Het was even stil hier, dat had leuke oorzaken, zoals mijn verjaardag, een dagje naar Usquert en een dagje shoppen in Enschede. Wat betreft mijn verjaardag wil ik jullie nog hartelijk bedanken voor alle (virtuele)kaarten en mailtjes, ze hebben zeker bijgedragen aan de feestvreugde! Er was ook een minder leuke oorzaak voor mijn afwezigheid, ik heb namelijk bezoek gekregen van een akelig griepvirus, maar gelukkig ik begin nu weer langzaam mijn oude zelf te worden.{#lach}

Afgelopen woensdag was ik achterwacht in het jachthuis en had toen tijd om wat de experimenteren met een app die ik onlangs op mijn telefoon gezet heb. Met de app (FxCamera) kun je foto’s met bijzondere effecten maken. Bij de foto’s die ik hier plaats gaat het dus meer om het effect dan om het onderwerp ervan. Ik was behoorlijk beperkt in mijn mogelijkheden, ik had een prima uitzicht met tegenlicht, of een niet echt fotogeniek uitzicht zonder tegenlicht. Maar je krijgt wel een aardig idee van de mogelijkheden van de app.

De uitgelichte foto en de foto in de slider zijn gemaakt met het door de app genoemde Toy Cam effect. Het levert geen onaardig effect op, mooie schaduwen en het eendje op de vijver komt er ook mooi door uit.

Je kunt met de app ook terug in de tijd en een polaroid foto maken.

Met de SymmetriCam kun je, dat zal duidelijk zijn, symmetrische foto’s maken. Het effect is op onderstaande foto aardig, maar er zijn vast leukere foto’s mee te maken, dus daar ga ik nog eens mee aan de slag.

Tijd voor een ander plaatje tussendoor, en anders is onderstaande foto zeker, dit effect is het meest spectaculair, de foto heeft namelijk een Andy Warhol sausje meegekregen.

Het laatste mogelijke effect van de app is het effect dat mijn menu sinds de vernieuwing moet missen, namelijk het fisheye effect.

Ik heb met veel plezier deze app uitgeprobeerd en jullie kunnen in de toekomst ongetwijfeld naast de ‘gewone’ foto’s ook af en toe een foto met een speciaal effect verwachten.

Fijn weekend allemaal!!

About the Author

Elmar

27 Reacties

 1. http://www./

  Yeah that’s what I’m talking about baby–nice work!

 2. madden 15 coins cheat

  Keep up the good piece of work, I read few content on this web site and I think that your website is real interesting and contains bands of fantastic information.

 3. http://www.kreditanbietervergleich.com/

  I tried the homemade laundry soap. It didn’t do much for grass stains or smelly husband odor, so I went back to Tide. My sister-in-law loves it though and she has 5 boys, 1 girl and a smelly husband. Not sure what I’m doing wrong. I’m a little on the lazy side though. I’m not much of a pre-treater.

 4. Henrietta

  Slam dunkin like Shaquille O’Neal, if he wrote invoimatrfe articles.

 5. Annemarie

  Nu nog een telefoon met betere camera dan is het helemaal compleet!!! 🙂

 6. tagrijn

  Leuke mogelijkheden, waarmee je eindeloos kunt experimenteren.

 7. 10y

  Cool die app!
  Alsnog van harte proficiat met je verjaardag. 🙂

 8. plato

  Dat is mooi van die app.  Zo wordt iedereen een kunstenaar. Leuk.

 9. Elise

  Oh dan moet je zeker eens een andere app gebruiken, die heeft dit allemaal maar nog veel meer, én gratis 🙂

  Snapbucket .. echt een leuke app

  groetjes Elise   

 10. hanscke

  Ik wil in de toekomst ookwel meer bezig met fotoapps, maar nu nog even niet. Vind het wel mooi om bij anderen te zien. Op de nieuwe pc heb ik nu een screensaver die uit alle foto’s een greep doet. Ik zie de meest fantastische plaatjes voorbijkomen. zo uit het verband gerukt zie je ze toch weer anders..

 11. adriaanbrillie

  Van harte nog dame.

 12. Annette

  Wat een leuke foto’s krijg je met al die effecten! De techniek staat voor niets, hé? Het mooiste vind ik die Fish Eye. Maar die polaroid is ook grappig, want zo zagen die foto’s er inderdaad uit. We zijn gelukkig wel voor uit gegaan op camera gebied, hé? Veel mooier! {#clap}

 13. FotoFietsMargreet

  Zo af en toe experimenteer ik ook wel eens, maar zie toch het liefst de foto’s zoals ze moeten zijn. Zeker in deze mooie omgeving, want de toren heeft wel een heel moderne uitstraling gekregen.
  Wordt er nu aan het jachtslot gewerkt? Vorig najaar hoorde ik, toen ik daar was, dat het aan de buitenkant opgeknapt ging worden. 
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! De griep heerst al vroeg, want mijn buren zijn ook net hersteld. Ik heb net de griepprik gehad. Helaas is daar ook weer discussie over.
  Groetjes en een fijn weekend!    

 14. gerdaYD

  Oei, naast de ongetwijfeld leuke kadokes voor je verjaardag kreeg je er helaas ook een griepje gratis en voor niks bij lieve Elmar. Ik hoop dat je snel weer beter zal zijn, verzorg je goed hoor! In ellk geval hield het jou niet tegen om leuk te experimenteren, mét knappe resultaten!
  Fijn weekend meid, en straks een dito weekje hé!

 15. Redstar

  Gefeliciteerd Elmar! Op naar het volgende jaar.
  De app vind ik persoonlijk niet veel. HEt geeft een beetje een uitstraling of je met 2 megapixels foto’s hebt gemaakt. 

 16. Thérèse

  Heel aparte effecten, maar ik denk dat ik het gauw beu zou zijn, maar ik heb er geen ervaring mee. Beterschap en tot ‘ziens’!!

 17. Jetske

  Het is wat met die App’s er gaat een wereld voor me open.
  Effecten zo nu en dan proberen is leuk, maar niet “te” is mijn motto.
  Gelukkig ben je weer aan de beterende hand.

 18. poekie

  Er zitten leuke effecten bij, vind niet alles mooi. Wat heel jammer is dat het uitzicht wat je had in het echt zo aan het veranderen is. Was hier donderdag en o wat zonde van al die werkzaamheden bij de vijver en al die rhodondendrons (schrijf het weer niet goed ) die weg zijn gehaald. Maar de herfstkleuren maakte alles weer goed ;-)) Groetjes en misschien tot ziens bij de grote rondleiding ? Poekie

 19. Suske

  fijn hier nog iets van je te horen.
  experimenteren met foto’s is een leuke bezigheid.
  de resultaten mogen er zijn.
  en dat griepvirus… tja ! er zijn er zoveel de laatste tijd.
  hopelijk is het al helemaal weg ! 

 20. joke

  Fijn dat het weer goed gaat met je, en van je foto’s heb ik weer genoten. Sucses met je nieuwe apparatuur.
  Groetjes.

 21. Betty

  Nog gefeliciteerd elmar, dat heb ik denk ik gemist…. Ik vind expirementeren met foto’s altijd wel spannend! Groetjes Betty

 22. klaproos

  de  andywarhol  kan me  wel smaken  elmar,
  hoop dat je een  fijne verjaardag hebt gehad:-)

 23. Inge

  Hoi Elmar,

  Ja ik ben maar een andere blog begonnen, duurde zolang voordat weblog weer online komt (ik kan nog niet inloggen)
  Leuk he die foto apps? Ik vind het erg leuk om er me te stoeien.
  Groetjes en een fijn weekend, Inge 

 24. renesmurf

  Ik vind het toch een beetje donker allemaal.
  Maar je kan zien wat er op staat, en daar gaat het maar om. 

 25. Hanny

  Misschien ben ik ouderwets maar ‘gewone’ foto’s vind ik nog altijd het mooiste. En zeker foto’s uit jouw omgeving! 🙂

 26. J@n.

  Het is inderdaad heel leuk om wat te experimenteren.
  Ook is het voor ons leuk dat je weer ‘boven water’ bent .
  Een ding vind ik minder leu en dat is dat die lettertjes hier zo akelig klein zijn.
  Ligt dat nou aan mijn bril? Ik kan m;n eigen schrift bijna niet lezen.
  Wat een ouwe zeur ben ik hè Elmar 😉 Sorry hoor!
  Fijn weekend. Gr. J@n.    

 27. Sisely.nl

  Mooie foto’s zeg, heb genoten van je blog….fijn dat je wat beter bent.Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)