zondag 25 oktober 2009 Er zijn 31 reacties deze week Blog

Lieve webbies daar ben ik dan eindelijk weer! Wat een week! In het kort kwam het de afgelopen week op het volgende neer: verjaardagsbezoek, ziekenhuisbezoek, stukadoorsbezoek een rooster en meubelboulevartbezoek. Maar als ik nu zou zeggen jullie zijn bijgepraat, zou dat wat erg kort door de bocht zijn, dus laat ik nu wat uitgebreider vertellen waarom ik zo lang afwezig was.

Zondag

Afgelopen zondag begon heel gezellig want mijn vriendin, jullie weten wel die ik al vanaf de box ken, kwam nog op verjaarsvisite. We zijn na een heerlijke wandeling langs de IJssel op een terrasje gaan zitten en hebben onder het genot van een kopje thee met appelgebak weer eens lekker bijgekletst.

Die zelfde avond was ik om 10.00 uur op het station om onze jongste dochter op te halen toen mijn man belde dat zoonlief uit een hoge boom was gevallen en hij er waarschijnlijk een gebroken pols aan over gehouden had en dat hij ook klaagde over zijn rug.
Samen met een vriend klom hij wel vaker in die boom, het was hun hangplek zou je kunnen zeggen. Wat er precies gebeurd is weet niemand maar ineens viel hij er uit en lag naast de boom. Hij schijnt even buiten bewustzijn geweest te zijn maar kwam gelukkig snel weer bij. Vervolgens hebben zijn vriend en ons buurmeisje, die er ook bij was, hem naar huis gesleept, iets waar hij zich trouwens niets van herinnert, en is hij op zijn bed gaan liggen. Toen doordrong bij de jongelui dat het echt niet goed ging met J. hebben ze mijn man gewaarschuwd. Mijn man heeft na het verhaal aangehoord te hebben gelijk de huisartsenpost gebeld en die vonden het gezien de pijnlijke rug toch verstandig om een ambulance te sturen.
Inmiddels was ik ook weer op weg naar huis toen ik hoorde dat de ambulance onderweg was, en het toeval wilde dat ik tegelijk met de ambulance arriveerde. Na controle door de ambulance broeders bleek dat het vermoedelijk om een gekneusde dan wel gebroken rib ging en dat hij beter in onze eigen auto richting ziekenhuis kon worden vervoerd. Dus wij richting ziekenhuis, waar zoonlief allerlei onderzoeken moest ondergaan. Natuurlijk werden er foto’s gemaakt, zijn urine werd gecontroleerd omdat hij op zijn rechter zij was gevallen en de nier daar dus een klap had gehad en het bloed werd onderzocht op mogelijke leverschade. Gelukkig bleek de schade aan de inwendige organen mee te vallen. Wat betreft de pols en de rib was het moelijker duidelijkheid te krijgen omdat bepaalde delen van het lichaam moeilijk in beeld te brengen zijn met röntgenfoto’s, ribben en de overgang hand pols, behoren daar toe. Over twee weken kan er pas met zekerheid gezegd worden of er iets gebroken is en dus heeft hij tot die tijd zijn pols in het gips.
Intussen was men ook te rade te gaan bij de neuroloog en omdat J. buitenwesten was geweest en hele stukken na de val kwijt was, besloot men dat het beter was dat hij een nachtje bleef zodat men hem elke 2 uur wakker kon maken. Niet dat dat nog vaak hoefde te gebeuren want tegen de tijd dat wij hem op de afdeling achter lieten was het tegen 3 uur in de morgen. Jullie begrijpen dat er weinig van slapen terecht is gekomen die nacht. Jullie begrijpen dat we enorm zijn geschrokken en de jongelui natuurlijk ook.  Natuurlijk hadden ze J. moeten laten liggen en 112 moeten bellen of ons, maar helaas wisten ze dat niet. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen, en inmiddels weten de jongelui wat ze moeten doen, of juist niet, na een ongeluk.

Maandag.

Op maandag zat ik al weer redelijk vroeg in het ziekenhuis. J. was de nacht prima doorgekomen en het wachten was op de chirurg, de neuroloog was al heel vroeg langs geweest en wat hem betreft mocht J. naar huis. Helaas was het erg druk op de O.K. want het duurde tot half 1 voordat de chirurg zich aan J’s bed meldde. Gelukkig vond ook hij het goed dat ik J. mee naar huis nam en met een afspraak om twee weken later weer foto’s te laten maken verlieten we het ziekenhuis.
Ik heb die dag verder niet meer dan het noodzakelijke gedaan, ik was kompleet murf en enorm muug! (Muug betekent natuurlijk moe en volgens mij komt het woord uit het zuiden des lands.)

De toch redelijk goede afloop van de val van J. lijkt me wel een mooi punt om dit deel te stoppen, morgen hoop ik verder te kunnen vertellen!
Natuurlijk kom ik ook weer snel bij jullie lezen! Nog een fijne zondag!

 

 

About the Author

Elmar

31 Reacties

 1. Liesbeth

  Ik lees het nu pas. Wat een toestand zeg. Ik hoop dat hij nu niet meer zoveel pijn heeft inmiddels. Maar dat zal nu wel. Nog veel beterschap gewenst natuurlijk!

 2. Jan K.

  En nu maar hopen dat het herstel goed verloopt, en dat de artsen ook bij het volgende bezoek tevreden zijn.

  Sterkte en betereschap voor en met de patiënt!

 3. Jeroen

  Tsjonge, dat is nog al wat. Gelukkig dat het nog redelijk goed afgelopen is. Hopelijk leren ze er ook van. En nu maar afwachten wat de foto’s zeggen.

 4. Leidse Glibber

  Dat is inderdaad even schrikken, maar gelukkig valt het zo te lezen allemaal nog wel mee.

  En ja, het wachten in ziekenhuizen duurt uren en uren en uren.

 5. ank

  Lieve Elmar,

   

  wat gebeurt er toch veel in mensenleven!

  Gefeliciteerd met je geboortedag, weer een jaartje erbij.

  Zo ben je bezig, en zo naar het ziekenhuis, zeker als je jong bent en klimt. Vaak valt het goed uit, nu viel het tegen. Maar het komt weer goed!

  En dan je woonkamer: Wat zal je blij zijn als er zicht komt op het einde. Wat een heerlijk licht naar binnen en een fantastische ruimte erbij.

  Daar zal je heel blij mee zijn?

  Morgen heb ik een prachtige boswandeling voor je, zeker omdat het jou nu zelf aan tijd ontbreekt.

  Dank je wel. lieve Elmar! Voor je bezoekje.

  Beterschap voor je zoon!

   

 6. Rietepietz

  Ik kan me voorstellen dat de schrik even flink in zat .het is altijd extra vervelend als je het niet zelf hebt zien gebeuren , lijkt net of dat het angstige maakt ,men
  kan het  verhaal immers wat “luchtiger” gemaakt hebben .
  Beterschap voor de patient natuurlijk !

   

 7. Redstar

  Tja, bomen klimmen is wel normaal hoor. Dat deed ik ook als kind en jongere. 😀 en soms kan dat mis gaan.

  iig beterschap er mee !

 8. Carla

  Hopelijk is hij er zelf ook van geschrokken zodat hij niet meer in die boom klimt!!!

  Je schrikt je als ouder toch helemaal de krampen!!

  Gelukkig is het goed af gelopen!!

  liefs Carla

 9. Annemarie

  Oei dat is wel heel vervelend om dan zo keihard uit een boom te vallen.. Ook ik ben wel es gedonderd, had me hele buik over, maar verder niks.

   

  Tsja van zo’n ongeluk leer je wat je moet doen.. oftewel: laten liggen en gelijk waarschuwen! Gelukkig is het niet erger geworden. 

 10. ReneSmurf

  Ik volgde het allemaal een beetje via de msn en de twitter, zeer heftig allemaal.
  Gelukkig komt alles weer goed, maar zoiets is wel even flink schrikken, het kan ook anders aflopen.

 11. boomkruiper

  Hemeltje lief om je helemaal purper te schrikken. Maar zoals het er nu naar uit ziet loopt het met een sisser af. Ik wens jullie nog wel een goede inhaal-slaaptijd en HEEL veel beterschap voor J!!!

 12. klaproos

  ik hoop dat het goedkomt met hem het zal wel enorm schrikken zijn,

   

  ik wens jullie het allerbesteen knap  heel snel op zoonlief

  diike knuf

  xxx

   

 13. Jetske

  Wat een enorme schrik.

  Gelukkig lijkt het goed af te lopen. Wens hem maar sterkte en beterschap.

  En doe jij zelf nu maar rustig aan. Als ouders heb je altijd last van het spoken door je hoofd: “Stel je voor dat….”

 14. Hanny

  Is nooit leuk dit soort akkefietjes. Niet voor degene die het slachtoffer is en zeker ook niet voor de familie. Gelukkig ziet het ernaar uit dat de schade meevalt. Doe het even rustig aan zou ik zeggen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij zelf ook de vernieling in draait door het te druk te hebben. 

 15. curieuzeneuzemosterdpot

  goh elmar, wat zal dat schrikken geweest zijn.

  wat je in zulke situaties doet, is niet te voorspellen.  je bent in paniek en doet alles op ‘automatische piloot’. 

  onze dochter is ook ooit zwaar ten val gekomen.  ze lag bewusteloos, terwijl alle kinderen die erbij waren .. gingen lopen? 

  ik hoop dat je al een beetje bekomen ben van de schrik.

  voor zoonlief wens ik een spoedig herstel, zonder pijn of ongemakken!!

   

   

   

 16. marjolijn

  Ja, in bomen klimmen is gewoon leuk, maar met zo’n klap naar beneden komen niet.

  Gelukkig is het nog goed afgelopen,

  Iedereen zal wel erg geschrokken zijn.

  Nu op naar een goed herstel.

 17. Etje

  Gelukkig is de val uit de boom nog goed meegevallen,

  misschien heeft hij zijn lesje nu wel geleerd

 18. Truus

  Oei Elmar, gelukkig is het goed afgelopen maar die rib zal hij nog wel een poosje voelen. 🙁

 19. Pia

  Wow wat een verhaal. Gelukkig was het niet erger want dan had het gesleep wel eens rare gevolgen kunnen hebben.

 20. marjolein

  Gelukkig voor iedereen was en niets met het ruggegraatje gebeurd tijdens de val, je moet er toch niet aandenken dat door het gesleep iets ergers was ontstaan :)Weer wat geleerd, maar wel een keiharde les !

  Sterkte met alle gebeurtenissen !

 21. Leo

  Tjeetje heftig verhaal zeg. Nu kunnen die kleine mannen vaak wel een stootje hebben, maa rtoch./..je schrikt er best van natuurlijk. Helemaal als je indeens in het zh terecht komt. Hoe gaat het nu met hem? (en met jou?)

 22. joke

  Wat moet je enorm geschrokken zijn bij het zien van de ambulance,maar nu ze er toch waren hadden ze hem voor alle zekerheid toch mee moeten nemen vind ik.Dat kinderen niet alles weten is natuurlijk logisch.Hopelijk knapt hij snel weer op.

  Dat muug zijn is mijn taaltje, heb de eerste 22 jaar van mijn leven in Brabant gewoond.

 23. Malou

  En vanwege het feit dat de jongens hem naar huis hadden gesleept hoefde hij niet met de ambulance mee en mochten jullie hem zelf brengen…………..

  En aangekomen in het ziekenhuis moest hij toch een nachtje blijven

  Mmmmmm
  Stomme ambulance broeders, ze hadden het zekere voor het onzekere moeten nemen
  IN ieder geval is het gelukkig goed afgelopen

   

 24. Annette

  Pfft, je bent je natuurlijk wezenloos geschrokken? Gelukkig dat het goed afgelopen is met hem. Ik wens hem beterschap, jou een beetje rust en kom morgen weer verder kijken wat er nog meer gebeurd is in Huize Elmar!

 25. Wilma

  Lieve Elmar,

   

  Wat een gedoe!!

  Hoop dat het nu goed komt en dat de uitslag mee mag vallen…

  Liefs & sterkte.

  Wilma.{#handkiss}

 26. Plato

  Wat zullen jullie enorm geschrokken zijn. Een val uit een boom. Hopelijk is hij er snel weer boven op. Wat er allemaal niet had kunnen gebeuren. Ik heb al duizend enge gedachten als ik mijn zoon met de scooter als een speer zie wegschieten over de straat. Ouder zijn is best pittig hier en daar. Op naar deel twee van het verslag.

 27. sisely

  Ai jakkie jeej zeg dat is niet niks, en hoe is het nu met hem? En zo zie je maar weer dat een dag anders kan verlopen hoe hem eigenlijk gepland zou willen hebben. Aller besten en hopen dat die vlug op knapt.

 28. Elise

  Wauw .. dat zal zeker schrikken zijn, zeker als je een ambulance voor het huis ziet staan.

  Ik wens je zoon heel veel sterkte. En niet meer in van die hele hoge bomen klimmen ..

   

  Gr. Elise

 29. callemie

  oeps das natuurlijk veel minder

  hopelijk gaat het dannu wel betere hé

  hij zal in het vervolg wat beter opletten !!!!

 30. gerdaYD

  Oei, dat is heel wat minder leuk nieuws, lieve Elmar! Ik hoop zo, en ik duim er ook voor, dat alles zonder nare gevolgen blijven mag… Ik kan het begrijpen dat het best wel een moeilijk weekje voor jou, en al zijn dierbaren, was!
  Maak er toch maar een fijne dag en week van, ondanks alles. En wie weet kom je morgen met goed nieuws op de proppen…

 31. J@n.

  Dus ondanks alles is het nog niet slecht afgelopen, het had in ieder geval veel erger kunnen zijn. Je zal je wel een hoedje geschrokken zijn.

  Het woordje muug is inderdaad Brabands en dan moet bij de uitspraak de u lang aangehouden worden dus eigenlijk muuug en het betekend zoals je al wist moe.

  Fijne Zondag nog. Gr. J@n.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)