Donderdag

Donderdag stond in het teken van de rest van de week. Dat betekende veel was en veel boodschappen. Als eerste besloot ik de boodschappen te gaan doen, mede om de naderende Jehova’s Getuigen te kunnen ontlopen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb grote bewondering voor die mensen die toch maar elke keer weer bij mensen aanbellen ook al weten ze dat men ze liever ziet gaan dan komen. Maar afgelopen donderdag had ik geen tijd om een vriendelijk praatje met ze aan te knopen, dus toen mijn zoon thuis kwam met het bericht dat hij Jehova’s had gesignaleerd aan het begin van de straat, besloot ik me snel uit de voeten te maken.
Het valt mij nooit mee om voor meerdere dagen boodschappen in het vooruit te doen. Met name omdat er hier in huis nog al wat vreet beren zijn die weer andere vreet beren uitnodigen en daarnaast staan de smaak papillen de ene keer zus en de andere keer zo. Kortom de eten en drink behoefte is compleet onvoorspelbaar. Maar uiteindelijk is het me toch gelukt althans dat hoopte ik. Ook moest er donderdag nog even een flinke aanval gedaan worden op de was, er moest genoeg schoon goed in de kasten liggen voor een paar dagen. Dus de ene was na de andere werd weggewerkt. Pffffffffffff aan het eind van de dag had ik het helemaal gehad!

Vrijdag

Voorlopig was het laatste groencursus dag afgelopen vrijdag. Pas in oktober volgt de laatste dag inclusief toets, certificaat en borrel. Het was een prachtige dag vrijdag geweldig om de paden op en de lanen in te gaan. Het ging over het zogenaamde kleine grut vrijdag; insecten, amfibieën en reptielen. Kikkers, padden, slangen maar ook onder andere vlinders, sprinkhanen en torren kwamen voorbij.
‘s Morgens werd zoals te doen gebruikelijk de theorie behandeld en
‘s middags kwam de praktijk aan bod. Eerst gingen we opzoek naar insecten in de wat zanderige omgeving van het nooit voltooide museum in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. We zagen allerlei klein grut zoals hooibeestjes, vuurvlindertjes (zie foto), sprinkhaantjes en mieren. Daarna ging het richting de vijvers bij het jachthuis om het leven in het water letterlijk en figuurlijk onder de loep te nemen. Omdat de afstand tussen de ene locatie en de andere redelijk groot was gingen we met de auto.
Toen ik bijna mijn bestemming bereikt had hoorde ik ineens een hoop kabaal onder mijn auto, u begrijpt dat ik na het banden verhaal (dinsdag 6 mei) behoorlijk schrok. Gelukkig bleek, nadat een collega een blik onder de auto had geworpen, dat er niets aan de hand was, kennelijk ben ik ergens over heen gereden, en zonder gevolgen deze keer.
Op zoek dus naar leven in de vijver, na één schepnetje geleegd te hebben in een bak met water bleek dat er volop leven in het water zit. We vonden onder andere larven van muggen, tubifex , een larve van een geelgerande watertor, dikkopjes en bootsmannetjes. Leuk om te zien dat zo’n ogenschijnlijke levenloze plas water zo vol met leven blijkt te zitten.
Bij thuiskomst heb ik eerst even bijgekletst met de kinderen en daarna moest er weer gezorgd worden voor het avondeten.

Zaterdag

Om half acht al ging de wekker af op zaterdag want we werden tussen half tien en tien verwacht bij Walibi World. Elk jaar organiseert de werkgever van mijn man een familiedag en deze keer vond die plaats in Biddinghuizen. Om half tien waren we ter plaatse en dat bleek ideaal te zijn want we konden snel naar binnen en dichtbij de ingang parkeren. De kaartjes waren snel gehaald bij de speciale kassa en in no time waren we binnen. Walibi World (WW) opent zijn poorten pas om tien uur en dus was er alle tijd om even heerlijk een bakje koffie te doen. Zodra de poorten openden gingen we snel richting de eerste attractie, de boomstammetjes in dit geval. Na dit redelijk rustige begin waren toe aan wat meer spanning en dus ging het richting de achtbanen, waar er nog al wat van zijn in WW.
Het was redelijk rustig in het park naast de werknemers van het bedrijf van mijn man liepen er nog een grote groep scouts rond. Elk jaar zijn er de Walibi fundays in mei, de scouts kunnen een weekend kamperen nabij het park en dan voor niets het park in, en daar wordt natuurlijk goed gebruik van gemaakt. Mijn oudste dochter was er vorig jaar ook als scout een weekend lang geweest en ze voelde zich gisteren weer helemaal thuis tussen al die scouts.
Tussen de middag konden we een lunchpakket ophalen bij één van de restaurants. Na de lunch besloten we gezien het mooie weer nog wat waterattracties te bezoeken. De Rio Grande was mijn favoriet, met bakjes op grote banden over woest water en langs watervallen. U raad het je houdt er gegarandeerd een nat pak aan over. Maar daarna ga je dan gewoon de droger in, in dit geval de houten achtbaan luisterend naar de naam “Robin Hood”. Nou dat werkte prima, men wat maakt dat ding een vaart!
Voordat we het wisten was de dag weer voorbij en moesten we weer op huis aan.
Thuis gekomen bleek dat ik donderdag toch niet helemaal het verbruik van frisdrank goed had ingeschat en kon ik dus nog even op pad om de voorraad aan te vullen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig want de supermarkt om de hoek bleek zaterdag gesloten vanwege een verbouwing, de net even iets verder gelegen supermarkt had zijn poorten al gesloten en dus moest ik nog weer wat verder weg om een supermarkt te vinden waar men nog graag iets wilde verkopen. Maar gelukkig was die er wel en zijn we niets te kort gekomen.
‘s Avonds heb ik samen met mijn jongste dochter heerlijk onderuit gezeten voor de buis. Samen hebben we genoten van het Songfestival, er is tenslotte niets leuker dan de liedjes van commentaar te voorzien en te voorspellen wie er gaat winnen. Gelukkig ging het dit jaar minder om spektakel, meer om de liedjes en was er veel meer variatie in de liedjes dan in andere jaren.
Ik ben al jaren een groot fan van kunstrijden op de schaats en vond het geweldig om Pluisje, de bijnaam van Evgeni Plushenko, weer eens te zien. Plushenko was tijdens zijn amateur carrière als kunstrijder, hij won o.a. olympisch goud, al een waar showman en dus verbaasde deze move om mee te doen aan de act van Rusland me niet echt. Of het liedje terecht won weet ik niet, maar voor en met Pluisje vond ik het wel leuk. U begrijpt het was laat voordat ik in mijn bed lag en ik was behoorlijk moe maar gelukkig kon ik heerlijk uitslapen.

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)