woensdag 28 oktober 2009 Er zijn 29 reacties deze week Blog

Vrijdag

Na het stof happen van de donderdag kwam het stofhappen van de vrijdag. Want ook de keuken, hal trap en overloop boven zaten immers onder het stof.
Uit alle hoeken en kieren kwam het stof vandaan en ik ben er eigenlijk de hele dag zoet mee geweest. Maar aan het einde van de middag kon ik weer in een schone keuken koken.
Qua bouw was het min of meer een rustig dagje.
Martin, de electricien, is vrijdag nog langs geweest maar kon maar ten dele zijn werk doen omdat de muren nog te nat waren omdaar met goed fatsoen gaten in te maken voor wandcontactdozen zoals die dingen zo mooi heten. Ron kwam ook nog even langs waaien om te kijken wat er maandag allemaal nog moest worden gedaan en wat voor materiaal hij daarvoor mee moest brengen.

 

 

Zaterdag

Nu de bouw bijna is afgerond zijn we natuurlijk druk aan het nadenken over de inrichting. Ik vertelde al eerder van ons bezoekje ter oriëntatie aan de woonboulevart in Zutphen. Zoals jullie weten bleef het niet bij kijken alleen. We gingen in eerste instantie kijken voor een nieuwe eetkamertafel, maar we hebben die dag niet alleen een nieuwe tafel gevonden, en besteld, maar ook nieuwe eetkamerstoelen, lampen voor boven de eettafel en een nieuwe essenhouten vloer. Dit alles mede dankzij Richard die met enorm veel plezier, meedacht en ons op geen enkele wijze iets probeerde op te dringen. Richard had duidelijk een goede kijk op de zaak en had er enorm veel plezier in om ons te helpen. We vertrokken die dag, na zes uur van nuttig en heel gezellig shoppen, niet alleen met voorgenoemde bestellingen maar ook met een afspraak voor de volgende zaterdag, de zaterdag waar ik het dus nu over heb. 
Om 11 uur meldden wij ons bij Richard. Dit keer hadden we foto’s en alle afmetingen van onze woonkamer meegenomen die Richard invoerde in een speciaal programma op de computer waardoor we virtueel door onze eigen woonkamer konden lopen en konden spelen met de inrichting. Een ander doel die dag was het uitzoeken van een nieuwe bank. Aangezien we al een aardig beroep op het budget hadden gedaan mocht de bank niet te veel gaan kosten. Maar volgens Richard was dat geen enkel probleem en leidde hij ons langs verschillende binnen het budget passende banken. Met resultaat, want we hebben er één gevonden! Richard en wij waren intussen weer heerlijk op dreef en dus gingen we nog vrolijk even verder met het kijken naar een vloerkleed voor bij de bank en bijzettafeltjes. Het was dat Richard om 2 uur een volgende afspraak had anders hadden we nog vrolijk de hele middag door kunnen brainstormen en rondkijken. Maar voorlopig zijn we heel blij met alle aankopen en de goede adviezen van Richard, geweldig dat er nog mensen zijn die met zo veel plezier en zonder iets op te dringen je willen helpen.

Natuurlijk wil ik jullie gaag laten zien wat we besteld hebben dus heb ik op het internet even foto’s gezocht.

 

De eetkamertafel waar het allemaal mee begon.
Hij is gemaakt van diverse soorten hout hetgeen een mooi gestreept effect geeft.

Zes van deze stoelen komen bij de tafel te staan.
Die van ons worden uitgevoerd in zwart leer.

Boven de tafel komen twee van deze lampen, de heldere variant, te hangen.

Tot slot de bank, deze wordt het dus, de kleur komt aardig overeen al is hij iets bruiner volgens mij.

Dit was het laatste deel, hopelijk laten de volgende logjes niet zo lang op zich wachten dat ik jullie niet weer in delen hoef bij te praten. {#knipoog}

 

About the Author

Elmar

39 Reacties

 1. ank

  Lieve Elmar,

   

  wat nu het allerleukst bij jou is, is dat OOK bij mij, de gehele achterand van onder tot boven glas, met schuifpui in het midden. Exact hetzelfde als hier bij mij….

  Ik zal NOOIT meer anders willen vanwege het veel licht, het is op zuid-oost, altijd hele dag zon, zeker in de winter helemaal Top!! Zes meter breed.

  Kan me voorstellen dat je er heel erg blij en gelukkig mee zal zijn. Dan de nieuw spullen nog bij jou, en is het helemaal AF !!

  Mijn beste vriendin bood mij een dagje Zwaluwhoeve aan,

  en ik weer aan mijn dochter. Het was HEERLIJK !!!

  Heb een fijn en heerlijk weekend, Elmar!

 2. Redstar

  Stof is een nadelig gevolg van elke verbouwing.
  Met een beetje geluk vind je het over een maand of wt nog

 3. curieuzeneuzemosterdpot

  jammer dat het stof erbij hoort!

   

  maar .. het einde is in zicht, elmar!  ‘t wordt elke dag een beetje meer genieten van je nieuwe woonkamer!! 

   

  ‘t ziet er trouwens heel mooi en ruim uit!!

 4. Truus

  Lang leve de chinees. 😉

  Ik herinner me het stofhappen ook nog Elmar maar het ziet er prachtig uit. 🙂

 5. ReneSmurf

  Als je vroeg opstaan niet gewend bent dan valt dat niet mee.
  Waarom een stucadoor zo vroeg moet beginnen snap ik ook niet.

  Maar ze maken het wel allemaal heel erg mooi!

 6. Leidse Glibber

  Ach een beetje tegenslag hoort erbij anders heb je later niets om op terug te kijken.

  Maar het wordt echt schitterend en leuk het zo te kunnen wolgen.

  Off topic, Het monument is door Theo van Doesburg in deze kleur ontworpen en is eigenlijk een fontein. Mocht hij echt geplaatst worden dan wordt het een fontein in wit beton.

 7. Pia

  En zo blijft een mens van de straat he. Maar na alle puinhoop heb je straks wel iets om blij mee te zijn. Dus even doorbijten nog.

 8. sisely

  Aan alles komt een eind, al duurt het wel altijd lang. Word volgens mij wel mooi, en ja dan mag de gast vrouw weer alles opruimen en op de plaats zetten.Even door de vingers zien, en voor je het weet is het voorbij.Suc6 en sterkte ermee.

 9. Di Mario

  Zo, daar is een mooi stuk bij gekomen zeg.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Me!

  Je bent er in ieder geval een behoorlijk stuk op vooruit gegaan met al dat licht aan die kant.

 11. Hanny

  Als echt alles is opgeruimd, zal het een prachtige kamer worden. Nog even doorbijten en het grote genieten kan beginnen.

 12. www.brillie.nl

  De afwerking is nog niet klaar en je zet al de tafel er neer? Dat is vreemd?

   

 13. Jan K.

  In Fryslân hebben we een aardige zegswijze voor dit gevallen: “It moat earst op syn slimst ear’t it better wurdt.” Oftewel: het moet eerst op zijn ergst, voordat het beter wordt. Volgens mij hebben jullie nu het ergste wel gehad. Nog even volhouden!

 14. marjolijn

  Het ergste zal nu voorbij zijn.

  Succes met de laatste loodjes.

 15. Etje

  De laatste loodjes wegen steeds het zwaarts he,

  maar zal daar prachtig worden

 16. Morgaine

  :S gelukkig is alles goed met jouw zoon, vorig jaar is er een vriendje van de zoon van mijn beste vriendin uit een boom gevallen en die ligt nu onder het gras… 🙁 8 jaar oud.

   

  Het huis schiet op zo, het ziet er heel goed uit, en de stof, pffffff gek zou ik ervan worden denk ik en een schoonmaak ploeg inschakelen, hahaha

   

  XXX

 17. beuzeblaadje

  Jeeetje zeg, ik heb “even” weer bijgelezen maar jij maakt wat mee!                    Dat met jouw zoon had ook wel slechter af kunnen lopen, beterschap voor hem!    Wat ziet jouw kamer er heerlijk ruim uit Elmar, het is een hele klus geweest maar het reslutaat is er straks wel naar!                                                                  

  Groetjesssss,                                                                                          beuzeblaadje

 18. HH

  ik ben blij dat het de goede kant op gaat met jullie zoon.en over verbouwing gesproken……..het komt ook hier weer langzaam opgang gelukkig want doordat ik in de lappenmand zat kwam alles hier stil te liggen.brrrr ik zal blij zijn als het af is.

  groetjes van HH

 19. Jetske

  Gelukkig dat het goed gaat met jullie zoon.

  Stof is geniepig, dat kruipt overal door. Maar het resulaat mag er dan ook wel zijn.

 20. tagrijn

  Er is wat een strijd geleverd, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Nu moet alles zo’n beetje een plekje krijgen. Beetje schuiven, dingetjes aan de muur enz. En dan weer rust in de tent? Of??

 21. Rietepietz

  Het is al te zien dat het een mooie grote kamer zal worden ,maar helaas , je hebt nog héél veel te doen .lastig dat je niet fit bent natuurlijk want het vraagt allemaal behoorlijk wat energie  !

 22. Inge

  Wat een prachthuiskamer is het geworden. Straks alles alles helemaal klaar is en je huisje stofvrij zul jij daar heerlijk gaan genieten met een goed boek, een glaasje wijn of een laptppie op je knie. 

 23. ida

  Jeetje dat van je zoon …heftig verhaal ,gelukkig is hij aan de betere hand .

  Maar dat wordt mooi zeg ,je huiskamer !

  Effen door bijten nog ,dan kan je straks genieten .

  Succes !

  Liefs ida

 24. Plato

  Weet je, ik word hier zo moe van. ik heb namelijk het gevoel dat ik nu ook van alles moet (wat ook zo is) en naarmate ik meer van je lees, voel ik me schuldiger en schuldiger dat ik niet allang ben begonnen. Stukadoren, schilderen, tegelen, betimmeren…. erger werk is er niet. Maar ja, maar ja, maar ja. Bij jou wordt het super natuurlijk. Nu bij mij nog.

 25. joke

  Nog even doorbijten en is in no time het leed geledenen dan begint het genieten. Af en toe chinees,lekker toch!

  Groetjes.

 26. Billy

   

  ow, ik had je vorige logje dus gemist, wist niks van die val…

  Gelukkig is hij alweer aan de beterhand.

  De verbouwing nadert nu toch wel z’n voltooiing zeker, Elmar? En daar zal jij wellicht niet rouwig om zijn…

  Groetjes!

 27. Han

  Ja, als de stukadoor geweest is het ergste werk gedaan nu nog even de vloer aanhelen en dan blijft er nog één grote klus over. SCHOONMAKEN en dat zal jou ten deel vallen.

 28. Wilma

  Fijn dat er afhaalchinezen zijn!

  Het begint er goed uit te zien.

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 29. Annemarie

  Zoals het op de foto is, ziet het er zeker wel tof uit!! 🙂

  Erg grote woonkamer lijkt het nu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)