maandag 26 oktober 2009 Er zijn 29 reacties deze week Blog

Voordat ik verder ga met deel 2 allereerst natuurlijk bedankt voor jullie beterschapswensen! Gelukkig gaat het nu weer goed met zoonlief. Hij heeft gelukkig nauwelijks pijn meer, maar wat betreft de mogelijke breuken zullen we nog even moeten afwachten.
En dan nu verder met deel 2.

Dinsdag.

De maandag was qua verbouwing een rustige dag maar dinsdag stonden de heren en dan met name de stukadoor om 7 uur op de stoep. Hoewel we vroeg naar bed gegaan waren kostte het me erg veel moeite om enigsinds bij bewustzijn te komen.
De hele dag bleef ik erg duf, wat niet goed uit kwam want het rooster voor het jachthuis moest worden gemaakt. Normaal gesproken kost het maken van een rooster in deze relatief rustige tijd van het jaar me niet erg veel tijd, maar vorige week…..
Gelukkig lukte het wel, maar voor de zekerheid heb ik nog maar even gewacht met het opsturen zodat ik het woensdag nog even na kon kijken.

Toen de stukadoor ‘s middags vertrok was onze nieuwe woonkamer mooi terra gekleurd.
Voordat er echt gestuukt kon worden moest er namelijk eerst een hechtlaag worden aangebracht.
Helaas was ik zo weinig bij mijn positieven dat ik zelfs vergeten ben om een foto te maken.
Ook van de kampeerachtige toestand in huize Elmar heb ik geen foto’s, want kamperen was het, omdat natuurlijk de hele woonkamer, op de wandmeubelen na, leeg moest.

Woensdag.

We werden ook op woensdag vroeg gewekt door de stukadoors, deze keer waren ze met zijn vieren. Dat was maar goed ook want onze hechtlaag op het plafond liet her en der los! Wat bleek, de vorige bewoners hadden er rauwfase op gedaan! De buuf wist later te melden dat het haar niets verbaasde om dat de familie indertijd overal rauwfase had gebruikt. De heren moesten dus aan het krabben want alle rauwfase moest er eerst af. De plantenspuit ten spijt, natmaken bleek te helpen, zijn ze er toch wel een aardig tijdje mee zoet geweest. Maar dat was niet het enigste probleem, de aansluiting van de nieuwe muur op de oude klopte bovenaan één van de muren ook niet. Dat viel de twee R-en niet echt te verwijten, want de oude muur is niet bepaald vlak te noemen. Er moest dus een list worden verzonnen, in overleg met de in allerlijl toegesnelde aannemer, hebben de heren van zowel het oude gedeelte als van het nieuwe gedeelte een stukje muur weggehaald zodat de beide muren mooi glad op elkaar aangesloten gestuukt konden worden.

Het rooster, dat ik dinsdag nog even had laten liggen, kon na controle, naar later bleek toch niet geheel zonder foutjes, de deur uit. Gelukkig bleken de 2 foutjes niet ernstig en gemakkelijk te corrigeren. Maar ik hoop het rooster voor december toch minder vermoeid te kunnen maken.

Donderdag.

Ook op donderdag begon de dag om 7 uur. Deze keer stonden de stukadoors met zijn tweeën voor de deur. Gelukkig waren er geen verdere tegenslagen en was de woonkamer aan het einde van de dag gestuukt. Het zag/ziet er prachtig uit.

Bovenstaande foto is een paar dagen later genomen. De belichting is niet optimaal maar dat blijft lastig met een donkere voorgrond en een lichte achtergrond. Zoals jullie kunnen zien hebben we de eettafel lekker in de lichte aanbouw gezet.

Maar terug naar donderdag. De heren hadden een prachtig gestuukte kamer achtergelaten, toen ze om 3 uur vertrokken, maar ondanks alle afplak acties ook enorm veel stof! Ik heb nog nooit zo veel stof gehapt! Natuurlijk zat er voor mij niets anders op dan een begin te maken met het opruimen er van. Omdat we de woonkamer natuurlijk niet langer wilde missen ben ik daar maar begonnen. Koken kon in de zeer stoffige keuken natuurlijk niet, en aangezien ik nog lang niet klaar was met de woonkamer besloot ik om het koken die avond maar aan de Chinees over te laten. Pas ‘s avonds tegen negenen had ik het gevoel aan de winnende hand te zijn wat betreft de stof in de woonkamer. Toch al niet fit had ik het toen wel gehad, de rest van het huis zou nog even moeten wachten. Moe maar voldaan ben ik die avond mijn bedje ingerold.

Wordt vervolgt…… 

About the Author

Elmar

29 Reacties

 1. ank

  Lieve Elmar,

   

  wat nu het allerleukst bij jou is, is dat OOK bij mij, de gehele achterand van onder tot boven glas, met schuifpui in het midden. Exact hetzelfde als hier bij mij….

  Ik zal NOOIT meer anders willen vanwege het veel licht, het is op zuid-oost, altijd hele dag zon, zeker in de winter helemaal Top!! Zes meter breed.

  Kan me voorstellen dat je er heel erg blij en gelukkig mee zal zijn. Dan de nieuw spullen nog bij jou, en is het helemaal AF !!

  Mijn beste vriendin bood mij een dagje Zwaluwhoeve aan,

  en ik weer aan mijn dochter. Het was HEERLIJK !!!

  Heb een fijn en heerlijk weekend, Elmar!

 2. Redstar

  Stof is een nadelig gevolg van elke verbouwing.
  Met een beetje geluk vind je het over een maand of wt nog

 3. curieuzeneuzemosterdpot

  jammer dat het stof erbij hoort!

   

  maar .. het einde is in zicht, elmar!  ‘t wordt elke dag een beetje meer genieten van je nieuwe woonkamer!! 

   

  ‘t ziet er trouwens heel mooi en ruim uit!!

 4. Truus

  Lang leve de chinees. 😉

  Ik herinner me het stofhappen ook nog Elmar maar het ziet er prachtig uit. 🙂

 5. ReneSmurf

  Als je vroeg opstaan niet gewend bent dan valt dat niet mee.
  Waarom een stucadoor zo vroeg moet beginnen snap ik ook niet.

  Maar ze maken het wel allemaal heel erg mooi!

 6. Leidse Glibber

  Ach een beetje tegenslag hoort erbij anders heb je later niets om op terug te kijken.

  Maar het wordt echt schitterend en leuk het zo te kunnen wolgen.

  Off topic, Het monument is door Theo van Doesburg in deze kleur ontworpen en is eigenlijk een fontein. Mocht hij echt geplaatst worden dan wordt het een fontein in wit beton.

 7. Pia

  En zo blijft een mens van de straat he. Maar na alle puinhoop heb je straks wel iets om blij mee te zijn. Dus even doorbijten nog.

 8. sisely

  Aan alles komt een eind, al duurt het wel altijd lang. Word volgens mij wel mooi, en ja dan mag de gast vrouw weer alles opruimen en op de plaats zetten.Even door de vingers zien, en voor je het weet is het voorbij.Suc6 en sterkte ermee.

 9. Di Mario

  Zo, daar is een mooi stuk bij gekomen zeg.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Me!

  Je bent er in ieder geval een behoorlijk stuk op vooruit gegaan met al dat licht aan die kant.

 11. Hanny

  Als echt alles is opgeruimd, zal het een prachtige kamer worden. Nog even doorbijten en het grote genieten kan beginnen.

 12. www.brillie.nl

  De afwerking is nog niet klaar en je zet al de tafel er neer? Dat is vreemd?

   

 13. Jan K.

  In Fryslân hebben we een aardige zegswijze voor dit gevallen: “It moat earst op syn slimst ear’t it better wurdt.” Oftewel: het moet eerst op zijn ergst, voordat het beter wordt. Volgens mij hebben jullie nu het ergste wel gehad. Nog even volhouden!

 14. marjolijn

  Het ergste zal nu voorbij zijn.

  Succes met de laatste loodjes.

 15. Etje

  De laatste loodjes wegen steeds het zwaarts he,

  maar zal daar prachtig worden

 16. Morgaine

  :S gelukkig is alles goed met jouw zoon, vorig jaar is er een vriendje van de zoon van mijn beste vriendin uit een boom gevallen en die ligt nu onder het gras… 🙁 8 jaar oud.

   

  Het huis schiet op zo, het ziet er heel goed uit, en de stof, pffffff gek zou ik ervan worden denk ik en een schoonmaak ploeg inschakelen, hahaha

   

  XXX

 17. beuzeblaadje

  Jeeetje zeg, ik heb “even” weer bijgelezen maar jij maakt wat mee!                    Dat met jouw zoon had ook wel slechter af kunnen lopen, beterschap voor hem!    Wat ziet jouw kamer er heerlijk ruim uit Elmar, het is een hele klus geweest maar het reslutaat is er straks wel naar!                                                                  

  Groetjesssss,                                                                                          beuzeblaadje

 18. HH

  ik ben blij dat het de goede kant op gaat met jullie zoon.en over verbouwing gesproken……..het komt ook hier weer langzaam opgang gelukkig want doordat ik in de lappenmand zat kwam alles hier stil te liggen.brrrr ik zal blij zijn als het af is.

  groetjes van HH

 19. Jetske

  Gelukkig dat het goed gaat met jullie zoon.

  Stof is geniepig, dat kruipt overal door. Maar het resulaat mag er dan ook wel zijn.

 20. tagrijn

  Er is wat een strijd geleverd, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Nu moet alles zo’n beetje een plekje krijgen. Beetje schuiven, dingetjes aan de muur enz. En dan weer rust in de tent? Of??

 21. Rietepietz

  Het is al te zien dat het een mooie grote kamer zal worden ,maar helaas , je hebt nog héél veel te doen .lastig dat je niet fit bent natuurlijk want het vraagt allemaal behoorlijk wat energie  !

 22. Inge

  Wat een prachthuiskamer is het geworden. Straks alles alles helemaal klaar is en je huisje stofvrij zul jij daar heerlijk gaan genieten met een goed boek, een glaasje wijn of een laptppie op je knie. 

 23. ida

  Jeetje dat van je zoon …heftig verhaal ,gelukkig is hij aan de betere hand .

  Maar dat wordt mooi zeg ,je huiskamer !

  Effen door bijten nog ,dan kan je straks genieten .

  Succes !

  Liefs ida

 24. Plato

  Weet je, ik word hier zo moe van. ik heb namelijk het gevoel dat ik nu ook van alles moet (wat ook zo is) en naarmate ik meer van je lees, voel ik me schuldiger en schuldiger dat ik niet allang ben begonnen. Stukadoren, schilderen, tegelen, betimmeren…. erger werk is er niet. Maar ja, maar ja, maar ja. Bij jou wordt het super natuurlijk. Nu bij mij nog.

 25. joke

  Nog even doorbijten en is in no time het leed geledenen dan begint het genieten. Af en toe chinees,lekker toch!

  Groetjes.

 26. Billy

   

  ow, ik had je vorige logje dus gemist, wist niks van die val…

  Gelukkig is hij alweer aan de beterhand.

  De verbouwing nadert nu toch wel z’n voltooiing zeker, Elmar? En daar zal jij wellicht niet rouwig om zijn…

  Groetjes!

 27. Han

  Ja, als de stukadoor geweest is het ergste werk gedaan nu nog even de vloer aanhelen en dan blijft er nog één grote klus over. SCHOONMAKEN en dat zal jou ten deel vallen.

 28. Wilma

  Fijn dat er afhaalchinezen zijn!

  Het begint er goed uit te zien.

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 29. Annemarie

  Zoals het op de foto is, ziet het er zeker wel tof uit!! 🙂

  Erg grote woonkamer lijkt het nu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)