Sinds afgelopen donderdag ben ik de trotse bezitster van een digitale spiegelreflex camera.
Nadat ik geruime tijd van een zogenaamde hybride toestel (Canon S3 en S5 IS) gebruik heb gemaakt vond ik het de tijd om de overstap te maken naar een spiegel reflex camera. Leuk idee natuurlijk maar vind maar eens een geschikte instap spiegelreflex, er is zoveel keuze. Eerst ben ik me maar eens via het internet gaan oriënteren. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat ik toch weer een Canon wilde hebben. Na wat revieuws gelezen te hebben kwam dacht ik dat de 450D wel een geschikte instap camera voor mij zou zijn. Natuurlijk had ik nog wat vragen en de antwoorden kreeg ik van 450D eigenaresse Jo2see. Op naar de winkel dus want voor de aanschaf wilde ik hem toch ook nog wel graag gezien en gevoeld hebben. Gelukkig viel het niet tegen en dus ben ik na overleg met manlief donderdagavond tot aanschaf over gegaan. Thuis gekomen heb ik de accu gelijk aan de oplader gelegd en de volgende dag ben ik maar eens gaan lezen in de handleiding. Nu was het vrijdag de 13de en dus besloot ik, als niet bijgelovige, onze (bijna) zwarte kat Loes als eerste te fotograferen.

Bij de camera had ik een 18-55mm lens  van Canon gekregen en een een Tamron 70-300mm lens. De foto is met de laaste lens genomen. Voor een eerste poging vond ik het resultaat niet tegenvallen. Maar dat werd de volgende dag wel anders. Inmiddels was ik, in Den Ham (Ov) off all places, bij dé zaak op fotografie gebied geweest. (en nee ik heb geen aandelen! {#knipoog}) Het adres had ik van Ria een mede webbie gekregen, die me ook van allerlei informatie had voorzien. Want ik ben gewend of liever verwend geraakt door mijn hybride toestel. Met dat toestel heb je namelijk maar één lens waar je alles mee kunt. Zoiets wilde ik natuurlijk ook voor mijn spiegelreflex. Veel praktischer ook, anders moet je steeds onderweg lenzen wisselen. De expert van de fotozaak, begreep gelijk wat ik bedoelde en raadde mij een Canon EFS 18-200mm IS aan. Het kost je een kleine rib uit je lijf maar dan heb je ook wat.
Wij gingen gelijk op pad om de camera met nieuwe lens uit te proberen. Om de stap niet gelijk te groot te maken leek het me slim om in eerste instantie alleen van de autofocus gebruik te maken. Heel eenvoudig zou je zeggen nou niet helemaal dus. Wat me gelijk al opviel dat de camera hoewel het in mijn ogen nog licht genoeg was al begon met flitsen. Inmiddels heb ik ontdekt dat je de flitser met behulp van het programmakeuzewiel uit kunt zetten maar daarover later meer.
De 450D heeft 9 focus punten waar hij mee scherp stelt. Je ziet die ook in het scherm. Wat ik me niet realiseerde is dat hij inprincipe scherp stelt op het dichtst bijzijnde object en niet op het object, of alles wat zich in het midden van het beeld bevindt, zoals mijn oude camera deed. Het gevolg was:

Het was natuurlijk de bedoeling om het dorp benden in de verte er zo scherp mogelijk op te hebben staan en niet de bomen op de voorgrond. Had ik al wel ontdekt dat er een speciale stand voor landschappen was en bij de volgende foto’s besloot ik die ook te gebruiken. Het reslutaat was gelijk veel beter.

Vanmorgen besloot ik het flister verhaal nog maar eens uit te testen. ‘s Morgens om kwart over negen, en met een vage zon, zou het toch licht genoeg moeten zijn om geen flister nodig te hebben leek mij. Maar de camera dacht daar anders over. Intussen had ik ook de non flits stand gevonden en dus heb ik twee foto’s gemaakt één met AF en de mogelijkheid tot flitsen aan, en één op de zonder flits stand. Hieronder staan de resultaten.

Met flitser aan (en die werd ook gebruikt).

Zonder flits.

Wat mij betreft is de laatste foto de beste en hij laat ook zien dat de flitser echt niet nodig was dus waarom het toestel er dan wel voor kiest is mij een raadsel. Overigens heb ik met mijn oude camera dezelfde foto gemaakt en die gebruikte zijn flitser niet.
Intussen heb ik ontdekt dat je zelf invloed op de 9 focus punten zou moeten kunnen uitoefenen, dat is me nog niet gelukt maar we blijven het proberen.
Natuurlijk wil ik naar het zelf instellen toe maar eerst zal ik maar eens proberen de standaard instellingen onder de knie te krijgen.
Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Vandaag mocht ik weer werken in de Parkwinkel en had mijn nieuwe camera mee genomen hopende dat ik na afloop een wandeling zou kunnen gaan maken en weer wat zou kunnen uitproberen, helaas zat het weer niet mee. Maar gelukkig heb ik bij binnenkomst van het park de verleiding niet kunnen weerstaan om foto’s van de rijp te maken en die zijn aardig gelukt al zeg ik het zelf! Je kunt ze vinden onder fotografie.

About the Author

Elmar

40 Reacties

 1. Leo

  IK zal je het zingen besparen, ik mis op dat punt de X-factor, maar van harte proficiat kan ik nog wel even neerzetten hier, als een oprecht gemeende felicitatie.

  Maak er een mooie dag van en ik vertrouw er op dat je zelf om te testen eerst zelf eveneen stukje appeltaart neemt?

  Veel plezier toegewenst………foto’s????

 2. 10y

  Gefeliciteerd met je jarige Hans en maak er een hele gezellige dag van {#flowers}

 3. Pia

  Gefeliciteerd Elmar met je jarige Hans. Hij is duidelijk verwent zo te horen en de avond zal vast gezellig worden. Heel veel plezier met z’n vijven  vanavond

   

 4. Ria

  Proficiat met je Hans en ik neem aan, dat jullie nu allemaal bezig zijn
  uit jullie dak te gaan.
  Ik zat bijna tegen het plafond toen ik het filmbestandje aanklikte…
  Mens…had je niet even kunnen waarschuwen, dat ik het geluid eerst wat zachter moest zetten!!!!
  Gelukkig heb ik het overleefd en volgens mij kan ik jullie nu horen zingen ;))
  We wonen tenslotte niet zover van elkaar af, hè?
  Veel plezier met z’n allen.

 5. jo2see

  Gefeliciteerd met Hans, hij heeft een mooi cadeau gehad 🙂  Veel verjaardagsplezier.

 6. Jeroen

  Heejj van harte gefeliciteerd. Maak er een gezellig feest van. Op naar de volgende 47 jaar.

 7. marjolein

  Hartelijk gefeliciteerd met je Hans

  En is de appeltaart al op ?

  Zo een nieuwe lap-top…poeh,…wat een kado :))

  Dag en fijne avond

 8. Renesmurf

  Van harte gefeliciteerd!  Maak er een fijne avond van, en een fijne week ook maar!

 9. Me!

  Proficiat hans, voor de taart zal ik wel al te laat zijn, dus doe mij maar een biertjuh…

 10. Redstar

  Gefeliciteerd Met de jarige job. Maak er een knal avond van! {#dj}

 11. Mannie

  Gefeliciteerd hans en elmar natuurlijk ook 😉

 12. Jan K.

  Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in gezondheid, voorspoed, geluk en al dat soort dingen!

  ik ben niet zo’n zanger, maar voor deze gelegenheid heb ik even een uitzondering gemaakt. 🙂

  Maak er een gezellige avond van!

 13. tagrijn

  Happy birthday to Hans. (Ik heb  al zingende het ge-mmmm van het trio ingevuld) Maak er een gezellige avond van!

 14. marjolijn

  Van harte proficiat en maak er een gezellige dag van.

 15. Elise

  Gefeliciteerd met je echtgenoot, maak er een gezellige dag van

   

  Groetjes Elise

 16. Hanny

  Uiteraard heb ik luid mee zitten galmen om jou en jouw Hans geluk te wensen. Een heel fijne dag verder en eet smakelijk vanavond!

 17. Jetske

  De hartelijke felicitaties voor je man en voor jullie als gezin! Ik wens jullie met elkaar nog vele goed jaren toe.

  Ik heb meegezongen, ik was de vierde stem. 😉

 18. klaproos

  van harte  gefeliciteerd elmar met je man en ik hoop dat  hij inmiddels weer thuis is van zijn werk en jullie het erg  leuk samen gaan hebben:-)

   

  nog  heel veel jaren samen vol van geluk en  liefde

   

  xxx

  klaproos

 19. Sary

  Van harte gefeliciteerd  Hans en Elmar maak er een super verjaardag van.

  Liefs van sarewiets en de bengels

 20. HH

  gefeliciteerd!!!!en nog vele jaren erbij enne ik heb meegezongen hoor!

 21. J@ntje

  GEFELICITEERD!!!!!!!

  hang de slingers maar weer op!!

  😉

   

 22. WWW.BRILLIE.NL

  Dan moet ik u zingen… Van harte.

 23. Billy

   

  ow, dan ben ik dus een dagje te laat.

  Maar niettemin nog een gelukkige verjaardag aan je mannetje, Elmar!

  Hij is dus net iets jonger dan ik….mooie ouderdom, \\\"{#crazy}\\\"

  Groetjes,

  Billy

 24. Sien

  ik wilde ook wel een plaatje plakken, weet alleen niet hoe dat moet {#cry}

  Maar toen heb ik maar 3 keer gezongen…jeeeeehh

  Gefeliciteerd met de jarige job ( van gisteren, beter laat dan nooit )

   

  Groetjes Sien

 25. Genot

  Nog van harte, tja en een laptop is een prachtkado.

  Ben een dag te laat.

  Maar jullie zullen het vast heel gezellig hebben gehad.

   

  Liefs Genot xxx

 26. JetVillaPret

  dagje te laat, maar niet minder gemeend: nog van harte!!!!

 27. Hermien

  Beetje laat, maar dat is beter dan nooit:

  Van harte gefeliciteerd!!!!

 28. ArtMus

  ik zie dat ik te laat ben voor de taart.

  jammer…hij is op………{#sad}

  nou je…misschien maar beter zo ik heb het al zo vreselijk op de heupen.{#knipoog}

   

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag van Hans!!!!!!!!

 29. Monique

  Door de drukte hier is het me helemaal ontschoten. Alsnog van harte gefeliciteerd en ik hoop dat jullie een geweldige dag hebben gehad.

   

  Ik wens jullie een mooie woensdag toe.

 30. rietepietz

  Om mee te zingen ben ik te laat maar om van harte te feliciteren  kan misschien nog best , gewoon met 47 jaar en twee dagen 😉

 31. Sanne

  Gefeliciteerd en een hele fijne dag!

 32. Belinda

  Zingt uit volle borst happy Birthday voor Hans! Ik ga ervan uit dat het gisteren een topdag was voor jullie!

 33. Ineke

  Van harte gefeliciteerd met Hans!

  Een fijne dag en een heel gezellige avond toegewenst!

 34. P-TER

  Van harte proficiat aan de jarige ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

  Gr.

  P-TER

 35. Daisy

  Een dikke proficiat voor Hans!!

 36. Di Mario

  Gefeliciteerd natuurlijk..

  Maar wat nog mooier is.. die schildpadjes in het plaatje.

  Love As Always
  Di Mario

 37. Leidse Glibber

  Plakkertje, er zijn van die avonden dat alles mis gaat.
  Dat had ik dus vanavond met mijn log, terwijl ik hem er zo graag snel op wilde hebben ging alles fout wat maar fout kon gaan.

  Gefelicteerd met Hans zijn verjaardag

   

 38. Etje

  Verdikke een dagje te laat, maar wil Hans toch nog feliciteren met zijn verjaardag. Hopelijk was het daar bij jullie een spetterende dag gisteren.

  Fijne dinsdag

  Etje

 39. gerdaYD

  Oooooooo heb ik nu toch wel gemist zeker! Sorry hoor, was zelf druk aan het vieren, vandaar… Maar mag het nog, zo op de valreep? Ik weet het, vijgen na Pasen, maar mijn wensen zijn écht wel wélgemeend!

  {#popcorn} {#dj}

 40. Wilma

  1 dagje te laat….

  maar alsnog van harte.

  LIefs:Wilma{#handkiss}

 41. ria

  Te laat, maar alsnog van harte!

 42. Kroosduiker

  Getver, heb ik even geen tijd gehad om bij je te kijken en dan mis ik weer een verjaardag, excuses hiervoor en alsnog vanharte gefeliciteerd!!! {#schamen}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)