomkruiper

  Ja de geheimzinnigheid rondom Sinterklaas is toch wel het allerleukst. En wat waren de kindertjes goedgelovig 🙂

 9. Jan K.

  Sinds we een kleinzoon hebben, heeft Sinterklaas ineens veel van zijn geheimzinnigheid terug gekregen.  🙂

  Detectives zijn niet mijn sterkste kant, ik ben beter in het zoek maken van spullen dan het terug vinden.

 10. Me!

  Poirot staat hier momenteel ook regelmatig in de kamer. Mijn vrouw is daar helemaal wild op.

 11. Annemarie

  Hehe, die speurtochten.. Die maakte ik ook altijd *gniffel* 

  Wat was dat heerlijk Sinterklaas..

  tegenwoordig komt de Kerstman bij ons langs. 

 12. Jeroen

  Elk jaar weer een spannende tijd he. En wat kan het leuk zijn om onderling suprises te maken. Moorden oplossen is weer een heel ander verhaal natuurlijk.

 13. Hanny

  Het komt nog regelmatig voor dat ik iets verstop. En een enkele keer gebeurt het dat ik het niet terugvind, zoals laatst. Inmiddels gevonden.

  Sinterklaastijd was altijd een vrolijke en spannende tijd. Jammer dat mijn familieleden niet zoveel zin hebben in surprises én gedichten(tjes) maken.

 14. klaproos

  een spelletjeskind:-))ik ook 🙂

  ons hele gezin  wel  eigenlijk, en nog  steeds

  raadsels oplossen… hmmm het  hele leven is een groot raadsel 🙂

 15. Jetske

  Dan speelde je vroeger ook vast wel Cluedo. Ik heb heel wat boeken van Agatha Christie gelezen. Succes met het rechercheren.

 16. Leidse Glibber

  De surprises, de gedichten en de geheimzinnigheid waren toch de leukste dingen van het Sinterklaasfeest.

 17. Pasula

  Ik verstop alleen weleens kadootjes in huis. Laatst had ik een mooie schaal gekocht voor een verjaardag van een vriendin en ze kwam onverwachts langs: “Oh, wat een mooie schaal” riep ze uit. Tja, toen heb ik hem gelijk maar gegeven haha.

 18. ArtMus

  Geachte mevrouw Christie …euh….sorry…mevrouw Elmar.{#sortof}

   

  Hier zijn nog een paar raadsels die dringend om een oplossing vragen.

  Zou U , zodra de moord die U momenteel in behandeling heeft opgelost is, wellicht eens kunnen kijken waar mijn geld toch altijd blijft???{#cry}

 19. sisely

  Ja sinterklaas tijd is fijn, kan niet wachten tot dat Sinterklaas aan komende zaterdag in het land komt. Suc6 met de moord.

 20. f r e d

  hoe heet sinterklaas als bram van der vlugt total hidden is…??

 21. Fenny

  Hidden objects – Ja, lang geleden vond ik in de zomer een Suske en Wiske boek: eerder gekocht dan vlak voor 5 december, en tegen die tijd was ik vergeten, dat dat er nog was!

  Nu heb ik ook iets verstopt. Toevallig dacht ik daar vanochtend aan, en vroeg me af: oei, wáár zou ik dat verstopt hebben?

  Het wordt tijd om me met de ‘geheime zaken’ bezig te gaan houden!

 22. Renesmurf

  Ik hou niet van zoeken.
  Wel van Sinterklaas.
  Niet van Toon.

  Sinterklaas heeft toch de langste adem, hoera!
  Hij is weer in aantocht.

 23. Elise

  Bij ons zijn ook de lootjes getrokken alleen niet voor 5 december maar voor Kerst .. en verplicht een gedicht haha

   

  Fijn weekend, Elise

 24. Wilma

  Wij hebben pas lootjes getrokken.

  ik ga nu een weekendje op stap.

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 25. curieuzeneuzemosterdpot

  oei .. heb je de dader al kunnen ontrafelen, elmar?

   

  hier worden in een kasteel etentjes georganiseerd en onder ‘t diner wordt een moord gepleegd.  aan de nietsvermoedende gasten (jij en ik) om uit te vissen hoe en waarom.

  mss wat voor jou?  {#happy_thumbup}

 26. klaproos

  en L0L…..

   

  is hier al een en ander opgelost :-))

   

 27. Leo

  Erg l;euk en van vroeger herkenbaar verhaal. Wij kwamen soms in de zomer hidden objects van de afgelopen feestdagen tegen. Te goed opgeborgen en op het moment supreme niet meer te vinden… 

 28. callemie

  alhoewel mijn pubers al groot zijn toch hou ik er van nog een paar hidden objects er op na te houden hihihihi

 29. gerdaYD

  Yea
  DK
  Are You Ready?
  Listen

  Whose underwear are these?
  I don’t wear a size 3
  Your caught
  What’s this for?
  Whose lipsticks on your shirt?
  You said you was at work
  You wrong
  I already called
  1, 2, 3

  Your a suspect now
  I don’t trust nothing you’ve said to me
  Your under surveillance now
  You think your slick but I’m slicker
  You think your smart but I’m smarter
  But you and your cheating is gonna get you sooner or later

  I’m looking for the clues
  I’m looking for the signs
  I need some evidence
  This don’t make no sense
  You coming in at 4
  You smelling like some whore
  I’m taking all my kids
  It’s time for Ms.Detective
  It’s time for Ms.Detective
  It’s time for Ms.Detective
  It’s time for Ms.Detective
  You sneaking out your bed
  You think that I don’t hear you on the phone
  At 4 in the morn’
  Who name is on your lips?
  My name aint
  But you just hissed
  I’m fed up
  I’m going Sure-Lock Holmes
  Ladies 1, 2, 3

  Your a suspect now
  I don’t trust nothing you’ve said to me
  Your under surveillance now
  You think your slick but I’m slicker
  You think your smart but I’m smarter
  But you and your cheating is gonna get you sooner or later

  I’m looking for the clues
  I’m looking for the signs
  I need some evidence
  This don’t make no sense
  You coming in at 4
  You smelling like some whore
  I’m taking all my kids
  It’s time for Ms.Detective
  It’s time for Ms.Detective
  It’s time for Ms.Detective
  It’s time for Ms.Detective
  © Dawn Richard
  {#sint}

  Maak er een fijne speurdersdag van lieve Elmar!

 30. Etje

  Was wel plezant om al dat lekkers te gaan zoeken

   en ja hoor soms bleef er weel iets achter

 31. Morgaine

  whahahahaha hidden objects, lol… mijn oma moest dat ook weleens doen voor mijn moeder, fruit, oftwel DRUIVEN, op een dag dacht mijn oma… ik zet ze IN de centrifuge, ja die van de was, die ouderwetse dingen in de badkamer, lol.. en mijn moeder dacht, dit truitje wil ik vanavond aan en was ik even op de hand en slinger het door de centrifuge…. en daar stond een grote bak met druiven in vergiet in te staan, whahahahaha

  Gelukkig heeft mijn moeder dat gezien, want anders…. was de eerste druivensap al thuis gemaakt in de sixties, lol…

  XXX

 32. P-TER

  Dit waren andere tijden!

  Ik herinner ze me ook nog.

  Veel plezier met de zoektocht.

  Gr.

  P-TER

 33. Betty

  Dit is voor mij de echte Poirot:) (foto) Heb zin in sinterklaas-kerst-en oud en nieuw heeeerlijk! Groet Betty

 34. marjolein

  Hier is de linnenkast de verstopplek nummer één en al jaren verboden voor kindertjes. maar die tijd is al heel lang geleden. Leuke spannende sfeer altijd hè ?

  En succes met Mr Poirot 🙂

 35. Han

  De Sint komt elk jaar vroeger, gelukking hoeven wij er niet meer aan te denken. Ik koop mijn eigen kadootje!

 36. Elise

  Ik ben neit zo\\\’n speurder. Ben, toen ik mijn spullen bij elkar zocht een jaar of 20 geleden, voor de scheiding ook wel eens cadeau\\\’s tegen gekomen. Die had ik destijds verstopt en gewoon helemaal vergeten .. ach kinderen vinden cadeautjes altijd wel leuk ahah

   

  Wij trekken lootjes en een gedicht erbij voor Kerst. Aan 5 december doen we niets. gr. Elise

 37. tagrijn

  Poirot zou eens moeten uitasoeken wie nou eigenlijk de echte Sint is. Wanmt soms zie je er twee tegelijk. En dat snap ik dan weer niet. Was inderdaad vbroeger een heerlijke en geheimzinnige tijd. Iedereen in huis had zijn eigen geheime bergplaatsen waar je dan niet mocht komen. De rijmaders moesten weer vloeien en de creativiteit aangeboord voor de surprises… Goh… ik denk dat ik daar maar eens een logje over schrijf!

 38. Inge

  hidden project haha wat een naam maar zo is het wel. Vorig jaar geloofde onze jongste nog maar eind december hebben we het hem toch maar verteld. Hij was ondertussen 9,5! Dit jaar gaan we het dus anders vieren dan andere jaren. Iedereen weet het, maar dat neemt niet weg dat ik het een bijzonder leuke tijd vind en zowel de Sint als Toon zijn favoriet hier!

   

  groeten Inge 

 39. HH

  grijnsss ik weet al wat ik voor sinterklaas krijg en heb nu al de bibbers,LOL

   

  groetjes van HH

 40. marjolijn

  Succes hé, met het oplossen van de moord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)