Zoals ik gisteren al vertelde stonden deze Paasdagen in het teken van de tuin. We hebben veel plantjes gekocht waaronder vorjaarsbloeiers, natuurlijk bloeide er verder nog veel meer in de tuin. Allerlei bloemen die ik jullie nog niet had laten zien, dus vandaag kunnen jullie genieten van allerlei bloemetjes en nog wat ander leven in mijn tuin. Ik zal intussen in Amsterdam de schilderijen van van gogh aan het bewonderen zijn! Helaas mogen er geen foto’s gemaakt worden dus ik zal een andere manier moeten zoeken om jullie mee te kunnen laten genieten. Maar dat is van latere zorg.

 

Gebroken hartjes

Deze hommel heeft iets lekkers gevonden.

Aubrietia

Viooltje

 

Morel

Dotter

Wie heeft zich verstopt op het eiland in de vijver?

 

Waldsteinia

Saxifraga

Voorjaarszonnebloem

 

Reigersbek

Jacobsladder

 Ik ga nu nog even snel de tuin in want ik geloof dat manlief de border af heeft.

Het was eigenlijk aan de donkere kant maar ik had jullie een ‘klaar’ foto beloofd dus hier is hij.
Alle plantjes staan er in!

 

About the Author

Elmar

42 Reacties

 1. Johnd122

  This is a great blog, would you be involved in doing an interview about how you created it? If so email me! decgdcaffdfe

 2. Redstar

  Ik heb er niet aan meegedaan, maar je hebt er flink werk van gemaakt Elmar. Petje af!

 3. P-TER

  Ik had een stil vermoeden maar was vergeten terug te komen!

  stom hé!

  Gr.

  P-TER

 4. Leidse Glibber

  ‘smiddags een kopje thee heerlijk hoor, de rest van de dag koffie hahahah.

  Eral Grey is trouwens echt erg lekker.

 5. WWW.BRILLIE.NL

  Ik wist het wel. Thee drink ik erg graag. Vooral met een citroen.

 6. Betty

  Hai Elmar. leuk beschreven allemaal, alleen ben ik persoonlijk een koffie leut…Ik wens je een fijne week toe en pffff laat het nu in Nederland mooier weer worden dan in Lissabon, maar dat mag de pret niet  drukken. Tot over ongeveer 6 dagen! Doeiiii

  betty

 7. Natazz

  Ik wist hem ook alleen die kerel (graaf Charles Grey) niet. Nou wilde ik hem vanmiddag bij mijn ouders invullen maar toen kwam er wat tussen dus ik ben gewoon te laat. Jammer maar volgend weekend misschien wel.

   

 8. Renesmurf

  Ik drink eigenlijk alleen thee tijdens het brood eten, in het weekend.
  Het spoelt wel lekker weg.

  Ik drink verder veel meer koffie, de hele dag door.

 9. Hanny

  De connectie tussen de afbeeldingen heb ik niet kunnen vinden, laat staan dat ik wist wat er op sommige stond. Moeilijk en te weinig tijd. Volgende week zal ik weer beter mijn best doen.

  Kroosduiker gefeliciteerd!

 10. Jeroen

  Om jouw vraagstukken op te lossen google je toch al gauw een paar uur. En het is me helaas niet ggelukt die tijd daarvoor vrij te maken, hoewel ik het wel een uitdaging vind. Maar nu ik de oplossing zie had ik dat waarschijnlijk ook nooit gevonden. Die Brit deed me wat aan Raffles denken maar ik wist dat hij het niet was. En natuurlijk herkende ik de Batavia. En mineralen verzamelen was ooit een hobby van me. Maar de link naar thee zou ik zeker niet gevonden hebben.

 11. Billy

   

  tja, ik ben een koffie-die-hard, dus met thee heb ik helemaal niks te maken…

  {#rolling}

 12. Me!

  Veldulleme, en ik doe bijna niets anders…

 13. marjolijn

  Kom nu pas langs, nu de antwoorden er al zijn, maar geloof me ik ben een koffieleut, heb niets met thee.

  Maar je hebt er weer heel veel aandacht aan gegeven Elmar, complimenten…!!

 14. Pasula

  Die thee had ik nooit geraden en toen ik ractie gegeven had zag ik al het goede antwoord, wel leuk die raadsels!

 15. Di Mario

  Tja.. ik drink altijd koffie 😉

  Nee hoor, ik heb er nog steeds geen tijd voor gehad. Mooi gevonden weer.

  Love as Always
  Di Mario

 16. PLATO

  Interessant stuk. Ik ben gek op thee, vooral die van twinings. Daarom leuk om te lezen. Dat van Earl Grey wist ik bijvoorbeeld niet en ik kwam ook niet op het idee om erop te googelen. Dit verhaal smaakt naar meer.

 17. rietepietz

  Tja daar kom ik niet op natuurlijk …ik ben geen thedrinker 😉

 18. Kroosduiker

  Nee, je begrijpt me verkeerd, ik bedoel de totale puntentelling van alle deelnemers/winnaars. Een soort erelijst zeg maar.

 19. Kroosduiker

  Misschien komt het omdat ik nooit koffie drink en een echte theeleut ben.{#rolling}

  Elmar, waar kan ik de puntentelling zien? (ik was al aan het zoeken geweest maar kon het niet vinden)

  Fijne dinsdag!

  @ De score of puntentelling staat altijd onder de W.W.W.W.???? van zaterdag. Maar hier volgt hij nog een keer: 4 punten voor het goede antwoord, 1 punt per goed uitgelegde tip en 1 punt voor het goed opschrijven van je naam. In jouw geval had je alles goed behalve Earl Grey en dus kreeg je 9 punten.

   

   

 20. sisely

  MMM thee dat is lekker, doe maar rustig aan.

 21. Mannie

  Ik drink elke dag wel thee, en dan niet van die zakkies. Wel echte thee dan want dat is veel lekkerder

 22. Ineke

  Hé, van de fluoride wist ik niet, interessant !

  Leuk het verhaal achter de Earl Greythee, wist ik ook niet !  {#knipoog}

  Dank voor de wetenswaardige info!

  Groet, Ineke

 23. marjolein

  Ha ha…nooit die richting uitgedacht

  Dag

 24. Pia

  Tsja kijk, ik drink nooit thee. Ik krijg daar zo’n weeig gevoel van. En dan kreeg ik ook nog een theepakket met kerst inclusief de geschiedenis van thee. En dat heb ik nu net weg gegeven hahahaha.

 25. gerdaYD

  Proficiat kroosduiker! Er zit toch één slimmerik in de klas… Hihi.

  Gedicht van omstreeks 1200 over thee, van de dichter Du Lai (overleden 1225).
  Een koude nacht
  Een gast komt in de koude nacht en thee vervangt de wijn,
  Het water op de vuurkorf kookt zodra de houtskool gloeit.
  En voor het venster is dezelfde doodgewone maan
  Dank zij de eerste prunusbloesems plotseling heel anders!
  (vert. W.L. Idema)

 26. Sanne

  Die had ik echt nooit geraden dus.

 27. Jan K.

  Daar was ik dus echt niet op gekomen …

  Knap, dat Kroosduiker het zo treffend en feilloos heeft weten te ontraadselen.

  Maak er een gezellige avond van, Elmar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)