dinsdag 30 september 2008 Er is 1 reactie deze week Blog

Al van jongs af aan heb ik iets met gadgets, ik wilde altijd het nieuwste hebben wat de moderne techniek ons te bieden heeft. Ik denk dat dat komt omdat mijn opa en later ook mijn vader directeur waren bij Philips. Dat bracht met zich mee dat ze wat de moderne techniek dichtbij het vuur zaten. Want naast gloeilampen deed, en deels doet, Philips ook aan de ontwikkeling van elektrische huishoudapparatuur, audio, tv en opname apparatuur en computers en computeronderdelen. Ik herinner me dat mijn opa al kleuren televisie had terwijl anderen, waar onder wij, nog naar zwart-wit beelden keken. Hij was één van de eersten die de gelegenheid kreeg om een kleuren televisie te kopen. Ik herinner me nog goed de kaaskoppen op nieuwjaarsdag, de kleuren waren toen bepaald nog niet optimaal, van de muziekkanten van de dames en heren die het traditionele nieuwjaarsconcert verzorgden in Wenen.

Door te werken bij Philips bleven we goed op de hoogte van de nieuwste snufjes en kregen mijn grootouders, mijn ouders en ik als kind de gelegenheid om gebruik te maken van allerlei ingenieuze apparaten. Als puber wilde ik natuurlijk het nieuwste van het nieuwste op het gebied van audio apparatuur. Nu vonden mijn ouders tegen die tijd, terecht, dat ik maar moest sparen om al de moderne apparatuur te kunnen kopen en dat doe ik nu nog steeds.

Toen de eerste mobiele telefoons op de markt kwamen was ik er snel bij. Maar u weet hoe snel het gegaan is met de ontwikkeling van die mobieltjes en intussen heb ik er al heel wat versleten, alhoewel versleten…..voor dat ze versleten waren was er weer een nieuw model op de markt met nog meer mogelijkheden. Gelukkig heb ik 3 kinderen die ook graag mooie mobieltjes met veel mogelijkheden willen hebben en dus schuif ik tegenwoordig mijn ‘oude’ mobieltjes naar hen door.

Binnenkort is het weer zover en krijg ik (nou ja krijg…) een nieuw telefoontje. Deze keer ga ik over op touch screen, en daarnaast heb ik mijn pakket abonnementen uitgebreid met internet. Donderdag komt mijn nieuwe HTC touch Diamond binnen en ik zal mijn ervaringen er mee langs deze weg met u delen. Ik verheug me erg op deze nieuwe gadget, en mijn oudste dochter kan niet wachten tot ze mijn ‘oude’ kan overnemen. Ik hoop voortaan via mijn mobiel, ook als ik niet thuis ben, mijn mail te kunnen lezen en beantwoorden en misschien lukt het zelfs wel om een stukje te schrijven vanaf mijn mobiel voor op deze site.

Het nadeel is natuurlijk wel dat men gaat verwachten dat je altijd bereikbaar bent, maar ik beloof u nu vast dat ik niet altijd bereikbaar zal zijn. Eén ding op de mobieltjes is gelukkig niet onderhevig geweest aan verandering, want er zit ook op de nieuwste mobieltjes nog steeds een ‘uit’ knop en die zal ik ongetwijfeld regelmatig gebruiken voor een time out.

About the Author

Elmar

1 Reactie

  1. Andresa

    eueiwg duurt de liefde tussen 2 geliefden die elkaar (moeten) loslaten – uit liefde. er zijn mensen die je ‘graag’ mist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)